Jump to content

Android planšete vs Ipad


Luke
 Share

Recommended Posts

Esmu redzējis, kā čaļi kasās par to, kas krutāks PC- MAC, Win- Lin un tamlīdzīgi. Incē viedokļi par planšetēm.

Nesen sievu apgādāju ar jaunu 15.6" notebuku. Šamā ir izsecinājusi, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo 12" notebuku šis lielais nav tik ērts. Es jamai teicu- nu ko, tuvojas vārda diena, varbūt 10" planšeti uz vārda dienu uzdāvināt (ar to domājot Android planšeti, protam). Sākumā īpašu interesi par to neizrādīja, bet nu tagad nedēļas nogalē pie mums ciemos bija atbraukusi jamās māsīca ar savu Ipadu. Sieva apstījusies un izsecinājusi, ka baigi foršais- viņa arī tādu gribot. Es pašu planšeti nemaz neapskatījos. Man pietika, kad apstījos tikai cenas iekš www.salidzini.lv un nosecināju, ka par viena Ipada cenu sanāktu, piemēram, divi Asus Memopadi.

Man pašam ar Apple produkciju nav bijusi ne kāda saskarsme līdz šim ne kad. Nu un tagad domāju, vai ir vērts piepūst vaigus un tērēties tādam, iespējams, overpraisotam izstrādājumam? Jūsu domas?

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • martinno

    7

  • nevertell

    13

  • Luke

    10

  • akriss

    9

Roberts3

nav verts prieks sievas

tacu nemot vera sieviesu logiku vina nesapratis ja tu uzdavinasi android nevis ipad

te drizak jau jautajums ir par dizainu ne programmaturu

nja zel tevi..

Link to comment
Share on other sites

Ja nopietnu planšeti, tad viennozīmīgi iPad, ja līdzekļi atļauj un gribas labu tableti. Android tabletēm vēl jāaug diez gan, lai viņas uzskatītu par labām tabletēm. Telefoni jau ir pavisam cits stāsts. arī gada beigās beidzot iznāks normāls multitasking uz iOS.

 

Ja tas tikai tā, lai ir nedārga tablete, lai tikai būtu tablete, tad kaut kāds nexus 7, vai ķīniešu ONDA būs tieši laikā priekš spēlītēm un facebūka.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja nopietnu planšeti, tad viennozīmīgi iPad, ja līdzekļi atļauj un gribas labu tableti. Android tabletēm vēl jāaug diez gan, lai viņas uzskatītu par labām tabletēm.

+1 par iPad

Lietoju pats un varu ieteikt citiem. Protams, ja vari finansiāli atļauties.

Tautā gan valda nepamatots uzskats, ka iPadam ir jāpērk maksas programmas, bet android viss esot bezmaksas. Īstenībā abiem ir pieejamas gan maksas gan bezmaksas programmas un es neteiktu, ka iPadam būtu kaut kas būtiski dārgāk.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

AlCohol

pirkt plansheti tik tapeec, ka ljapljaps pa lielu?

Link to comment
Share on other sites

Šorīt kā reiz dzirdēju stāstu no vienas paziņas, ka tās priekšniece esot sākumā nopirkusi Ipadu. Pēc tam esot nopirkusi Android planšeti, ko tagad arī izmanto, jo Ipadā neesot pirmām kārtām apmierinājis tas, ka par visu jāmaksā..

A kas konkrēti ir labāks Ipadā? Toļi ērtāk lietot, toļi vēl kas?

Vismaz tehniskie parametri Ipadiem ir kā viduvējai Android planšetei..

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Biju pārliecināts android piekritējs, tad gadijās iespēja un iepirku ipad, android neviens nelietoja, un pārdevām.

 

Android bija jaunāks modelis.

 

Batereja labāk iet ipad +

Programmas ir +- lidzigas

Android labaks failu menedžments.

 

Sieva, bērni labāk gribēs lietot ipad.

