Jump to content

Auto braukšanas apmācības simulators (Windows)


Baigais Janka
 Share

Recommended Posts

Kauču kas tāds ir manīts, jebšu tomēr pārāk specifiska lieta? Nu, kas interesē - vienkārši, braukāšana pa pilsētu, kā saka, no punkta A uz punktu B, ievērojot satiksmes noteikumus, zīmes, ātrumu utt. Sieva kakraz sadomājusi mesties autobraukšanā, teoriju jau nolika, ar braukšanu pašreiz nodarbojas, bet ir problēmas kakraz-taki ar zīmju pamanīšanu - kamēr skatās spidometrā, tikmēr trīs zīmes palaiž garām. Vārdu sakot - iraid doma, lai reālai praksei paralēli arī uz kompja padzenājas, tā kā tā sēž mājās ar sīko un, tātad, neko nedara :).

Protams, par saprātīgām summām, lai nesanāk, ka lētāk pirkt autiņus vienu pēc otra, lai tik dauza :)

Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka nekas tāds nav pieejams, vismaz ne parastiem mirstīgajiem. Sēdi blakus un lai tik šamējā stūrē pēc iespējas vairāk. Nepaies ne pus gads, kad nonāks pie atklāsmes, ka pie stūres esot var paspēt arī nagus nolakot un visu pamanīt vairs nav problēma. :)

Labots - Guncha
Link to comment
Share on other sites

rutor.org ir redzēts, kas līdzīgs (pat ar ziemas apstākļu simulāciju).

 

Kur iegādāties oficiāli nezinu, varbūt kādā no kaimiņvalsts e-bay līdzinieka, vai vendora.

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Gadus padsmit atpakaļ, dzenāju šo spēli. Noteikumi protams tur ir amīšu, bet nu braucot visas zīmes un luksafori jāievēro. Pagriezieno jālieto un spoguļos jāskatās. 

 

Link to comment
Share on other sites

Tā ko es spēlēju, bija pirmā versija, oriģinālais Sierra izstrādājums un tur bija ASV noteikumi un autiņi.

Link to comment
Share on other sites

Tu reāli sievai ļaunu vēli? Mājās ir monitors nevis kārtīgs sumulators.

Kurus ir visgrūtk iemācīt braukt? Jā - skolotājus un datoriķus. Otros tāpēc, ka pieraduši lupīt monitorā, bet braucot ar auto galva ir jāgroza - īpaši pilsētā. Nepalīdzēs tas dators neko, tikai traucēs. Ja viņa laiž garām zīmes, tad instruktoram nav pareiza sistēma izstrādāta, vai nu viņš ir luņa laidējs - lai brauc, gan jau pati vienreiz iemācīsies. Ir jāmaina instruktors, vai pašai jāpiedomā pie savas sistēmas izveides. Ja neaiziet līdz smadzenēm zīmes, tad tupa vienkārši viņas ir jāsauc skaļā balsī - apstāties aizliegts, tramvaja pietura, gājēju pāreja, ķieģelis, nogriezties pa labi, šķērsojam vienvirziena ielu, galvenais ceļš, utt. Un jāsāk viņas meklēt ir laicīgi (tālu uz priekšu jāskatās) - to ir jāiemāca in real life un tas ir pamatu pamats - instruktors kaut ko luņo!

Labots - MaurI
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

Lai sāk ar to, ka beidz skatīties spidometrā. Spidometram vajag pa laikam uzmest aci, ne uz to blenzt. Sākumā, protams, nesanāk, bet tā ir laba indikācija, ka jābrauc vēl.

 

Un datoriķus gluži vienkārši vajag mācēt apmācīt - visam jābūt loģiskam darbību kopumam jeb algoritmam.

