Jump to content

Rozetes pārvietošana


vienais
 Share

Recommended Posts

Tātad jāparvieto par 30cm viena rozete, pie kuras saprotams oriģināli nāk alumīnija divdzīslu vads. Kā vislabāk to veikt? Ar alumīnija vadu? Vai var likt arī vara vadu? Savienot tiks ar wago klipšu savienotājiem. Otrs jautājums - rozete tiks likta jauna, ar zemējumu. Man jaunajai rozetei pie zemējuma nevienot klāt neko vai savienot ar nullvadu?

Labots - vienais
Link to comment
Share on other sites

 Vieno vien. Ko citu padarīsi, ja vajag un iespēju nomainīt veco alumīnija vadu visā garumā nav. Vecās rozetes kārbu atstāj, uzliec tik vāciņu, lai vēlāk var tikt klāt. Alumīnija vadi ar kapara vadiem nebūs labi tiešā kontaktā, citādi nekas slikts, alumīnija vadi paši par sevi nav aizliegti, nav no tiem jābaidās, kapara vadi, protams, ir labāk. Jaunajā rozetē zemējumu savieno ar nulles vadu, tā var darīt.

Link to comment
Share on other sites

mafijs, kāpēc? Tā var darīt. Labāk, ja zemes vads ir, protams, protams. Bet, ja nav tā zemes vada, rozetes zemi var sanullēt.

Link to comment
Share on other sites

 ju, un ja kāds samainīs tās trīs dzīslas, kur zeme arī ir, arī tāda varbūtība pastāv. Atnāks ļaunie, bailīgie Latvenergo onkuļi, atplombēs savu skapi, ļauni ieņirgsies, un tik mainīs fāzes ar nullēm, fāzes ar zemēm... Un pēc tam pa gabalu vēros, kā strāva nosit iedzīvotājus, pa vienam, a kur varbūt pa vairākiem uzreiz... un viņiem (ļaunajiem, bailīgajiem) par to būs liela jautrība. Tā jūs gribat?

 Rozetēs nulles vadu var vienot pie zemes.

 mafijs, ju! Jūs esat elektriķi? Nē? Sameklējiet kādu elektriķi un uzprasiet! Un tad rakstiet forumā!

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Ja nav zemes, tad labāk, lai nav, nekā izveikt tādu idiotismu, kā rozetē vienot zemi ar nulles vadu.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

vw, man ir daudzu gadu praktiska pieredz, kā arī maģistra grāds šajā jomā. Tāpēc es zinu, ka tā labāk nedarīt. Ja nav zemējuma, tad nav.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Rozetē nulli ar zemi NEDRĪKST vienot! Iemesli tur ir daudzi, viens no tiem ja ir slikts kontakts nulles vadā, ierīces paliek zem sprieguma.

Link to comment
Share on other sites

SkeletonFE

vw - apdomā labi, kas notiks, ja kaut kur pazudīs nulles vadam savienojums! Tad vairs nerakstīsi forumā dzīvību apdraudošus komentārus, bet būsi kaut kur cieši apķēris sava datora korpusu...

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Jap...

 

1) nullei pazūdot (kauču ļurkājas rozete un vads nolūzt) - ierīce zem sprieguma, un tu dodies pie Sv. Pētera.

2) Vadus apmaina vietām - vecajiem prastajiem alumīnija vadiem nav krāsu marķējuma - veicot remotus (tai skaitā ir bijuši gadījumi, ka remonta laikā kaimiņš kaimiņam rozetei vadus sienā sarauj un savieno kopā kā pagadās).

3) Vēl var būt situācija, ka mājai pazūdot nullei, visi kaimiņi pēc nulles nāk pie tevis - labākajā gadījumā vads vienkārši pārdegs, neizraisot ugunsgrēku, sliktākajā - 01.

Labots - Baigais Janka
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Autor, nu re, vienkāršu lietu forumā uzprasīji. Rezultātā nekādas skaidrības. Vesels bars gudrīšu sajauca galvu. Aizej vien pie kāda elektriķa un paprasi viņam, lai tev sataisa to rozeti.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Sameklējiet kādu elektriķi un uzprasiet! Un tad rakstiet forumā!

 

tādus "elektriķus" lielgabala šāviena attālumā no elektrības jātur !

 

par sekām jau te augstāk uzrakstīja.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

 vw - ļoti ceru, ka nepiestrādā kaut kur par elektriķi, tad jūtu līdzi tavam darba devējam un klientiem.  Te betons varētu perfekti novērtēt tavu zināšanu līmeni un dzīves jēgu, bet teikšu tikai - esi (d)auns.

    P.S.