Link to comment
Share on other sites

Jan4yks

paņem surface i nebūs dilemmas :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

A kas konkrēti ir labāks Ipadā? Toļi ērtāk lietot, toļi vēl kas?

 

lietojis dzīvē esmu 2 planšetes, nexus 7 un iPad mini. iPad ir ātrāks, multitasking ērtāks, programmu cena ir +/- tā pati, man ir kaudze ar bezmaksas apiem un kaudze ar maksas.

 

Android ir tas pluss, ka var likt pirātiskos apus (drīzāk mīnuss, jo tajos apos ir tāda draza iekšā, ka ja tava planšete kļūs par bitcoin racēju, tev vēl būs paveicies), iPad jātaisa jailbreak, lai to darītu.

 

4 mēnešos ap 50 EUR uz apiem esmu izsviedis- GTA spēlītes un citi sūdi, dārgākā bija 18 EUR paroļu menedžeris (slinkums bija meklēt alternatīvu, un šamais smuki sinhronizējas starp visām manām ierīcēm un viņam ir alfred.app atbalsts)

 

chrome un ofisa aplikācjas ir bez maksas. filmas un seriālos jāskatās caur VLC, vienīgi windows un iTunes nav īpaši draudzīgi, tāpat kā windows aplikācijas uz mac.

 

 

 

iPad, iPhone lietotāji ir daudz apmierinātāki ar savām ierīcēm, kā Android lietotāji. un tas nav nekādā sakarā papagaiļu daudzumu, vienkārši tās ierīces stādā tā, kā tām jāstrādā
 

 

Ui, man ir galaxy s3, nekad dzīvē vairs nepirkšu samsūdu. ar cyanogenmod tas telefns strādā, bet out of the box viņš ir nenormāls sūds. un maksāja tikpat cik iPhone.

Labots - akriss
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Nu ja runa apple vs android, tad vienkārši apple ir reliģija:D Ja tu domā ka 100 eiro vs 500 eiro var sacensties, tad nē vajag samaksāt arī par android planšeti normālu summu protams lētak kā ipad,bet ipad ir vienkāršaks, bet android planšetes vairāk personalizējamas, izvēle liela, cena vienozīmīgi mazāka, un kiškas jaudīgākas, turpretī apple reliģijas piekritējiem par dubultu ciparu dubult vecas komponentes māzā iekš

Android ir daudz vairak bezmaksas vajadzīgo aplikāciju, turprētī lielākoties apple visas vajadzīgas maksā, mēsli pēdējie tikai ir par brīvu.

BET uzsvēršu Ipad ir vienkāršaks, kā priekš sievas, bet vai labāks? Vienozīmīgi nē

Labots - Bomaars/C12
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Volters

 

 

Nu ja runa apple vs android, tad vienkārši apple ir reliģija:D

Drīzāk sātanisms :D

Un problēma slēpjas cilvēku galvās, nevis konkrētajam indivīdam nepieciešamajās funkcijās un elastīgumā.

Kad aķis beigsies, Ipadu varēs dārzā turpat zem ābeles arī norakt.

 

Ja filozofija, tad gan uz vienas, gan uz otras, gan uz trešās platformas sekmīgi darbojas praktiski vienas un tās pašas funkcijas (internets, e-pats, navigācija,...) Vienīgais iemesls izmest par vienu ierīci 3x vairāk kā par citu tik tiešām ir reliģija un pārliecība, ka tagad jūties par pārējiem savādāk ("krutāk" - pārāk skarbi skanēs).

Link to comment
Share on other sites

Man ir līdzīga situācija - esmu izvēles priekšā par viena vai otra (Android vs. iPad) iegādi draudzenei.

 

 

 

Android tabletēm vēl jāaug diez gan, lai viņas uzskatītu par labām tabletēm.

 

Kāds tad ir tas pamatojums šim apgalvojumam? Līdz šim nav izskanējis neviens tāds arguments, kura dēļ būtu gatavs maksāt 2x vairāk par iPad.

