Jump to content

Ledusskapja iegade


playback
 Share

Recommended Posts

ES ĻOTI ATVAINOJOS KA ESMU IZVEIDOJIS TOPIKU NEĪSTAJĀ VIETĀ, pie virtuves tehnikas es nevaru izveidot paslaik.(tadel ka vajag steidzami jaunu ledusskapi)

 

Ta ka vecais ledusskapis ir nokalpojis kadus 30 gadu(snaige) un visas gumijas ir izdilusas(gaisas spraucas garam un atri sasalst ka ari nenormali rij elektribu), tad ir pienacis laiks jaunam ledusskapim.

Gimene esam 5 cilveki(viena sieviete) un visi esam tadi budigi(iznemot mammu) tad ari ediens ir loti daudz :D

Tadel ledusskapja lielumu vajadzetu kadu no 190-201cm vai 202cm (mamma doma ka tiem 2m vina augsu neaizsniegs bet nu tadel jau vina vares izmantot zemakos plauktinus) Jabut ta lai ledusskapi varetu ielikt daudz partikas.

 

No ledusskapjiem neko nejedzu un ari visas pazistamas firmas liekas vienlidz labas bet nu nezinu kura viss labaka

Krasa  butu velama- sudraba

Velams ar saldetavu apaksa

 

SUMMA - lidz 260Ls

 

 

 

Izsakiet kadu piedavajumu vai vismaz pasakiet uz kuru firmu skatities 

Labots - Skrandainais
...
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Esi bodē skatīties? Es saku tāpēc, ka bieži vien izskats praktiski ir vienīgā atšķirīgā lieta lētajiem ledusskapjiem. Normālā gala 190-200cm aparāti maksā sākot no 400Ls 

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

playback
(labots)

Doma nemt internetveikala. Tad gribi teikt ka visi tie kas ir virs 190 cm un maksa 200-300 ir mesli??

 

 

 

1a pie 260Ls ir tadi 

BEKO CS-238020 S

ELECTROLUX EN4000AOX - bis parsniedz budzetu, bet nu ja sitas ir labks tad paris latus jau var piemest

 

Vismaz pasakiet uz kadu firmu skatities?

Labots - playback
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es nesaku, ka mēsli, bet vienlīdz vienādi parametros. Pirms pirkšanas internetveikalā iesaku aptausīt, jo tā būs lieta, ar ko ikdienā jāsaskaras. Bikses vai kreklu arī retais pērk netā uz dullo :)

 

Daudziem iekšējie plaukti dranķīgi, izvietojums ne tāds utt. Kad būsi redzējis, tad nāc atpakaļ samazinot izvēli līdz 3 ražojumiem.

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Nupat arī šo jautājumu pētīju, un pirms pāris nedēļām iegādāju jaunu. Vislabākie skaitās Liebherr ražotie (super-duper luksus brends Miele arī tirgo rebrandotus Liebherrus), un PTA taisni viņiem nupat bija atlaides. Varbūt vēl ir. Pats arī šo paņēmu - ceru, ka kalpos vismaz 10 gadus, ja ne vairāk. Taču 2m ledusskapji pat lētākie viņiem būs arī ap 350-400Ls. Protams, tas ir to vērts, bet...

 

Ja to nevar atļauties, tad laikam sakarīgākā alternatīva ir... lietuviešu Snaige. Skaties uz svaigāko ICE LOGIC sēriju. Kā smejies - ir arī lēti. Pat vislielākie būs zem Taviem 260Ls. Atsauksmes no cilvēkiem ļoti labas. Pirms kāda laika bija sūdzības par lūztošiem rokturiem un plauktu "peciņām", bet tas jau novērsts jaunajos modeļos (rokturi integrēti, plaukti uz rievām nevis peciņām).

 

Par citiem brendiem (Samsung/LG/Electrolux/Whirlpool/Bosh/Siemens/utml) neko daudz nezinu. Tikai to dzirdēju, ka Whirlpool ellīgi rūsējot. Ledusskapim ar "nerūsējošā tērauda"(!) apdari pēc 6 mēnešiem jau esot rūsas pleķi. Un ražotājs mēģina izlocīties un garantijas vietā atsūta pudelītes ar tīrāmo līdzekli. :p

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Es nesen iegādājos 2m ledusskapi. No vecā 1.7m tas atšķīrās ar papildus nodalījumu saldētavā. Augšas ietilpība ir tā pati.

