Jump to content

Pirmie iespaidi par Cambridge Audio NP-30


Tornis
 Share

Recommended Posts

Vakar piešķīlu mājās šo te brīnumu.

http://www.cambridgeaudio.com/products/np30-network-music-player

 

post-81709-0-35344600-1380091194_thumb.jpg

 

Slinkums bija vilkt vadus, tāpēc pieliku pie Wifi (Microtika kaut kāds ar BGN un gigabita ethernetu). Zināma problēma bija ar WiFi paroles ievadīšanu, līdz sapratu, ka paroli ievadot ar JOG-Dial biju galā pielicis tukšumu. Pēc tam uz iOS un Android uzliku remote app, kas dzīvi padarīja skaistu un krāsainu. Interneta radio piedāvā tūkstošiem staciju jau out-of-the-box, ieskaitot kādas 30 LV stacijas, nebija gan Rīga Radio un Super FM, bet LR3 skanēja ļoti labi. Uz mājas servera (Ubuntu) uzliktais Plex Media Server tika piekonektēts un atspēlēti 16/44 FLACi. Klausījos caur Marantz PM-8000 A klasē un Sennheiser HD600. Skaņa manuprāt ļoti laba, nezinu, kāda ir IV daļa, bet man vienmēr ir patikusi Wolfsona (Wolfson WM8728) skaņa. Pats labākais - seamless gapless streaming over IP - tas nozīmē, ka par gabalos sacirsts Pink Floyd DSOTM vai Wall vai cits koncertieraksts skan bez pārtraukumiem, pauzēm, žagošanās. Vēl neesmu paprovējis, kā aparāts uzņems viengalaba flac (diska attēlu) kopā ar CUE. Bik` kaitina zilais displejs, tak uz tabletēm aplikācija ļauj visu vadīt un pārlūkot albumus no straumēšanas servera ar visām bildēm. Nu jā, no iPhone var straumēt mūziku pa taisno UZ to kasti. Slēdziens - laikam iegādāšos. Trīs iemesli - spēlē FLAC, labs interneta radio un ērti vadāms. No USB diska spēlē arī 24/192 FLAC. Patlaban par samērīgu cenu pieejams (gan jau ka kaut kur Internetos var nopirkt lētāk) http://www.soundheaven.lv/lv/s

(drīkst uzskatīt to par reklāmu) :)

Link to comment
Share on other sites

Vismaz kāds domā par sabalansētu sistēmu - gan kvalitatīvu, gan parocīgu lietošanā :)

BET - Tu jau zini - atnāks ūber kvalitātes mīļotāji un pateiks, ka tas nekam neder  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ja strādā patīkami, tad viss ir kārtībā! Kā vispār HD600 tevi lutina?

Link to comment
Share on other sites

Ir cilvēki, kas iedod paklausīties. Salīdzinot - 600 ir labākas par 558, bet ne tā, ka bikses jāmaina.

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Izskatās labs. Gandrīz vai būs jāpaklausās. Labi, ka spēlē muzonu no USB diska, jo man Logitech Duet tomēr prasa ieslēgtu datoru, lai klausītos mūziku no HDD. Intersanti būtu, ja Tu paklausītos kā skanēs piemēram kāds no Linn radio kanāliem, vai arī holandiešu Pinguin Radio, jo tie raida ar CBR 320 kbps. LR3 ir švakie 96 kbps. Bet tas nu tā, tikai tīra ziņkārība. Nu jā, un vēl būtu jestri padzenāt piemēram https://www.hdtracks.com/index.php?file=catalogdetail&valbum_code=HD603497927999 jo man jau uz Logitech skan kā diena pret nakti, ja salīdzina ar CD variantu. Turklāt Logitech nemāk izmantot 96/24, viņš konvertē to FLAC uz leju.

Link to comment
Share on other sites

Miku, spēlējot visus flacus, tikai virs 96K vairs pa tīklu nespēlē. DACs atbalsta 24/192 un to arī no SUB spēlējot. Kaut kad izprovēšu dabā. Linn radio pameklēšu, ja ne, iespējams pašam pievienot. Tie faili no tā HDTracks tak jāpērk, vai ne? Ja atradīšu sev ko interesantu, nopirkšu. Nevaru atrast, kur esmu licis Linn Ziemassvētku akcijas savilktos HD failus :D

 

Nē, tīkla šāres nesaprot šis aparāts vis. Ilgi es meklēju aparātu, kas spētu to, bet Spēks nebija ar mani, un es padevos. Diemžēl visi pieejamie aparāti - Marantz Na4000, Pioneer kaut kādi, uc izskatītie spēlē tikai media serveru strīmus, pie kam daži vēl pieprasa tikai un vienīgi Windows Media Player, Windows home server vai Apple risinājumus. Padošanās rezultātā, pajājies ar permisijām, es uzdabūju ar Laacz palīdzību uz Ubuntu to Plex serveri un esmu apmierināts. Vadīt to kasti var lokāli ar pogām, ar IR remote un caur LAN ar Android vai iOS aplikāciju Stream Magic. Google it, tur ir arī ekrānšāviņi. Man rāda visu mediju biblioteku ar visiem cover art utt. Interesanti, ka man šķita, ka uz Android tā appa strādā labāk :)

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Uzmet man ziņu uz e-pastu, sarunāsim. Es vai nu uzlikšu dažus albumus nu HD tracks klāsta ar 96/24 un 192/24 uz failiem, vai arī parādīšu, kur var iegūt. Ja nu kas.

