Jump to content

Mobīlā telefona ar GPS izvēle.


 Share

Recommended Posts

Labdien IT un mobilo telefonu speciālisti!

Ļoti lūdzu jums padomu! Līdz šim lietoju mobilo telefonu Alcatel one touch 557. Pēc 5 gadu lietošanas, esmu nonācis pie secinājuma, ka vēlos jaunu telefonu, jo:

1) saulainā laikā ārā neredzu vairs telefona displeju,

2) pie nobloķētiem taustiņiem, ja telefona zvanīšanas mirklī, kad telefonu ņemu ārā no kabatas, netīšām nospiežu kādu taustiņu (kas notiek visai bieži), tad vairāk nevaru šo zvanu pieņemt. Man ir spiestā kārta jābeidz saruna, nospiežot sarkano klausules taustiņu.

Par cik esmu dabas mīlis- ogotājs un sēņotājs, un ļoti slikti atceros vietas- bieži īslaicīgi apmaldos, par tik vēlos arī GPS funkciju.

Esmu pilnīgs profāns šajās lietās. Nemaz nezinu, vai GPS var izvest pa neapzīmētiem ceļiem mežā, teiksim uz vietu, kur iegāju mežā, vai vismaz parādīt tuvākās apdzīvotās vietas virzienu?! To, laikam, tagad sauc par bezceļu navigāciju, ja?

Vēlētos telefonu, kurā tas GPS darbotos ar Amigo karti, par cik to lietoju.

Nezinu, citi saka, nepērc telefonu, pērc kājnieku navigācijas iekārtu.

Ir, kas saka, nepērc LG! Ir, kas saka, ka jebkurš viedtālrunis nekalpo ilgāk par 2-3 gadiem! Samsung Galaxy priekš manis ir stipri par dārgu. Vēl jau arī tās akumulatoru jaudas. Kāda jauda būtu gana laba?

Vispār jau zvanīt iznāk diezgan reti, bet bieži vien sarunas ir ilgas! Biežāk sūtu īsziņas!

Naudas līdzekļi ir gana ierobežoti. Eksperimentēt ar vairākām iekārtām atļauties nevaru. Tāpēc lūdzu padomu- apskaidrojiet pēc iespējas labāk, kas ir kas un kas man derētu- vai viedtālrunis, vai parastais mobīlais ar GPS, vai kājnieku GPS! Protams, ka būtu ideāli, ja to GPS varētu lietot bez maksas! Tāpat man nav skaidrs arī tas, ko nozīmē atļautais MB. apjoms pie lietošanas cenas, ka cena par MB, vai limits tik un tik MB. Ko ar cik MB var izdarīt?

Diezgan haotiski man iznāca uzrakstīt, bet ceru, ka speciālisti sapratīs, ko vēlos!

Pateicos par atbildēm!

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • CAP

    10

  • _dunduks_

    5

  • xxaxx

    12

  • datorists

    26

Es gan ieteiktu kaut ko no Nokiām. Iebūvētais GPS ir vienkārši lielisks, arī batareja tur labi. Papēti vai tev vajag windowsu - tad lumia sērija, ja nē, tad ir arī vienkāršāki telefoni(piem Asha sērija) ar navigāciju.

Labots - rodgerz
Link to comment
Share on other sites

Ja vajag tālruni tīri priekš GPS, tad patiesība jau ilgus gadus Nokia viedtālruņi ir piemērotākā izvēle. Jo Nokia pati saviem tālruņiem nodrošina viņu izstrādātas kartes un navigāciju, turklāt - pa velti. Vienkārši lejupielādē vajadzīgas kartes tālruņa atmiņā un uz priekšu! Turklāt Nokia kartes ir ļoti detalizētas un kvalitatīvas. Android viedtālruņos (visi Samsung Galaxy, LG, HTC u.c.) pēc noklusējuma ir Google kartes, kuras var būt diezgan nelietojamas (neprecīzas) LV laukos, turklāt tās tiek nepārtraukti lejupielādētas no Interneta - tādad MB patēriņš. Citas kartes un navigācija uz Android daudz maksā. Konkrēti varu ieteikt Nokia Lumia 520 par nedaudz virs 100 Ls. Izskatās lielisks aparāts! Ja kas nav skaidrs, jautā. :)

Labots - xxaxx
Link to comment
Share on other sites

datorists

Liels paldies par atbildēm! Sākāt ar OS. Tad man ir arī nākošais jautājums. Ja datoram ir Windowx XP vai jaunāks Windows, vai tad tas atpazīs telefonu ar ne Windows OS (Android, u.c.)?

