Jump to content

Ledusskapim čakarējas termorelejs vai regulators.


Zux
 Share

Recommended Posts

Ir ledusskapis Snaige RF 270 (0101). Kaut kā slikti strādā termoregulators vai pats termostats, ja pareizi es viņus nosaucu.
Dotajā brīdī nelaižas pavisam. Vakar mauca bez apstājas. Kad regulatoru pagriezu no 3 uz 2, tad gan izslēdzās. Vēlāk atkal ieslēdzās un atkal bez apstājas. Pamēģināju vēl pagrozīt, nekādu izmaiņu. Atvienoju no elektrības, bija pat dzirdams releja klikšķis, bet tagad jau neieslēdzas vispār.

Tomēr ieslēdzās vēlāk, bet atkal močij visu laiku uz minimalās pozīcijas 1, nu jau 40 min bez apstājas. Atvienoju no elektrības un pieslēdzu atkal, relejs atkal noklikšķēja un pagaidām neslēdzas, gan jau vēlāk atkal ielēgsies.

Saldētavu saldē līdz apmēram -21C, iekšā kaut kādi +9C, +10C. +10 nav par siltu, varbūt tur tas āķis? Ledusskapis pie manis ir tikai 1 dienu, piebāzsts pilns, varbūt vēl nav paspējis kārtīgi atdzist. Iepriekšējā saimniece kaut ko minēja, ka termoregulatos čakarējas.

Kur meklēt vainu? Rokas nav līkas izjauk un nomainīt detaļas. Argusā varētu būt? Varbūt lemonā?
 

 

Link to comment
Share on other sites

Kas izlaidis? Tu par freonu? Tad kā saldētava līdz -21C tiek? Arī skapī iekšpusē mugursiena ar vieglu sarmu pārklāta.

Link to comment
Share on other sites

Kas izlaidis? Tu par freonu?

Nē. Runa ir pat ledusskapja termostatu. Vidēji statiskam ledusskapim termostats ir 1-1,5m gara hermētiska kapilāra caurulīte pildīta ar kaut kādu gāzi vai šķidrumu, kurai temperatūras ietekmē iekšā mainās spiediens, kurš attiecīgi iedarbojas uz termostata mehānismu, kurš saslēdz vai atslēdz kontatus  Ja tā gāze (šķidrums)  no tās caurulītes izplūst termostats vairs nedarbojas.

 

 

W530K59AT.JPG

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

Ja tev viņš ir vienu dienu un piebāsts pilnjs, tad vajag ļaut atdzist. Parasti viņš tā uzvedas kādu pusotru dien u, kamēr visu atdzesē, ja sanāk piebāzt pilnu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Normāla ledusskapja temperatūra ir apmēram +5 °C. Tā, ka kamēr viss ledusskapja saturs nebūs atdzisis līdz tai temperatūrai, tikmēr ledusskapja rūkšana bez apstājas ir pilnīgi normāla.

Nesen kā reiz „remontēju” vienu ledusskapi, kurš tajās karstajās augusta dienās (pirms 2 nedēļām), bez apstājas rūca visu laiku. Cilvēks vēl labu gribēdams to slēdza iekšā un ārā ar rokām. Kad atbraucu apskatīties - ledusskapis piekrauts pilns ar produktiem, bet temperatūra +15 °C. Protams, ka pat nogriežot termostatu uz minimālo saldēšanas līmeni, tas tik un tā rūks bez apstājas vairākas stundas no vietas, kamēr viss neatdzisīs.

Link to comment
Share on other sites

Labi, sekošu līdzi, vēl kādu dienu, divas. Vienīgi, pārkrautās burkas un cita paika no vecā ta aukstas tika pārceltas, cik nu uz izraušanas laiku virtuvē pastāvēja.

 

Vispār tagad ir sanācis tā, ka pārbāzts, jo augstumā ir tāpat kā vecais, tikai šim tagad ir divu nodalījumu saldētava, respektīvi par vienu plauktu vietas mazāk pašā skapī krājumiem ziemai.

Šajā gadalaikā katru gadu tā vien gribās kādu lielo, bet ap Ziemassvētkiem jau atkal tukšs un ko, to lielo patukšo tad dzenāsi. Vēlāk, kad istabas temp. nokritīsies uz 18-20, var jau kaut ko tur neturēt.

Link to comment
Share on other sites

Pat pārkrautam ledusskapim pāris h laikā būtu jāatdziest līdz +5 grādi, ja viss ir kārtībā. 

 

Ja iet cauru dienu un neatdziest - kaut kur ir problēma. Tā kā saldētāva riktīgi atdzesēta, varbūt vienkārši durvīm kaut kur škirba? 



