Jump to content

programma veterināra praksei un varbūt citiem līdzīgiem


ediots
 Share

Recommended Posts

Guest wersa

Sametas 60 vetārsti. kurā kontinentā dzīvojam?

 

Pasaulē.

May b labāk franciski to softu iesācējam uzcept? Par brīvu, zato reputācija. Sektai iztulkot 100 lapas teksta, mb 10 milj cilvēku tādā svietā par tevi uzzina. Varbūt noderēs?

Ieguvums dzīvei 100 reiz lielāks, kā 1k vienreizēja atlīdzība.

 

Mājās? OK, viss softs licencēts, viesu sagaidīšanai gatavs, utml?

Tur būs oficiāli papīri apakšā, nevis tīņa web lapiņa.

Juristam, nodokļu konsultantam tu krāj naudiņu? Ierēķini tiešās, netiešās izmaksas razošanai, akumulācijas naudu juristam, nodokļiem?

Kaut kā par labdarības iestādi sāk pārvērsties.

Softu testēt, validēt arī vēlies, vai tikai uzcept un as it is EULA, bez supporta? Vai maksas supports?

 

Nevaru sameklēt, kas pa 7 lati ķerrai 2 gab bleķus metina. Veikalā kādas cenas?

Sāku saprast, kāpēc aizbrauc projām.

 

Labs ir, varbūt viens uzmetīs mēneša laikā, bet kas testēs? Kurš labos?

Veti paprasīs, lai programma būtu ar tehnisko dokumentāciju, attiecīgu citu dokumentu paketi, valsts atzīta par pieņemamu, atbilstoša EU regulām utt. Vēlāk varbūt būs EU centralizēts lopu reģistrs ar e- veselību lopiem.

Kas kārtos dokumentāciju un atbilstību regulām utml? Ko varbūt kkas pieņems kkad.

 

Nebūs atsauksmes internetā galvenais, publika ar ģimenēm, draugiem, klientiem. Bugs būs, rēķinies ne 100 bet 10 k cilvēku tautas telegrāfā iegūs info par tevi - brāķis utt.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Vilx-

    15

  • Bruketajs

    7

  • ediots

    26

  • HTC

    9

Top Posters In This Topic

Bet cerams ka zini ka HORIZON ir nenormāls drošības caurums jau gadiem? Ja ir piekļuve MSSQL serverim caur tīklu (nezinot paroles serverim), tas nozīmē ka ir pieeja visiem grāmatvedības datiem - nenormāla laža sistēmas projektēšanas  līmenī.....

Hm? Ir caurumi, par kuriem es zinu, un tie tiek aktīvi laboti, un nākamajās versijās vairs nebūs. Kurš tieši ir tas, par kuru Tu domā?

 

Par darīšanu uz gadu - Pagaidi, kamēr ediots uztaisīs analīzi (ja uztaisīs, protams). Tad redzēsi. Tici man - es ne vienu vien šitādu sistēmu esmu uztaisījis. Sākumā vienmēr šķiet - kas tad tur, nekas jau nav. Bet, kad sāk iedziļināties detaļās - UHH. Trejdeviņas formas, katrā pussimts lauku, crazy biznesa likumi, integrācija ar citām sistēmām, drošības prasības, ātrdarbība, debugošana... Gadiņš paiet ka pat pamanīt nevar.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Kakogo tās mobilo aplikācijas. Gribam plašāk - taisa linuksim un windai derīgu progu.

Testēšana cik maksās? Pārbaudīt programmu uz dažādu OS PC un dažādiem dzelžiem? Varbūt gribam kā daudzām spec softa ražotājiem - softs XP32 bit only  priekš ķīmijas, bioloģijas, ražošanas? Tur >1k aparāts vien maksā, bet XP tik piedāvā. Ir daži tādi ražotāji.

LOL.

 

Bētu veti klientiem lietos? Testēs, bet kas uzņemsies atbildību? Neviens?

Kaut ko līdzīgu alfa release par 1k ?

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

wersa, tas viss ir saprotams!

 

Tāpēc es strādāju ar klientiem kuriem vajag labu softu par labu cenu, bet nevajag birokrātiju. (Iespējams ka vet ārsti nav šī kategorija)

 

Supports  - protams ka par maksu! Kuram tad ir savādāk???? 