Un, kā ir ar to karšu ielādēšanu? Ja tās lādē caur telefonu, tad laikam kaut ko jāmaksā, atkarībā no MB, ja? Varbūt ir iespēja lejuplādēt no Interneta datorā un no datora caur USB ieinstalēt telefonā, lai nebūtu jāmaksā par MB?

Kādi ir viedokļi par Nokia 2710 Navigation Edition?

Un sakiet lūdzu vel tādu lietu- dzirdēju, ka jebkurš viedtālrunis nekalpo ilgāk par 2 gadiem! Vai tā ir taisnība?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un sakiet lūdzu vel tādu lietu- dzirdēju, ka jebkurš viedtālrunis nekalpo ilgāk par 2 gadiem!

 

ja ar telefonu daudza riekstus vai mēta pa grīdu/asfaltu etc, tad nekalpos pat tos 2 gadus. Kā izturies, tā arī kalpo. :)

 

Pats ieteiktu jau ieteikto Lumia 520, bet man liekas, ka tavā gadījumā vajag kādu oldschool telefonu ar gps un labu bateriju. Un tam derēs arī tevis paša atrastais Nokia 2710 NE.. :)

Link to comment
Share on other sites

Par tiem diviem gadiem laikam vairāk ir domāts tas, ka pēc tā laika viņš skaitīsies novecojis un visdrīzāk tiks nomainīts pret jaunāku modeli.

Viedtālruni, protams, ir daudz vieglāk apskādēt - sasist ekrānu, saskrāpēt, nobrucināt softu utt., bet kā jau teica - viss atkarīgs no lietošanas kultūras.

Link to comment
Share on other sites

Ja tu esi ogotājs - sēņotājs iesaku paņemt ūdens/putekļu drošu telefonu. Es piemēram paņēmu ēbrejā Lenovo A660. Tīri labs un cena arī jauka :)

Link to comment
Share on other sites

Ja datoram ir Windowx XP vai jaunāks Windows, vai tad tas atpazīs telefonu ar ne Windows OS (Android, u.c.)?

 

Nevajadzētu būt problēmām, vismaz Android gadijumā.

 

Un, kā ir ar to karšu ielādēšanu? Ja tās lādē caur telefonu, tad laikam kaut ko jāmaksā, atkarībā no MB, ja?

 

Kartes lietošanai bezsaistē var telefonā lejupielādēt caur Wi-Fi

Labots - xxaxx
Link to comment
Share on other sites

Vai tad nokia 520 nav jāmaksā par navigāciju? Pats uz sava androida lietoju bezmaksas jāņa sētas Baltijas karti. Šaubos vai pat Nokia kartes ir tikpat detalizētas.

Link to comment
Share on other sites

Nokia HERE Maps un Nokia HERE Drive (navigācija) - patiešām par brīvu. Arī bezsaistē. Here.com var skatīt kartes pārlūkā. :)

Labots - xxaxx
Link to comment
Share on other sites

datorists

Un, kā tad ja softs nobrūk, vai pats arī var viņu pārinstalēt, jeb jānes uz darbnīcu? Un, vai tās Nokia HERE Drive un Jāņa sētas kartes pa bezceļiem un meža takām arī izved? Un, cik jaudīgs akumulators skaitās labs?

Link to comment
Share on other sites

Es kaut kā neesmu dzirdējis, ka OS bieži būtu jāpārinstalē. Man liekas, ka bieži vien pats lietotājs to nograuj, taču Windows Phone, ar ko darbojas Nokia Lumia ierīces, ir stabila sistēma. Bet runājot par kartēm, var jau tiešsaistē apskatīties interesējošo reģionu, lai pārliecinātos par detalizāciju. Pašam jau arī ir jāpiedomā, kā no nekurienes izkļūt! :)

Link to comment
Share on other sites

datorists
xxaxx!

Vai tad nesaistē vispār GPS var noteikt, kur es atrodos? Kas vispār īsti ir nesaiste, tai ir vajadzīgs interneta pieslēgums? Vai tad telefoniem nav tā, kā datoriem, ka ar laiku OS sāk kārties, trūkt kaut kādu sistēmfailu un lai tiktu atkal pie korektas darbības, OS jāpārinstalē? Atvaino par stulbiem jautājumiem, bet man tas viss ir tumša bilde!

Link to comment
Share on other sites

Jā, tīri atrašanās vietu var noteikt ar GPS un tas nepatērē datus. Attiecībā uz OS gļukiem un kāršanos - jau minēju, ka pats lietotājs to bieži vien nograuj - normāli nekam nevajadzētu nopietni kārties.

