Jump to content

Maksimālais spriegums ko mērīt ar multimetru


vvv
 Share

Recommended Posts

Jautājums elektrības lietās zinošiem biedriem. Iespējams kādam ir pieredze.

Lieta tāda. Ir mājās priekš lietošanas sadzīviskām vajadzībām lētais multimetrs. Noder šad tad. Tagad savā mājā paredzama neliela darbošanās ar elektrības vadiem. Neskaidrošu savas vajadzības būtību, bet ir nepieciešams pamērīt spriegumu starp fāzēm. Pareizāk sakot ir vajadzība izzvanīt vadus, kas nāk no Latvenergo skapja. Negribas traucēt Latvenergo, lai šie atplombē skapi, pēc tam aizplombē utt. Izdomāju, ka ar multimetra palīdzību tikšu galā. Tikai, kā apskatījos, tam manam multimetram virsū rakstīts maksimālais spriegums 250 V. Ja mērīt starp fāzi un nulli, nav problēmu. Iedomājos, ja (nezinot, kurš vads ir kurš) iznāks pamērīt starp fāzēm, kur spriegums ir 380 V, tiks pārsniegta maksimālā sprieguma vērtība. Saprotu, ka tā mērīt nav labi, var iziet no ierindas pats multimetrs, bet negribas braukt meklēt pa veikaliem multimetru ar atbilstošu pieļaujamo maksimālo spriegumu.

Jautājums - vai kāds ir mēģinājis izmērīt ar multimetru lielāku spriegumu nekā multimetrā uzrādītais maksimālais spriegums? Kas no tā sanāca? Vai es te savos apsvērumos par daudz negrasos pārkāpt drošības noteikumus? It kā saprotu, nekas jau traks tur nav, bēdīgākais, kas var notikt, sabojāšu savu multimetru, nu tad vietā vēlāk nopirkšu, nemaksā tie parastie neko daudz (~ 5 lati). Bet ja izdosies samērīt, labi, darbiņš būs izdarīts. Neesmu iedziļinājies multimetra darbības principos, varbūt kāds no biedriem ir zinošs, varētu pakomentēt.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Kam tev spriegumu starp faazeem meeriit?? Tur buus 380 - 400v. Ja vien tu nedziivo Brunjinieku ielas vai Vecriigas rajonaa. Tur gan starp faazeem buus tikai 220v. Lai noskaidrotu kuri no vadiem ir faazes, tev pietiks ar indikatora skruuvgriezni.

Link to comment
Share on other sites

Pietiks arī ar veco labo provlampu. Indikātors gadās ka samelo. bet provlampa nekad. Paņem kādu 25 vai 15W lampiņu un meklē vadus uz nebēdu. Ja arī nejauši kvēlspuldzi nodedzināsi, tad skāde būs par santīmiem. Stulbā jevropa jau 25W lampiņas vēl nav aizliegusi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

vai kāds ir mēģinājis izmērīt ar multimetru lielāku spriegumu nekā multimetrā uzrādītais maksimālais spriegums?

Labāk nemēģini.Klausi D_L.

Link to comment
Share on other sites

Paskaidrošu. Man nav jādabū sprieguma vērtība, man tik vajag zināt, kura ir kura fāze. Nāk no Latvenergo noplombētā skapja uz diviem atsevišķām sadalēm vadi, trīs fāzes pa diviem četrdzīslu vadiem. Vadi ir veco laiku, padomju parauga, kad citā krāsā bija tikai nulle. Ir doma nolikvidēt vienu sadali. Lai nepaliktu rēgojamies vadi, vai, lai nevajadzētu saukt Latvenergo plombēt vaļā skapi, izdomāju, tos vadus no likvidētā sadales skapja pieslēgt sadales skapim, ko atstāju. Būs arī labāk ar kopējo vadu šķērsgriezuma laukumu. To var darīt, tas nav nepareizi. Bet lai tā izdarītu, būtiski ir salikt atbilstošo fāzi pie atbilstošas. Mana doma, ņemu multimetru, mēru starp fāzes vadiem, ja uzrādas spriegums (380, 400, vienalga kāds) - nav atbilstošie vadi, ja neuzrādās spriegums - abas dzīslas no vienas fāzes. Visa ideja. Jautājums tikai, vai kāds ir mēģinājis lietot 250 V multimetru 380 V sprieguma mērīšanai, ja ir un ir sanācis, būšu drošs mēģināt. Cik tur man tās mērīšanas, sekunde, un skaidrs. Ir pat doma parasto 220 V paredzēto spuldzīti kā provlampu likt klāt uz īsu brīdi. Tik ar spuldzīti gan man liekas nedrošāk, ja nu sprāgst.

