Jump to content

Lenovo biznesa modeļu apspriešana kategorijā virs 1000 EUR


litrs
 Share

Recommended Posts

(labots)

Par X1 carbon izvēli šaubu vairs nav. Galvenā dilemma Win 7 vs Win8 ar bakstāmo ekrānu. Iepriekšējā asusā Win 8 man pamatīgi uzkrita uz nerviem, bet pieļauju, ka tas ir laika jautājums visiem jaunieviesumiem. Touchskrīns ir ļoti noderīgs lielu rasējumu mezglu pievilkšanai. Patreiz tam pārsvarā lietoju asus planšeti.  Cik saprotu, tad touchscreen ar Win7 neiet kopā.

  Vai kāds ir lietojis Lenovo touchscreen? vai ir gana ērti un atsaucīgi? vai baterija nenoēdas 2-3 stundās? aprakstā minēts, ka 8 cell baterija tur 8h.


Vai 3G inernets iespaido savādāk bateriju nekā WiFi?  Telefonā 3G bateriju sēdina mazāk nekā WiFi.  Bet telefonā 3G LMT internets ir ļoti lēns, ja salīdzina ar LMT 4G, kurus esmu salicis gan visos objektos, gan birojā un mājās un lietoju pieslēdzoties ar WiFi.


 

 

Hmm a Surface Pro 3 nebus labaaks tad?

 

Neatradu LV piedāvātajos Lenovo aprakstos šādu terminu. 


Ar ko atšķiras šie divi modeļi?

http://www.dateks.lv/cenas/portativie-datori/87997_lenovo_thinkpad_x1_carbon_14_core_i5_4200u_8gb_180gb_ssd_win7_pro_64bit

http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/lenovo_thinkpad_x1_carbon_ultrabook_20a7003smh

 

Atšķiras nosaukumi 20a7003smh un 20a7003scx ??? Pārējie rādītāji identiski??  

Labots - litrs
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • androidz

    15

  • viesturs0711

    11

  • litrs

    28

  • INTRASERVERNET

    10

Ō, nezināju ka tā var salīdzināt. LED Glare neder.   

Link to comment
Share on other sites

versatile

Imho, ekrāns abiem būs vienāds.Pārlieku tām specenēm netici.

Man domāt, ka preinstalētā OS versija būs galvenā atšķirība.

Link to comment
Share on other sites

@@litrs, starp win8 un win8.1u1 jau ir zināma atšķirība.. win7 jaunam kompim gan vairs neieteiktu.. jo sevišķi touch.

Link to comment
Share on other sites

Piezvanīju - saka ka specenes pareizas - ir glare un antiglare ekrāni. Glare ir totāls mēsls - strādāšana ir daudz neērtāka, nesaprotu kam tie domāti.

LV veikalos nekur šie datori nemētājas, nav iespējams patestēt. Būtu bēdīgi, ja 2k vērtam datoram touchskrīns bremzē un ikdienā nav lietojams. Par 14" planšetēm arī nekas nav dzirdēts...  


Pats atradu atbildi jaunākam modelim. Touchscreenam baterija nevelk, kaut Datex lapā rakstīts up tu 8h....

 

The array of business features is worth a mention as a positive, but we can't help but feel Lenovo has forgotten the basics here. As business users we missed Ethernet and a proper AV connector, and the Lenovo ThinkPad X1 Carbon Touch isn't quite slim enough to make up for the times we left the dongle at home.

However, the biggest disappointment was the frankly awful battery life. Even for a budget Ultrabook, the three hours offered here would be worthy of criticism, but at this price, it's unforgivable.

Final verdict

The Lenovo ThinkPad X1 Carbon Touch is a wonderful piece of design and engineering that offers a fearsome performance in a sleek and classy chassis. However, the staggering price and underwhelming battery life make the touchscreen Ultrabook hard to recommend.

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Nu tas ka tu nezini un uzskati par mazpaziistamu, tad nu taa ir tava kljuuda. Tad jau Lenovo X1 Carbon Touch ar mazpaziistams kitaiakij gjermo. Jo daudzi nezin. Tavs viedoklis nav objektiivs.