 

Softs licenzēts - tā ir mana problēma, ne klienta, bet neticēsi ir licenzēts ;)

 

Dokumentācija - ja klients ir ar mieru maksāt papildus - kāpēc gan nē? Būs! Bet būsim reāli - kurš viņu lasa??? 

Saskrieties var arī kafejnīcā - tase kafijas ir lētāka par biroja īri.  Vai arī pie klienta. Jebkurā gadījumā klients beigās maksā par ofisa īri un "bezmaksas" kafiju. Netieši, bet maksā.

 

Es nesaku ka freelancer modelis der visam, bet ir jomas un projekti kur tas der pat ļoti labi! Vismaz lielākā daļa manu klientu ir apmierināti ar cenu un gala produkta kvalitāti.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Kā jau iepriekšējā lapā rakstīju, ar laiku visdrīzāk būs prasības no vetiem kādas uzskaitīju.

Slinkums kopēt, paņem iepriekšējo lapu un lasat. Tātad, nemaz tik mazas prasības drošībai, programmas apstiprināšanai utt nevar būt.

Domāju, ka tehnisko prasību dok izstrāde vien izmaksās. Kamēr nav pasūtītāja sastādītas specifikācijas ar prasībām, kuras pašrocīgi viņš parakstīs :)  nekādu runu par cenu nevar būt.

Negrib maksāt - lūdzu ekselis valdību atzīts, dragājam.



Rolands, es nevēlējos apvainot vai kkā. Vienkārši, var gadīties, ka paprasa uzrādīt, uz kā taisīts utt tas softs. Gluži otrādi, patīk ka cilvēki ko dara, nav iebildumu pret frīlanceriem utt.

Dokumentācija - tāpēc, ka dzīvnieku veselība, skaits, svars utt , slimību vēsture, īpašnieku kontakti, adreses, utt ir sensitīva info. Kaut ko uzcept vajadzētu, pie kam konsultēties ar juristiem, IT speciem utt.Ne velti e veselībām un grāmatvedības programmām izmaksas ir ......

 

Kafejnīcā labi,  vienkārši Latvijā frīlanceri, meistari utt nereti nerēķina amortizāciju, pilnas ražošanas izmaksas utt, rezervi jurista pakalpojumiem, nodokļu konsultantam ( ASV , U.K šito vidusskolās saka).

Piekrīt par mazliet lielāku naudu kā pie dd strādajot lietot savu aparatūru, transportu utt.

Par darbinieka rīcību atbild firma,  pašnodarbinātais atbild kā IK ar visu savu mantu.

Valsts utt priekšā. Juristam un nodokļu specam ierēķināji naudiņu? Rezervīti.

Rekur programmētāji lasa, ierakstiet tad savu ko par tēmu. IT zināt labāk par mani.

Vink, būvnieki, nekustekļinieki utt, tirgotāji ierēķina jurista iespējamo honorāra akumulācijas rezervi, utt izdevumus.

Tātad, skatāmies, ka šito varbūt var atzīt par fiz personu datu bāzi. Pakļaut EU, LR normām programmatūrai, kura paredzēta sensitīvo datu apstrādei utt.

Tā kā neesmu ne programmētājs, ne jurists, varbūt kāds izpētīs un ieliks, kādas šobrīd ir spēkā prasības tādai programmatūrai?

Būtu interesanti papētīt, jo tēma ir aktuāla, ļoti interesanta. Noderīga daudziem cilvēkiem.

 

NB. par cik diezgan daudzi uz Win lieto openofisu, libre, ja domā par integrāciju, jāņem vērā šīs programmas. Linuksam derīgs softs, iztulkojot arī var dot naudiņas.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Par nodokļu konsultantu - neesmu pvn maksātājs, maksāju 9% no ieņēmumiem - īsti nav skaidrs kam tur būtu vajadzīgs konsultants. Kaut gan mūsu valsts jau var vis kaut ko izdomāt.... 

Pat to ka atbildu ar visu mantu - esmu informēts un ņemu vērā! 