Drunk Lizard, nav jāuztraucas, elektrību esmu mācījies, savā laikā (sen) vairākus gadus pēc darba grāmatiņas skaitījos elektriķis, savā mājā visus elektroinstalācijas darbus daru pats. Pašlaik par elektriķi vairs nestrādāju, bet, kādreiz strādāju.



O, Didzis par lampiņām arī ieteica.

Link to comment
Share on other sites

 

 

To var darīt, tas nav nepareizi.

Kāpēc?

 

Ja Latvenergo savā skapī sadomās padarboties, prieki beigsies.

Kādēļ nevēlies pasaukt LAtvenergo večus, lai viņi to vienu kabeli atvieno?

Link to comment
Share on other sites

Svētdiena, taču. Latvenergo atbrauks labi ja nedēļas vidū. Bet gribās ieplānoto izdarīt. Nezinu, bet vai ta nav viņu pasākums par maksu, turklāt.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Būs arī labāk ar kopējo vadu šķērsgriezuma laukumu.

kāds tad ir tas šķērsgriezums?

man jau liekas, ka tu te kaut ko gribi samuhļīt, vai tev vispār vajag lielāku? 



 

 

Lai nepaliktu rēgojamies vadi, vai, lai nevajadzētu saukt Latvenergo plombēt vaļā skapi, izdomāju, tos vadus no likvidētā sadales skapja pieslēgt sadales skapim, ko atstāju

šito paskaidro.... 

Link to comment
Share on other sites

Stratēģijai nav ne vainas, āber tavs multimetrs  ieslēgts starp fāzēm visticamāk nepaspēs neko uzrādīt un nosvils.

Labots - Koalīcija
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ir pat doma parasto 220 V paredzēto spuldzīti kā provlampu likt klāt uz īsu
 

Nu, slēdz divas virknē.

Link to comment
Share on other sites

Aizgāju tikko pie trīsfāzu rozetes. Iespraudu multimetra vadus starp divām fāzēm. Smuki man parādīja 404 V. Tātad jautājums atbildēts, ar savu testerīti, kas paredzēts līdz spriegumam 250 V, var pamērīt arī 380 V spriegumu. Baigi forši, izzvanīšu savus vadus, visu saslēgšu, nebūs jātērē laiks meklējot atbilstošu multimetru. Paldies visiem, kas ieinteresējās manā jautājumā.

Sameklēšu internetā savu testeri. Varbūt kādam noderēs, kas zin, mans piemērs.

alusbundža, neko negribu samuhļīt, gribu novākt vienu vecu sadali. Latvenergo skapī viens trīsfāzu drošinātājs. No tā divi vadi, viens uz vienu sadali, otrs uz otru. Sadales skapji praktiski blakus. Ja to vienu sadali novāc, vads paliek, vadā strāva, trīsfāzes. Var tos vada galus noizolēt un tā atstāt, es izdomāju, man pašam liekas, labāk. Pievienošu tos vadus palikušajā sadalē. Ieguvums, nav jālien Latvenergo skapī tos vadus atvienot. Sīks darbiņš. Tik, neraža, multimetrs izrādījās neatbilstošs. Kaut gan izrādījās, derēs tas pats.

