Jump to content

The default gateway is not available


FEIKMAN
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Problēma tāda, ka nesen (pirms apmēram 2 mēnešiem) parādījās problēma ar pagaidām esošo wi-fi. Pārvacos uz jaunu dzīves vietu un dabūju sev jaunu wi-fi pieslēgumu (dzīvoju Dānijā - interneta pieslēgums - TDC), kuru lietoju kopā ar vēl 4 cilvēkiem, kas sākumā it kā nebija problēma. Vietā, kur parasti sēžu - savā istabā vistuvākā vieta no rūtera - man pieslēgums parasti ir 2-3 strīpiņas no 5. Problēma rodas tajā, ka nenoteiktos laikos internets vienkārši izslēdzas. Dažreiz windows vienkārši parāda - Limited Access, dažreiz vienkārši atslēdzas pats no sevis, bet rāda, ka tas pats pieslēgums ir atkal pieejams, dažreiz atslēdzas un vispār nerāda nevienu pieslēgumu. Pietiek restartēt wi-fi adapteri vai uzmest troubleshoot un viņš atkal sāk strādāt. Bet nu pati situācija, ka internets var atslēgties pilnīgi jebkurā brīdī ir diezgan stulbi. Biju paeksperimentējis un vienreiz atstāju to tā, kā pats man uzmeta (burtiskāk - atslēdzās) un aizgāju uz veikalu. Atnācu atpakaļ un internets pats pēc kāda laika bija atkal sāka strādāt.

 

Kompis: Laptops Dell INSPIRON 5520

 

P.S. Parasti nets atslēdzas, kad sāku kaut ko lietot, skatītes video (youtube, vimeo, streamus), spēlēt online spēles.

P.S.2. Istabas biedram nekad tāda problēma nav bijusi, vienmēr lieto netu un nekad nav atslēdzies. (Asus laptops, ja nu kas)

P.S.3. Lai vispār lietotu šo wi-fi pieslēgumu, ir uzlikta sistēma, ka tikai ar konkrētu kompja adaptera gatewayu var pieslēgties pie neta, ko var pats nomainīt pieslēguma settingos.

 

http://www.bildites.lv/viewer.php?file=h2ishbdqaarakg31gjj.jpg

 

Te būs bildīte ar to, ko windows izmet pēc troubleshoota katru reizi.

 

Ja vajadzīga vēl kāda informācija, droši prasiet! :)

Labots - FEIKMAN
Link to comment
Share on other sites

shagrat

Galīgi nēesmu tīklu specs, taču ... nevar būt tā, ka kautkas konfliktē  ar Lokālo integrēto tīkla karti? Kas ja viņu diseiblo?

Link to comment
Share on other sites

canis_lupus

Ja tas ir portatīvais dators, tad šādus jokus varētu provocēt portatīvā datora power management iestatījumi, kuri aktivizējoties maina wifi adaptera darbības režīmu. Paskaties, lūdzu, kontrolpanelī Power Options. Sadaļā "Change advanced power settings"  pie "Wireless adapter settings" abos datora darbības režīmos ieliec "Maximum performance" bezvadu tīkla adapterim. Enerģijas taupīšanas režīmā varētu minētā problēma aktualizēties. Vēl šādus jokus mēdz izprovocēt savīrusojusies operētājsistēma.

Labots - canis_lupus
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Galīgi nēesmu tīklu specs, taču ... nevar būt tā, ka kautkas konfliktē ar Lokālo integrēto tīkla karti? Kas ja viņu diseiblo?

Diseibloju, tad jau redzēs, kā būs! :)

 

 

Ja tas ir portatīvais dators, tad šādus jokus varētu provocēt portatīvā datora power management iestatījumi, kuri aktivizējoties maina wifi adaptera darbības režīmu. Paskaties, lūdzu, kontrolpanelī Power Options. Sadaļā "Change advanced power settings" pie "Wireless adapter settings" abos datora darbības režīmos ieliec "Maximum performance" bezvadu tīkla adapterim. Enerģijas taupīšanas režīmā varētu minētā problēma aktualizēties. Vēl šādus jokus mēdz izprovocēt savīrusojusies operētājsistēma.

 

Man power setting plāns tagad stāv uz Gaming plānu, kas ir izveidot no Razer Game Booster. Abi divi režīmi stāv uz Max performance. Tā kā problēmai tajā nevajadzētu būt.