Ja  kas - ir man arī elektriķa kategorija un pieredze, tāpat kā vairākiem citiem te komentējušajiem.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Vai manu dieniņ.

Baigais Janka, tu pats filtrē, ko sarakstīji? Ja pazūd nulle, nulle pazūd. Un kas mainās autora rozetē, kur nulle pievienota zemei? Tur pēkšņi nulle ir, un tai uzreiz bars ar kaimiņiem apkārt, un tikai smeļ no tavas nulles, ka vadi neiztur un nodeg māja, labākā gadījumā. Elementāras lietas nesaprotat.

Ir gadījumi, kad bez zemes vada nevar, bet sadzīviskā rozetē nulles vadu pie zemes pievienot nav nekas nepareizs.

Par pārrautajiem vadiem un to vienošanu. Neviens elektriķis nevienos kopā neko nepārbaudījis. A pret visādiem kaimiņiem, kas rauj vadus un vieno kopā kā pagadās, nepaglābs nekas, arī zemes vadi un citas lietas.

Uzprasiet elektriķiem, lai izveido jums mājā instalāciju, kura ir droša arī gadījumos, kad kaimiņš nāk un rausta pušu vadus, un pēc tam vieno kopā kā pagadās. Jums atbildēs - nošauj tādu kaimiņu labāk.

Zināt, es vēl papildināšu tādā garā. Autors sanullēs savu rozeti, bet mājai virsū gāzīsies koks, tieši pa to rozeti trāpīs. Liela nelaime būs... Nē, nē, labāk rozeti nenullēt, labāk lai bez zemes. Ir taču sadzīves elektroierīces, kuras nedrīkst (pēc pamācības) darbināt bez zemes, ja vajag to rozeti ar zemi... biedrs ju ar maģistra grādu uz to saka, ja zemes nav, lai nav... Izstāsti, ju, kurš pasniedzējs tev mācīja, ka rozeti ar zemi nedrīkst nullēt.

Link to comment
Share on other sites

vvv, kāda tev ir izglītība?

Link to comment
Share on other sites

raiviic, par elektriķi jau sen nestrādāju.

Un (d)aunu pa forumu pilns ganās, drīzāk tā, nekā elektriķi.

Link to comment
Share on other sites

SkeletonFE

vw, Tu esi vienīgais, kas nesaprot elementāru lietu, ka tad, kad pazūd nulle, uz tās nulles parādās fāze caur patērētāju.

Nu KATEGORISKI nedrīkst rozetē vienot nulli ar zemi, cik cilvēku teikto vēl vajag, lai Tev pielektu?

Jā, ir specifiskas iekārtas, kurām prasībās ir konkrēts zemējuma tips norādīts, bet tās nav sadzīves elektroniskās iekārtas. Kā jau visi minēja, sadzīves elektroniku tad labāk lietot bez zemējuma.

Labots - SkeletonFE
Link to comment
Share on other sites

 

 

Te betons varētu perfekti novērtēt tavu zināšanu līmeni un dzīves jēgu, bet teikšu tikai - esi (d)auns.

Pietrūkst betona ieraksta  lai samaksā speciālistam kas to jēdz. Vakar jau vienu pašadarbnieku ģimeni nosita, bērni palika bāreņi 

Link to comment
Share on other sites

Man iz dzīves bija gadījums, kad visi datori ofisā stāv zem 220V. Elektriķis Vasja, gan jau ar visiem sertifikātiem, rozetē nulli ar zemi sametis kopa, bet krāsotājs Petja, apmetumu labojot , pārvirnojis balto alumīnija vadu un ptotams nulli ar fāzi samainījis vietām. Interesanti, ka nevienu nenosita, jo uz grīdas linolejs, pele un klaviere plastmasas un sievišķi jau daudz ap to korpusu negrābstās. Vārdu sakot,ja kāds savieno rozetē nuli ar zemi, tam pautus uzreiz nogriezt, lai tādi ideoti vairāk nevairojas!

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

raiviic
par elektriķi jau sen nestrādāju.

Nu tad, paldies Dievam, ka darba devējs atjēdzās, un ceru, vairs elektrībai nemēģināsi tuvoties. Kā arī - vēlams turpmāk nerakstīt par lietām, par kurām nav nekādas sajēgas.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

 

 

vadi ar kapara vadiem nebūs labi tiešā kontaktā
Ja izmanto wago savienotājus, tad nebūs nekāda cieša kontakta, var vienot droši. nevar tīt kopā uz skrutku. Bez tam - šajos laikos alumīnija vadus nemaz nebūs tik viegli sameklēt, jaunus laikam vispār nevar nopirkt.

 

 

Ja pazūd nulle, nulle pazūd. Un kas mainās autora rozetē, kur nulle pievienota zemei?

