Jump to content

Lūdzu, iesakiet HDMI -> Composite pārveidotāju


Vilx-
 Share

Recommended Posts

Ir situācija, ka uz pavecāku televizoru, kuram ir tikai Composite ieeja ("banāni" un SCART), vajag padot signālu no HDMI avota. Zinu, ka var nopirkt pārejas par aptuveni 60Eur, bet esmu dzirdējis, ka ne visas labi strādājot. Vai varat ieteikt, kuras ir labas (vai arī no kurām jāizvairās)?

 

(P.S. avotam (laptops) ir arī D-SUB izeja. Varbūt no tās var vienkāršāk dabūt gatavu scart/composite signālu?)

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Mna liekas, ka te jau kādreiz runa par to ir bijusi. No D-SUB, pa taisno uz SCART RGB palaist nevar, jo nesakrīt sinhroimpilsi. Ir gatavi verķi nopērkami gan priekš HDMI, gan prieks VGA signāla, tikai vecs laptops, ar SVideo izeju laikam maksās lētāk :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Mna liekas, ka te jau kādreiz runa par to ir bijusi. No D-SUB, pa taisno uz SCART RGB palaist nevar, jo nesakrīt sinhroimpilsi.

Skaidrs. Man jau tādas aizdomas bija, bet samulsināja tādi kabeļi, ko drunks te nupat ielika pirmajā linkā. Tas kabelis gadījumā nav paredzēts otram virzienam (no scart izejas uz D-SUB ieeju monitoram)?

Bump. Anyone? Kāds varbūt kādu tādu lieto un atzīst par labu esam?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nekas lēts nevar būt, jo šāds verķis ir adapteris, kas signālu pārmaļ uz analogo. Reiz mēģināju vienu pāreju VGA->Scart, bet kvalitāte bija tik briesmīga, ka jēgas bija maz, jo jāatceras, kāda ir analogās bildes izšķirtspēja. 

 

Drīzāk atmet domu laist no datora uz tā vecā TV vai atrodi kādu multimēdiju atskaņotāju, kur ieraksti vajadzīgo materiālu, kuru gribi parādīt. Tiem ir gan RCA, gan SCART. 

Link to comment
Share on other sites

Da tas laptops tieši tāpēc tika nopirkts, lai varētu skatīties filmas uz teļuku (nu, un vēl dažreiz palietotu arī kā laptopu). Kad pirku, biju arī atradis to D_L rādīto vadu, un domāju, ka nebūs problēma pieslēgt pie TV.

 

Fcuk.

 

Tiešām HDMI uz analogo ir tik sarežģīti pārtaisīt? Digitālā bilde ir digitālā bilde. Kādreiz TV-out bija katrai štrunta videokartei par 20Ls - tur ar tas pats vien DAC bija iekšā. Kāpēc viņu nevarētu iepakot atsevišķā kastītē par līdzvērtīgu cenu?

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Ļoti sarežģīti nav. Bet domāju ka te visu nosaka pieprasījuma neesamība pēc šādām iekārtām. Ja būtu, ķīnietis par 20 usd jau sen taisītu.

 

Bet datora bilde uz CRT TV vienkārši anāli izskatās, savā laikā slēdzu. Izšķirtspēja ir stipri par mazu un vēl interlaced izvērsē.

 

Nebeidz acis, nopērc normālu tv.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tas nav man, un es nepārliecināšu cilvēkus, ka pēc laptopa iegādes vēl arī TV jāupgreido. Labi, laikam jau nekas labāks šeit nebūs ieteikts. Jāņem vien būs pirmais, kuru var atrast. :p

Link to comment
Share on other sites

Prieksh filmu skatiishanaas jau nevajag laptopu bet gan media plejeri.
Turklaat media pleijerim ir sava pults, kas ir daudzkaart eertaaks risinaajums par atskanjoshanu uz kompja. WD TV play - piemeeram.

Bet pats laptops izmantojams kaa media failu glabaatve.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Bet datora bilde uz CRT TV vienkārši anāli izskatās
Tur 800x600 jāliek lai burtus varētu salasīt. Bet tā kā tas ir kā otrs monitors uz kura filmas skatīties, tad ir ok.

Es pats ne meklējis esmu, ne redzējis tos štruntus, ne cenas, bet dzirdēts ir arī par USB to video out.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tiešām HDMI uz analogo ir tik sarežģīti pārtaisīt?

 

paskatamies kam varētu būt tāda vajadzība? kaut kādam ļautiņam, kurš nopircis modernu ierīci tikai ar hdmi un viņam ir vecs tv. Salikums ir diezgan neparasts un pieprasījuma attiecīgi nav.


šitādu sūdu http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=380780733199 nopērc un rādīs visu pa wifi

Link to comment
Share on other sites

Tiešām sarežģīti. Es tev varētu uzlodēt tadu vadu, bet tas tev maksās teiksim... 3000 EUR. Deal? Šis ir vēl viens iemels lai es ņirgātos par tupajiem datoristiem-koderiem, kuriem likas ka viss ar visu ir saslēdzams, bet smadzeņu nav nu nemaz. Es jau neko neteiktu par datoristiem, bet ja vienreiz, pasaki: nebūs! Otrreiz pasaki nebūs! Tak nē, kā pret sienu. Npeieles, lai arī skaitās ka cilvēks ar loģisku un apstraktu domāšanu.Paņem tik vadiņu un viss notiek! Nedzīvojas Apple pasaulē kur viss ir SIMPLE! Nu, jopta, indigo rulz! Un tad vēl šitādi man liek vārnas par neadekvātiem teksitem forumā. Mani kretinē idioti, kuriem nepielec ne no pirmās, ne no otrās, ne no trešās reizes. Bremzes. D_L atpakaļ par moderu un lai bano šitādus pērtiķus 3 mājas tālāk.

