Jump to content

Iesakiet rūteri, kas iet droši +20m + kā to pieslēgt.


emilz23
 Share

Recommended Posts

Sveiki, tad nu tā. 

 

Ir nepieciešams lauku mājā rūteris, 

  • kas kā minimums nodrošinātu ~30m2 laukumu.
  • T.i būtu jāiet signālam cauri sienām, cauri mūriem (siltiem un aukstiem),
  • un vispārīgi jānosedz  zona ar +/- stabilu signālu.

Budžets ~40Ls, kā arī no LV veikaliem (t.i 1a; 220; RD utt). 

 

Kā arī uzreiz kā šo rūteri pieslēdz pie "technicolor tg789vn v3" modēma (kas ir modēms + rūteris + vēl sazin kas), bet kurš nenodošina attiecīgo laukumu, (skatīt - ir par vāju), tad nu vajadzētu "step by step" vai "video" pamācību kā kaut ko tādu dabūt pie darbības.

 

P.s. Visas pieejas man ir, vajag tikai kāda "viedā" skaidrojumus kas un kā.

 

Paldies, gaidu ieteikumus. Vēlams Primāri apspriest rūteri, pēc tam kā to pieslēgt (bet, ja tev ir pamācība, tad droši postē!).

Labots - emilz23
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kas tā pa prasību? Tev zināmi rūteri, kam neeksistē fizikas likumi? 1m biezai dzelzsbetonam vai 2-3 parastām sienām nekas tev neies cauri, līdz ar to izmet no galvas šo absurdo ideju. Reizi mēnesi kāds te atnāk ar uzskatiem, ka eksistē brīnumaparāti.  Ja gribi noklāt laukumu, vajag vairāk kā viens atkārtotājs dažādās vietās pa visu perimetru. 1 māju (ja vien tā nav no kartona vai ar 1 lielu istabu) ar vienu rūteri praktiski nevar noklāt, lai visur būtu stabils signāls.

 

jāiet signālam cauri sienām, cauri mūriem
Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Ja vēl wifi antenu uzliktu kaut kur bēniņos, mājai pa vidu tieši zem kores, pieņemot, ka lauku mājai bēniņi iespējams ir tukši, tad to varētu panākt. Bet tā tikai tāda liela varbūtība, jo fizikas (dabas) likumi tiešām vienīgi, kas darbojas.

Link to comment
Share on other sites

bļin kartejas indigo tīnis kurš googli un google translate pat nejēdz izmantot tādiem neko negribas palīdzēt !!!!

 

par to LTC ruteri lasām šeit te http://site.lattelecom.lv/images/modules/fckeditor/File/temp/2012_06/LTC_Interneta_rokasgramata_160x192.pdf

 

tev vēl vajg video YT kas visu pasāsta pipec :>

 

gribas lab risinajumuas kas nečakarēsies spx.lv tev ieteiks un sakonfigurēs ;) 

 

bet ja majas augšā rūteris ar SMA konektoru (tplink) un  2.4ghz paneļantena ar atbilstošu konektoru 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vēlams saprotamā latviešu valodā ...... ekanomijai

 

ja vēl pats mācētu izteikties saprotamā latviešu valodā.

Link to comment
Share on other sites

Ir tukši bēniņi (nu šur tur pa kādai mantai ir, bet domāju, kad tas netraucē).

 

Un, jā sienas +/- 20cm biezas, nav nekāds dzelzsbetons. Un mūrītis (kas bieži ir silts), tā ir vienīgā problēma. 

 

Bet pārējiem paldies, par jūsu viedokli.

 

Citi viedokļi?

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Es ieteiktu Mikrotiku RB751nd laikam, uz sitiena preciizu modeli neatceros. Tik tas autoram iespejams buus par sarezhgjiitu. Ja taa, tad var panjemt Wrt54gl (daudz maz sakariigi velk cauri muura sienaam, kur citi leetuchi slaapst nost). Par cik tur staav Technicolor modems ruuteris, taatad ir vai nu Adsl vai labaakajaa gadijumaa Vdsl, respektiivi 20Mbit, kaa arii nekas nav piemineets ko plaanojas dariit lokaalajaa tiiklaa, tad G standarts buus pashaa laikaa.

Par to kaa piesleegt...

 

Lattelecom modemaa ruuteri sleedz pie 4 porta (aareejaa dinamiskaa ip adrese) un taalaak jau lasi nopirktaa ruutera manuaali un riikojies. Ja tas ir pa sarezhgjiitu tad iedod Betonam pieciiti lai sakonfiguree.