 

Par juristu - palasām jebkuras firmas piedāvāto līgumu par softa izstrādi - neviena neuzņemas nekādu atbildību, pat ms. (Ja ir zini kādu izņēmumu - neturi sveci zem pūra ;) )

Būvnieki, nekustamā īpašuma tirgoņi - tur savādāk - viņiem līgumos ir atbildība noteikta.

Link to comment
Share on other sites

Par testēšanu - neba nu vai strādā uz sistēmām no winxp līdz 8.1 64 bit versijai - ne tikai tas.

Vēl jāpārbauda vai viss strādā kā vajag. Nu, piemēram, ja iekšā iet kāds izejmateriāls (piem., sēkla) tad vai tās vērtība norakstās pēc pareizās metodes. Vai šefam palaižot atskaiti par pēdējā gada laikā stereilizēto kaķenīšu veselības problēmām pie siamniekiem, kam vairāk kā gadu nav tikušas sēklotas govis sistēma ir lietojama arī palīgpersonālam. Vai, piemēram, ja nepieciešams sarēķināt algas vai informāciju algām kādam darbiniekam - vai sistēma to dara korekti, arī ja darbinieks mēneša sākumā bijis dalītā atvaļinājumā, mēneša beigās bijusi uz 2 mēnešiem dalīta slimības lapa, utt.

Neticēsi, bet lielākā daļa šo sistēmu ir definējama pāris teikumos. Tikai nianses...

Pats ikdienā pārvaldu sistēmu, kura izmaksāja daždesmit reizes lielāku ciparu, kā te sauktie "niknie" aprēķini. Ui, ir ar ko noņemties...

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Reizēm arī privātpersonām noder, kas sniedz deklarācijas utt. Kur vēl IK, pašnodarbinātam.

 

Novedīs, jo modernās valstīs tā ir ikdiena. Ja ir laiks lasīt simtiem stundu pantus utt, lūdzu.

Juristu ar prasmēm grāmatvedībā rezervē vajag katram, kas kaut ko dara. Reizēm argumentēts ar pantiem pamatots teksts iedarbojas tikai normāla jurista izrunāts ( uz visādiem gadījumiem).

 

Jā, neatbild klienta priekšā, bet par dizainu, autortiesību, blakustiesību klaimiem esi lasījis? Nodokļu institūciju utt lēmumu apstrīdēšanai utml gadījumiem.

 

Support līgumi gan mēdz būt dažādi, attiecīgi arī izmakasas.

 

 

versatile, jā, bet - definēt, ar kadām OS jādarbojas programmai, kādiem parametriem jāatbilst?

Cik zinu, ķīmijas un vides lietās katrs sīkums jāatbilst normatīvām prasībām.

Pārnesīs IKK softs vienu komatu ne tur, govij pienā 10* vairāk kaut kā uzrādās utt.



Nav Jums darbā softa kādiem aparātiem, kurš iet tikai uz xp? Vink, interese.

Link to comment
Share on other sites

Neticēsi, ir softs kas iet tikai uz 98. Okei, bija. Nopirkām dārgu dzelzi, kuru pieslēdzot jebkuram modernam kompim pa starpu starp lielo iekārtu un pašu kompi viss strādā. Tur gan bija ne tik softa ierobežojumi, kā dzelžu - un mūsdienās meklēt mātenes ar ISA slotiem... paldies.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Astronomiskas summas jums te o_O.

Rēzekne programmēšanas firma, viena programmētāja mēneša alga ir 200-300Ls uz papīra. Un rukāt vajag 8h, no vietas, par visu atskaitīties, ja nav izpildīta dienas norma vai nekvalitatīvi respektīvi alga mazāka kļūst no norādītās.

Rīgā laikam visi programmētāji piebarojušies.