Baigi palīdz velobraukšanas pieredze uz ielām, galva pati grozās :)

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Baigi palīdz velobraukšanas pieredze uz ielām, galva pati grozās

ble... pēc pieredzes saku, ka tas baigi traucē, jo esi pieradis pie ātruma un spēj jau zemapziņā visu izdomāt kur ko un kā... tik viena problēma, ka pie kājām un rokām citi kloķi, ko vēl automātiski neesi iemācījies raustīt... tas viss liek instruktorei svīst aukstus sviedrus...  :mrgreen:

cita lieta, ja kloķus jau rausti automātiski, tad tik galva jāgroza... bet tēmas autoram tieši tā problēma, ka kloķus vēl nemāk raustīt, līdz ar to nav laika zīmes meklēt...

Labots - Athlons
Link to comment
Share on other sites

Cyberwolf

Pilnīgi piekrītu par to automātisko galvas grozīšanu :D

 

Kad piemēram braucam ar kolēģiem uz darbu, vienmēr izbraucot vai krustojumā nogriežoties, STOP, dodiet ceļu zīmes priekšā...vienmēr grozu galvu, un ir pat gadījies, ka ieraugu kādu situāciju, kura varētu izraisīt CSN un ko nav ievērojis pats šoferis.

 

 

Tas protams nāk ar laiku un tikai laba autoskola un/vai instruktors. :)

Link to comment
Share on other sites

Kad pats mācījos braukt lietoju 3D driving School un varu apgalvot, ka iesācējam ideāli, ja vēl ir G25 stūre utt.

 

Ko ar šo softu var iemācīties:

 

1)Braukšanas uzsākšanu - jaiedarbina, jaatlaiz rokene, pagrieziens, pagreiz "galvu/kameru" un tad sāc braukt.

2)Pagriezienu automātisku lietošanu

3)Krustojumu un visu ceļa zīmju pārvarēšanu.

 

Protams, nav tas, kas ;istenībā, kur auto ir jāizjūt, bet pamata lietas noteikti var apgūt, tobiš, kas notiek uz ceļa, ja tu esi pie stūres nevis pasažieris.

 

Draudzene tieši tagad arī mācās uz šī paša softa 2-3 stundas dienā braukā virtuāli un iet pie pasniedzēja, saka, ka ļoti palīdzot it sevišķi iemācīties braukt+analizēt zīmes vienlaicīgi.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

nekā personīga šoreiz Baigajam Jankam, bet ne visiem vajag augstāko izglītību un šofera tiesības.

 

Es par ko ?  - nevar visi braukt vienlīdz labi, citi vispār pat desmit gadu laikā netiek tālāk kā iesācēji.

Link to comment
Share on other sites

Murgs. Datorā braukt neiemācīsies. Es transporta jomā strādāju jau gadus 25... un redzu kā katrs brauc. Ir tādi, kam braukt vajadzētu aizliegt vispār... nav tam vienkārši radīti. Kad veicām testus, atklājās šausmas... vairākiem pēc vairāk kā desmit gadu braukšanas pie stūres tests uzrādīja, ka vispār pie tās nedrīkst atrasties...

Braukt var iemācīties tikai regulāri, katru dienu braucot.... ja piesēžas pie stūres reizi nedēļā, dators tam nelīdzēs... lētāk un drošāk tādiem pārvietoties ar TAXI... un pārējie auto vadītāji tādiem pateiks tikai paldies...

Tāpat ir daudzi vadītāji, kam redzes leņkis šaurs, kā zirgiem, kuri savā laikā pa pilsētu pārvietojās ar klapēm uz acīm, lai tikai redzētu uz priekšu... vai nu redz auto paneli... vai ceļu,... vai arī čeļa zīmes, bet nekādā gadījumā visu kopā... tādiem vispār vajadzētu aizliegt braukt... tikai pie mums dod visiem tiesības, kuri ir ar mieru maksāt par kursiesm... kā nekā visi grib pelnīt...

Baigais janka... ja man būtu tā, es sievai ieteiktu pārvietoties ar taksometru, ne pašai sēsties pie stūres...