Link to comment
Share on other sites

mazliet papētiju lenovo un nonācu pie secinājuma, ka macbook pro būs lētāka un stipri labāka izvēle.

Link to comment
Share on other sites

Surface ir 12" planšete. Man jau ir asus eepad. Tā ir ērta lieta kaut ko paskatīties.

Macbook pro jau biju paņēmis patestēt. Nu nevaru pierast. Arī daudzas lietas nestrādā korekti.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

 

 

Tad jau Lenovo X1 Carbon Touch ar mazpaziistams kitaiakij gjermo. Jo daudzi nezin.

Vispār jau lielais vairums zina , ka Lenovo taisa labus biznesa klases laptopus .

 

 

uz makbūka jau var uzmest windows

Tad naher pirkt makbūku ??

 

 

nav microsofts, kas bloķē uefi

Nebloķē viss , tik vecāki Windosi par W8 to neatbalsta . 

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Tad kāpēc iesaki tur Windosu mest virsū ?

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Surface pro ir gan plansetr gan kaa laptops. Straadaa loti labi. Dzelziski Surface Pro neatpaliek no Thinkpad X1 Carbon Touch. Tikai mazaaks ekraans. Surface Pro 3 ir 12". Pasham ir Thinkpad W520. Zinu. Bet kad domaaju njemt Carbon X1 Touch izveeleejos par labu Surface un neesu viilies.

Labots - Rizla
Link to comment
Share on other sites

Man jau divus gadus ir Asus EEpad - planšete ar klaviatūru. Klaviatūrā ir otra baterija, usb ... Gandrīz īsts dators, tikai androīds.  Manam darbam 12" neder, paskatīties bildītes un rasējumus neērtās vietās (būvobjektā uz sastatnēm) ir ļoti ērti, bet strādāt ar excel failiem, kur salinkoti šīti ar formulām un katrā šītā 60x2000 šunas... tur pat manis izvēlētais 14" ir kompromiss.  Tā ka vēl vienu mazulīti, kaut advancētu, patreiz iegādāties nav vajadzības.  

Link to comment
Share on other sites

versatile
Dzelziski Surface Pro neatpaliek no Thinkpad X1 Carbon Touch.

Man ļoti simpatizē surface pro, bet pēc šī apgalvojuma spriežu, ka vismaz vienu no minētajām ierīcēm nekad neesi dzīvē redzējis. Par dzesi te jau minēja... Par pārējo nemaz nesākšu.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

 

 

Autoram ir fetišs uz briesmīgām OS

Uz kuru tieši ? Tu viņam iesaki ņemt Makbūku un , cenā iekļautā MacOS vietā , tērēt naudu Windows iegādei ? Tas šķiet nedaudz neloģiski .

Link to comment
Share on other sites

versatile

Nu, dažiem nedalec laikam, ka ir cilvēki, kam patīk mac dzelži un kvalitātes kontrole, kā arī dizains, bet darbs prasa veikt uzdevumus, kuru veikšanai uz macos NAV rīku vai arī, ja tādi ir, tad ar sliktu atbalstu, nestabili un dārgi.

Man patīk jaunie macboook air, bet negribu virsū likt windows. Attiecīgi...

Link to comment
Share on other sites

Mana mīļākā tēma Mac vs Microsoft panesās. Koroče inženieriem āboli neder, man ir pilns ar kolēģiem, kursabiedriem un paziņām, kuri ir mēģinājuši, bet atteikušies no Macbookiem. Es piekrītu, ka tie ir super kvalitatīi un ērti, bet celtniekiem un konstruktoriem viennozīmīgi tie neder. Savukārt pazīstamie arhitekti visi kā viens staigā ar aifoniem un makbūkiem. Tā tas ir un āmen.

  Un vēl kā var salīdzināt Surface Pro (12" planšeti) ar pilnvērtīgu 14"  datoru. Vispār kāds ir mēģinājis bakstīt 14" displeju? Jebkurā gadījumā iepriekš iemetu kaut kāda Eiropas apskata kopsavilkumu - tas nav glaimojošs X1 touchscreen baterijai. Viņiem vēl jāattīstas - biznesam tāds produkts neder.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Un vēl kā var salīdzināt Surface Pro (12" planšeti) ar pilnvērtīgu 14" datoru.