Link to comment
Share on other sites

software update, android planšetēm 2 apdeitus labi ja uz savas sagaidiisi un viss, pēc tam varēsi raudat, kad neviens app vairs virsu neinstalesies, jo bus parak veca versija.

cik vecs ir ipad2 un  vinjam vel bus vismaz viena ios8 versija...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12
Kāds tad ir tas pamatojums šim apgalvojumam?

 

Pamatojuma nav, jauns biedrs, nejēdz ko runā jo tās ir muļķības ko viņs teica, jo pie android planšetēm ir strādāts vairāk tāpēc jau to ir tik daudz:)

 

 

pēc tam varēsi raudat, kad neviens app vairs virsu neinstalesies, jo bus parak veca versija.

 

a šis cilvēks ir vispār galvu durvīs iespiedis, 2 gadus veciem androidiem vel iet jaunie app:) 

 

 

Vienīgais šājā argumentā reliģija/sātanisms un krutuma līmenis tādu pat cilveku acis, tā kiškas par zemaku cenu ir daudz labākas android un ne brēmzēs planšete, ne lagos, galvenais jāpērk ar normāls androids, nevis kā citi iedomājas līdzināt 100 eiro android planšetu ar 500+ eiro

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

nevertell

Cirst jau var daudz, bet Nexus 7 ir tikpat lietojams/nelietojams, kā aipeds mini. Kā arī apdeiti nāks visu laiku. Android L točno būs. Šķiet tikai lielajam aipedam nav lētu android alternatīvu. Kā arī zini, ka ja ir ābolu aparāts, tad visticamāk nāksies lietot arī itunes.

Nav gudri salīdzināt android ar aipediem, jo android ir gan lētais ķīnas kasis pa 50€ un galaxy tab 10 pro. Ņem vai nu kādu nexus'u vai gaisīgo aipedu, atkarībā no naudības.

MS aparātus nevaig, tiem būs visas sievu kaites no Windows, kas būs uz laptopa,tikai uz lēnākiem dzelžiem.

Link to comment
Share on other sites

iPad lietotāji mēdz būt ļoti apmierināti ar savām ierīcēm.

Pie LMT var iegādāties iPad ar 4G atbalstu. Piem., šis modelis uz nomaksu maksās nieka 22.25€ mēnesī.

Labots - VIL
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

martinno

Protams, tas tikai mans tāds subjektīvs viedoklis, bet:

1) Ja ir nauda un nav žēl - ņem Ābolu.

2) Ja tomēr liekas par dārgu - ņem Nexus.

 

Ņemot vērā, ka lietos sieva - iPad būtu pareizā izvēle.

 

Runājot par aplikācijām - droīdam ir baigi daudz bezmaksas appu, bet no tiem parasti reti kurš ir lietojams. Normāls apps maksās naudu. Es nerunāju par kaut kādiem tur FB, Wazāāp, u.t.t. - bet par specifiskiem softiem. Tieši tāpat ir ar Āboļiem, vienīgi tiem nav tik daudz bezjēdzīgu bezmakas softu, tāpēc liekas, ka viss ir par maksu.


 

 

software update, android planšetēm 2 apdeitus labi ja uz savas sagaidiisi un viss, pēc tam varēsi raudat, kad neviens app vairs virsu neinstalesies

Nevajag pirkt LG, Samsung un citus mēslus... 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Rubenis

 

 

software update, android planšetēm 2 apdeitus labi ja uz savas sagaidiisi un viss, pēc tam varēsi raudat, kad neviens app vairs virsu neinstalesies, jo bus parak veca versija.

