Jump to content

Stereosistēmas iegāde


 Share

Recommended Posts

Pēc ilgākiem meklējumiem tika iegādātas- Heco Music Style 900 tumbas un Harman Kardon HK 980 pastiprinātājs. Ir labs visu frekvenču diapazons. Laba jauda. Īpaši var izcelt basu, kas ir maigs un dziļš.  Esmu vairāk, kā apmierināts ar skanējumu, tādēļ nolēmu padalīties, ar kritērijiem ko ņēmu vērā meklējumos.

Ko ņēmu vērā:

Mūzikai vai filmām.  Mūzika tiek klausīta daudz, filmas tiek skatītas reti – tādēļ izvēlējos stereo, bet ne mājas kinozāli ar piecām vai vairāk tumbām.

Grīdas vai plauktu tumbas. Izvēle nepārprotami man krita uz grīdas tumbām. Vēlējos tādu sistēmu lai nebūtu jāpiepērk sabvūfers.

Sāku ar pastiprinātāju. Manai stereo sistēmai bija nepieciešamas divas tumbas un pastiprinātājs, kā arī bija jāizlemj par skaņas avotu. Tad jautājums bija par to kādā cenu kategorijā iekļauties, proti, pirkt visu uzreiz vai pa daļām, bet labāku. Nospriedu, ka labāk sākumā iegādāšos tikai pastiprinātāju. Ņēmu vērā ieteiktu attiecību 400 LVL tumbas, pastiprinātājs 250 LVL. Jaudas attiecības man sanāca 170w tumbas katra un 80w pastiprinātāja jauda uz kanālu.

Skaņas avots. CD atskaņotājs vai dators – tāds bija jautājums par to, ko izmatot par skaņas avotu. CD atskaņotājiem esot labāka kvalitāte, kā parastam datoram, taču datoram to varot uzlabot ar DAC (kas būs jāiegādājas pie mazākās iespējas) Jo kā man teica pārdevējs vienā veikalā – tad tas man būšot vājākais posms visā sistēmā. Tā kā man ir ērtāk izmantotu mūzikas straumēšanas servisu nevis CD atskaņotāju, nospriedu, ka palikšu pie datora nevis CD atskaņotāja.

Atsauksmes internetā un klausīšanās. Internetā tika lasītas daudz atsauksmes par dažādiem tumbu modeļiem, bet rezultātā tumbas tika iegādātas bez atsauksmēm, bet uz dzirdi, jo audio salonos uz vietas ir ierobežots tumbu skaits. Jāsaka arī, ka internetā esošās fotogrāfijas neliecina par to, kādas tad ir konkrētās tumbas dzīvē, ja es būtu redzējis tās tikai bildēs, tad diez vai būtu pieskaitījis pie favorītēm. Kad gāju uz saloniem, ņēmu līdzi disku, kura skanējums bija zināms.

Katrs pārdevējs liela savu. Prakstiski ir ļoti grūti iegādāties stereosistēmu, jo katrs pārdevējs liela savu preci un ja neesi dzirdējis, kā skan citas, tad vari palikt pierunāts.

Bilde ar heco: http://content31-foto.inbox.lv/albums/s/silverrot/05-03-2014/heco-music-style-900.jpg
Un vēl: http://content31-foto.inbox.lv/albums/s/silverrot/05-03-2014/tumbas2.jpg

Labots - Silverrot
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

autors malacis, ja ar laiku kaut kas nepatiks, tad tumbas varēs pamainīt..

 

bet audiofīlam Lukem, noteikti bija te ''jāierej'', 

ja būtu klausījies viņa padomam, tad tev galva būtu piebāzta ar visādiem sūdiem, sākot ar vadiem un beidzot ar koka klucīšiem.....

Link to comment
Share on other sites

Tornis

<offtopic>

1) Smuks parkets tajā dzīvoklī kādreiz bijis...

2) Alusbundžam pohaini kaš''kīgs garīgais

3) Ja jau autoram pašam patīk, tad mērķis sasniegts :)

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Alusbundža, ja autors būtu klausījies Taviem padomiem, jamam mājās būtu RRR S400 un tagad jams štukotu kurā vietā tām tumbām var mazākamjam midbasam kanalīzācijas trubu uzbāzt! :D Man tā liekas, ka Heco autoram drīzāk es būtu ieteicis, nekā Tu! :p

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Bik offtofik..

 

Grūši pēc vienas bildes spriest, bet autoram stipri nedraudzīgs istabas iekārtojums izskatās priekš laba sistēmas skanējuma, plika grīda, plikas sienas, glancētas alkīda durvis, "retro" padomju laiku skaidenes mēbeles u.t.t.

 

Ja tomēr pie pretējās sienas mīilzīgs mīkstais dīvāns + grāmatu skapis pa visu sienu (vai paklājs pie sienas :mrgreen: ) un citi slāpējoši elementi, tad atvainojos! :)

Link to comment
Share on other sites

Mr.Vilks

1)Lieliska stereo sistema,pastiprinatajs viennozimigi labakais iespejamais cena lidz 300 Ls

2)atrodi draudzeni,kas izmazgas gridu...

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Kādas bija alternatīvas pastiprinātājam?

Šķiet ļoti dīvaina izvēle. (Esmu paklausījies HK 970, un tas bija drausmīgs, bet varbūt 980 ir radikāli cits aparāts)

Labots - qsi
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Paldies Long John par Pioneer resīveri.

 

Tas skan pat labāk, nekā es cerēju sagaidīt no šī mazbudžetnieka par laba brendija cenu. :)

Dejām garāžā ir vairāk pat kā O.K.  :good:

 

http://content31-foto.inbox.lv/albums/a/aldis1232/Krutums-Nemirst/DSC00655.sized.jpg

Labots - Sviestc
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...