Link to comment
Share on other sites

Jā, man kā reizi neizdevās tur neko dabūt, jo "For the time being HDTracks sells only to US residents" ...

Link to comment
Share on other sites

Cik aptuveni velk tas cambrige pleijeris un vai kāds jano tirgo iekš LV? Slinkums meklēt.

Link to comment
Share on other sites

Dziļi atvainojos, tiešām tam otrajam linkam biju ātrumā paskrējis garām... :(

Link to comment
Share on other sites

Nedaud par paralēlo tēmu:

Par media servakiem - Plex ir smuks, bet diezgan ierobežots/apgraizīts.

Ja ir vajadzība pēc funkcionalitātes, tad iesaku PS3 Media sever vai Serviio...

Link to comment
Share on other sites

Man nevajag media serverus per se. Man vajadzēja kaut ko, kas strīno audio. Pārējo pa sambu skatos, tad vismaz subtitri ir.



Sliktā ziņa - diska image iekš viena resna FLAC + cue sheet netiek atbalstīts. Jāskalda pa atsevišķiem gabaliem.

Link to comment
Share on other sites

24 / 96 FLAC caur WiFi spēlē nežagojoties. Tomēr, pieļauju , ka labāk lietāt ethernet, īpaši ja caur wifi paralēli skrien servisi, kas daudz sīkas paketes no dažādām pasaules vietām velk un lipina kopā ;)

 

Ak jā, nevaru noliegt, uz ausēm es _dzirdu_ starpību starp Norah Jones CD un HiRes FLAC. Un nē, tas nav CD, kurš, manuprāt, skan labāk :)

Link to comment
Share on other sites

24/96 flac bitreits ir 2800-3200kbps, tā ka pat ar G standartu un normālu wi-fi signālu viss būs ar krietnu rezervi

vads protams stabilāk, sevišķi ja švaks rūteris un daudz bezvadu devaisu

Link to comment
Share on other sites

Manā skatījumā kvalitatīvais lēciens ir pārejot no 16 uz 24 bitiem. Tālāk jau matu skaidiņas.

Link to comment
Share on other sites

nu, kādi trīs laptopi, divi androīdi, divi āboldaikti, home server, WD TV, tā ka ir ko rūtēt. 

 

Atradu Linn Classical un Linn Jazz internet radio. Skan tas 320kbs pat ļoti baudāmi, kādu vakaru patestēšu uz noturību :) Tagad Carol Kidd klusi čukst ausī par to, kā viņa "I guess" :)

 

Īsi sakot, man tā kaste patīk, kaut esmot daudzas labākas.



post-81709-0-28159200-1380138096_thumb.jpg

 

Vakara pietahtas setaps :) Viens no trim šobrīd mājā mētājošamies Maranciem , ķeblītis un CA ar proof :)

Link to comment
Share on other sites

Man gan šovakar Holly Cole - Temptation un Black Sabbath - Paranoid. Tas otrais pārsteidzoši labā kvalitātē.

Link to comment
Share on other sites

Doma par Olive One atmesta? Kā reiz visu laiku grasījos pajautāt, vai tā jau ir iegādājama, bet laikam jau nē, cik sapratu.

Link to comment
Share on other sites

Ar Olive one - viena problēma - vēl joprojām nav iegādājama. Šipošanu solīja jūlijā, tad augustā, tad septembrī... un vēl ir tikai pirmie pre-production eksemplāri. Un vēl viena problēma - cena. Un vēl viena - Latvijas valsts un muita un PVN pie cenas. Un galvenā problēma - man tomēr patīk nu vismaz redzēt un veikalā paspaidīt šādus aparātus, bet tā vienkārši izgāzt pāri par 300Ls, nezinot, kas tas ir - negribās.



Nu jā, un CA vadot caur tīklu no iPad, tāpat ir redzami lielie bilži - album arts un viss ar pirkstu bakstot ir vadāms, aiz kam Olive nav vairs tik aktuāla.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ar ko CA NP30 atšķiras no vecā labā Logitech Squeezebox, ja neskaita izskatu?

Link to comment
Share on other sites

Kā es varu zināt, ar ko mans CA atšķiras no iekārtas, kas man nav bijusi? IMHO ar 10 gadus jaunāku DAC čipu.

Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka galvenā atšķirība ir kompāniju novirzienos. Skvīzelis pašlaik ir ļoti konkrēti notēmējis uz mājsaimnieču auditoriju. Kembridža izskatās daudz nopietnāks ar labu izeju komplektiņu.

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Par cik man ir Logitech nu jau ilgi lietošanā, tad laikam tā. Logitech ir savs servera softs, kurš ir ļoti labs salīdzinot ar daudziem citiem. Vienkārša līdz riebumam programmēšana, lietošana, utt. Spēlē gandrīz visu. CA plusi ir jaunāks CAP's, izskatīgāks korpuss, lielāks kodējumu atbalsta. Spēlē tīru 24/192 FLAC, kuru Logitech downsampļo uz 705 kbps no ikviena lielāka lieluma. Iespējams, ka daža servera proga ir labāka par Squeezebox serveri. Taču kopumā manuprāt galvenais ir pieradums, un kas nu kuram patīk. Nevajag uzreiz skriet un mest ārā visu, kas liekas vecs. Vai kā teica kāds mans paziņa - "Pirms met ko ārā, parādi man". Es arī pieturos pie šī principa. Ne viss jaunais ir super. Konkrētais CA liekas pat ļoti O.K. Moš saņemšos kaut kad paņemt paklausīties. Tad arī būs viedoklis par skaņu. Ak jā, piemirsu, Logitech arī, vismaz Android vidē, var visu vadību ar atbilstošām aplikācijām uzbakstīt uz planšetes vai telepoņa.

Labots - audio_spoks
Link to comment
Share on other sites

 

 

Skvīzelis pašlaik ir ļoti konkrēti notēmējis uz mājsaimnieču auditoriju.

 

nu no skvīzela tur imho tikai nosaukums vairs palicis, īstais tēmētājs ir logitech ar visām no tā izrietošajām sekām

Link to comment
Share on other sites

īstais tēmētājs ir logitech ar visām no tā izrietošajām sekām

Precīzi. Un vecie skvīzeļi, un skvīzeļtači pašlaik par baigo piķi ebrejā tirgojas, jo devaiss esot bijis labs.

Labots - RudeWolf
Link to comment
Share on other sites

transporter bija slimdevices pēdējā gulbja dziesma, nebrīnos ka lodžiteham par to produktu bija pajāt, lai gan squeezebox+labs speciālistu dac tajā pašā cenā man aizdomas ka būs labāks variants

Link to comment
Share on other sites

 

 

Šo mantu gan man gribētos dzīvē redzēt un paklausīties.

 

Ir klausīts tepat Latvijā. Tiesa, kā transports, ne kā skaņas avots. 

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks
Ir klausīts tepat Latvijā. Tiesa, kā transports, ne kā skaņas avots

Saki, ko tad viņš un kur transportēja??? Mūziku no datora uz stiprekli? :D Tā tas bija domāts?

Te var palasīties kā nopietnie zēni to mantu dzenāja un testēja. Ir arī šeit daudzu tik svētās mērījumu līknes. http://www.stereophile.com/mediaservers/207slim/index.html

Labots - audio_spoks
Link to comment
Share on other sites

Tranporteris savienojās ar serveri un dzina mūziku pa SPDIF uz DAC'u!

Link to comment
Share on other sites

OK

ir slikta ziņa - 24/192 tas daikts tomēr nespēlē :D

Tas ir, spēlē, bet ļoooooooootiiiiiiiii leeeeeeeeniiiiiiiiii :)

No USB diska vēl nepaprovēju, bet no USB stika spēlē visu ideāli, lokālajā menu rāda folderus. Uz iPad vēlāk paskatīšos, kad bērni gulēt aizes un atdos rotaļlietu lielajam bērnam :)



Atšķirībā no media servera no lokālā USB nekādu māxlu nerāda, tikai failus per se.



Update 5dienas vakarā: Turpinu dzenāt aparātu, jāsaka, ka mani viss apmierina. Klausos tajā pat sistēmā - A klases ausu pastpreklis Marantz PM-8000 un Sennheiser ausis. 558 un 600. Labu ierakstu datnes skan vēl labāk, tiesa, Icona Pop skan vēl sliktāk, kā caur laptopa skaļruņiem. Izturēju 3 minūtes :)

Mani šī vakara diski:

http://en.wikipedia.org/wiki/Stardust_(Willie_Nelson_album)

un 

http://en.wikipedia.org/wiki/Here_We_Go_Again:_Celebrating_the_Genius_of_Ray_Charles

 

skan izcili

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tad jau nevar nepirkt.

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau tā kā nopirku ;)



UPDATE: Piespraudu pie priekšējā USB ārējo 2.5collu USB2 disku, 500GB, Samsung S2 modelis laikam. NTFS. Tika atpazīts, piebarots, spēlē muziku :) Citu disku šobrīd nav, bet minētajam Samsungam barošanas pietika. Priecē NTFS atpazīšana.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...