Bet nu tos termorelejus iekš argus.lv var nopirkt

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Lietots ir bijis ļoti rūpīgi izskatās bez maz vai kā jauns, durvīm blīves ideāli. Patreiz +7 apakšā. Divas stundas termometrs stāvēja vidējā plauktā, gandrīz +9C bija. Atstāšu termometru uz nakti vidējā plauktā, no rīta skatīšos.

 

Ej! Ir atslēdzies! Stāvēja uz pozīcijas 2.

 

Pagriezu regulatoru līdz max (5) iekšā joprojām neslēdzas, kaut kā arī dīvaini šķiet.

 

Patreiz pašā augšējā plauktā virs burkām pie pašiem griestiem +18!!! WTF. Apakša ~+9C. Laikam vēl viss nav atdzisis. Bet pie štroma jau 20 h stāv. Bet kā jau teicu, silts ne kas netika likts, pārlādēts no vecā ar kādu pusstundas pārtraukumu.

Laikam jau tāpēc, ka pārbāzts nejēgā, tāpēc augšā ir tik silts. Paskatīsies rīt no rīta.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Ja saldētava auksta, un ledusskapis silts - tad iespējams freons izgājis. 

Man bija tā, ka ledusskapis rauj nonstopā, saldētavā saldējums tāds, ka var naglot naglas, bet augša silta ~ 15-18 grādi.

Remonts esot līdz 50 Ls.

Es neremontēju, jo tas skapis bija jāved uz darbnīcu un nav garantija, ka pēc 1/2 gada atkal uzradīsies caurums un freons vējā.



P.S.: Manējais bija 5 gadi nostrādājis un izklājās.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

freons ir izgājis, 

man arī tā bija, visu laiku motors strādāja, 

atsaucu meistaru uz mājām, uzpildīja un pusgadu nošancēja  un atkal tas pats,

beigās nopirku jaunu ledusskapi

Link to comment
Share on other sites

 

 

freons ir izgājis,

Nav nekas izgājis, jo tēmas autoram

 

Pagriezu regulatoru līdz max (5) iekšā joprojām neslēdzas,
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Kad bija atslēdzies (#9 rakstīts) uzgriezu uz 3 pozīciju (vidējo), un atstāju. Tagad, kad atgriezos (ilgi pirku alu, vēl šo to, bet tas ir pieGdienas tēmai) ledusskapis atsācis darboties. Cik ilgi, kas to lai zin, bet augšpusē, jau par trim grādiem vēsāks bija, +15C. Tagad ieliku otru termometru, lai var vienlaicīgi čekot, cik augšā, cik apakšā.



Vecais padomju laika OPCK 112 dzesēja kā nākas, arī tad, kad pārbāzts.

Šitas, es nezinu, cik apēdīs elektrību, jo rūc ilgi, bet šad tad tomēr atslēdzas. Skapī apakšā, tagad, +4, bet pašā augšā +13,5. Par cik saldētava ir apakšā, tāpēc arī skapī, lejas daļā, ir vēsāks, es tā spriežu.

Tomēr šķiet, ka nav kaut kas īsti pareizi, vai arī Snaige modelis tāds, ka nespēj sagremot tādus daudzumus, vai tomēr nedzesē kā nākas.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Nedzesē kā nākas! Visticamāksi kaut kur mikroplaisa un dzesēšanas aģents (tautā saukts par freonu, bet nav freons jo tas jau labu laiku kā ir aizliegts dēļ savas kaitīgās ietekmes uz ozona slāni) ir daļēji izgājis ārā. Meistars varēs noteikt vai ir pareizais spiediens vai nav. Problēma ir ar mikroplaisas atrašanu. Principā atrast sarežģīti.... Un visu laiku par jaunu pildīt arī nav risinājums....  Bet elektrību tagad ledusskapis rij nevāji. 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Kompresors ta viens. Saldētava mauc kārtīgi. Ir cita nodaļa dzesēšanai pašā skapī? (nu tipa citas trubas, cita cirkulācija) Vai sistēma viena un sienas(modelis) dara savu. Ceru, jautājumu sapratāt.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Reko es atradu 

http://www.refrigeration-engineer.com/forums/showthread.php?15551-Domestic-Fridge-Freezer-one-compressor

 

Normally in modern frost free systems only the freezer has the evap, and the fridge thermostat operates a duct, allowing freezer air to blow into the fridge.
The compressor runs until the freezer is satified, the thermostat powering the compressor is only connected to the freezer. If the fridge requires cooling but not the freezer, there's plenty of freezer air to circulate into the fridge after the compressor has turned off. Eventually the cmpressor will start again when the freezer temp gets too high.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Saldētava mauc kārtīgi.