 

EDIT:

 

Lokālās tīkla kartes diseiblošana nepalīdzēja. Tāpat nets random laikos slēdzas ārā (parasti tas ir 2-3 reizes dienā).

 

Ja ir vajadzīga jebkāda papildus informācija un ja kāds nav īsti sapratis to, ko mēģinu paskaidrot, kas veido manu šoreizējo problēmu lūdzu droši rakstiet un prasiet visu, ko vajag. Es esmu te, lai novērstu savu problēmu nevis radītu jaunas. Jau viens indivīds paspēja mani apvārdot un draudēt caur privātajām ziņām, brīnums, ka nebija tik drosmīgs un neuzrakstīja to te, laikam jau savu statusu te būtu tad pazaudējis! :D

Labots - FEIKMAN
Link to comment
Share on other sites

Laptops Dell INSPIRON 5520

 

Man arī  tas pats kompis (modifikācijas var nesakrist) manai Atheros wifi tīklenei nepatīk augšējie kanāli, virs 10-tā. Man gan līdz rūterim 2 dzelzsbetona starpsienas, bet man rādās visas piecas strīpas, kas Tev tur, hvz. Ja vistuvākā vieta no rutera, slēdz ar vadu.

 

dzēsts

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

 

 

Man arī tas pats kompis (modifikācijas var nesakrist) manai Atheros wifi tīklenei nepatīk augšējie kanāli, virs 10-tā. Man gan līdz rūterim 2 dzelzsbetona starpsienas, bet man rādās visas piecas strīpas, kas Tev tur, hvz. Ja vistuvākā vieta no rutera, slēdz ar vadu.

 

Man līdz rūterim ir 3 betona sienas un pagalms. Rūteris praktiski atrodas citā mājas korpusā. Tuvākā vieta domāta kā tuvākā vieta manā istabā ķer 2-3 strīpas uz wi-fi. Vadu ievilkt man pašam atsevišķi te nebūs iespējams.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vietā, kur parasti sēžu - savā istabā vistuvākā vieta no rūtera

 

Tu teici. Tātad pārpratu 

Link to comment
Share on other sites

Stepselis
Man līdz rūterim ir 3 betona sienas un pagalms.

 

Signāls par švaku!

1.Wi-Fi adapteris štruntīgs.

2.Savā ēkā vislabākajā vietā jāuzliek rūteris ar Repeater funkciju, un varbūt vēl ar papildus virziendarbības antenu.

Šādu variantu jau esmu licis.

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

 

 

Jau viens indivīds paspēja mani apvārdot un draudēt caur privātajām ziņām, brīnums, ka nebija tik drosmīgs un neuzrakstīja to te, laikam jau savu statusu te būtu tad pazaudējis!

Niku studijā - tautai jāzina savi varoņi

Link to comment
Share on other sites

(labots)
Signāls par švaku! 1.Wi-Fi adapteris štruntīgs. 2.Savā ēkā vislabākajā vietā jāuzliek rūteris ar Repeater funkciju, un varbūt vēl ar papildus virziendarbības antenu. Šādu variantu jau esmu licis.

 

Vai tiešām tas ir vienīgais veids, kā to labot? Manam istabas biedram nekad nav bijušas tādas problēmas un viņa kompis praktiski saskaras ar manu - tātad tāds pats attālums vien ir.

 

Wi-Fi adapteris: Dell Wireless 1704 802.11b/g/n (2.4GHZ)

 

 

 

Niku studijā - tautai jāzina savi varoņi !

 

Lai jau paliek noslēpums! Neesmu te, lai sūdzētos. :)

Labots - FEIKMAN
Link to comment
Share on other sites

Viens labi zināms IT aprindās "stiprs celtniecības materiāls"  tā mēdz darīt...

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

 

 

Vai tiešām tas ir vienīgais veids, kā to labot? Manam istabas biedram nekad nav bijušas tādas problēmas un viņa kompis praktiski saskaras ar manu - tātad tāds pats attālums vien ir.   Wi-Fi adapteris: Dell Wireless 1704 802.11b/g/n (2.4GHZ)

 

Tad jāmaina adapteris, vai jāliek cits pie USB.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tad jāmaina adapteris, vai jāliek cits pie USB.

 

Tātad sanāk, ka pagaidām neko citu, kā mainīt iekšas, es izdarīt nevaru, lai to novērstu... Eh.. nu vismaz zināšu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...