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Laikam nesapratu autora domu...kur problēma. Fāzi liec pie fāzes (visas trīs)  un nulli pie nulles. (ja jau nulle ir apzīmēta...cita lieta, ja viss ir vienkrāsains un bez apzīmējumiem) Vai tad fāzu sajaukšana vietām ir dzīvības un nāves jautājums? Ja būs kāds 3-fāzu motors, kas griezīsies pretējā virzienā nekā paredzēts, tad samainīsi motoram divas fazes vietām un lieta darīta. Tev jāzina tikai kuras ir fāzes un kura nulle...viss pārējais imo ir lieka laika sķiešana (meklējot lētos multimetrus, slēdzot virknē spuldzes utt, domājot kas ir kas un vai nebūs sūdi beigās)

 

vads paliek, vadā strāva, trīsfāzes. Var tos vada galus noizolēt un tā atstāt, es izdomāju, man pašam liekas, labāk. Pievienošu tos vadus palikušajā sadalē. Ieguvums, nav jālien Latvenergo skapī tos vadus atvienot

 

 

 

Tagad skaidrs! Būtu nu pasaucis attiecīgos večus, bet atkal no otras puses...pēc 100 gadiem tev vai kādam citam tie vadi atkal var noderēt!

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nāk no Latvenergo noplombētā skapja uz diviem atsevišķām sadalēm vadi, trīs fāzes pa diviem četrdzīslu vadiem. 

Ir doma nolikvidēt vienu sadali. Lai nepaliktu rēgojamies vadi, vai, lai nevajadzētu saukt Latvenergo plombēt vaļā skapi, izdomāju, tos vadus no likvidētā sadales skapja pieslēgt sadales skapim, ko atstāju.

 

sasodīts vēl kaut ko stiept uz otru sadali, ja tur jau ir vadi? vienu nogriež nost un viss.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kas tas pa sūdīgu multimetru, ja vairāk pa 250V nevar nomērīt. Manam multimetram pa 3Ls var nomērīt 600V maiņstrāvas spriegumu.  Normālākiem eksemplāriem var līdz 1000V čakarēties.

 

Joprojām nesaprotu, ko dos šī te mērīšana. Lai noskaidrotu, kura ir nulle, tiešām nav jāmēra un ja vadus nav vilcis kāds alnis, tad tam ir jābūt acīmredzamam. 

Link to comment
Share on other sites

Jēziņ, mīļais! Ko biedrs NeticuNevienam sarakstījis. Kā var likt fāzi pie fāzes. Te ir trīs fāzes. Katra fāze no Latvenergo skapja pa diviem vadiem. Kuri ir tie atbilstošie, nevar saprast, nenomērot spriegumu. Saliec divas dažādas fāzes kopā, 380 V, īssavienojums. Bišķīt iedziļinies domā.

Link to comment
Share on other sites

Čaks Noriss ar nepārtrauktu īssavienojumu izgaismo savu istabu  :mrgreen: 

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Jēziņ mīļais, ko tu pats esi sarakstījis? Pārbaudīsi, kura fāze ir kura ar lampiņām! Tiešām?

 

Lien, lien tai skapī...redzēsi Rīgu

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

. Pievienošu tos vadus palikušajā sadalē.

šitam jēgu neredzu,

 

nogriez nost un noizolē, kāda jēga vēl kaut ko vienot klāt 

Link to comment
Share on other sites

http://www.amazon.de/REV-Ritter-0507975555-Digital-Vielfachmessger%C3%A4t-Temperatur/dp/B001BB1Q14

Šitais tas mans multimetrs, par nepilniem 8 latiem kādreiz nopirku. Kāds veikalā bija, paņēmu, nepievērsu uzmanību līdz šodienai, ka max spriegums tikai 250 V. Taisnība Mežavecim, sūdīgs. Bet visu laiku nebija nepieciešamības pēc lielākas voltāžas, līdz šodienai.

 

 

Joprojām nesaprotu, ko dos šī te mērīšana.

Lai noskaidrotu, kuros vados pa pāriem ir viena un tā pati fāze.

 

 

tad kaada hrena peec tu uzdod IDIOTISKUS jautaajumus par sjo teemu!? elektrikjis nedataisiitais...

Lizārd, neizpaudies. Cerēju, ka te kāds gudrītis, kas tā ar multimetru pamēģinājis atradīsies. Neatradās. Pamēģināju pats. Sanāca. Paldies visiem vēlreiz par atbalstu.

Link to comment
Share on other sites

tu neesi gudrs. Pirmām kārtām tas ko tu dari, ir pilnīgi bezjēdzīgi. Otrkārt, 3-fāzes no 2 dažādiem vadiem nevar jebkādā kārtībā salikt kopā pa divi. Treškārt, neirs, ka esi kādreiz elektriķis bijis.