P. S. Šodien vairāk nevaru rakstīt, limits, vēl neesmu sasniedzis 25 rakstus.

Labots - xxaxx
Link to comment
Share on other sites

datorists

Nu, bet tomēr, kā ir iespējams to telefonu pārinstalēt? Vai tāpat pieslēdzot datora USB portam un ar CD disku? Ar datoru arī bija tāpat- kamēr iemācījos lietot, tikmēt reizes 3 pārinstalēju. Un vai tikai viedtālruņiem ir OS, jeb arī parastajiem mobīlajiem?

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Ar telefona pārinstalēšanu ir tā, ka internets pilns ar tutoriāļiem un pamācībām,arī youtubē ir daudz pamācību. Tā ka problēmas pārlikt sistēmu nebūs, tik vai tev to vajadzēs darīt, nezinu. Ja telefons vajadzīgs navigācijai, tad es ieteiktu Nokia. Nokia gan ir viens mīnus - nav ūdensizturīgu telefonu. Toties Nokia akumulators parasti velk vairāk kā androids.

Labots - viesturs0711
Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Pašam ir Nokia. Šodien braucu pāri "slāvu aplim", nu Nokia navigācija vēl riktīgi nesaprot to jauno pārvadu. Rāda, ka tu brauc caur apli... Karte pati jaunākā. :)

Link to comment
Share on other sites

Telefoni nav nekad japarinstale, ja nu vienigi Tu neesi to meginajis uzlauzt- root, jailbreak utt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

datorists

Kādas atsauksmes un ieteikumi par Nokia 620? Tai it kā arī esot bezmaksas navigācija (t.sk. kājnieku, bezceļu). Plus vēl visādas labas fīčas! Tikai, vai datora Windows XP atpazīs telefona Windows8, lai ielādētu uzņemtās bildes utml?

Link to comment
Share on other sites

Nokia Lumia 620 ir mazliet dārgāka par 520, tai ir kameras zibspuldze un priekšējā kamera, bet ir nedaudz mazāks ekrāns un baterija, salīdzinot ar 520. Šeit specifikāciju salīdzinājums. Principā ļoti līdzīgi aparāti, visiem pēdējo gadu Nokia viedtālruņiem ir bezmaksas navigācija. Nu nezinu gan, vai Windows Phone 8 sapratīsies ar kaut ko tik arhaisku kā XP - jāpēta Internetos...

Link to comment
Share on other sites

datorists

Paldies visiem, kas apskaidro man!

Sāku pētīt sīkāk Nokia 2710. Instrukcijā teikts, ka kartes var ielādēt telefonā no Interneta. Bet vai ielādēt datorā no Interneta un pēc tam ieinstalēt telefonā no datora nevar? Un tad lietot to navigāciju bez Interneta. Tad nebūtu jāmaksā par telefona Interneta pieslēgumu!

Baidos, ka šim modelim ir mazs ekrāns (ne tik liels, kā viedtālruņiem). Vai tajā no tās navigācijas varēs ko saprast apmaldīšanās gadījumā?

Varbūt kāds, lūdzu, var paraksturot Nokia 2710, 520 un 620 atšķirības, tieši navigācijas un lietošanas ērtuma ziņā! Baigi jau nu vilina arī tie 520 un 620 modeļi, taču tie mazliet dārgāki!



Vai, lai noteiktu atrašanās vietu apmaldīšanās gadījumā, ir vajadzīgs interneta pieslēgums, jeb to kartes atrod pašas bez Interneta pieslēguma?

Link to comment
Share on other sites

Es nezinu, vai tiešām 2710 ir tā vērts - tomēr baigi vecs, ar novecojušu programmatūru, bez iespējām atjaunināt. Arī kartes uz liela skārienekrāna ir daudz ērtāk un patīkamāk. Kartes Lumia gadījumā lejupielādē caur Wi-Fi, vai tad tā pieejamība ir problēma? Un ja kartes ir lejupielādētas vajadzīgajam reģionam, tad vairs Interneta savienojumu nevajag.

Link to comment
Share on other sites

datorists

Esmu, esmu, ja Tev vieglāk!

Cik apmēram gadus ir iespēja atjaunināt programmatūru no modeļa izlaiduma gada? Tagad jau laikam arī 520 skaitās vecs, jo ir 620 un pat 720, bet tie tā kā ir par dārgu!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vienkārši lejupielādē vajadzīgas kartes tālruņa atmiņā un uz priekšu!

Varētu par šo detalizētāk. Kad gribēju atjaunināt kaut kas nesanāca. Biju pat ovi store vai ko tmldz novilcis, bet tā arī neko neatjaunināju. Un valstu nosaukumus ar neredzēju, tikai kaut kādi mistiski kodi. 

