Jump to content

CPU freq drops pēc hibernate


L_L
 Share

Recommended Posts

Sveiki, tātad problēmas apraksts:

Man ir Dell studio 1558, lietoju ~ 3 gadus. Problēma ar cpu frekvenci ir bijusi pirms tam, bet tas bijis tikai dēļ pārkaršanas. Respektīvi cpu uzkāpj virs 99C un cpu sāk mest nost frekvenci un tā vairs atpakaļ nekāpj, vienīgais veids kā atgūt standarta frekvenci ir restarts.

 

Štrunts ar to, kompi iztīrīju un viss ok, bet pēdējā laikā pamanīju ka pēc hibernate windows sācis mest cpu frekvenci nost lai arī nekāda pārkaršana nav bijusi un kompis faktiski ir bijis izslēgts. Pēc hibernate stāv minimālais 1.1ghz vai kautkur pa vidu ap 1.3-1,5ghz un kas galvenais, uz linux tādu brīnumu nēesmu novērojis. Kas liek domāt ka kaut kas notiek ar power opšeniem vai ko tādu? Itkā jau windas power settingos cpu frekvenci var nomest uz tiem 1.1ghz ja uzliek 0%, bet tur var arī uzlikt atpakaļ, taču pēc hibernate vienīgais veids kā dabūt standartu atpakaļ ir restarts. Lieki teikt ka power settingi windā nav mainīti un esmu mēģinājis arī dažādus režīmus gan balanced gan high performance un rezultāds vienāds.

 

Ir kādas idejas kas windā ko tādu dara? Man pašam ir aizdomas uz kādu windows updeitu, tikai nezinu kādu un pirms rakstu dualboot windu lai to pārbaudītu gribētu dzirdēt jūsu idejas!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...