Jump to content

Informācijas (datu un programmatūras) kopijas izveide


ainima
 Share

Recommended Posts

Sveicināti,

 

Tātad Ir nepieciešamība pārnest visu esošo info no stacionārā datora uz laptopu tā lai būtu gan visa programmatūra (ļoti vēlams) visi datim dokumenti utt kā arī uzstādījumi (live maila utt.) 

 

Protams ir iespējams visu pa mazam caur tīklu pārmest utt, bet tas manā uzskatā aizņem nepiedienīgi daudz laika un pūļu, tādēļ jautāju Jums varbūt Jums ir bijusi kādam nepieciešamība ātri un efektīvi noklonēt pc, uz abiem pc ir win 7 vienīgi stacionārajam ir home premium bet laptopam ir ultimate. 

 

paldies.

Link to comment
Share on other sites

VMWare laikam bija variants, kur eksistējošu instalāciju varēja pārveidot par virtuālo mašīnu. Neesmu gan to nekad lietojis.

 

Vēl variants ir tiešām vienu HDD noklonēt uz otru HDD (otrā HDD informācija tiks iznīcināta), bet tad ir risks, ka Windows nevarēs piestartēt. Reizēm sanāk, reizēm nē.

Link to comment
Share on other sites

Neesmu mēģinājis cik labi strādā, bet Acronis True Image ir fīča Acronis Universal Restore, par kuru raksta:

 

 

This feature lets you restore an image of a Windows operating system to a different hardware environment. You can restore information on independent computers regardless of the hardware used on the independent computer. This may come in handy, for example, after replacing a damaged motherboard or when deciding to migrate your system from a desktop to a laptop.
Link to comment
Share on other sites

Man gan liekas, ka autors cer ar kādas brīnumprogrammas palīdzību pārnest visu infu un programmas no vienas kastes uz otru bez instalēšanas, ko kāda tad jēga pieminēt esošās sistēmas, klonējot sekundārā tāpat tiks iznīcināta, pie tam tad ir jābūt identiskiem dzelžiem.
Šādiem  un līdzīgiem nolūkiem tiek lietoti speciāli preinstall setapi, bet ne jau tā vienkārši var ņemt un pārcelt datus ar visām programmām un pārējo drazu.

Šādus tādus settingus, lietotāju kontus un citus sīkumus var pārnest, bet ne jau visas sainstalētās programmas.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

Bik oftops...

 

+`iņš Mac OS X lauciņā - šiem gan ir tāda fīča - vai nu no HDD vai TimeMachine Backup'a var pacelt pilnīgi visu uz tikko svaigi instalētu OS'u.

 

 

P.S.
A ko šie dara?

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/products/features/windows-easy-transfer

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/transfer-files-and-settings-from-another-computer

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Nu OS ja pārnesīs, nebūs tik easy - dzelži citi. Winduls uztaisa ciparkombināciju no dzelžiem un OS, pie instalācijas - ts kontrolsummu.

Tas pats ar vairākām programmām - piem MS Ofisu uzklonētā kopijā.

 

Datu folderi ( ar datiem) - viegli un elementāri uz jaunā PC.Ar jau instalētām lietojumprogrammām tik viegli nebūs. Turklāt, ja lapsim ir ultimate, neredzu jēgu uz viņa likt home premium no kastes.

Nokačā un izārstē vajadzīgos opisus utt u uzliec pats uz lapša.Obligāti no kastes vajag vilkt?

 

Vilx minētā virtuālā mašīna... visp aoma uzrakstīja daudz un pareizi.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

ar acronis var mēģināt, bet tā ir loterija, ir gadījies, ka sanāk no viena ražotāja uz otra čipsetu (intel->amd vai otrādi) bez aizķeršanās, tikai tik, cik salikt draiverus jaunajai kārbai un noravēt vecos liekos, ir gadījies, ka no vecāka inteļa uz jaunāku nešķiļās ne sitams

Link to comment
Share on other sites

+ nnoname + acronis

 

- visādi var būt, reizēm tas Universal restore nedod pilnīgi neko.

Link to comment
Share on other sites

 

 

A ko šie dara?

 

Tas easy transfer pārnes no vecā kompja uz jauno lietotāja iestatījumus un citu šņagu, bet programmām vienalga jābūt jau sainstalētām lai viss darbotos,  t.i. līdzīgi kā pārnest kontaktus no vecā telefona uz jauno.

 

Var mēģināt kā nnoname ieteica, ja vien tas ir autora mērķis. XP laikos esmu bakstījies ar pilnībā sainstalētas sistēmas sagatavošanu ātrai uzlikšanai uz jebkuras citas kastes, tur ir nepieciešama pc draiveru izravēšana, pietiekoši ietilpīgs datu nesējs, no kā nāksies boototies, diezgan daudz tukšas vietas cietajā diskā un tml., cik atminu, izmantoju Norton Ghost un čakars bija diezgan pamatīgs, pēc tam gan īzī.

Link to comment
Share on other sites

Ir jau vēls agrs. Bet autora postā neatradu atsauci uz nepieciešamību pārmest sistēmu. Pārnest sistēmu no veca kompja, tas pats, kas transplantēt aknas caur muti ar aknu pastēti.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Sevišķi ja kastei HP, lapsim ultimate tiešām neredzu jēgu. Ultimate iespējas ir daudz lielākas.

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Man, personīgi, ir būtiskāka stabila sistēma, nevis tās 20 minūtes

Te jau otrā diena iet vaļā...  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pēc tava jautājuma nevar saprast, vai vajag noklonēt vai pārnest datus. Ja vajag klonēt, tad ar visiem pieminētajiem rīkiem uztaisām kopiju cietnim un restaurējam kā virtuālo mašīnu vai kā savādāk kā veselu darbojošu operētājsistēmu. Ja ir domāts no viena datora pārnest dokumentus, progas un citus mēslus uz otru datoru, tad nekādas automātisks softs to neizdarīs un nāksies pašrocīgi vien sēdēt un kopēt datus un pārinstalēt/pārnest programmas.

 

 

varbūt Jums ir bijusi kādam nepieciešamība ātri un efektīvi noklonēt pc
 
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...