Jump to content

Help tikt galā ar videokameru


Kitai
 Share

Recommended Posts

Hei. Neesmu saskāries ar vecākām videokamerām un to fīčām. Ir videokamera Panasonic NV-GS35, kasetniece. USB ir PC režīms arī. Kā no viņas var pārdzīt video uz kompi? Piespraužot USB Winda 8 it kā nopīkst, bet nekādus draiverus vai draivus neatrod. SD kartes slots ir, bet tas darbojas tikai fotografēšanas režīmam. 

 

Danke jau iepriekš.

 

Link to comment
Share on other sites

USB tak uz MiniDV kamerām nerullē. Vajag Firevire kabeli un attiecīgu ieeju datorā.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Nemaz nezināju.

Vai šādu?

http://www.avforums.com/forums/attachments/camcorders-video-editing/143315d1255760998-help-re-video-capture-panasonic-nv-gs400-camcorder-firewire_labeled_dv953_cables_connector.jpg

 

Un tad ir vajadzīgs kaut kāds speciāls softs vai kā?

 

P. S. kaut kur darbā manīju mētājamies PCI kartes ar attiecīgo portu.

Labots - Kitai
Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

 

 

USB tak uz MiniDV kamerām nerullē.
man rullē
Link to comment
Share on other sites

vajag Firewire kabeli. Ir kaudzzēm maksas un arī bezmaksas softi, vienkāršākajā variantā der arī Windows Movie maker (vai kā nu tas saucas, sēžu ofisā un man te tādu fīču nav), šķiet ka WinXP SP3 tas bija iekšā, Win 7 kā opcija bija pa free novelkams no Microsoft

Labots - Lapais
Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

Nekas Tev tur pa USB normāli no MiniDV kameras neiet. Jā,kautkādu bildi dabūt var, bet tā ir ar daudz zemāku kvalitāti kā pa Firewire savienojumu. Cita lieta kamerām, kuras raksta atmiņas kartē. Tur vairs Firevire nav vajadzīgs.

Link to comment
Share on other sites

raiviic
..man rullē..

Nu beidz demagoģiju izplatīt. Jā, pa USB var dabūt bildi uz PC, bet - tā ir domāta tikai skatīšanai un ar daudz zemāku kvalitāti kā caur FireWire.

 #Kitai: Protams, vajag PC ar FireWire ieeju (ja nav - PCI kartes maksā dažus latus) un jebkuru sakarīgu videoeditoru. Der arī Movie Maker, bet nu tas būtu pēdējais, ko vispār izmantot. Bet Sony Vegas, Pinaccle, Premiere Pro u.c.ir OK.

 Ir mazs softiņš WinDV,  paredzēts tieši šādam nolūkam, bet man kaut kā nepatika.

 Šķiet, arī VirtualDub ir capture iespēja, bet eesmu mēģinājis.

Protams, viss notiek reālā laikā un saglabājams DV avi formātā. Pēc apstrādes jau var pārkompresēt uz ko gribi - tagad jau h264 / mp4 skaitās populārs.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Gaidu kabeli jau paprasīju te vietējā elektronikas bodē, lai uzsūta. Tiku palietot tādu pavecu kameru uz nenoteiktu laiku, grēks neiepazīt būtu to.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Tā nu vecā kamera nomētājās labu laiku bez uzmanības - ne laiks, ne vajadzība bija. Fireware kabeli iegādājos, PCI karte arī ir.

 

Kā ir ar to MiniDV - ja pareizi noprotu, tad tajā kasetē var rakstīt un pārrakstīt daudzkārt?

 

Vēl jautājums par kabeli, varbūt uzreiz labāk varēja iegādāties DV to USB kabeli? http://www.ebay.co.uk/itm/50cm-0-5M-Short-USB-to-IEEE-4-Pin-Firewire-i-Link-DV-Cable-Lead-For-Camera-PC-UK-/220954228853?pt=UK_Computing_USB_Cables&hash=item3371e5f875

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Varbūt sāc no sākuma, ko tu esi darījis ar to kameru un ko gribi panākt. Pašlaik izskatās, ka gribi nopirkt visus iespējamos kabeļus un veikt nezināmas darbības bezjebkāda mērķa.

 

Vari vairākkārt rakstīt pa virsu, bet ar katru reizi kvalitāte samazināsies. Tas nav cietais disks vai atmiņa, kuru var pārrakstīt tūkstošiem reižu. Parasti ieraksta vienreiz un atstāj uz visiem laikiem.

Link to comment
Share on other sites

Cik jaunu ir vajdzībā, bet kādreiz kaut ko smuku dabā nofilmēt, pēc tam pārdzīt kompī. That's all. 