Link to comment
Share on other sites

Nu, tajā sarakstiņā tas tiešām slikti neizskatītos. Mājaslapā gan nebija neviena cipara, grūti viņus novērtēt neklātienē. It kā Kaut kur tur pa vidu bukletiņā pamanīju tādu VisitTrader, kas domāta zobārstiem, bet moduļu sarakstā nebija. Izbeidzies projekts? Kaut kādā ziņā Prakses vadības programma taču nav pārāk atšķirīga vai tas ir autoserviss ar saimnieku un auto, zobārsts ar pacientu un zobiem, vai saimnieks ar dzīvnieku. Idejiski un bāzes struktūra līdzīga, atšķiras varbūt tikai lauku skaits, to nosaukumi un ievadāmā informācija. Izlietotie materiāli, saņemtās atlīdzības, sasaistība ar noliktavu, utt, tas visur ir tas pats.

Labāk ir uzzvanīt un sarunāt tikšanos un izrunāt vajadzības un apzināt iespējas. Tas noteikti būs stipri zem 20k :grin:
Link to comment
Share on other sites

zeratuls: ja programmētājs vienalga ka , rēzeknē strādā par 200-300 tad viņš ir ...

Btw "Dienas norma " programmēšanā man arī ir kaut kas jauns.

Interesanti uz ko viņa ir - uz programmas koda izmēru vai rindu skaitu ? 

Link to comment
Share on other sites

Neskrienam nu atkal pārāk augstu. Diez vai būs parkāptas personas tiesības pierakstot viņa vārdu, adresi un telefona numuru. Vakardien pat, Bite zvanās ar piedāvājumiem, vai senāk Viasat. No kurienes viņiem mans mobilā numurs? Kāpēc vēl neviens par to nesēž cietumā? Vai man ir nozīme par to kādam sūdzēties? Tad jau tas pats attiektos uz jebkuru nozari, kas apkalpo klientus. Tāda valstiskas nozīmes bāze, kurā uzkrāj arī dzīvnieku medicīnas datus, varbūt kādās pāris eiropas valstīs ir. Un arī tad nav zināms, cik aktuāla tā tiek uzturēta. Nedomāju, ka uz kaut ko tādu izies Latvija, vismaz kamēr vēl nav tikuši galā ar cilvēku medicīnas sistēmām.

 

Lai gan es te visu laiku runāju no viena ārsta prakses redzespunkta, es nezinu, ko domā un ko vajag citiem, vai ar citu darbības specifiku. Domāju, ka šajā gadījumā par kaut ko ļoti advancētu, kas reizē arī prasa daudz ievadāmo datu, diez vai būs runa. Mēģināšu precizēt, varbūt saskriesimies brīvdienās, nav jau tepat blakus. Vakar pat zvanījos, pusdeviņos cilvēks vēl operē, pēc tam vēl skrēja vizītē. Un tā nebūt nav viena extrēma darba diena. Es jau ar te ņemos tik, kamēr esmu mājās un nav jābrauc reisā. Bet tā kā šis programmas jautājums ik pa laikam paceļas, tad ir jāmēģina velt līdz galam.

Link to comment
Share on other sites

Es domāju, ka šāda veida produktam nevajadzētu būt ar vienreizēju maksu, jo 10x vetārsti nopirks, izstrādātājs dabūs savus 250x10 latus un vairs nebūs interesanti produktu attīstīt tālāk.

Tāpat produktam jābūt webiskam (ar datu bāzi pie pakalpojuma sniedzēja), jo tas atvieglo ķēpu ar licencēm/dzelžiem/atjauninājumiem.

Mēneša maksa 20Ls, manuprāt, būtu pārāk daudz - drīzāk 50Ls gadā.

 

Sākuma investīcijas pāris tūkstoši, ko samaksāt kādam jaunam progerim bez saistībām un kopā nodibināt sia mia ar 50% daļu katram. (Investētājam visas iespējas dabūt gan softu, gan naudu atpakaļ kaut kad).

 

Ja jūs sakāt, ka Latvijā nekā tāda nav, tad varbūt arī Lietuvā, Igaunijā nav - visas iespējas izplatīt arī tajos tirgos.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vakardien pat, Bite zvanās ar piedāvājumiem, vai senāk Viasat. No kurienes viņiem mans mobilā numurs?

Vai nu pats iedevi, vai dumjie un alkatīgie draugi pa akciju - atved draugu un dabūsi mēnesi pa brīvu.

 

 

 

Diez vai būs parkāptas personas tiesības pierakstot viņa vārdu, adresi un telefona numuru.

