Jump to content

par i5-3570k idle temperatūrām


Tofons
 Share

Recommended Posts

Sveiki! Gribēju apjautāties kā kolēģiem, kas izmanto i5-3570k, ir ar CPU temperatūrām šajās cepinošajās dienās.

Nesen uzstādīju savējo uz z77 extreme4 ar hyper evo 212 un dīkstāvē temperatūra lēkā no 37-39 grādiem. Istaba bez kondiškas, korpusā novietots temperatūras sensors starp proča radiatoru un videni - tas uzrāda vidēji 30-32 grādus (korpuss slēgts, zalman z9 u3). Izmantoju stock pastu (nevajadzētu būt īpaši sliktai). Uzklāju pastu plānā slānī ar kredkartes palīdzību, dzesi uzstādīju it kā normāli, lai arī diezgan paliels čakars ar tām skrūvēm bija. Beigās gan sanāca neliela rotējoša kustība radiatoram, kamēr tas sēdēja cieši pieskrūvēts uz proča (tipa kabinot virsū ventilatoru, sanāca nedaudz sastumt vienu pusi). Varbūt tā radiatora "parotēšana" varēja kādu burbulīti radīt? vai arī vienkārši jāgaida ziema un tad arī būs man tās "normālās" idle temperatūras aptuveni 31 grāda lielumā? vismaz netā tāds/i skaitlis pavīd šim procim ar šādu dzesētāju... enīvei. temperatūru gaidīju kudiš zemāku jo vecajam amd 965 BE procim ar ne tik krutu dzesētāju šādās siltās dienās bija ap 35-36 grādiem idle....

Link to comment
Share on other sites

HeHe112

Nu bet procim ieteicamā maximālā temperatūra ir 80C man liekas, tāpēc uztraukumam nav pamata,bet neesu eksperts šajā jomā 

Labots - HeHe112
Link to comment
Share on other sites

(labots)

nu maksimālo zem slodzes vēl neesmu pārbaudījis :D bet nu domāju, ka bail būtu to redzēt, skatoties kādas jau ir idle temperatūras.... paprovēšu mājās noņemt keisam vāku un pastīties, vai kaut kas mainās.

 

p.s. overclokeros vienam džekam bija līdzīgi. izrādās nebija līdz galam daskrūvēta dzese. nu nez. man liekas man kaut kas cits būs, jo savējo pieskrūvēju diezgan ok, cenšoties pārāk stipri arī nesavilkt, lai plānais extreme4 dēlis neizdomā iesprāgt :D tiks pārbaudīts arī šis variants... bet galvenais jautājums vēl spēkā - kā ir jums?

Labots - Tofons
Link to comment
Share on other sites

hmm, tas pats.. tev tie 38 stabili turas? man mēdz diezgan lēkāt 1-2 grādu robežās. man šķiet ka tā nevajadzētu būt, ja viss pareizi uzstādīts.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ev tie 38 stabili turas? man mēdz diezgan lēkāt 1-2 grādu
 

 

 Par šadām temperatūrām vispār nav jāuztraucās, es saprastu ka temperatūŗa lēkātu -/+ 10 grādi pie

Ilde...

Nevajag jau pārcensties un skaitīt katru grādu...

Link to comment
Share on other sites

(labots)

nu lab, iepostošu kādas man ir temperatūras pie prime95 noslodzes bez OC. tad arī redzēs, vai ir vērts iespringt :D vienkārši agrāk vai vēlāk gribēsies overklokot un tad jau tomēr komfortabli justos, ja temperatūŗas nepārsniegtu 75 grādus (pat ja ir pieļaujamas mazliet augstākas). man šķiet tie 75+ būs pat bez visas OC. vakarā cerams izdosies notestēt un padot ziņas par noslodzes temperatūrām.

Labots - Tofons
Link to comment
Share on other sites

intervall

 

 

man mēdz diezgan lēkāt 1-2 grādu robežās. man šķiet ka tā nevajadzētu būt, ja viss pareizi uzstādīts.
 