Par kvalitāti nezināju.


UN vēl jautājums kādēļ apskates režīmā nesanāk patīt video uz priekšu?

Link to comment
Share on other sites

Ghost_az

To ebay kabeli nepērc! :D

Ja Tev ir firewire kabelis un karte - tad vairs neko nevajag.

Link to comment
Share on other sites

Bet stacionārais ir tikai darbā. Mājās kastes nenesu. 

Link to comment
Share on other sites

raiviic
(labots)

Nu izlasi taču manu iepriekšējo tekstu, tur viss ir pateikts.

Esmu pietiekami daudz gan ar amatieru gan pro video strādājis, lai komentētu.

Par pārtīšanu apskates režīmā - nu kā tu patīsi, ja no kasetes video tiek padots reālā laikā to spēlējot? Nav jau čips, kur viss failā. Vari protams, apturēt skatīšanos, patīt kaseti uz priekšu, atkal palaist play un tā kamēr apnīk.

  Jā, lai iedzītu datorā, savieno ar FireWire kabeli, atver video apstrādes softu, atver Capture logu un ja no turienes, palaižot capture (rec vai kā nu kuram softam), kamera nepalaižas, tad pie jau palaista softa ieraksta režīmā palaižam kameru Play režīmā un reālā laikā viss notiek.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Didzis

Nu grūti Kitai ar izpratni par ierakstu uz magnētiskās lentas. Laikam sabojā tautu visas tās fleškas, diski un USB, bet varbūt arī nav vienkārši cilvēkiem dots to visu saprast :sarkasms:

Lentā protams var rakstīt vairākas reizes, bet lenta nav cietais disks, tā ir miksta "ļerpata'', kura burzās, izstiepjas, dilst, tajā iespiežas putekļi, u.t.t. No savas pieredzes varu teikt, ka pāris reizes var diezgan droši lentu pārrakstīt un tad var sākt parādīties kubiki. Būtībā ne jau raksrīšana ietekmē lentas mehāniskās īpašibas, bet tās dzenāšana šurpu turpu. Tad vēl, ar miniDV lentām notiek tas pats kas savulaik ar VHS kasetēm, flopjiem, tad CD, tagad DVD matricām, kad tuvojas formāta noriets, nesēji paliek arvien lētāki un  nekvalitatīvāki. DV kasete jau tagad ir tik lēta, ka nav vērts to daudzas reizes pārrakstīt.

Par DV uz USB aizmirsti. Es jau iepriekš teicu, šie datu pārdzīšanas formāti nav savietojami. Es vēl neesmu redzējis USB verķi ,kurš, reālā laikā, spētu apstrādāt video ar augstu bildes kvalitāti. USB ir domāts visam, bet ne priekš video!

Link to comment
Share on other sites

raiviic
(labots)

 Nedaudz papildinot Didža teikto - cik nu ir sanācis padarboties ar miniDV kasetēm - parasti pēc 2 - 5 pārrakstīšanas reizēm jau sākas gļuki , viss atkarīgs arī no kasetes un kameras mehānikas (stiepj, burza u.c. čakarē lentu) kvalitātes, tā kā vairāk par 2x pārrakstīt, īpaši ja kas svarīgs filmējams, neieteiktu.

 Caur USB izeju bildi var dabūt, bet tā ir hvz kādā izšķirstpējā - domāta tikai lai paskatītos, bet ne apstrādei, jo kvalitāte ir stipri samazināta, salīdzinot ar caur FireWire iegūstamo.

 Kas vēl - lai iegūtu vislabāko kvalitāti, pārdzīto saglabāt kā DVavi (stipri liels fails sanāks), tad pēc montēšanas u.c. apstrādes (efekti, titri, korekcijas) jau var kodēt uz ko nu gribas. Pēdējā laikā esmu iecienījis h264.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Didzis

Vai tad mūsdienās, vienas  stundas DV formāta ierakstam, grūti atvēļēt 12GB un cietā diska. Neredzu nekādu jēgu vēlreiz pārkompresēt video. Labāk ieguldīt enerģiju un samontēt materiālu īsā kodolīgā sižetā. To atstāt vēsturei, nevis saspiest visu video uz kautkādu stundām garu miglubildi, kuru tāpat neviens, visā garumā, nekad neskatīsies.