 

+100

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Erm, es te tagad nocelšu tēmu, bet vai ir kas lēts (lietots) ar 4 kodoliem, 1080p paneli un thinkpadiem raksturīgo klitorpuļķi un kvalitatīvu korpusu uz collām divpadsmit-četrpadsmit ? 

 

Vajag man tā kā vairāk to veiktspēju, bet X sērijai pēc sugas nav 4 kodoli, T sērijai tikai T520 var atrast ko ar i7 qm. Vēlētos arī izvairīties no Nvidia's kartēm, lai baterija ilgāk strādā. Paneli nevajag man uzreiz dabūt ar tiem tūkstots astoņdesmit vertikālajiem pikseļiem, svarīgi ir zināt, ka bez gemoroja (nav man matricai jālodē klāt cits ribbon kabelis vai jāliek konvertors starp matricu un plati) var ielikt augstākas izšķirtspējas matricu. Budžets kā budžets, ēberjā varu ierakstīties t420 un t520. 

 

izskatīju arī variantu, kur paņemu sliktu t420 un tad piepērku klāt matricu un lopiski dārgu i7 qm, bet atrast izdevīgu piedāvājumu relatīvi jaunam laptopa procim ir nereāli.

Link to comment
Share on other sites

Šodien dalos tikai ar pirmajiem iespaidiem. Foto redzams 2-3 mēnešus lietotais Lenovo T440p un svaigs Lenovo X1 Carbon. Starpība plānumā un svarā ir graujoša, nosaukums T440 ir ļoti piemērots, jo nedaudz atgādina krievu tanku. 

  Dažu mēnešu lietošanas laikā par T440p neko sliktu pateikt nevaru, ja neskaita svaru. Pat otrādi - izcila darba mašīna, izcila 9 šūnu baterija - var strādāt visu dienu, vakarā mājās palasīt ziņas un pačatot - pa nakti piespraust vadu. Ātrums - pagaidām iekabināju visiem kolēģiem - dwg. failus atrauj vaļā acumirklī, vienlaikus var strādāt ar daudziem lieliem failiem bez "pārdomu brīžiem".   

  X1 ir ar 8 šūnu bateriju un patreiz ar 55% uzlādi rāda 5h darbību - bet reālo baterijas darbības laiku varēšu noteikt līdz nedēļas nogalei pastrādājot dažādos režīmos. 

  Vizuāli X1 ir gandrīz identisks, korpusa materiāls analogs. Izskatās, ka X1 nav apgaismotas klaviatūras - tas izbrīna, bet man nav aktuāli - tumsā nestrādāju, tomēr mīnusiņš. Aprakstos šo pozīciju neskatīju, jo likās pašsaprotama.

  Savādāka ir Fn taustiņu josla - tā ir skārienjūtīga. Nospiežot Fn, mainās piedāvātais funkciju klāsts - ar šo vēl jāpastrādā lai novērtētu. Pagaidām varu novērtēt tikai to, ka skārienjūtīgās "pogas" darbojas lieliski ar labu reakciju. Izskatās parocīgi - nospied un ir multimediju josla, nospied vēl - displeja un tīklu vadība, un vēl ir visādas lietas, kuras jāpapēta.

  Pēc nedēļas - divām pievienošu papildus komentārus par X1.

 

  


Vēlāk atklāju kā ieslēgt klaviatūras apgaismojumu. Poga paslēpusies skārienjūtīgās funkciju joslas slāņos.