Tu esi idiots, vai? Ja pazūt kontakts pienākošajā nulles vadā, tad caur pieslēgtajiem patērētājiem, uz ierīces korpusa nonāks 230V spriegums. Tu par to esi padomājis. padomdevējs, ibio atradies. Viens, kuram zināšanas bija tādas kā Tev jau vakar pie tēviem aizgāja, sievu līdzi paķerot.

Link to comment
Share on other sites

vispār jau gandrīz visās daudzdzīvokļu mājās tāpat sadalē tie nulles un zemes vadi samesti kopā ;)

Link to comment
Share on other sites

SkeletonFE

Jā, jo sadales skapis ir (jābūt) tieši zemēts punkts! Rozete nav.

Labots - SkeletonFE
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nav ko tur mudrīt ar zemējumu, pie vecas rozetes pienāca 2 vadi, ok tad lai tā arī paliek mūžīgi mūzos vai līdz pilnīgai vadu nomaiņai līdz mājokļa ievadam. A to vel autors iedomāsies no rozetes zemējumu pa sienu pāri tapetei vilkt līdz čuguna vannai vai kam tamlīdzīgam

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Neatceros, kur, bet nesen bija arī jautājums par zemējumu un atmiņā ir palicis ieteikums līdzīgs šim:

 

Pievieno vienu vada galu pie rozetes zemējuma, bet otru izmet pa logu un ieroz zemē izveidojot kaut kādu tur režģi

 

 

:D

Link to comment
Share on other sites

 Visi te tikai teoretizē.

 Padomju laikā nemaz nebija to trīsdzīslu vadu visur. Nebija, nevarēja dabūt, nebija paredzēts utt. Visa instalācija bija ar divdzīslu vadiem. Lielas ēkas, lielas iestādes, uz rozetēm nāca pa divām dzīslām. Sāka parādīties visādas elektroierīces ar zemi. Ko darīja elektriķi? Mainīja rozetes uz tādām ar zemi un vienoja zemi pie nulles. Gadiem, gadu desmitiem tā notika. Neviens brēku netaisīja. Tā bija prakse. Tā bija un tādā veidā sanullētas rozetes ir ļoti daudz. Neko nesaku, trīs vadi uz rozeti ar zemi ir pareizāk, bet, ja nav to trīs vadu, nav iespēju tos trīs vadus pievilkt... Noticiet man, tā darīja, masveidā. Tagad no jauna izbūvējot elektroinstalāciju uz visām rozetēm velk tos trīsdzīslu vadus, vajag vai nevajag.

 Neesat, visi te brēcošie, nekādi elektriķi. Tik cik elektrība datoros, tas nav tas pats. Es arī neesmu elektriķis, savā laikā biju dažus gadus, turklāt ļoti sen, man ir cita, ar elektrību nesaistīta profesija tagad, bet sava poņa par elektrību ir. Varat te ņirgt par mani, bet tad jums jāņirdz būs par daudziem, iespējams pat par visiem elektriķiem pēc kārtas.

 Ja pazūd kontakts nulles vadā, bāžat man to acīs te vairāki, vēl par idiotu nosaucat (neapvainojos ne uz vienu, visi jūs man esat mīļi), kas notiek? Nu kas notiek? Uz korpusa 230? Kādā sakarā? Tur jābūt totāli sapostītai tai elektroierīcei, lai uz korpusa pie nulles vada pārtrūkšanas būtu kas. Aparāts vienkārši neiet.

 Sākās te spiediens uz mani, uzzvanīju vecam kolēģim, elektriķim, reālam praktiķim, ar RPI elektriķa diplomu, parunājāmies, sen nesazvanījušies, apprasījos arī par rozetes nullēšanu, zināt ko viņš, nesaskata te problēmu, pateica, ka viņš pats savā dzīvoklī tā daudzām rozetēm izdarījis. Ticēšu viņam drīzāk, nekā foruma gudrīšiem.

 Biedrs e=d pareizi pieminēja, gandrīz visās daudzdzīvokļu mājās sadalēs nulles un zemes vadi samesti kopā. Sāciet vēl par to brēkt, tad gan par jums pasmiešos

Link to comment
Share on other sites

Man bija sajūta, ka, vismaz šī foruma ietvaros, esot n-tajiem topikiem par nullēšanu, zemēšanu utt. tādi "speci" kas rozetē vieno nulli ar zemi kopā būs izzuduši, bet nē, pat aktīvi aizstāv savu viedokli un iesaka citiem...