 

Eironiķī apskatījos, kādi leduskapji izskatās. Pieņēmu lēmumu, ka man patīk A++ klase. Tālāk atlika tika izvēlēties konkrētu modeli.

 

Rezultātā iegādājos Electrolux EN4001AOW par 276Ls iekš 1a.lv

 

Taču 2m ledusskapji pat lētākie viņiem būs arī ap 350-400Ls. Protams, tas ir to vērts, bet...

Ticība ir forši, bet atmaksāšanos vislabāk pārmērīt ar exceli.

Bez pārtikas inputā nāk tikai elektrība. Vienas KWh cena ir zināma. Veicot elementārus aprēķinus galvā pat bez kalkulatora, veikalā secināju, ka A+++ pie šībrīža cenām noteikti neatmaksājas.

Labots - VIL
Link to comment
Share on other sites

jarajara

leduskapim jāskatās nevis augstums , bet tilpums. ieejiet bode un papētiet.  dāžam 180 ir lielāka litrāza nekā 200.

 manam vakar ņemtajam 180 Electrolux, ir lelaka nekā cita kantora lielākam.

vienas no ietilpīgākajām saldētavām būs whirpoolam, pie vienādiem izmēriem. liebher  izskatās labi , pārdomātiem plauktiem. tik tevis plānotais izmērs var sanākt labos ciparos. nebūs zem 400.

metalika maksā parasti latus 20-50 dārgāk . ir vērts?

 VIL ietaiktais tads diezgan optimals variants . normāls skapis. electroluxam ar sakarīgi pārdomāti plaukti.

nu ja sudrabainu , varbūt http://www.pta.lv/LV/sadzives_tehnika/ledusskapji/saldetava_apaksa_/220838-electrolux_en_4000_aox

A+ vai A++ ? cik papētiju tas ir 5-7 lati gadā. skapji parasti krietni dārgāki. gadiem 10 jāpaiet. vai vērts?

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Ievērtējiet, cik Liebherr-a (un citiem salīdzinoši dārgiem zīmoliem) ledusskapjiem ir biezas (pareizais vārds ir 'plānas') sienas un jūs sapratīsit, kāpēc tie maksā vairāk par pārējiem.

Link to comment
Share on other sites

jarajara

sienu biezums ir materiālu izvēle. jaunāki , modernāki , labāki. praktiski visu kantoru dārgais gals ir "plāni".

bet tam pašam Liebherr - paskaties saldētavas telpas sienu . ļoti biezas, viņiem saldējamā sistēma iemontēta sienās. bosham arī , ja pareizi atceros, tā bija. un kaut kādam jaunajam samsungam, kam baigi labi bīdijās saldētavas plaukti.

p.s. vēl tads interesants sīkums. Electroluxam salīdzinot ar iepriekšējo kabelis metro garāks. sīkums , bet patīkams. var noderēt. vadu garumi gan ir daudzu brandotu preču +

Labots - jarajara
Link to comment
Share on other sites

dzincha

 

 

Gimene esam 5 cilveki(viena sieviete) un visi esam tadi budigi(iznemot mammu) tad ari ediens ir loti daudz

Tad kopā esat 6? 5 cilvēki un viens ne cilvēks - sieviete? :D

Ja esat būdīgi, tad ledusskapim notiekti jābūt būdīgam, jo savādāk no produktu smaguma ledusskapim būs nosliece gāzties riņķī. 

Bet ja nopietni iesaku apskatīties samsung virzienā. Var lietot salidzini.lv, bet ja negribas meklēt, tad uz PTA jādodas(ganību dambis 40)

Link to comment
Share on other sites

versatile

Liebherr ir sūds - ir pašiem un paziņām. Vienam visu laiku lūst durvju rokturi nost (viņi jālieto uzmanīgi, jāsatver pareizā punktā un ar pareizu spēku maigi jāpavelk, utt) - a otram iekšās kaut kas nobira.

Link to comment
Share on other sites

OffSide

Galvenais pirms pirkšanas skaties enerģijas patēriņu ledusskapja manuālī-citādi tas uzraksts A+ patēriņa ziņā nu ir ļoti plaš jēdziens starp dažādiem ražotājiem.

