Jump to content

Parunāsim par Pi... (Raspberry Pi) :)


Red
 Share

Recommended Posts

Labas vakaras,

 

Ir kaut kas lasīts par šo te brīnumu, realitātē interesē, vai tam ķēmam jaudas pietiek, lai uzstumtu virsū (nohostētu) kādu vizītkartes tipa Web lapu?

 

Interesē risinājums, kas kā teiktu Ufo & Fredis - "ļoti nedaudz strāvas tērē, olas cep un maizes smērē " :)

 

Padomi par  - hostings 3 Ls mēnesī tak pieejams utt. neinteresē. Pats gribu. :>

Link to comment
Share on other sites

(labots)

I pat ne blogu nevajag. - kā jau teicu - vizītkartes tipa lapa - es tāds un tāds, dar to un to, i pāris foto, iekš WP sver labi ja pārsimts KB :)

Labots - Red
Link to comment
Share on other sites

talibans

Nav īsti avene, bet te pat kaimiņu forumā cilvēks mēģināja uz androīda lētā puļķa savu lapu palaist. Ja androīds tāds nestabils liekas, tad var mēģināt kādu linuxi uzlikt. Nez kā ar rijību, iespējams tāds puļķis pat mazāk ēd. Vizītkartei jau pietiktu. Avene jau laba, ja gribās GPIO pinus darbināt - ledi, sensori u.c.

Link to comment
Share on other sites

Nebija jautājums kā, bija jautājums jaudas ziņā - vai var :) Paldies visiem, kas atbild :)

Link to comment
Share on other sites

Prastu lapu pavilks mierīgi,uzliksi debiānu virsū bez grafiskā gui un domāju ka problēmu nebūs,tik ja ņemsi aveni tad labāk ar 512mb rama,starpcitu uz android puļķiem arī viss worko uz linux sborkām,pašam parakstā esošais portāls griežās uz cubieboard(iesaku labāk paņemt cubieboard) pluss vēl uz šī paša bittorent sync serviss strādā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Šitādu nevajag?

 

Izskatās ka tev ar šitādu vajag starp acīm ievilkt. Sviesta dzinējs mļe!

 

 

 

tik ja ņemsi aveni tad labāk ar 512mb rama

 

Labrīt susaņīn! Kur tu vēl vari atrast 256 MB RAM+Ethernet uz borta? Tu no pagāušā gadsimta vai? Nē nu saprotu: lai lētāk var kreisajās vietās paņemt veco rasberiju, bet na kokogo hera to vajag? Nopēr farnelī vai iekš RS jauni pa 25 LS (transports iekļauts) un nepišās. Kaut kāds ananāsa ieteikums tev sanācis. Vismaz filmētu par ko tu tur muldi. 

Link to comment
Share on other sites

· Hidden by Mezavecis, Augusts 27, 2013 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Augusts 27, 2013 - Herņa

Biku savaldies a to izskatās ka ar nerviem ne pārāk labi,ne Tev kāds ko ieteica un jo vairāk neprasīja komentāru.

Link to comment
· Hidden by Mezavecis, Augusts 27, 2013 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Augusts 27, 2013 - Herņa

 

 

Biku savaldies a to izskatās ka ar nerviem ne pārāk labi,ne Tev kāds ko ieteica un jo vairāk neprasīja komentāru.

 

Pāķijas aunapiere mani vēl mācīs? Kņigu ņe čital, no mņeņie imeju? Dunduks! Tavus debīlos komentārus vēl jo mazāk kāds prasīja.

 

Kas attiecas uz tēmu. Vizītkartes stila sīkumus pavilks.

Link to comment
  • 2 months later...

Pacelsim drusku mironi no mūža miega.

 

Raspberriju kauč kā nav sanācis nopirkt, bet atminējos, ka mētājās viena Šķīniešu planšete bez pielietojuma,  - ir virsū kauč kāds droīds.

 

Varētu uzstumt webu tai. - dzīvosies pie wifi un lādētāja, no problems.

 

Jautājums ir vairāk par softisko pusi, tam, kas to ir darījuši -

 

kādi appi tam paredzēti?