Nekad nespekulējam ar kas būs ja būs - izlasam, apdomājam un saprotam.

Iekš likumi elvē - par personas datu aizsardzību viss ir skaisti reglamentēts. Patiesībā gan tas ir vēlviens veids, kā mūsu valsts slauc uzņēmējus, bet ko lai dara.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Tur jau tikai, ja cilvēks sūdzas, ko var padarīt. Vispār Jums tasnība, visādi var būt.

Firmas publicē menedžeru, pilnvaroto telefonus utt. Daudziem ir izdevīgi, k a viņu tel ir pieejami publiski.

Viena no bijušajām darba vietām kādreiz lielā daudzumā izplatīja vizītkartes ar manu mob tel un citiem tel virsū. Reizēm kāds man uzzvana. Man tas nav aktuāla tēma, tomēr jāskaidro - vairs nestrādāju, strādā U. utt. Cilvēki kaut ko kārtoja, dabūja vizītkartes, pēc gadiem atceras iestādi, izvilka un zvana, ja ko atkal vajag.

Sūdzēties netaisos, telefonu mainīt ne tik.

 

Tāpat no firmu datiem, no visādiem biznesa portāliem utt. Ar gūgli utt. Daudz tel var atrast.

Mob tel utml konsultanti arī reizēm zvana. Mīnuss - zvana, bet nestādās priekšā kā formāli pieņemts. Bija keks, kas piezvanīja, šeit zvana U.B , nosauc amatu, no firmas .X.X – pieklājīgam cilvēkam nebija žēl parunāt minūti.Izņēmums.

Vismaz, ja zvanāt, ir vārds, uzvārds, ko nosaukt, utt. Nevis juris no firmas N.N.

 

Jā, ir, tagad ru telekniga daudzus var atrast.

Kamēr nav publicēta mana alga, kas pieder, e-veselība,  netaisos cepties.

 

 

Ja programmētājs kaut zilupe ļauj uzlikt mistiskus sodus utt. Nav komentāru. Soda naudu var uzlikt tiesa.

DD var neiedot prēmiju, ja tā nav atrunāta pie konkrētiem apstākļiem, kas stājušies spēkā. Nedot piemaksu pēc paša iniciatīvas, ja nav papildu apstākļu un paredzēta līgumā. Var nepaaugstināt algu virs līgumā paredzētās, ja esošā atbilst minimālai algai valstī/ min likmēm stundā utt. Var nepaaugstināt amatā, atbrīvot pārbaudes laikā pēc DL attiecīga panta utt. Viss parējais DD ir krietni grūtāk paveicams.......

Naudas summu ieturēšanu no darbinieka tikai ar viņa rakstisku piekrišanu vai tiesas spriedumu.

BTW, tajā rēzeknē pasaki svarščikam, ka uzliki sodu... pacels cepuri un aizies. Metini pats.

Ja programmētājs paraksta līgumu ar min algu uz papīra... nav komentāru.

Tad labāk studenta bezmaksas prakse labā firmā.

 

Cik tad galu galā lopu ārstu skaits un cik plānots maksāt par softu? :)

Link to comment
Share on other sites

zeratuls, on 20 Sept 2013 - 17:18, said:

Rēzekne programmēšanas firma, viena programmētāja mēneša alga ir 200-300Ls uz papīra. Un rukāt vajag 8h, no vietas, par visu atskaitīties, ja nav izpildīta dienas norma vai nekvalitatīvi respektīvi alga mazāka kļūst no norādītās.

Ē, starp citu - pasaki viņiem, SIA FMS vienmēr atradīsies vieta programmētājiem ar pieredzi. Un algu var dabūt ne tikai 300Ls un ne tikai uz papīra. ;)
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Latvijas tirgū šāds risinājums iespējams nav.

Te pacēlās jautājums par opensourcēm - jā viņas ir par brīvu un droši vien, daudzi mājās lieto OpenOffice un ir apmierināti, bet ... vai jūs kāds esiet redzējuši open sources kuras ļoti labi tiktu izmantotas ilgtspējīgā komercdarbībā ? Ja jā apsveicami - miniet piemērus. Ja ne tad mēģinie iedomāties - cik labi tie jums derētu komercdarbībā no uzturēšanas viedokļa ? Jums gribas kaut ko papildus un ar garantiju vai ko kustomizētu un .. cik viegli to ir dabūt... lielākā daļa komercuzņēmumu neizmanto OpenSources ši iemesla dēļ (izņemot varbūt speciālgadījumus).