Link to comment
Share on other sites

cik garš būs video tik ilgi būs jākopē uz kompi.

un tā kā tas nav fails, tad uz kompja tajā laikā neko darīt neiesaka, jo sāksies freimu dropošana. arī skrīnseiverus der atslēgt un kaut kādas fona progas.

vispār čakars ir ar to miniDV iekačāšanu, ja kompis nav izdalīts un sakonfigurēts speciāli šai vajadzībai

Link to comment
Share on other sites

Didzis

Nav tik traki. Man bieži nākas dzīt kompī pa firewire video un mierīgi tajā laikā var internetā darboties, vai dokumentus rakstīt. Skaidrs, ka spēlītes dzenāt gan nesanāks.

Link to comment
Share on other sites

Caur firewire nāk reālais DV strīms, bez jebkādas apstrādes - tb 1:1 pret to, kas ir kasetē (ja dzenāsi no kasetes uz PC un atpakaļ n-reizes, kvalitāte nemainīsies). Pārrakstīt vairākas reizes vienā kasetē īsti nav vērts, jo lenta mehāniski bojājas (kā jau Didzis pieminēja). Par to capturēšanu, frame dropiem un kompja konfigurēšanu īsti nepiekrītu, jo te nav klasiskā capturēšana, kur tiek savākts video (un audio) signāls, bet gan tupa datu pārdzīšana no no viena nesēja uz otru. Par pārkompresēšanu - vēlams to izveikt jau samontētajam, respektīvi tam materiālam, kuru gribi saglabāt nākotnei, bez perspektīvas uz montāžu. Pats kādrei spiedu ar Canopus Procoderi Mastering modē uz mpeg2 ar 9 Mbit/s, bet nesen pārliecinājos, ka pilnībā pietiek ar H264 ar 5 Mbit/s un jamais arī tiek galā ar laukiem, tb Interlaced materiālu. Bet vispār tā ir vēsture. :)

Link to comment
Share on other sites

Didzis

Tā jau ir, ka vēsture, bet man 7750 Panasovic caur DVCAM maģi kā konvertoru gan visu laiku griežas. Labi ka pieturēju labus VHS magnetafonus un nenodevu lūžņos Tauta atčohnijusies ,ka  ģimenes VHS vēsturiskos ierakstus vairs nav uz kā skatīties un tagad grib digitālā formātā datorā dabūt. Es visu dzenu DV AVI formātā ar maksimālo kvalitāti. Lai klienti paši, ja grib, konvertē,  man roka neceļas. Tad man arī galva nesāp par interlenci un puskadriem. Galu galā, vai tad uz cietņiem tagad vietas trūkst.

Link to comment
Share on other sites

Nu man jau ar pāris viģiki tāpēc nav izmesti + vēl DVD rakstītājs ar analogajām un firewire ieejām. Kādreiz izpalīdzu kādam. Starp citu Didzi, vai tavs Panapana Secamu saprot? ;) Man priekš šiem nolūkiem viens vecs Samsung VHS maģis mētājas. :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Secamu saprot
Uzrodas arī tādi ieraksti?!

Tajā laikā videokameras bija retajam.

Link to comment
Share on other sites

mafijs

patīt uz priekšu skatīšanās režimā uz kompja caur firewire varēja gan.

Kaut vai ar pinnacle, kameru varēja smuki vadīt.

Gan jau citi softi arī to atļauj, bet ne jau pa USB ...

Link to comment
Share on other sites

Zuxter, tai laikā VHS bij pārsvarā PALā (dažas NTSC, ja onkuls no USA atveda), bet ir daži ieraksti no TV, ko cilvēki bij ierakstījuši dažādu iemeslu pēc - piem. koncerts, kur bērns piedalās utt.

Link to comment
Share on other sites

Didzis

Jā, man arī ir gadījušies SECAM ieraksti no TV. Diemžēl, profesionāli 7000 sērijas VHS magnetafoni SECAM nevar atskaņot. Nav arī nekas šausmīgi vērtīgs tais ierakstos bijis. Vienam cilvēkam patika kautkāds koncerta ieraksts SECAMā, kad parādiju, ka var skatīties Youtube, tā jautājums atkrita. Tad vēl, vajag dabūt kompī iekšā tādu signālu. Vārdu sakot, neesmu čakarējies ar tādām muļķībām.

Link to comment
Share on other sites

Ne viss ir youtubē un daudz no tā kas ir pieejams, nav vispār baudāms acij. A kompim ir po Pal vai Secam - jamais ar RGB vai YUV ņemās. :)

Link to comment
Share on other sites

Didzis

 VHS SECAM kasetēs   nekāda kvalitatīva bilde parasti nav ierakstīta. Pats zini, kādas antenas tautai  bija. Tad nu tur analogais sniedziņš un SECAM krāsu izsitieni.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...