 

Tāpēc no android vajag ņemt piemēram Nexus sēriju, kam ir:

 

1. Maksimāli tīrs (lasi ātrs) androīds

2. Nāk jaunākais androīds kāds ir izveidots

3. Lielisks price/performance variants

4. Pārveidojams līdz nepazīšanai

 

Salīdzināt 50€ Lenovo, Prestigio utt "planšetes" ar vismaz 350€ iPad, kā te daži dara, var tikai diezgan principiāls (lasīt aprobežots) vai stulbs (lasīt patiešām stulbs) cilvēks.

Link to comment
Share on other sites

Roberts3

ka jau te cilveki labi pateica android ir prieks tiem kas kaut ko no tehnologijam sajedz tacu uzskata ka grib maksat par kvalitati nevis brendu.

Tad ir apple lietotaji kuriem nauda birst no visam vietam vini neko nesaprot no tehnologijam tacu zin ka apple ir kruta stella ne jau hi end bet videji augsta klase.

Tapec principa ja sieva ir dura tehnologijas un tavs maks pavelk tad nem ipad.

Ja tomer sievai ir smadzenes ari citas jomas tad iesaku izskadrot ka var panemt nexus 7 ar garantiju.

Un par ietaupito naudu aizbraukt apcelot lv vai ko citu.

 

Pa lielam pieredze rada ka visi tie apple lietotaji ir vienkarsi idioti tehnologijas kam bez ipasam zinasanam gribas iet lidzi laikam.

Protams ir runats ar pietiekami biezu zinatnieku kas izmanto apple imac versiju kurai ir i 7 procis un 16 gb ram un kurs vienkarsi saprot dazas nianses ko vins sava zinatniskaja darba ar so arhitektura var darit labak.

 

Tacu tadu cilveku es atvainojos ir nenormali mazs procents lv.

Lielaka dala ir tada virs panema uz uznemuma varda sievai ifounu 5s sievai apnika atdeva bernam berns tuse apkart ar stukas vertu eiro telefonu un zimejas starp draudziniem kuru senci nevar neko tadu atlauties un iedzen kompleksus siciem.

 

Morale bernam nokia 3310

Sievai peidzeri ja vien sieva tiesam nezin ko grib.

un beidzam bojat sabiedribas vertibu izpratni tad ir ceriba ka cilveki izaugs par normaliem purniem.

Un kosmonauti beidzot tirgos preces par to realajam cenam..

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kāds tad ir tas pamatojums šim apgalvojumam? Līdz šim nav izskanējis neviens tāds arguments, kura dēļ būtu gatavs maksāt 2x vairāk par iPad.

 

reviews saitos ir atdzīts, ka ipad ir vislabākā planšete, ipad mini ieņem 2. vietu ka pasaulē labākā 8" planšete, bet nexus 7 ieņem godpilno 3. vietu kā labākā 8" android planšete. arī no personīgās pieredzes varu teikt, ka iPad pagaidām ir krietni labāks par android piedāvājumu, gan no UX/UI gan no veiktspējas (dzelži varbūt andrim ir jaudīgaki, bet iPads ar iOS kaut kā šķiet ka strādā raitāk un mazāk lagu. kā arī nemaksā tik dārgi, savu iPad mini kešā bez PVN pa +/- 300 eur paķēru.

 

MS surface varētu būt ļoti venērisks pasākums.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pa lielam pieredze rada ka visi tie apple lietotaji ir vienkarsi idioti ...

 

Būtu licis aiz šiem vārdiem punktu un miers. Otrā daļa tam teikumam ir galīgi nevajadzīga ;)

 

P.S. nav bijis neviena paskaidrojuma no tēmas autora, kādiem tieši uzdevumiem planšete vajadzīga.

Link to comment
Share on other sites

Nu jādomā, ka ar MS Word un Excel viņa strādās tā pat kā līdz šim uz sava piezīmju datora.

Vēl viņa apskatās laiku pa laikam kaut ko iekš tvplay vai Megogo. Tiesa gan, tam viņa parasti izmanto stacionāro datoru, kurš ir pieslēgts pie televizora.