Link to comment
Share on other sites

 

 

nogriez nost un noizolē, kāda jēga vēl kaut ko vienot klāt

Protams, ka tā arī var darīt. Bet man iepatikās tas, ko izdomāju. 

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Tātad tev ir multimetrs un 3 fāzes kas dublējas divos kabeļos. Tavam multimetram taču ir pīkstulis. Nu tad viss ir pavisam elementāri. Būtu atslēdzis drošinātāju un pārbaudijis kuras dzīslas pīkst kopā viena ar otru, jeb pretestība ir nulle. Loģika draugs!



Nu jau vairs tas nav būtiski, bet nu tomēr, turpmākajām reizēm!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pirmām kārtām tas ko tu dari, ir pilnīgi bezjēdzīgi. Otrkārt, 3-fāzes no 2 dažādiem vadiem nevar jebkādā kārtībā salikt kopā pa divi.
 

Nu ko jūs, biedri, neiedziļinājušies lietā, te gudrojaties. Neinteresējos es te par to kā man vadus slēgt. Neprasīju par to padomu, bet par multimetru. Paskaidroju tik, kam man tas un viss. Par multimetru, pareizi, nevajag lietot neatbilstošiem spriegumiem. Bet, ja man izdevās, labi. Kā var nesaprast, 3 fāzes latvenergo skapī. 2 vadi pievienoti vienam drošinātājam. Vadi nav ar krāsainu izolāciju. Kurš ir kurš, nevar zināt. Lai otrā galā, sadalē šos vadus pa pāriem savienotu, būtiski ir, lai katrā pārī, tā pati fāze. Ņemu multimetru, mēru starp vadiem spriegumu. Ir spriegums, nav īstais vads. Nav spriegums starp diviem vadiem, lieku kopā vadus - šie divi vadi man no Latvenergo skapja pievada vienu fāzi. Skaidrs. Nākamo pāri atrodu, gatava otra fāze, Beigās trešo vadu. Tas ir viss. Kurā vietā ir bezjēdzība?

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

 

 

tu neesi gudrs. Pirmām kārtām tas ko tu dari, ir pilnīgi bezjēdzīgi. Otrkārt, 3-fāzes no 2 dažādiem vadiem nevar jebkādā kārtībā salikt kopā pa divi.

 

Tieši tas ir tas, ko šamējais cenšas izdibināt, kura ir kura fāze. Tikai problēmas praksts tāds...nu nesaprotams. Citādi jau te nebūtu ieteikumu par pārbaudīšanu ar lampiņām.

 

Šitados gadījumos ir jāzīmē shēmas!

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711. Malacis! Kur tu biji sākumā? Vo, vecā mana galva. Nedadomājos. Paldies par ideju.

 

Toties es tagad zinu, ka mans multimetrs mēra arī 380 V.  :)

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Kur tu biji sākumā?

 

Ja tu būtu visu situāciju izklāstijis jau pirmajā postā...

 

... bet nu priekā :drinks:

Link to comment
Share on other sites

:drinks:



 

 

Ja tu būtu visu situāciju izklāstijis jau pirmajā postā...

Man nevajadzēja neko par situāciju. Man vajadzēja par multimetru. Sanāca tik gara skaidrošanās beigās. Nošokēja tik biedra NeticuNevienam padoms likt tik fāzes ar fāzēm kopā jebkurā kārtībā, un piebilde, nav dzīvības un nāves jautājums.  :wacko2:

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Liecies mierā, es taču skaidri un gaiši uzrakstīju, ka problēmu īsti neizpratu!

 

Pēc cita tava teksta sapratu! Nu viss!! Ptas tacu neesi labāks, ja sajūsminājies par iespēju to pārbaudīt ar lampiņām! tā kā peace!

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Klau, un ko tad Tu finālā īsti ieguvi, mazākus strāvas zudumus lielāka vadu šķērsgriezuma dēļ, vai iespēju pārslogot kādu fāzi pie vajadzības? Vai ko? Bij vērts tā plosīties?