Čali,ja tev lēkātu idle par 10-15 grādiem,tad vajadzētu uztraukties,ne jau pie 1-2 grādu izmaiņām.Normāla temperatūra.

Link to comment
Share on other sites

nu nav tik traki tajā prim95. pamēģināju visus trīs testus un uz dažām minūtēm darbinot vairāk par 62 grādiem neuzleca (realtemp'ā). jā, zinu. daži varbūt gribētu teikt, ka vajag vismaz 1h vai pat 24h, bet man tāda pārbaude arī nav vajadzīga. bet nu vienalga jāpapēta būs sīkāk, kas ar to idle temperatūru. moš jāpamaina būs pasta un tad jāskatās.

Link to comment
Share on other sites

HeHe112

Loģiski ka temperatūra lēkā tas nozīmē ka dzese strādā :biggrin: principā veselīgi jau ar nebūs ja procis strādātu kā ledus klucī iekalts jābūt taču darba temperatūrai:D

Labots - HeHe112
Link to comment
Share on other sites

nu pēc iepriekšējās pieredzes, procis nemēdza ne no kā lēkāt pa ~2 grādiem uz augšu uz leju. turējās tomēr stabili.

Link to comment
Share on other sites

bloodface

procis uzsilst, coolers sāk drusciņ ātrāk griesties. procis atdziest, coolers sāk drusku lēnak griesties, procis atkal sāk uzsilt... un tā mūžīgais cikls  :sorry:

Link to comment
Share on other sites

HeHe112

Mana portatīvā petium dual core arī lēkā par diviem grādiem protams 58-60 grādu robežās, jo pārsvarā strādā uz 50-70% noslodzes spēlēs sanāk 100% noslodze, tāpēc nesaprotu par ko jāsatraucas par nieka 38 grādiem.Nav ko iespringt tur kur nevajag  :book:

Labots - HeHe112
Link to comment
Share on other sites

 

 

procis uzsilst, coolers sāk drusciņ ātrāk griesties. procis atdziest
Temperatuura mainaas ne jau deelj ventilatora, bet gan deelj EIST.
http://www.intel.com/support/processors/sb/CS-028855.htm

2-os vaardos - procesora darba frekvence tiek mainiita vairaakas
reizes sekundee atkariibaa no noslodzes. Pat ja kompis it kaa ir idle
rezhiimaa, tik un taa sisteemas procesi kautkaadu fona noslodzi rada.
Link to comment
Share on other sites

(labots)
procis uzsilst, coolers sāk drusciņ ātrāk griesties

iepriekšējam amd procim dzesētājs mēdza mainīt ātrumu ik sekundi diezgan lielā amplitūdā, bet tas netraucēja noturēt grādus uz 36 vidēji idle režīmā.... Evo 212 savukārt pārsvarā turas vai nu uz 1115 kaut kur rpm vai kad paliek siltāks procis tad 1414 rpm. īpaši nelēkā.

 

nu vakardien gaiss ārā bij tāds remdenāks, tad nu procis idle šad tad nokrita pat uz 36 un pat 35. it kā ir ok, bet vēl ir vieta progresam :) protams, nav jau runa par to, vai tas ir bīstami procim. vienkārši gribās redzēt tās smukās idle temperatūras, kas ir vairumam ar līdzīgu sistēmu (jānomaina pasta un jāgaida rudens moš :D )

 

sāpe ir tāpēc, ka iepriekšējais procis ar tdp 125w un vājāku dzesi bij it kā vēsāks par pašreizējo 77w tdp un labāku dzesi...