Link to comment
Share on other sites

canis_lupus

Attiecībā uz android - jāiegooglē "tiny webserver and android" ! Manā saimniecībā darbojas Raspberry Pi model B ar debian squeezy. Tika pielikta web kamera, kuru vada motion programmatūra, ja tiek drillēti 15 kadri sekundē, tad mans raspberijs aizrijas. Tāpēc tagad tiek ķerti trīs kadri ar pāris sekunžu intervālu, ja tusiņš noteiktā apgabalā ir ildzis 10s. Pēcāk uzliku uz raspberija zoneminder - arī interesants rīks, lokālajā tīklā viņš ar apača, php un mysql palīdzību man caur interneta pārlūku ļauj konfigurēt un aplūkot webkameru reālajā laikā.

Veiksmi eksperimentos!

Link to comment
Share on other sites

pats tuvāko dienu laikā ķeršos pie avenes mocīšanas, plānā ir uzstelēt webserveri ar administrējamu playlistu no datubāzes un no konsoles playlistu palaist, + uztaisīt silent boot un autplay pēc iestartēšanās kopā ar tv. Par aveni - šaubu nav, pavilks (līdzīga sistēma jau darbojas uz daudz vājākiem dzelžiem), dotajā man vairāk bail- cik ilgi sd karte dzīvos :/ . Jo esošajā sistēmā man flashi nemēdz dzīvot ilgāk par ~8mēneši (paaugstināta temperatūra+strāva tiek norubīta ar slēdzi, nevis tv pulti...). Pirms ķeros pie avenes klāt, kam jāpievērš pastiprināta uzmanība? Pēc canis* rakstītā, saprotu, ka mēdz aizrīties pie datu apjoma, pašlaik savā projektā redzu, ka būs nebeidzams loops, lai palaistu nākamo video

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

Iesperšu es ar.

Zynoj, Pēc Tavām mājslapām redzu, ka Tu arī cīnies ar DDNS. Liriska atkāpe: DNS ir aktuāls jebkuram, arī tam, kurš taisās kaut ko nebūt hostēt mājās. Kas tas par nic.lv rekursīvo dns serveri? Google skopa. To var kaut kā izmantot? Taisos mājās palaist FTP serveri vienīgi personālai lietošanui. Bet man ir Lattelecom dinamiskais ip, no kura opcijām nevēlos šķirties. gribu piereģistēt savu domēnu iekš nic.lv. Bet man būs vajadzīgs ddns, kurš ļauj reportēt ierakstus uz jau esošu domēnu iekš nic.lv. ruuteru stok firmvāes ir nedaudz ierobežotas šajā ziņā. DD-WRT gan piedāvbā tādus bezmaksas DDNS servisus, kuri pieļauj ierakstus jau esoša domena uzturētāja (nic.lv) tehnisko ierakstu sadaļā. Sorry, ka pa dzērumu ne tā kautko sarakstīju

 

Dzēsts.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Nav obligāti jālieto nic.lv dns serviss - vari izmantot dyn.com un .lv domēnu taču.... prātīgāk ir prasīt telekomam fiksētu ip (ja nemaldos ap 5ls/m) vai mogrēt pie kāda operatora, kam tas ir pašsaprotma lieta. Bieža ip adreses maiņa piebeigs tavu garastāvokli, jo redz Latvijā DNS ierakstu izmaiņas atsvaidzinās un populējas kā nu kuro reizi - līdz pat dienai... nekošērs.



Nu un par Cubieboard - tas tiešām ir daudzkārt labāka izvēle par aveni - kaut vai tāpēc, ka tīkla savienojums neiet caur usb un nav tik nestabils + iebūvētā nand atmiņa + jaudīgāks procesors + vēl daudzas interesantas iezīmītes... par sata portu pat nerunāsim.

Cena tikai pie lv tirgoņiem kautkāda nesirsnīga, bet nu laikam jau savādāk nemākam... sūtīsim no HK vai CN.

Link to comment
Share on other sites

Brūķētāj, kā reiz no dinamiskās ip adreses negribu atteikties ne par kādu cenu. Nav tā, ka es taisu glupības. Bet man ir bērni, un arī viņi līdz šim nav taisījuši glupības... Līdz šim pie LTC pastāvīgā ip maksāja 1Ls, man optika. dyn.com ir izpētīts, paldies. Vēl man nav tā devaisa, kuru es vēlētos prezentēt netā. Kad būs, tad cīnīšos. Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Brūķētāj, kā reiz no dinamiskās ip adreses negribu atteikties ne par kādu cenu

Nu tad neko....  

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...