post-90219-0-89093900-1407137690_thumb.jpg

post-90219-0-24627900-1407137705_thumb.jpg

post-90219-0-14035900-1407137722_thumb.jpg

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pēc pirmās nedēļas varu ļoti droši apgalvot sekojošo: kā darba mašīna Lenovo T440p viennozīmīgi iekabina X1 Carbon. Gan ātrdarbības ziņā, gan baterijas darbībā, gan visādās sīkās lietošanas niansēs. Kaut gan X1 ir tīri labs un elegants dators, iepriekšējie HP, Asus un Dell  (nebija no pavisam lēto gala) man nebija tik žigli.  X1 ir gana labs touchpad lai joprojām strādātu bez peles, tomēr T440p tas bija ideāls. X1 man gadījās dažas reizes, kad uzkaras dwg.fails, touchpadu vajadzēja pieregulēt, skārienjūtīgā funkciju taustiņu rinda progresīva, bet intensīvā darba režīmā brīžiem kaitina. T440p ieslēdzu un vis lidoja, dažu mēnešu laikā nekas nevienu brīdi neuzkārās, nekas nebija jāpieregulē. Par izmēriem jau stāstīju iepriekš - reāls ķieģelis pret macbook air analogu.

   Baterija X1 strādā 6-7 h, dažreiz visai dienai nepietiek, tādēļ drošībai vads jāvadā līdzi. Kādēļ tirgotāji baterijām uzrāda šūnu skaitu? Noteicošās taču ir ampērstundas. Piemēram T440p 9 šūnu baterija ir divreiz energoietilpīgāka par X1 8 šūnu bateriju. Tirgotāju norādītās darba stundas - T440p 9h reāli tur visas 13h, bet X1 norādītās 8h - reāli tur 6h.  

  Verdikts - ja es joprojām strādātu par projektu vadītāju, tad izvēlētos T440p. Tā kā esmu uzņēmuma vadītājs, tad X1 ir tieši tas ko vajag - pietiekami jaudīgs, pat ļoti jaudīgs, elegants un ādas čemodāniņu nepārvērš par pārbāztu ceļojumu somu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
edgars7540

Cik vienkārši pierast pie Caps locks taustiņa neesamības ? Dubultais shift = lielie burti ? Tāpat interesē tavs vērtējums par ekrāna gaišumu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Cik vienkārši pierast pie Caps

Es pat uzreiz nepamanīju, ka ir savādāk. Pēc tava jautājuma tikai paskatījos mājas datorā kas ir Caps lock.

Ekrānam gaišums pietrūkst, kad sēdi saulainā pludmalē, bet tik un tā ir labāk, nekā glare ekrānam. T440p visas funkcijas ir bišku labākas nekā X1, ekrāns arī.

X1 nepatīk ka nevar konfigurēt skārienjūtīgo funkciju joslu. Var pamainīt vietām funkciju joslas, bet nevar vienā joslā samest  vajadzīgākās funkcijas. 

 X1 ieliku LMT interneta sim karti. Ja internetam lieto WAN radio antenu, tad baterija tur 1h ilgāk nekā, ja lieto WiFi antenu. Vismaz tā rāda baterijas rādītāji.

  Sarkano klitoru nelietoju, touchpads ir praktiskāks un negļuko. 

  Divas reizes mēģināju patestēt "vadību ar roku vicināšanu", bet kaut kā nesanāca palaist. It kā iebūvētā kamera uztver roku vicināšnu un var scrollēt dokumentus vai interneta lapas. Janvārī būs mazāk darba, tad paspēlēšos.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Vilcinjsh

Sorry, par miroņa uzcelšanu,

BET es tiešām nesaprotu, kāpēc cilvēks pērk IBM, tagad Lenovo T sēriju no kaut kāda i-veikala Latvijā. Man pašam ir bijuši 4 Thinkpad pēc kārtas, sākos ar T41 un beidzot ar neveiklo milzi T540, ko šobrīd domāju nomainīt pret X240.

 

Visus esmu pilnīgi jaunus iepakojumā pircis no veikliem zēniem tepat LV, kas viņus ved iekšā no ASV. Galvenais kāpēc ir: cena, kas ir vismaz divas reizes zemāka un garantija, kas ir Worldwide 3 gadu garantija.. Jā, Thinkpad ir šķiet vienīgie laptopi, kam Bauskas ielā ir labs serviss, kas apkalpo šo 3 gadu garantiju un pēdējam T540 kompim man nomainīja dzesēšanas ventilatoru, kas čīkstēja un klaviatūru, kurai dažkārt tab iesprūda tieši 2 mēnešus pirms 3 gadu termiņa beigām.. Tātad 3 gadus vari lietot tehniku bez stresa par remonta izmaksām, ja vien to nesalej vai nesadauzi..