Link to comment
Share on other sites

Nez, cik es to elektrības patēriņu skatījos, visiem bija kaut kas starp 230-330kWh/gadā. IMHO tā ir pārāk maza atšķirība, lai tai pievērstu uzmanību. Uz tās rēķina neko neatmaksāsi. Es ar "ir to vērts" domāju to, ka ledusskapis ilgi kalpos un nevajadzēs pēc garantijas beigām uzreiz pirkt nākamo.

 

Liebherr ir sūds - ir pašiem un paziņām. Vienam visu laiku lūst durvju rokturi nost (viņi jālieto uzmanīgi, jāsatver pareizā punktā un ar pareizu spēku maigi jāpavelk, utt) - a otram iekšās kaut kas nobira.

Neatradīsi brendu, par kuru nevienam nebūs sūdzību. Par Liebherru vismaz viņas ir maz. :p
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pašam bijusi pieredze ar šādiem ledusskapjiem:

- Siemens - kluss, stabili, ar 0 kameru, strādā daudzus gadus, bet salīdzinoši dārgs. 

- Electrolux, labi strādā atskaitot to, ka kompresors ne visai kluss un dzīvojamā istabā var traucēt.

- Snaige, gadījies visskaļākais ledusskapis aiz padomju ražojumiem. Iespējams, ka viņi beidzot apgreidojuši to, ka plaukti turās uz ķepiņām.

Link to comment
Share on other sites

muskulis

 

 

Neatradīsi brendu, par kuru nevienam nebūs sūdzību. Par Liebherru vismaz viņas ir maz.

 

nu nez, tā rokturu lūšana ir reāla problēma, pazīstu divus cilvēkus kam šī bēda ir notikusi. Manuprāt tādas klases produktiem tas nav īsti pieņemami.

Link to comment
Share on other sites

OffSide

nu Candy arī ir skaļie un klusie-manliekas, viņus pat ražoja divās dažādās valstīs-vieni bija labāki, otri sliktāki.

Link to comment
Share on other sites

dzincha

 

 

Electrolux, labi strādā atskaitot to, ka kompresors ne visai kluss

+1 par šito un vēl tāda kā čīkstēšana/ņaudēšana no ledusskapja.

Un kā industriālajiem ar skaņas&cenas līmeni? 

Link to comment
Share on other sites

playback
(labots)

Tad nu beigas paliksim pie sada:

 

ELECTROLUX EN4001AOX

Maksa 315Ls 1a bet nu ar brali izdomajam piemest nedaudz klat noperkot A++ klasi un gala rezultata sagadat labu davanu mammai

 

paldies par ieteikumiem

Varat slegt temu

Labots - playback
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu ja es pirktu ledusskapi tad vispirms tiktu skaidrībā ar to kādu tieši vajaga sekojošās opcijās:

a) vai vajaga saldētavu

b) cik lielai relatīvi ir jābūt saldētavai 1.5 plauktiņi, 2.5 plauktiņi vai 3.5 plauktiņi - pusi apakšējā plauktiņa aizņem kompresors

c) vai saldētavai ir jābūt augšā vai apakšā

d) uz kuru pusi ir jāveras durvīm un ja tās veras uz nepareizo vai ir iespējams pārlikt uz otru pusi

e) vai ir velme pirkt brand name vai pietiek ja tieši tieši to pašu ledusskapja modeli ir ražojis kāds lielā vārda subbrends

f) plauktu iekārtojums, fresh zonas, antibakteriālie parklajumi  nulle grādu zonas, atslēdzams saldētavas kompresors, energoefektivitates klase, cik skaļi rūc un vai kompresoram sākot darboties un apstājoties ledusskapis nekratās, kas nodrošina servisu, garantiju un remontu LV un protams vai ir smuks un vai ir papildus fīčas tādas kā ledus izgatavošanas aparāts utt.