Jamā ik pa laikam kaut ko nofočē ar savu spoguleni un tad skatās bildes. Nezinu cik reāli ir pieslēgt Canon EOS kaut kādu tur, laikam 650D pie jebkuras planšetes??

Neskaitot šo visticamāk pirmām kārtām šamā gribēs, lai varētu ātri paķert planšeti, nočekot kādu e-pastu, apstīties kasjauns.lv, pasēdēt draugos, feisbukā. Spēles nespēlē. Iespējams, ar laiku es jamo iemācītu palaist mūziku pa wirlām uz Airport Expresi no spotifaya (šobrīd tāds risinājums strādā uz mana roototā Asus Memopada HD7) vai arī kādu flacu no NASa. Nu varbūt arī apskatīsies kaut kādu filmiņu, ja gribēs to darīt terasē vai pagalmā sēžot. Nu tā kaut kā īsumā droši vien..

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tacu tadu cilveku es atvainojos ir nenormali mazs procents lv. Lielaka dala ir tada virs panema uz uznemuma varda sievai ifounu 5s sievai apnika atdeva bernam berns tuse apkart ar stukas vertu eiro telefonu un zimejas starp draudziniem kuru senci nevar neko tadu atlauties un iedzen kompleksus siciem.

 

Kas traucē tiem pēdējiem no senču darba uz skolu atnest metilspirtu?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Vai pastāv iespēja iegādāt LG G Pad 8.3 un to normāli pāršūt uz GPE versiju? Tas būtu ideāli...

Link to comment
Share on other sites

Roberts3

Vil varbut tev deretu ari aizdomaties ka ir piemeram ari vientulie vecaki..

Tapatas ari cilveki kuri strada valsts sektora un strada nevis laiz luni sezot kadas padomes ar vaji izprotam funkcijam un ir vienkarsi tuksi pr teli.

 

Tjipa pec tavas logikas android lietotaji ir rupnicu stradnieki kodeji tikmer apple bankieri ?

Nav viss tik vienkarsi ka tev liekas :))

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nezinu cik reāli ir pieslēgt Canon EOS kaut kādu tur, laikam 650D pie jebkuras planšetes??

 

pie apple planšetes pieslēgt ar vadiem nevar neko. nu labi, var austiņas .

ja tam Canonam ir wifi, gan jau kaut kādu appu var nopirkt.

 

Pie Androīda gandrīz jebkura (bet nu jāskatās vai ir fiziskais ports) var pieslēgt to kameru kā usb storage.

Link to comment
Share on other sites

eddyboi

e=d, viņu var pieslēgt ne tikai kā storage bet ar appa palīdzību kā kameru, kad tev liveview ,vai kā viņu tur sauca, rāda uz planšetes un vari uz planšetes visus settingus bakstīt, fotografēt, regulēt fokusu utt.

https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.dslrcontroller 

 

P.S Par tēmu - manā parakstā var labi redzēt ka esmu Android atbalstītājs un apple produktus nekad neiegādāšos, ja vien kaut kas ļoti krasi nemainīsies. 

Labots - eddyboi
Link to comment
Share on other sites

Tjipa pec tavas logikas android lietotaji ir rupnicu stradnieki kodeji tikmer apple bankieri ? Nav viss tik vienkarsi ka tev liekas

 

Man ir sajūta, ka Tu atbildību vēlies uzgrūst cilvēkam ar dārgu telefonu, kaut patiesībā blakus cilvēkam lielāku skādi nodara viņa paša skaudība.

Laikos, kad vēl nebija mobilo telefonu, kaimiņi viens otru apskauba par pienīgāku govi un labāku kartupeļu ražu.

 

P.S. Es esmu laimīgs android lietotājs + mājās man ir 7 gadus vecs dators ar legālu vistu + libreoffice.

P.P.S. Planšetes man nav.