Link to comment
Share on other sites

Nav man būtiskākais tas ieguvums, ka to sadali tagad nobaros divi vadi, tas nav slikti, bet pietika jau tāpat. Taisu remontu, stāv kāpņu telpā divas sadales, viena jaunā, nomainīta iepriekš, otra vecā, ko negribu atstāt. Visus vadus pamazām pievienoju pie jaunās. Bet vecā sadale kļuva nevajadzīga. Kad latvenergo uzlika jauno skapi, remonts vēl nebija iesākts. Tā arī savā skapī viņi pievienoja vienam drošinātājam divus vadus (četrdzīslu), katru uz savu sadali. Tā tas viss stāv. Tajā brīdī, kad man jāņem nost vecā sadales kaste, tās barojošais vads paliek pievienots latvenergo skapim, kurā iekšā netieku bez latvenergo veču klātbūtnes. Kādi varianti? Viens - sagaidīt, kad atbrauc latvenergo un atvieno to nevajadzīgo vadu savā kastē, nezinu, bet liekas, ka tas būtu maksas pakalpojums. Otrs - atstāt to vadu, noizolēt galus un iestrādāt zem apmetuma. Nav kaut kā līdz galam labi. Trešais - pievienot šo vadu jaunajā sadalē, lai vads funkcionē. Kā to izdarīt zinu, jāliek viena vada dzīslas pie atbilstošām otra vada dzīslām. Tas arī viss. Trešais variants patīk vislabāk, jo vismazākā noņemšanās. Sadales gandrīz blakus. Ievelc vadu sadalē un pievieno. Kāda plosīšanās? Forumā nevajadzēja man par saviem vadiem stāstīt. Prasīt par multimetru, ir kāds mēģinājis, nav mēģinājis, viss skaidrs. A te par duraku taisa.

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

 

 

Trešais variants patīk vislabāk, jo vismazākā noņemšanās. Sadales gandrīz blakus. Ievelc vadu sadalē un pievieno. Kāda plosīšanās?

 

Es te tiešām laikam kaut ko nesaprotu.

 

Nu, bet ja tev tās abas sadales ir pieejamas un skrūvējami savienojumi, un blakus vēl pie tam, tad kur vispār ir problēma....izseko 1. fāzes vadam no vienas sadales uz otru un ar to arī savieno, tāpat ar citām un ar nulli. Kāda mērīšana, ko tu tur mērīsi? Ja vadi sienās iekšā (šitā ir liela kļūda patiesībā) tad savādāk, bet nu tu jau līdz galam neko neizskaidro! Tikai prasi, vai ar mutimetru, kas paredzēts 250V AC mērīšanai var mērīt starp fāzēm - atbilde, nē nedrīkst! Noteikumi to paredz, un tik pat labi, tas, ka tev izdevās, ir veiksme! A citkārt būtu zibsnis vai kas cits un mazums kads gala iznākums!

 

Labu nakti!

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Ahaa skaidrs - pirmssvētku kārtības mānija :download:

Nu galvenais ka sanāca viss labi, a klaigātājus nav ko ņemt galvā, te katrs otrais nemaz neizlasa līdz galam par ko īsti ir runa

Link to comment
Share on other sites

 

 

bet nu tu jau līdz galam neko neizskaidro!
Nu piemēram es visu sapratu uzreiz. Tā, ka problēma laikam nebūs tēmas autora neprasmē aprakstīt problēma.

Nezinu, kā īsti darbojas digitālie multimetri (kas tur tiek pārslēgts, pārslēdzot mērīšanas diapazonus), bet ir aizdomas, ka arī izvēlēties mazāku diapazonu nekā mērāmais spriegums nekas tur nesadegs. Sprieguma mērīšanas režīmā mēraparāta iekšējā pretestība ir ļoti liela (>1MΩ) un mērāmā strāva, kura plūst caur testeri ļoti niecīga (pie 400V un 1MΩ I=0,4mA).

Link to comment
Share on other sites

Savienoju visu kā plānoju. Darbs izdarīts, rītā varēs raut nost veco sadali, špaktelēt caurumus, viss notiksies.

Iznāk tā, ka mājas darbi jādara pa svētdienām, vēliem vakariem, naktīm, ko tur padarīsi.

 

 

 

izseko 1. fāzes vadam no vienas sadales uz otru un ar to arī savieno, tāpat ar citām un ar nulli. Kāda mērīšana, ko tu tur mērīsi?