Link to comment
Share on other sites

vēl labāks varinats ;) 

 

un ieksā ir pat MMCX konektros kur caur pāreju var pielikt ārējo antenu 

ja esošās omni ir ar pārāk mazu pastiprinājumu 

Link to comment
Share on other sites

Esmu kādus 5 rūterus nomainījis. Un vienīgais, kas apmierina manas prasības pēc apraides zonas un gļuku neesamības un pie kā beigās esmu palicis ir Apple Airport Extreme. Vienīgi cipars tālu aiz autora plānotā budžeta robežām.

Link to comment
Share on other sites

Es saku katu pats nezini ko tu gribi, jaudīgu bezvadu vai jaudīgu routeri. JĀ, tās ir divas pavisam atšķirīgas lietas!

Neatrod signālu (Man win 8.1).

Ja tas ir viss ko tu vari pateikt, tad tev nesanāks NEKAS.

Ir tukši bēniņi

Tur es teu piekrīt! Sāc ēst burkānus, biezpienu, šokolādi un spēlēt šahu!

 

Internets ir DIVVIRZIENU sakari! Es tev varu ar nelielu bļodu un 1W kartiņu arī 10km attālumā uzspīdināt portjikam "zōōōnu", bet ko tas dos? Pirmkārt, uzzīmē konkrēto vietu, ar to māju un cik kur ap māju gribi bezvadu. Otrkārt - obligāti norādi kurā vietā ienāk DSL kabelis un kur ir vel kautkādi kabeļi, ja ir. Tad arī pateikšu ko teu vaig.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Labāk nevajag, jo RouterOS saskaņā ar sākotnējo prasību nav izpildāma vēlme un izņemot ja kāds cits administrēs to rūteri. Skaties uz vienkāršāku rūteri, kuram var piekabināt lielāku antenu un tālāk atliek salikt to visu kopā un skatīt dabā.

 

 

 

 

 

vajadzētu "step by step" vai "video" pamācību kā kaut ko tādu dabūt pie darbības
 
Link to comment
Share on other sites

Autor - paņem kaut vai bezmaksas softu - manis pieminēto Ekahau, vai inSSIDer, pastaigā pa māju.

Ja lapša iebūvētā wifi nekam neder - aizņemies vai pa 10nieku nopērc USB WiFi puļķi, lai tas var skanēt.

Linuxi prot labi ielikt wifi monitor režīmā  ir tāds http://www.kali.org/ tur ir labs LiveCD ar nejaukiem instrumentiem iekšā, pieminēto inSSIDer ieskaitot.

Iespējams, līdzēs. Windows widē monitor režīms diemžēl ir atkarīgs no wifi dzelža draivera autoru žēlastības - ne visiem darbojas.

 

Paskaties kāds esošajam rūterim signāls tajās vietās kur vajag WiFi. Ja ir kādi -70...-75dBm vēl būs labi. Ja vēl mazāk - tad var arī neiet. Pie -80dBm jau var sāk rauties nost. 

Paskaties esošajam rūterim konfigā - cik viņš dod ārā, 2.4GHz atļauts ir 100mW jeb 20dBm, iespējams nav atļauts maksimums, esmu redzējis defaulto 25mW, kas ir 4x mazāk. dzīvoklī tas ir OK, tur attālumi mazāki, kaimiņiem mazāk traucēs.

 

Siena kā tāda neizsaka neko, izsaka sienas materiāls un attālums no AP - var būt 2-3 riģipša sienas pa vidu, katra no kurām slāpē 2-3dBm, kas ir sīkums, un var būt kāda 30cm betona siena ar dzelzs armatūru, kura noēd vismaz 30dBm. Starpstāvu pārsegums noēd 20-30dBm, ja ne vairāk.

Smago ēku stāvu pārsegums norij visus 60dBm, praktiski nekas neiet cauri.

 

Nav jēgas likt ļoti jaudīgu wifi AP, ja nav iekārtu kuras dod pretim ar tādu pašu jaudu.

Profesionālo AP jauda ir paredzēta ne tik daudz milzīgam pārklājumam, kā vairāk klientu apkalpošanai un lielāku Mbps/m2 nodrošināšanai.

Tikpat labi var Cisco AP3700E sēriju ar 4 antenām ieteikt...

 

Otra lieta - traucējumi mājā un ap to. 2.4GHz diapazonā pļāpā visi, kam nav slinkums - bezvadu peles un klavieres, mikroviļņu krāsnis, bluetooth, fiksēto telefonu bezvada bāzes stacijas utt. Kaimiņu WiFi. 

Atkal - ar inSSIDer vai Channelizer var papētīt kas tur gaisu maitā. Ja kaimiņu AP sēž uz tā paša kanāla, var aizvākties uz kādu citu.

Tikai atceries ka 2.4GHz diapazonā ir tikai 3 nepārklājošies kanāli - 1. 6. un 11.