Par Zilupi  - .. nu var jau buut ka aizbraucot uz Zilupi ar 25Ls kabatā var sajusties kaa "Djadja Skrudžs" - multimiljonārs, .. bet realitātē diez vai tā būs. Uzreiz domājiet pie kā Jūs ejat un ko pasūtiet. Vai nu pasūtiet pie profesionāļiem - tās ir citas cenas un citi termiņi , bet .. ieguustot produktu pie profesionāļiem vai tiem kas vēl nav profesionāļi - jūs iegūsiet pilnīgi atšķirīgus produktus. Pirmajā gadījumā produkts ir uzturams, rejūzojams, un ar pievienoto vērtību - otrajā gadījumā tas ir kā prece no ķīnas - kad tas beidz strādāt - to izmet miskastē, un pērk jaunu vietā. Es neapšaubu profesionālismu latgalē - iespējams, ka tur cilvēki ir spiesti iztikt ar to ko piedāvā- taa teikt "will code for food" - skumji ka taa

Protams Ir Latvijā arī cilvēki ar akadēmisku izglītību, kas domā, ka iegūstot Harwardas universitātes grādu tie automātiski sāks trādāt par vairākiem desmitiem tūkstošu naudiņu mēnesī - bet tas ir skumji.

 

Par projektu - es domaaju ka viss ir "paceļams" - vajag tikai kaut kā to lietu grozīt un meklēt risinājumus. Te kāds minēja ka ārstiem jāveido kāda asociācija kas izsaka vēlmi lietot viņiem specifisku programmatūru. Veido kopējo uzkrājumu ko iegulda programmatūras radīšanā - kas automātiski pāriet viņu īpašumā(protams jārēķinās ka vajadzēs vēlāk arī uzturēšanas pakalpojumus pēc tam). Respektiivi - viss var notikt pa soļiem - sākumā algo sisteēmanalītiķi, kas izzin prasības, uzmet kaut kādu specifikācijas dokumentu uz kā pamata jau var iezīmēt sistēmas arhitektūru un aprēķināt aptuveno tāmi.
Man patika tas, kā te kāds ņirgājās ka kas - vetaarsti fermā ar planšetdatoru staigās ? :)  A kapēc gan ne ? Kādreiz izsmēja dažu zinātnieku pārgalvīgas idejas .. kuras tagad ir "de facto"

Labots - jurčix
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

 

Rēzekne programmēšanas firma, viena programmētāja mēneša alga ir 200-300Ls uz papīra. Un rukāt vajag 8h, no vietas, par visu atskaitīties, ja nav izpildīta dienas norma vai nekvalitatīvi respektīvi alga mazāka kļūst no norādītās. Rīgā laikam visi programmētāji piebarojušies.

 

OFFTOP: tas ir iekš ms-idi ? esmu labi padzirdējis par šīs "firmeles" labo slavu. tipisks najebizness, priekšniekam viss čikiniekā, citi raujas. bij runāts ar cilvēku, kas aizbraucot no turienes uz rīgu, uzreiz dabūja 3x augstāku algu uz rokas par savām zināšanām. nah, uzvelk mani šitādi kantori.

Link to comment
Share on other sites

zeratuls

Jap pareizi uzrakstīji



no ta darba sen izvācies.

5 Reizes vienu un to pašu softu taisīts tika. Bet darba devejs ap beigām sakā, aj man nepatīk šī funkcionalitāte un dizains, tam jastrāda ta taa un šitā un izskats varētu līdzināties tam i tam softam =D.

Pec 3 nedēļām counter frāze, šis tomēr nav tās, varbūt labāk būtu šitā un šitāā :D

Link to comment
Share on other sites

<p>tas ir normāli, ja klients par katru sīkāko izmaiņu samaksā. Kamēr maksā tikmēr var mainīt kaut 1000 reizes, galvenais kodu uzturēt tīru un ar komentāriem, lai pēc gada var saprast kas tur domāts</p>

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

zeratuls

Tā reize ir specifiska.