Link to comment
Share on other sites

SkeletonFE

Abi ar savu elektriķi varat paņemt spuldzīti, vienu vadu turēt rokā, otru pievienot pie fāzes, varbūt parādīsies saprašana...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

SkeletonFE, vai tu esi redzējis tiešo zemējumu? Vispār daudzām mājām apkārt esat sastapušies ar zemē ieraktiem zemējuma kontūriem? Ir tā zeme visās malās? Nav tā zeme katrā vietā atsevišķi. Nulle kā zeme jebkurā gadījumā būs labāka nekā nepilnvērtīga zeme. Sākās laikam tādas lietas, kas galīgi ne pa tēmu.

Nabaga tēmas autors. Ej vien autor pie elektriķiem un pasūti rozetes izbūvi.

Link to comment
Share on other sites

Tur kur nav zemējuma, ir jānullē sadales kastē, nevis rozetē. Par spuldzīti tev labu piemēru iedeva...

Link to comment
Share on other sites

SkeletonFE

Jā, kaut vai manā, 70. gados taisītajā privātmājā pie skapja ir piemetināts zemējuma kontūrs.

Runa ir par to, kā ir jābūt, nevis kā daudz kur ir. Acīmredzot Tavi minēti elektriķi arī būs pie vainas.

Labots - SkeletonFE
Link to comment
Share on other sites

Par spuldzīti galīgi garām piemērs. Ja basām kājām uz slapjas grīdas, spuldzīte degs, un cilvēks dabūs strāvu. Ja uz sausas grīdas, nevadošas grīdas, sausos apavos nevadošos apavos, nekas nenotiks. Un abos gadījumos, rozete sanullēta - rozete nesanullēta vienādi. Kur racionālais kodols piemēram?


Mani minētie elektriķi, draugi, ir skarbā dzīves realitāte, bez kuras nekur. Tā viņš ir un tur neko nevar darīt. Varat brēkt, lamāties, apsaukāties. Baidieties tagad, patiesība ir briesmīga.

Link to comment
Share on other sites

SkeletonFE

Tur, ka spuldzītes vietā var būt dators, tv, fēns utt. un kā jau pats teici, ka pie attiecīgiem apstākļiem dabūsi strāvas triecienu. Vads, ko ieteicu turēt rokā ir tas pats, kas pazudusī nulle pievienota pie ierīces korpusa.

 

Man ir aizdomas, ka neesi īsti sapratis kurā vietā mēs domājām nulles pārrāvumu.

Ja no kontaktdakšas līdz iekārtai, tad protams nekas nenotiks, bet runa ir par savienojumu no rozetes, līdz sadalei, vai arī vēl tālāk, ja pati sadale nav zemēta.

Labots - SkeletonFE
Link to comment
Share on other sites

 SkeletonFE, kāda tev starpība, ja pazudusi nulle gadījumā, ja rozetē zeme sanullēta, vai ja rozetē zeme nesanullēta, vispār nav. Tā kā aptaurēti visi. Kurā vietā es mācīju, ka nevajag vilkt zemes vadu, tā vietā rozeti nullēt. Tēmas autoram bija uzstādījums, nevar viņš vēl vienu dzīslu līdz tai savai rozetei atvilkt, nevar un viss. Nu tad lai sanullē, ja vajag to zemi. A visiem te pasaules gals, un nicinoša naida vilnis pār manu galvu. Ir iekārtas, kur obligāti tas zemes vads vajadzīgs, bet mājā kaut kādu televizoru, datoru pieslēgt pie sanullētas rozetes, kur problēma, nevajag...

 Nu padomājiet par to nulles vada pārplīšanu, kāda jums starpība, sanullēta tā rozetes zeme vai ne.

 A attiecīgie apstākļi, nelietojam to elektrību vispār tad. Tikpat labiem panākumiem es teikšu, ka rozeti kā tādu mājās nedrīkst vispār, jo kāds vēl pinceti tajā iebāzīs, ja nu. Dzirdi, autor, izsauc elektriķi, lai nomontē tev veco rozeti pavisam, un jaunu nemaz neliec.

Link to comment
Share on other sites

kāda tev starpība ja pazudusi nulle gadījumā, ja rozetē zeme sanullēta, vai ja rozetē zeme nesanullēta, vispār nav. Tā kā aptaurēti visi.

 

uzzīmē uz papīra slēguma shēmu un papēti, kur rodas fāzes potenciāls uz iekārtas korpusa, ja rozetē zeme ir sanuulēta un iekārtai zem;ejuma vads uz tās korpusu, ja pazūd nulle no rozetes līdz sadales skapim.

 

un tagad uzzīme otru shēmu, kur ir trīsvadu rozetes pieslēgums un kāpēc tad nerodas fāzes potenciāls uz korpusa, ja pazūd nulle vai zeme no rozetes līdz sadales skapim.

Labots - mafijs
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...