Tur tie vadi no latvenergo skapja divi vienādi, katrs uz savu sadali visā garumā. Starp sadalēm nekas nav savienots.

 

 

Tikai prasi, vai ar mutimetru, kas paredzēts 250V AC mērīšanai var mērīt starp fāzēm - atbilde, nē nedrīkst! Noteikumi to paredz, un tik pat labi, tas, ka tev izdevās, ir veiksme! A citkārt būtu zibsnis vai kas cits un mazums kads gala iznākums!

Nav tik traki. Es paguglēju par šo tēmu, šur tur tādi paši gudrīši kā es, tikai šerpāk - mēra ar 1000 V multimetru 10000 V spriegumus. Netaisa jau tos multimetrus tā, 250 V ir max, pie 251 V sprādziens. Trakākais, kas var iznākt, sabojājas multimetrs. Ir viņam drošinātājs iekšā, man šķiet, arī. Nav bijis laika iedziļināties tajos multimetros, cerēju, ka forumā, kāds viņus ir izkodis. Pats nesaprotu, kam viņam tik maza maksimālā sprieguma vērtība. Masveidā pieejami pēdējie ķīnieši ar 750 V, 1000 V mērīšanu. Varbūt tas tāds dzīvokļa variants, būtu man viena fāze mājās, i nepamanītu.



Paldies, Firza, par atbalstu.

Link to comment
Share on other sites

Par ko cepiens? Par sūta multimetru? Sūds ar to multimetru.

 

1) Kāda jēga noskaidrot kura ir kura fāze? Tev tur 3 fāzu motori pieslēgti? Tev vienkārši jāzin kur ir fāze(s) un kur ir nulle.

 

2) Vecās sadales noravēšana un vadu noizolēšana? Kaut kā nespratu. Tev ir divi Latvenergo ievadi, divi skaitītāji? Ja, jā, tad vari nahrenizēt tikai aiz plomēm. Ja kaut ko darīsi pirms plombēt be LE cilvēka, norausies sodu. Ja, nē, tad izslēdz ienākošo rubiļņiku un tālāk taisi ko un kā tev vajag. protams, ka viss notiek aiz plobas, nevis pirms.

 

3) Nesaportu izzvanīšanu. Tev kā elenktriķim ar grāmatiņu (kaut tas bija pirms 50 gadiem, pofig), būtu jāzin kas ir automāts (rubiļņiks). Kāpēc nevar atslēgt kamēr kaitējies gar vadiem?

Link to comment
Share on other sites

JDat, tu taču nesaprati, neizlasi neko un tik mauc. Viss izdarīts. Viss strādā. Šo to vairāk uzzināju par multimetriem. Arī ieguvums.

Bija jēga, bija jēga noskaidrot, kura ir kura fāze. Visforšāko metodi pateica viesturs0711. Visdrošāko. Tie, kas neiebrauca, jāsaka, elektrība viņiem nav labi saprotama.

Skaitītājs uz šīm sadalēm viens, vadi divi no latvenergo drošinātāja. Tur jau tas skaistums, ka nevajadzēja man neko pirms plombēm, cits būtu saucis latvenergo, man izdevās pašam.

Nezinu, kā mūsdienās, bet toreiz elektriķi bieži darbojās neizrubījot vrubiļņikus. Vēl tagad atceros, elektriķim Igoram piekomandēja jauniņo praktikantu Ģimu. Ģima raud, skolā mācīja, nedrīkst strādāt pie vadiem zem sprieguma, Igors uz šo brēc un liek darboties gar neatslēgtiem vadiem, un tādā garā. Šitas arī man ir skaidrs, vecie iestagnējušie padomju laika elektriķi ir ar stipri savādāku pieeju lietām, materiāli mūsdienās - sapnis, strādāt viegli, tomēr šad tad ir redzams vecs elektriķis onkulītis, kas ar lodāmuru nozarkārbā vadus lodē kopā.

Link to comment
Share on other sites

vvv tev gadījumā nav tāds variants kā rādija vienreiz pa TV. Vienai tantei Latvenergo pielika vecajam skapim priekšā jauno. Tev ir līdzīgi? Veselas 5 minūtes viņa raudāja kameras priekšā. :D

Labots - Zoom
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...