Saldētava ir ledus auksta, jo termostats kas ir ledusskapī neatslēdz darbību, jo uzstādītā temperatūra nav sasniegta. Kāpēc nesasniedz....visticamāk aukstumnesējs daļēji iznācis no trubām. Kaut ko jau vēl dzesē, bet ne tā kā vajadzētu.

Cik gadus šis strādājis?

Link to comment
Share on other sites

(labots)
Cik gadus šis strādājis?

Nezinu.

 

Darbojās pagaidām tā, divas stundas mauc, vienu  stāv. Skapī t° apakšā +4, pašā augšā +14C.

Pa vidu +10C. Nav normāli.

 

Kā var sasalt gurķi dārzeņu nodalījumā? Kad augšā +15, un zemāk +10C.

 

Kaut kāds mistiskais ledusskapis.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Ieliec ledusskapì mazàko datora ventilatoru, lai tas dzenà gaisu un izlìdzina temperatùru. :)

Link to comment
Share on other sites

Pagaidām pa šmigu, laba doma. Tik 12V vajag un jāizdomā kur efektīvāk nolikt.



Tipa, No Frost tehnoloģija.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Piedodiet, ka paceļu, bet blakus tēma par taimeriem atsauca atmiņā šo. Biju aizmirsis ierakstīt risinājumu. Meistaru nesaucu, un pats jaukt vaļā negribēju, jo uz to brīdi bija pārbāzts.

Izgāju no situācijas ar taimera palīdzību. Uzliku - 15 min strādā, 30 min atslēdzies. Skapi dzesē +/- normāli, saldētava arī robežās ~ -18-22C. Bet vismaz neiet nonstopā 2 h, ar pusstundas pārtraukumiem. No ilgās darbošanās skapī nejēgā auksts nekļuva, tik saldētavā -35-38C gāja.

post-1024-0-42885400-1388765832_thumb.jpg

 

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Tie jūsu risinājumi spārda. Tā vietā lai šo ledusskapi pa lēto pārdotu un iekš ss.lv par 30Ls nopirktu strādājošu vietā, labāk par 15Ls uzlikt taimeri..? Njā.  :blink:

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

pārdotu un iekš ss.lv par 30Ls nopirktu strādājošu vietā, labāk par 15Ls uzlikt taimeri..

Piepe, šis teksts būs spec priekš tevis, citreiz tu bieži izsaki secinājumus nezinot apstākļu sakritību.

Jā, kādu laiciņu skatījos pēc jauna ledusskapja, jo vecais krievinieks plīsa pa šuvēm ārā. Pētīju gan jaunus, gan esesā skatījos, ne mazākus par 150-60-55. Bet esesā, ja gadījās tiešām labs/ svaigs, tad cena tāda, ka biku piemetot labāk jaunu paņemt.

Tā nu es vienu dienu uzdūros uz šo, kas tagad man ir.

Kā reiz pa 30 esesā nopirku, kur pēc vizuālā viņš mierīgi pa 60 Ls aizietu šņakstēdams. Izskatās kā jauns, bet savus 10 gadus, ja ne vairāk kalpojis.

Labi, ka pirmais pieteicos, vakarā, kad gāju pakaļ, pārdevēja rūgtu seju mums atdeva, teica, ka vairāki desmiti zvanu pa dienu bijuši. Saprata, ka pārāk lēti ielika sludinājumu. Plus, pārdevēja atradās uz manas ielas divu māju starpā.

Bet es konstatēto defektu, pagaidām, ar taimeri pa 3,79 Ls apgāju.

 

 

 

Tam mehāniskajam min solis ir 15min. Ilgi mēģināju dažādas kombinācijas, beigās efektīvākais manā gadījumā ir:

- no rīta līdz vakaram 15/30 min.

- pa nakti no 1 līdz 6 15/60 min.

Biju iedomājies par digitālo, ka darba dienās lielāka pauze, brīvdienās mazāka, tipa elektrības ekonomiju maksimālo panākt. Bet ,kad dabūju elektrības patēriņa mērītāju, tad sapratu, ka ekonomija gadā būtu nieka daži desmiti santīmu. Tātad elektroniskais taimeris ~10 gados atmaksātos. Jēga?

 

Ja jau par elektrības patēriņu runa aizgāja.

Ar mērītāja palīdzību konstatēju, ka manā dzīvoklī visu krietno daļu noēd, ne, ledusskapis, ne veļas mašīna, ne putekļu sūcējs, ne TV, bet kompja stūris. Kompis (stacionārais) gandrīz no rīta līdz vakaram ieslēgts.

Ēst gatavošanai elektrību neizmantoju. Ir gāze.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Kāda bija tava palaga (ko, atzīšos, neizlasīju līdz galam) morāle? Ka veci ledusskapji plīst, un uzlikt ārējo taimeri ir mēmi labais risinājums?