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

OVI MAPS normāli strādā un arī atjaunojas. Kas tev tur īsti nesanāk? Kur tu tur ielīdi, kas par kodiem tev tur?

Link to comment
Share on other sites

Tā pat vien

Vairs pat neatceros, cik sen tiek lietots Nokia 2710 NE. Nekādu problēmu! Gan ar mašīnu braukāts (komplektā pat turētājs bija), gan kājām staigāts. Savienojums ar datoru (agrāk windows 7, tagad Windows 8) caur Nokia Suite arī bez problēmām. Vienīgais mīnuss - reizēm gribās nedaudz lielāku ekrānu... Ir lietoti Andrīši ar Google kartēm - nepatika.

Link to comment
Share on other sites

datorists

NOKIA 520 Lumia izrādās, ka nav latviešu valodas! Kā ir ar 510? Vai 510. ir visas tās pašas fīčas, kas 520? Vai navigācijas atšķirības ir kādas, vai abiem modeļiem viss vienādi? It kā jau 520. procesors jaudīgāks, bet vai tas ir stipri no svara zvanīšanai, īssziņu sūtīšanai un navigācijai?



Nokia 2710 arī laikam nav latviešu valodas, ja?

Link to comment
Share on other sites

Kur Tu tādas muļķības rāvi? :shok: :shok: Visām Windows Phone 8 ierīcēm IR latviešu valodas atbalsts, tajā skaitā 520. A vot 510 gan darbojas ar ''veco'' WP bez iespējām atjaunināt, un tur patiešām nav un nebūs LV valodas. To variantu vispār nav vērts izskatīt.

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Nokia 520 ir latviešu valoda, to es varu apgalvot droši. Vismaz tai, kas domāta Eiropai.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Palasot iepriekšējo topiku rodas loģiskāks jautājums - vai nebūtu labāk paņemt parastu tālruni UN piepirkt klāt lētu Garmin vai kādu citu navigāciju? Vajag atminēties, ka tālrunī visām funkcijām ir viena baterija, kura, esot tālu mežā prom no torņiem, ar ieslēgtu GPS un karti norīs to bateriju pāris stundu laikā maksimums. Un tad čušs - ne piezvanīt, ne ko. Turklāt ja ir runa par mitruma izturību, riekstu dauzīšanu, utt., varbūt smārts tomēr nav tā labākā izvēle?

Link to comment
Share on other sites

datorists

xxaxx !

Tās muļķības es rāvu veikalu lapās produktu specifikācijās! Ja tur nav pilnībā pareizi iztulkots un uzrakstīts, tad sanāk muļķības!

 

Piepes kungs!

Tuvinieki mudina apsvērt domu par navigatora pirkšanu. Nezinu. Pārāk piebāzt kabatas arī negribās! Turklāt, kā jau sākumā rakstīju, mani īsti neapmierina mans pašreizējais mobīlais- saulainā laikā ārā neredzu displeju, un pieņemot zvanu, ja gadās no kabatas ņemot nospiest kādu pogu, tad zvanu nevar pieņemt.

Nu ne jau stundām ilgi es darbināšu to navigāciju, riekstus arī nedauzīšu! Bet vot pret iekrišanu ūdenī un nograušanu zemē, gan jānodrošinās! Nezinu, ārkārtīgi grūti izvēlēties sev labāko variantu!

 

Tikko paskatījos tos Garmin navigatorus http://www.navigacija.lv/products/gps_rokas_navigacija !

Tur jau izskatās, ka kartes jāpērk! Un, ja jāpērk vēl kartes, tad jau man tas navigators iznāks mobilā telefona cenā!

Link to comment
Share on other sites

ar ieslēgtu GPS un karti norīs to bateriju pāris stundu laikā maksimums

Nez, man SGS2 ar ieslēgtu endomondo (nu kaut kas līdzīgs navigācijai), ar ieslēgtu datu pārraidi, pat vietās, kur torņi patālu, mierīgi iztur 4 stundu braucienus, un tad vēl pus baču rāda.

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

es ar labāk izvēlētos kādu garminu. pašam ir lietošanā etrex, neko sliktu nevaru pateikt. kādas 24h baterijas velk ja uzliek eko režīmu krietni ilgāk (tipa ik pa 5 s atjauno pozīciju nevis nonstopā) . Pluss ir  ūdensdrošs. nax tev tās kartes nav vjadazīgas. mežā tās tev neko nedos. uzliec pubktu kur mājas, mašīna vai ceļš un sēņo vesels. Tāpat tās pieejamās kartes neder īsti ne tūrismam ne copei.  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...