 

Šobrīd ss.lv var jaunu X240 ar visu 3 gadu garantiju dabūt par ne vairāk kā 700EUR. Ja vajag papīrus, tad vienmēr var izmantot likumdošanā noteikto, ka viena privātpersona neregulāri var pārdot sev piederošās preces un saņemt naudu no firmas, nemaksājot IIN. Tātad nopērc no ss (vai Tavs čoms nopērk) un Tava firma oficiāli pēc tam nopērk no viņa..

Link to comment
Share on other sites

Kādi veiklie zēni? Kurš tirgo thinkpadus no amerikas? Tu par sskas pārdevējiem?

Link to comment
Share on other sites

Vilcinjsh

Gan par ss.lv pārdevējiem, no kuriem esmu pircis (škiet Rīgā ir viens vai divi tādi tirgoņi), gan arī pastāv iespēja pa tādu pašu naudu atsūtīt no ASV ar LBSS starpniecību..

Link to comment
Share on other sites

tas x240 pat pa 700 ir stipri pārcenots. viņā tak nekā nav iekšā, pliks lenovo uzraksts un varbūt rāmis, ja vēl noveicas, tad klaviatūra, bet tikai ja noveicas.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

viņā tak nekā nav iekšā, pliks lenovo uzraksts un varbūt rāmis, ja vēl noveicas, tad klaviatūra, bet tikai ja noveicas

 

Nav tik traki kā tu centies mālēt. Tam visam vēl klāt nāk labs serviss, kas ir ļoti svarīgs arguments.

 

Var tak nopirkt no štatiem nevis vietējiem Elkoriem kuri par kosmisku cenu tirgo. Un jā, tā nav valksts apjāšana.

Link to comment
Share on other sites

riktīgs EDIT:

 

Točna, būtu labāk gulējis, pilnīgā pakaļā, ar citu domu, citā sadaļā, laikam vecums! Nu ļoti negribās to norakstīt uz alkoholismu!!!  :sorry:

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

ielaja,  tā man Tu tā neatbildēji , kas tad tev maksāja un pie kā tu mācījies?

Link to comment
Share on other sites

 

 

abāk būtu gulējis
  Jautājums jau nav zudis par IBM x226, te domātāju rinda ir, bet kad lasi visi ir tādi speci! Jā te nav kas mazo veco IBM serveri var uzturēt realajā dzīvē, noņemuj cepuri! 

Draugs Ieleja, mēs dzīvojam vienā LV pusē, un es tev īpaši nepatīku, varbūt tiekamies un parunātājam pie Karbonādes, kas kam un ko, un vispār savācamies visi ap Ogri un PAŅĒMAM,gaļu, daudz šņabi, uguni, un iedzeram pie manis, es rakstīju ja būtu nauda, būtu JEMA!  

Davai veči taisām joku, uztaisām bez sagatavošanos , vienu labu kodienu, māja ir, gabals arī nav maz, galvenais ņemu un mīlu, salikt istabas

5 decembris, svēts datums

Link to comment
Share on other sites

 

 

tu esi ZS, karavīrs, kas saprot, kad mute ir jāpieklusē
Ta jau sen neesmu, kā rīgas pisnesmeņiem iepatikās Ogres zemīte zem 54 ZS, tā visus nakuj izmeta, bet dievs bija, zilo projekts nobruka!

Ē puikas davai, 5.12 pie manis ar gaļas un ļoti daudz šņabīša piedevu, uzraujam vienu pirmās ziemas rautu, tā mēs te kasāmies un kreņķējamies, vienu mazo esam pelnījuši, a dzīvajā cik būs interesanti, Ikonai pateikt ko tu domā bez cenzūras!

Link to comment
Share on other sites

Jā jā veči, galvenais apspriežat labi dūšīgi Lenovo biznesa modeļus cenā virs 1000 EUR, lai būtu pa tēmai un moderators nepadzēstu.

 

Biļat, jāpārvācas takš vienreiz uz Ogri...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...