Labots - VIL
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Diablo.lv

Autoram, ja nav kur likt naudu, vai nevar izdomāt kur to likt, var iegādāties i pad, taču ja negribas pārmaksāt tikai par apple logo, tad iesaku ņemt android tableti. Atbalsts un update andridiem bija, ir un būs..Man ir lietošanā i pad2 un ja būtu jāiegādājas otrreiz noteikti nepirktu, ne jau tāpēc ka būtu sū.. vai gļukains, iemesls būtu cits- apple cena/ performance, neredzu par ko maksāt vairāk.

Link to comment
Share on other sites

eddyboi

Un atkal 30$ maksāt par katru kabeli, ko grib pieslēgt. Kamēr android pieteik ar 2$ usb otg vadu un vari spraust ko gribi - xbox 360 pults, ps3 pults, pele, klaviatūra, karšu lasītāji, kameras utt. 

ebay

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un atkal 30$ maksāt par katru kabeli, ko grib pieslēgt. Kamēr android pieteik ar 2$ usb otg vadu un vari spraust ko gribi - xbox 360 pults, ps3 pults, pele, klaviatūra, karšu lasītāji, kameras utt. 

 

un cik tu bieži slēdz to visu klāt? es piemēram nopirku OTG priekš android, 1x dzīvē esmu 8gb flešu uz 2 minūtēm pieslēdzis, un notestēju external HDD (kas protams negāja) :D 

 

arī priekš apple ir 2$ lētie kabeļi, kuru kvalitāte ir tikpat liels sū* cik android 2$ OTG un ir 30$ labie kabeļi, kuru kvalitāte ir tāda pat kā android 30$ kabeļiem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

ja tam Canonam ir wifi, gan jau kaut kādu appu var nopirkt.

 

Ja tam Canonam ir wifi, tad no Canona oficialais apps ir pa brīvu un nekas tur nav japerk. 650d gadījumā wifi laikam nebūs gan, bet ar eye-fi sd karti gan jau ka var izlāpīties ja grib.

Labots - x_rays
Link to comment
Share on other sites

eddyboi

 

 

 1x dzīvē esmu 8gb flešu uz 2 minūtēm pieslēdzis, un notestēju external HDD (kas protams negāja) 
 

Man gāja external HDD, varbūt tāpēc ka viņam ir atsevišķi no 220 barošana. XBOX pultis arī agrāk bieži slēdzu klāt, kad spēlēju PS1 spēles ar emulatoru. 

Link to comment
Share on other sites

kazarma

Tā kā saskarsme ar šo aparatūru ir regulāra atļaušos izteikt arī savu viedokli.

 

Ipad = izstrādāts priekš netehniskiem cilvēkiem, kuriem visi parametri ir piekājas, ka tik "kruta" iekārta.

Android planšete= izstrādāts priekš cilvēkiem, kas vēlas savu ierīci bendēt nost ar visādiem cyanogenmod utt.

 

Lai gan Ipad ir dārgāks vienkāršākam cilvēkam to būs vieglāk apgūt, jo pat lielo versiju maiņās (atksaitot 7 iOS) pa lielam nekas nemainās.

Androīds vairāk ir priekš "spečukiem" kuriem visu patīk customizēt un laist "benčmarkus" uz šādām iekārtām....

 

Pašam ir visi 3 brendi Windows,iOS,Androīd un var ļoti just, kurš OS ir izstrādātāks. iOS>Android>Windows mobile.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Man gāja external HDD, varbūt tāpēc ka viņam ir atsevišķi no 220 barošana. XBOX pultis arī agrāk bieži slēdzu klāt, kad spēlēju PS1 spēles ar emulatoru. 
 

 

nu jā, man tas HDD ir usb 3.0 bez papildus barošanas. :D

Link to comment
Share on other sites

Kad aķis beigsies, Ipadu varēs dārzā turpat zem ābeles arī norakt.

Kad aķis beigsies, tad arī ipads būs morāli novecojis. Bet, ja ļoti vēlas, arī iPadam aķi var nomainīt.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...