 

Uzstādu un programmēju tel. centrāles Panasonic un SIEMENS.

Neņem ļaunā, bet izskatās, ka tev pēdējais laiks meklēt kādu ienesīgāku darbu... 

 

Būūt.lv atjautīgā publika šad tad nebeidz pārsteigt - elektroierīces iesaka zemēt pie radiatoriem, 220 vadus vienojam bez instrumentiem un strāvas atslēgšanas tādēļ ka slinkums, un nu ledusskapjiem termoreleja vietā uzstādam mehāniskos taimerus, un ar to lepojamies.. Drīz vien jāgaida, kad sāks zobus paši sev labot bez narkozes un taujās padomus.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Nocitēšu:

Arnolds Piepe

Intereses: Nu i vpizdu.

 

Uzstādu un programmēju tel. centrāles Panasonic un SIEMENS.

 

 

pēdējais laiks meklēt kādu ienesīgāku darbu

Tas gan pagaidām mūsu valstī ir fakts. Ja esi mazāks, lielie izspiež.

 

Jau sen tevi iepazinu, (no taviem tekstiem, tik nezinu vai tā ir taisnība, ko raksti?) kā cilvēku kurš sevi paceļ, jūtās krutāks par citiem. Rādās, tev to vajag, vai arī, bet kāpēc?

Tipa, "man ir viss, pārējie ir nīkuļi". Nu iespaids no tevis tāds nāk, gandrīz vai visos postos. Latviski - pavedienos.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Ko tu tur filosofē? Viss ir daudz vienkāršāk - man besī pamuļķi, niekkalbji, un cilvēki, kam par spīti galvai uz pleciem, patīk ņaudēt (it sevišķi par nespēju atrast darbu un visu apkārtējo - valdības, uzņēmēju, un galu galā cilvēku, kas par viņiem turīgāki - vainošanu tajā). Mini trīs reizes, kurā kategorijā, uzstādot taimeri ledusskapim un prezentējot to kā normālu risinājumu, esi tu...

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

man besī pamuļķi, niekkalbji, un cilvēki, kam par spīti galvai uz pleciem, patīk ņaudēt

Pavilku uz jūtām? Tev tas patīk? Ja tev tas patīk..

Tēma aizgāja citā gultnē. Nedaudz pagaidīšu, tad slēgšu, ja ne pa tēmu tālāk ies bazars.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Protams piekrītu, ka taimeris nav risinājums, bet manā gadījumā situācija nav tik viennozīmīga.. :)

Ledusskapis nobeidzās 3 mēnešus pēc garantijas beigām, nobeidzās tā, ka vispār neslēdzās iekšā, dega tikai iekšējais apgaismojums, pirmā doma bija, ka kompresors, bet pēc kāda brīža tas atdzīvojās, bet nesaldēja.. Nākamā doma, ka kaut kur caurums un freona gāze izplūdusi, principā metams variants- ja arī kāds meklē caurumu un to salāpa, garantiju uz darbiem nedod. Pēc 3 dienu dīkstāves un kārtīgas leduskapja sapurināšanas, tas sāka arī kaut cik saldēt, bet strādā bez apstājas- tātad freons ir pie vietas.. Nākamais solis termoregulātors, pajaucu vaļā piefiksēju termoregulātora nosaukumu, numuru un vēl bildi uztaisīju, lai meklētu, kur to iegādāties.. Šeit arī atdūros- oficiālais Danfos pārstāvis Latvijā nespēja pēc nosaukuma, sērijas numura un bildes pateikt vai ir iespēja tādu releju piegādāt, sāka pieprasīt temperatūru diapazonus un vēl visādu figņu.. Kaut kādā Poļu saitā atradu pēc nosaukuma un sērijas numura tādu pašu releju, bet atbalstīto ledusskapju sarakstā mans modelis nefigurēja.. Tā kā neesmu pārliecināts, ka beigts tikai termorelejs, jo visu laiku ledusskapim darbojoties, saldētavās temperatūra ir knapi ap 0, tad tā arī nepasūtīju to nezināmo regulātoru.

Principā saukt meistaru uz pierīgu, varbūt vest ledusskapi uz servisu, mainīt termoregulātoru un varbūt vēl kaut ko, pa lielam neceļās roka, jo izmaksas nebūs no tām mazajām- varbūt 100 Ls iekļautos, kas ir aptuveni puse no šāda jauna ledusskapja cenas un vēl hvz vai būs garantija..

Pa lielam doma ir iegādāties jaunu kasti, vairs ne Elektrolux, bet līdz tam laikam kaut kā novilkt ar esošo, principā, taimera pieslēgšana kalpos elektrības ekonomijai.. :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...