Īpaši cūkas ir tie, kuri cenšas dragāt 40MHz joslu 2.4GHz, to var darīt tikai privātmājā, kurai tuvākais kaimiņš ir vismaz 200m attālumā.

Ja ēters ir baigi samaitāts, var mēģināt darboties tikai 5GHz joslā, bet tai ir sliktāka caurlaidība (daļēji kompensē lielāka atļautā jauda - 200mW, no 100jiem kanāliem pat 1W) un ne visas iekārtas to saprot. Toties ir daudz vairāk kanālu kuri nepārklājas un iespēja lietot 40MHz joslu - lielāks ātrums.

Par standartiem - iespēju robežās kratīties vaļā no 802.11b/g iekārtām, pāriet uz tīro 802.11n režīmu.

Uz 802.11ac pagaidām skatīties nav vērts - tas kas ir pieņemts, ir tikai viņa pirmā realizācija.

Link to comment
Share on other sites

Kas?

"banālajam wifi" ir 5GHz zona. Nu labi, labi 5.2Ghz ja gribas absolūti precīzi

Jebkurš ne galīgi dumjš AP prot 5GHz, tak paskaties http://likumi.lv/doc.php?id=198903 tas ir aprunāts gan pasaulē gan šeit.

Es neiesaku neko tādu, kas aizskartu citām vajadzībām domātās frekvenču joslas, 'dies pas!

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Baigi labi straadaa.  Man ap maaju ir 12 vijumu tiira vara stieple no transformatoru stacijas un es  izmantoju bezmaksas wifi no Tiinuuzju biblioteekas, kas ir 3 km attaalumaa. Shajos gruutajos laikos ir jaataupa naudinju. Vieniigais, lai es visu laiku nedzirdeetu galvaa bibliotekaares balsi, jaaneesaa follijas cepuriite.

Link to comment
Share on other sites

varbut jaietin maaja folijā,lai nebutu wifi zudumu, un pie reizes ar vienu 60w spuldziiti varetu cuuklampa visai maajai buut,

Link to comment
Share on other sites

Varbūt jābeidz savas tizlās verbālās stulbības rakstīt? Nu idiotisms. 

 

To Pirkss, tad neņemt manis ielinkoto? Par grūtu? 

 

Māja kā māja - veca koka, celta pirms pusgadsimta, atrodas lauka vidū, lai skarbāk nav jaizsakas. Tuvākais kaimiņš ~1km. 

 

Vajag tikai normālu rūteri, kas spētu noklāt minēto. Saprotu, kad šur tur nelaidīs cik vēlos cauri (internets ~5 megabiti), bet ar to varu sadzīvot. Tamdēļ prasu ko jaudīgāku. 

 

Un visi pārējie gudrie čibriki - ja nav ko teikt, vari arī nemaz neteikt. Vari iet savas jēlības TvNet bārsīt. 

 

Skatos - jo vairāk kaut ko saprot, jo stulbāks (atvainojos) paliek. Tikai uzdodu jautājumus, jo, es - neesmu tajā iekšā, nav man tādas izglītības, nestrādaju tādā jomā - takš varbūt kāds to saprot? 

 

Gribi parunāt - PZ!

 

STOP OFFTOPIC!

Link to comment
Share on other sites

Tā ir klasiska Yagi tipa antena un protams pastiprina signālu. Brīnumi pasaulē nenotiek un emerģija ne no kā nerodas. Ja vienam pieliek, tad citam atņem. Tāda surogātantena signālu pastiprina vienā virzienā, bet visos citos samazina. Nedomāju, ka šads variants der privātmājā, kur pārklājumu vajag visus. Šitais der lai paņemtu internetu no kaimiņa, kurš dzīvo blakusmājā.

Utoram, ja gribi noklāt visu maju, liec katrā istabā pa rūterim. Radiosignāla izplatīsanā slikumus neviens nav atcēlis un Wi Fi 2,4GHz signāls labi izplatās tikai tiešajā redzamībā. Jebkura siena vai šķērslis to vājina. Cik vājina, tas cits jautājums un jāmēģina konkrētajā vietā. Savelc mājā normālus tīkla vadus unstepselē katrā istabā lapķepu pie kabeļa. Viss darbosies ideāli. Nekas labāks par kabeļa pieslēgumu vēl nav izdomāts

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Varbuut uzliec nevis ruuteri bet atkaartotaaju Technicolora signaalam? Rezultaataa dalju paarklaajuma nodroshinaas Technicolors, dalju atkaartotaajs (repeater).

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tēmas autors neko negrib dzirdēt, jo viņam liekas, ka visi gvelž muļķības un visi šeit ieteiktie padomi nekam neder.

Pie tā arī paliksim, ka katrs paliek pie savas gudrības.

Un visi pārējie gudrie čibriki - ja nav ko teikt, vari arī nemaz neteikt.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...