 

Palasi kas ir composite video iekš wiki. Kas ir Component video(gan RGB, gan YCrCb). Tālāk vienkārš jautājums. Ar ko principā atširās digitālais no analogā signāla. KAut vai skaņai, ja ne video. Vienā skrien vieninieki un nullītes, otrā mainās mistiskie volti no 0V līdz 1v. Ko tev vajag? Tev vajag, tādu iekārtu, par kuru nietiek bezgalīgi cepieni audio tofikos, respektīvi DAC.Atgādināšu ka DAC nav mistiska skaņas kartē ar ahūnu skanējumu, bet gan Digital to Analog Convertor. Tobiš vieniniekus un nullītes pārvērš par voltiem. Tātad vajag kastīti, kura pilda VideoDAC funkciju.

Link to comment
Share on other sites

JDat nobanot uz visiem laikiem, jo cilvēkiem ar komunikācijas problēmām šeit nevajadzētu atrasties, vien gaisu bojā

, a autoram

http://www.ebay.com/itm/Ultra-Computer-VGA-to-Composite-RCA-S-Video-Scan-Converter-2048x1536-Pixels-/251294493847?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item3a8251ac97

,

http://www.ebay.com/itm/AI-Tech-Scan-Converter-for-Computer-or-Laptop-VGA-to-S-Video-or-RCA-Monitor-/321125985305?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item4ac499ac19

veidīgie jāmeklē. Lētāki par jaunu TV jau būs.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Ābolupuika. Tāds sīkums vga un hdmi ir dažādas lietas. Tas nu tā, tava iq novērtējumam. Pasaki, ko es tādu sliktu saku? Man ir aizliegts cīnīties pret stulbumu? Seviški stulbi ja pat it aprindās iezogas pilnīgs stulbums.

Link to comment
Share on other sites

stulbums ir civilizācijas nelaime. stulbeņu nogalēšanu vajadzēja vispār dekriminalizēt. tas varētu būt administratīvs pārkāpums ar sodu 2 minimālo mēnešalgu apmērā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

JDat, tad jau tevi arī jābano par stulbumu, jo nespēji piefiksēt, ka autors jau pirmajā postā ir pieminējis, ka laptopam ir arī VGA out.

Vai arī tu tikai vienā virzienā spēj domāt?

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Jā, man tagad galvā jāpatur katra posta saturs. Defaultā vados pēc tofika nosaukuma. Vajag HDMi. Lūdzu! Ar visu fizikas izklāstu. Gala sānā. Sūda darbs iegooglēt lai atrastu to, ko vajag. Tikai lielie onkuļi (jums, bērniņiem vēl augt un augt) uzreiz zin par ko ir runa. Starp citu. Man vajadzēja HDMI to Composite video. Grefen - 450 Ls+PVN. Darbijas un netaisa pārsteigumus. A santīmseksošana, tas ir tāpat kā blakus topikā par internetu opītim. Ja lētāk nomainīt teļuku, tad tas arī jādara. Nevis kustarnimi metodami. Arī VGA nevar tik vienkārši pārvērst par compostie ar vadiņiem. Atšķirās timing lietas. Pavisam citi sinhronizācijas laiki, bildes signāla frekvences utt utjp. Atzīšos: kādreiz arī man vajaadzēja VGA 800x600 pārvērst par composite video. Domāju ka pats uzlodēšu. Vienīgais ko atradu, bija Raitheon mikrene, kura pārkonvertēja signālu, bet... 15 gadi kā discontinued. Toties darīja tā kā vajag nevis piratiskā veidā, respekt'vi viss strādātu un nebūtu pārsteigumu vai banstīšanos.

Link to comment
Share on other sites

 

 

man tagad galvā jāpatur katra posta saturs
Tā ir tava lielākā kļūda.

Bet ja visur ir jāmeklē stulbeņi, tad jau citādāk nevar, savādāk nebūs par ko cepties.

 

 

 

bet smadzeņu nav nu nemaz. Es jau neko neteiktu par datoristiem, bet ja vienreiz, pasaki: nebūs! Otrreiz pasaki nebūs! Tak nē, kā pret sienu. Npeieles, lai arī skaitās ka cilvēks ar loģisku un apstraktu domāšanu.

Tieši tā, datoristam tāda vārda "nav" vai "nevar" nepastāv.


Autor, piedod par tēmas piegānīšanu.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, datoristam tāda vārda "nav" vai "nevar" nepastāv.

 

Tieši tāpēc nākas ignorēt modernās programmēšanas prakses (kas ir tas pats kas modernās mūzikas ražošana) un jāmācās kultūra no vecajiem džedajiem. Tieši tāpat kā ar vecu mūziku, kur ielikts talants.

 

PS & Offtopic: Tu tiešām krāmējies ar Siemens centrālēm? Tikai tagad pamanīju tavā parakstā. Varbūt ka vajadzēs norunāt mītiņu. Iespējams ka tev būs ko darīt.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tu tiešām krāmējies ar Siemens centrālēm? Tikai tagad pamanīju tavā parakstā
Jā, krāmējos un paraksts sens kā vēsture. Bet tad uz PM, ja interese.
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...