 

pamēģinot i5 uzlikt OC uz 4.0 GHz temperatūras pacēlās līdz ~67 grādiem (prime95). Izmantojot realtemp programmu viskarstākais kodols bija core 0 - aptuveni par 6-10 grādiem karstāks par core 3. kodolu temperatūras attiecīgi tā sadalījās, ka no pirmā uz pēdējo temperatūra ir ievērojami mazāka (ja pirmais ir 38 idle, tad pēdējais jau 25 pat var būt). nebija visiem kodoliem līdzīga temp (ielikšu vakarā bildi, ja kādam interesē).

Labots - Tofons
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Kā ir teicis Buda- atbrīvojies no vēlmēm un ciešanas izzudīs pašas!

 

Tofon, 125W, kas atbrīvojas uz divlatnieka būs vēsāki kā 77W uz divsantīmnieka. Šīs un iepriekšējās paaudzes i5 un i7 ir bēdīgi slaveni ar to, ka grūti dzesējas, jo siltums tiek izstarots nelielos punktos.

 

Bet tā- silīcija elektronikai tās temperatūras ir pie vienas vietas. Man DAC's 24/7 silda istabu ar 60°C uz radžikiem un noteikti augstākām t° uz kristāla.

Link to comment
Share on other sites

:D jā, bet bez vēlmēm ir garlaicīgi

 

nu jā, nevar nepiekrist par divlatnieku :) ok, likšu jūs mierā. Paldies par piedalīšanos diskusijā. Interesanti gan būtu bijis uzzināt vēl citu i5-3570k īpašnieku pieredzi šajās siltajās dienās, bet tas tā...

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

i7-3770 master race ziņo, ka t° ar labi ventilētu Corsair Carbide 300R kasti turās ap 30°C. CPU dzesējas no Noctua NHL-12, kam abi venti uz min apgriezieniem. Kaste ventilējas tā, lai tiktu nodrošināta forsēta konvekcijas plūsma- PSU šņauc iekšā no apakšas un viens 12cm fans no priekšas; ārā šķauda 12cm fans pie griestiem.

 

Vienīgais mīnuss- dažreiz ar krēslu uzbraucu virsū savam e-krānam.

Link to comment
Share on other sites

:D jā, ar to krēslu jāuzmanās

 

nu a kāda tajā gadījumā ir ambientā istabas temperatūra? man šobrīd pa dienu varētu bū ap 30... plus mīnus.

manam keisam šķiet ir vairāk negatīvā plūsma (cerams pareizi pateicu). Gaisu grūž iekšā tikai priekšējais 120mm vents, bet ārā rauj 2 120mm venti - augšā virs proča un aizmugurē. Apakšā iespējams uzstādīt vēl vienu grūdējventu (nesen apskatot apakšu viss brīvā venta slota filtrs bija aplipis ar putekļiem, tā ka vilkme ir normāla). Kaut kur bija teikts, ka priekšā likt labāk mazliet mazāku (optimālais 120mm) ventu, lai spēcīgāka gaisa strūkla iet iekšā, bet izvilkšanai atkal lielākus vēdekļus. Būs kaut kad jāieķer papildus vents apakšai laikam...

Link to comment
Share on other sites

nnoname

 

 

Kaut kur bija teikts, ka priekšā likt labāk mazliet mazāku (optimālais 120mm) ventu, lai spēcīgāka gaisa strūkla iet iekšā, bet izvilkšanai atkal lielākus vēdekļus.

 

pliks ventu izmērs nepasaka neko daudz par viņu veiktspēju, tiem ir vēl daži būtiski parametri

negatīvs spiediens (kā tu vēlies likt) teorētiski labāk atsaucas uz troksni, pozitīvs - uz tīrību korpusā



bet nu iespringt par 37 grādiem idlē ir matu skaldīšana

Link to comment
Share on other sites

tas gan. biju gaidījis mazliet citus rezultātus, ņemot vērā, ka man it kā normāla dzese ir...tāpēc bik kremt. + biju sabijies, ka pie lielākas slodzes vai OC tā temperatūra būs debesīs, bet izrādās, ka nav tik traki :) turklāt nekāds papildu troksnis arī nav dzirdams, kad noslogojas kompis (ja neskaita nolāpītā PSU sīkšanu).