Link to comment
Share on other sites

No savas pieredzes: vajag vēl noskaidrot  kā ar garantiju. Precīzāk kas pārstāv garantiju, ja kas.Nu var nopirkt internetbodē , bet kad kas, tad var izrādīties ka bodes vairs nav un garantiju var pakārt uz ''nagliņas. Šajā ziņā mani patīkami pārsteidz Snaige: nu bija pirkts internetbodē, bet iekšā bija garantijas servisa taloni. Kad vienu dienu negāja kompresors ( bet kompresors itkā labas firmas, Danfos, bet kam negadās kļumes), sāku pētīt papīruss Kantora, kur pirku vairs nav, bet... palasot Snaiges mājas lapā noskaidroju kas ir Latvijā oficiālais remontētājs. Nu pazvaniju - meistars bija klāt tās pašas dienas vakarā . Pēc stundas kompresors jau nomainīts ( nu nevajadzēja nekur to skapi stiept) un viss kārtībā.Meistars pat dzeramnaudu neņema par servisu, jo teica ka garantijā ņemt dzeramnaudu esot slikta zīme. Nu pēc šitā , tās Snaiges ''akcijas'' manās acīs krietni auga. A nez kā būtu ja nobeigtos kāda cita ražojums? Labākā gadijumā dabūtu transportēt uz kantori kur pirkts.

 Vel piebilde , kad pētat ko pirksit kāā bodē kur var mantu apčamdīt. Atverat un paostat vai nesmird pēc plastmasas iekšpusē. Nu ja jauns ož, tad ir zīme ka tiek lietota lētā plastmasa. Piemēram lētā gala Elektrolux tas ir izteikti. Ja ož, tātad kautkas dalās laukā no tās plastmasas.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

dzincha

Electrolux iespējams ražo labas veļas mašīnas, cepeškrāsnis utt, bet nu ledusskapji....Ja troksnis netraucē un plauktu izkārtojums, tilpumi, cena apmierina - uz priekšu. 

Link to comment
Share on other sites

playback

Jus visi tik rakstat tur kkadas firmas, vienam sitas labs otram tas labs, bet man vajag konkterus modeljus un ari sakarigu veikalu kur to iegadaties, uzskatu ka jebkura gadijums jaunais ledusskapis bus daudz reiz labaks par tagadejo kam ir jau kadi 30 gadi(Snaige),

Varetu jau nemt to snaige, bet cik mekleju tad smukus ar vajadzigo izmeru un krasu nevar atrast un ilgi ari negribas mullaties jo tagadejais skapis elle rij stravu

Link to comment
Share on other sites

Ronalds21

Electrolux

Par to skaļumu nezinu. Pašam ir electrolux ledusskapis un nav problēmu, ja ir durvis starpā - būs viss kārtībā.

Es pat neesmu tā ievērojis kad mans ledusskapis baigi rūc. Pats dzīvoju ledusskapim aiz durvīm. Manuprāt neko nedzirdu. Itkā kaut ko dzirdu, bet manuprāt - tas ir gāzes katls.

Link to comment
Share on other sites

Knaabis

 

 

tad var izrādīties ka bodes vairs nav un garantiju var pakārt uz ''nagliņas.

Kādas muļķības - veikalam ar pārdotā produkta garantiju ir tikai tik daudz sakara, ka ir jābūt veikala pirkuma rēķinam vai čekam, kas apliecina, kad prece ir nopirkta un ir arī jābūt ierakstam garantijas talonā.

Pa taisno ir jāvēršas attiecīgā ražotāja garantijas servisā! 

Link to comment
Share on other sites

Ja vecais rij strāvu (tik vai esi nomērijis, tipa pielicis uz kādu laiku skaitītāju tieši leduskapja rozetē) , tad vaina ir vecās durvju gumijās. Pašam ir aizvēsturiska Snaige 117. Nomainiju gumijas un dārza mājā turpina darboties . Elektrības patēriņš kaut kur 35 kw/h mēnesī. Nu otra nelaime, kad uzgriež regulatoru uz max aukstumu, dabiski kompresors griežās nonstopā, bet diži aukstāks jau iekšā nepaliek.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nomainiju gumijas

Kur var dabūt? Vēl NC laikos, tika šis jautājums cilāts un nekā. 

Link to comment
Share on other sites

Savējam nopirku tanī Snaiges kantorī , Artilērijas 66 ielā. Nu nebija uz vietas, bet pēc kādām nedēļām atveda no rūpnīcas.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Njā, es jau esu atmetis cerības ledusskapim blīvgumiju nopirkt - man i Candy dampis :( .

Labots - Baigais Janka
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...