 
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

nu nezinu, bet nu biedri, staggar, Tu runā tā dikti dīvaini - kā onka, kas jau līdz paranojai aizstrādājies darba vietā - maini to!

 

Ir pat redzētas 80 gadīgas tantītes, kuras ir spējīgas iegūt vadītāja apliecību (Šķiet, P. Timrots vadīja to raidījumu, tantītei džips no veča vai ka palicis, nu un šī apguva to visu) un normāli pārvietoties ar auto. Neredzu neko neiespējamu autora sievai to dabūt gatavu. Tikai viens bet - ar datoru gan neies cauri (arī varbūt ne 100% gadījumu...ir kam palīdz) Uzskatu, ka jāmācās braukt tur, kur tu to darīsi ikdienā - značit pilsētā, ielās, uz reāliem ceļiem.

 

ā, staggar - 

 

tādiem vispār vajadzētu aizliegt braukt... tikai pie mums dod visiem tiesības, kuri ir ar mieru maksāt par kursiesm... kā nekā visi grib pelnīt...
- a tu TĀDS taisnības cīnītājs, nevar dot tiesības šitiem un tiem, tad ej un to pasaki savā kantorī, nevis blēj te pa forumu! Slabo??
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Mani nevajag aģitēt par to, ka jābrauc ir praktiski, nevis kompī :). A vot sieva grib šitā, ta neredzu problēmu, ko tādu uzlikt, lai kašājās.Neviens te nerunā, ka viņa braukās ar kompi, un reizi gadā pie reāla auto stūres sēdīdies. Noliks tiesības - nopirkšu vāģi, lai braukā uz nebēdu. Runa iraid par to, ka viņa pirms ekša grib uzpumpēties, un, ja tas viņai palīdz - kāpēc ne.

OK, pētīšu ieteikumus, cenas ar OK izskatās.

Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

tik viena problēma, ka pie kājām un rokām citi kloķi, ko vēl automātiski neesi iemācījies raustīt

Tātad, instruktorei jādzen uz dzintariņu, kur ne ātruma, ne satiksmes, un tur jāliek uzsākt, apstāties, pārslēgties, apgriezties tik ilgi, kamēr iemācies.

Link to comment
Share on other sites

Man arī pozitīva pieredze ar to vācu 3d-simulator. Tas tomēr iemāca darīt vairākas lietas reizē: ievērot zīmes, pārslēgt ātrums, turēt pareizu ātrumu. Protams, bez reālās braukšanas neiztikt, bet nedaudz papildus virtuāla braukšana palīdz.

Link to comment
Share on other sites

@ Veči

 

Sievietēm ir savādāka domāšana un uztvere, ja tās nonāk asā situācijā, kur vidēja IQ domājošs vīrietis rīkotos, sieviete - SASTINGST un tāda sajūta, ka prāts atslēdzās un nav starpības vai tu saki ko darīt vai nē. Tāpēc es nesaprotu ko FUZZ šeit var cepties par kaut kādām muļķībām.

 

Kā es jau teicu ar simulatoru 3D Driving School var šo to apgūt no braukšanas - eksāmenu nenoliksi, bet iejusties vidē var un tas sievietēm ir ļoti svarīgi.

 

@Janka es tev personīgi garantēju, uzliec šo softu + ja vēl ir stūre ko pievienot kompim.

Nenožēlosi ieguldīdo laiku un sieva arī būs apmierināta! 

 

Neklausies te pārgudros Danaboišikus un NeedForSpeed cienītājus. Pats tam eju cauri un ir gatavs risinājums, kas strādā.

 

Braucu ar auto jau 8 gadus dienā ~200Km un neesmu izraisījis nedz avāriju nedz pārkāpis apzināti noteikumus  (1 sodīja par zīmi, kuras priekšā aug liels resns Ozols) lietoju šo softu un tiešām var apgūt manā iepriekšējā postā aprakstītos punktus.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...