par negatīvo spiedienu - tipa šajā gadījumā, saki, būs mazāks kopējais ventilatoru radītais troksnis nekā pozitīvā spiediena gadījumā? un otrais dod lielāku tīrību? Interesanti.... kaut kur ir arī kāds avots ar attiecīgiem testiem, ko palasīties? :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Interesanti gan būtu bijis uzzināt vēl citu i5-3570k īpašnieku pieredzi šajās siltajās dienās, bet tas tā...

Izskataas shaadi (defaultaa dzese, istabas temperatuura 25 graadi)

idle

post-500-0-17379200-1373369494_thumb.jpgpost-500-0-54027800-1373369510_thumb.jpg

slodze ar super pi

post-500-0-83785600-1373369543_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

(labots)

o! Paldies Borja. Skatos, ka tomēr neesmu ticis pie švaka čipa vai slikti uzstādīta dzese, tas priecē. Sanāk, ka idle max temperatūra ir 45 grādi vienam kodolam... aptuveni par 6 vairāk kā man...laikam tomēr evo 212 palīdz man noturēt to zemāku.

turklāt, istaba Tev mazliet pat vēsāka ir :/

Labots - Tofons
Link to comment
Share on other sites

Jaa tur vienam kodolam temperatuura ieveerojami augstaaka kaa paareejiem.
Vai nu shvakaaks kontakts chipam ar heatspreaderi tai vietaa, vai arii
temperatuuras sensors nepreciizs.

Bet jebkuraa gadiijumaa - pie tik mazaam temperatuuraam galiigi nav veerts iespringt.

Link to comment
Share on other sites

trumulisxxx

Laba diena . Kāda gan būtiska nozīme ir dīkstāves temperatūrām (kuras mainās kopā ar istabas temperatūru ) ? Nekāda !

 

Palaid Prime95 http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103 ( ieliec ķeksi pie round off checking )

Pavēro ar HWINFO http://www.hwinfo.com/ (bezmaksas softs , ir gan x86, gan x64 )

 

un tikai tad varam runāt par 3570k temperatūrām  ( līdz 70 grādiem pie 4GHz visam vajadzētu būt kārtībā ) .

Labots - trumulisxxx
Link to comment
Share on other sites

man darbā i5-3470k temp vispār 32-33C :D nekāda stresa.. ar default dzesi..

Link to comment
Share on other sites

trumuli - jā, nozīme nav un bīstami arī nav, bet kā jau iepriekš izteicos - man kremt, ka tās idle temperatūras nav tik zemas, cik tām būtu jābūt, vērtējot pēc vidējiem rādītājiem no citiem paraugiem, kas atrodami netā (turklāt ar diezgan izslavēto evo 212 dzesi). Šorīt pēc vēsās nakts, no rīta iedarbinot kompi, korpusa iekšpusē esošā temperatūra uzrādījās kā 26 grādi. procesora karstākais kodols 35-36 grādi. vēsākais - ap 22. baigā atšķirība starp kodolu temp'ām. varbūt kādā stūrī jāpievelk kāda skrūve vairāk :D

nu ar 4.3 OC temperatūras neuzleca vairāk par 72 grādiem karstākajam kodolam (prime95, 3dmark11).

Link to comment
Share on other sites

trumulisxxx

Ja pie slodzes viss ir kārtībā tad pajāt uz tām dīkstāves temperatūrām .

 

Ir vēl variants palūkot cik biosā rāda ( tur noteikti būs precīzākas nekā vindousa vidē mērot ar softiem ) .

Link to comment
Share on other sites

biosā tieši tas pats uzrādās.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
RobisssLV

Uz mana i5 760 pašlaik ir 41 grāds ar TX3 EVO. Nedomāju, ka būtu jābūt uztraukumam zem 40 grādiem :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...