Maksa bija paredzēta par gala pabeigto versiju. 1-10 izmainas, gala cena bus viena, vai pateresi 1-5 menešus, bet tas arī bija tajā pārbaudes laikā, kad officiali neko vispār nemaksāja. Tā teikt labvelīgi pierādi savas spējas :) Cip ka prakse arpus skolas.

Link to comment
Share on other sites

Te pacēlās jautājums par opensourcēm - jā viņas ir par brīvu un droši vien, daudzi mājās lieto OpenOffice un ir apmierināti, bet ... vai jūs kāds esiet redzējuši open sources kuras ļoti labi tiktu izmantotas ilgtspējīgā komercdarbībā ?

Serveru pusē, piemēram, ir ļoti daudz opensources. Takš pusinternets griežas uz Apache un PHP. Java, vispār, jau arī ir Opensource, un uz tās griežas ārkārtīgi daudz enterprise programmatūras.

 

Tāpat arī mobilās ierīces - Android ir opensource, un paši labi ziniet, cik tas popullārs.

 

Bet, nu, labi, sašaurināsim uz gala lietotāju darbstacijām. Piemēram, programmētāju ofisos nav grūti atrast opensource biznesa stūrakmeņus. TortoiseSVN ir ļoti populārs, tāpat arī Notepad++, Far Manager, 7Zip, VLC Media Player, NetBeans, Eclipse, un daudzi citi softi.

 

Labi, var jau būt, ka programmētāji ir dīvaiņi, sašaurinam uz "tipisko biroja lietotāju" (pārdevējs/sekretāre/grāmatvedis/utml). Nu, jā, tad paliek mazāk kaut kā kas būtu gluži opensource. Taču, piemēram, FireFox un Chrome ir opensource. Tas pats 7Zip, kas ir samērā populārs mūsdienās. Arī outlook ne visur izmanto - Thunderbird ir redzēts gana bieži (pārsvarā gan mazākos uzņēmumos). Utml.

 

Tā kā - ir, ir gana daudz opensource programmatūras, kura tiek plaši izmantota komercdarbībā. :) Patiesībā Windows un Office ir divas retās programmas, kuras vēl nav izdevies pilnvērtīgi aizstāt ar bezmaksas alternatīvām. :)

Link to comment
Share on other sites

Windows nav programma gala lietotāja izpratnē. Ar Windows tāpat neviens nestrādā.

 

Attiecībā uz gala lietotājiem opensource OS veiksmes atslēgas vārds droši vien būs uzstādīšanas un lietošanas vienkāršība, ērtums. Lai nav pusdiena jāsēž forumā prasot padomu, kā uzinstalēt un nokonfigurēt, kā arī daudz maz noderīga apgūšanas literatūra. Tāpat arī iekārtu atbalsts. Piemēram, radiniekam darbā ir rentgena aparāts, slēdzās arī pie datora. Tāpat arī kases aparāts. Vai tas strādās arī uz Linux, nezinu. Bet ja nē, tad vairs variantu nav. Šeit arī ieteica dažas opensource veterināru programmas. Nu nav linuxa, kur tās varētu apskatīt.

 

Attiecībā uz programmu patreiz ir palicis tā, ka paskatīties kādus demo variantus, lai pašam labāks priekštats, varbūt kāda ideja radīsies. Pareizi te jau norādīja, bieži vien tā īsti neapjauš, kā ikdienas darbu varētu mainīt/uzlabot laba programmatūra, līdz ar to arī prasības un vēlmes grūti nodefinēt.

 

It kā Vetfonds nav atmetis domu par programmatūras izstrādi. Viņi reiz grasījās pielāgot amerikāņu variantu, bet tur radās kaut kādas problēmas. Tā pa tiešo ar lietot nevar, Eiropā tomēr mazliet citas prasības. No radinieka sapratu, ka visdrīzāk mēģinās izstrādāt tepat uz vietas. Varbūt, ja saredzat biznesa iespējas, varat painteresēties.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...