Jump to content

Putekļusūcējs auto tīrīšanai


KillerBiz
 Share

Recommended Posts

Ir kādam pieredze ar putekļusūcējiem auto tīrīšanai? Garāžas nav, logi augstu - nevaru pievilkt elektrību parastajam. Papētīju - izvēle it kā liela, gan cenā, gan iespējās, taču negribās iegrābties.

 

Kādu skatīties? No piepīpētāja vai ar akumulatoriem? Ir kāds zīmols, kuru šajā kategorijā skatīties? 

 

Vajadzības - sīkie sanes kaudzēm smiltis un cepumu drupatas, arī pats bieži braukājot dabūju salonā apēst kādu Statoil sviestmaizi + vienkārši putekļi, kas nonāk salonā. Tīrīšu grīdu un krēslu virsmas un spraugas. Ar domu - derētu maināmi uzgaļi. Cena - nav ne jausmas, gribētos palikt zem 100LVL, ieskaitot piegādi, ja no citzemēm jāved.

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Par to naudu sūkā iekš Statoila gadiem.

Link to comment
Share on other sites

Ghost_az

Nebūs lētāk/ērtāk/izdevīgāk izmantot Statoil "iesūcējus"?

IMHO putekļusūcējam (it sevišķi, ja domāts sūkt smiltis, akmeņus) jābūt vismaz ar 1500 W (nu jā - tie tie "mistiskie" vati... :D ) jaudu. Reāli patērējamā jauda būtu ap 500 W. Tātad - ap 40 A no auto akumulatora? Pēc 30 min darbības diez vai varēsi iedarbināt auto...

Tad vēl parēķinam - cik reizes gadā sūksi? Reizi nedēļā? Ziemā retāk. Tātad - diez vai vairāk par ~ 20x gadā. Tas ir ~20 lati Statoilam. Putekļusūcējs pa 100 Ls sāks atmaksāties tikai pēc 5 gadiem. Ir tā vērts?

Link to comment
Share on other sites

Nu katrā ziņā tiem pašiem lētākajiem tā sūkšanas jauda ir smieklīga. Bet nu Ls 100 robežās var dabūt labu. Manuprāt pat akumulātoru būs labāks risinājums.

Link to comment
Share on other sites

KillerBiz

Statoil protams nav slikta doma, bet es tur nepērku degvielu, nemazgāju auto, sanāk braukt tieši putekļusūcēja dēļ. Turklāt, ja būtu rokas sūcējs, varētu arī sievai, kuras vadībā parasti notiek lielākā dubļu/cepumu invāzija auto, dot tīrīt. :) Sākumā apskatīšu kādas opcijas ir pretī, tad domāšu, ko labāk, jo šobrīd info ir tieši tik daudz, ka tādus rokas piļesosus var nopirkt.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Neko ar tiem rokas sūcējiem nevar savākt. It īpaši ne smiltis no pūkainajiem auto paklājiem. Tie t.s. virtuves rokas sūcēji ar akumulatoru var tikai sausas drupačas no gludas virsmas savākt.

Link to comment
Share on other sites

Starpcitu labāks variants tev būtu iegādāties auto strāvas pārveidotāju no 12V uz 220V. Ja Tev ir garāža, tad jau nebūs ar to poļesosu jābraukā visu laiku bagāžniekā.

Link to comment
Share on other sites

Tu esi kādreiz savu auto ar putekļsūcēju sūcis? Tāds vidusmēra putekļsūcējs diezgan pašvaki to auto izsūc, jo tajā auto voilokā, vai kas tur, viss diezgan labi ieķeras. Par sakarīgu sūcēju, kurš barosies no 12 voltiem, aizmirsti. Nopērc 240V pagarinātāju, 2 pagarinātājus, un sūc ar normālu, bet vislabāk ar jaudīgu putekļsūcēju, ja negribi maksāt par sūkšanu automoikās.

 

p.s. Lenca likums  P=UxI

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

KillerBiz

:) Vīri, kamōn, mani nevajag atrunāt, vai pierunāt lietot pārnēsājamu putekļusūcēju. Es prasu, vai kādam ir pieredze un, ja ir, tad uz ko jāskatās. Lēmumu tiešām pieņemšu pats.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Starpcitu labāks variants tev būtu iegādāties auto strāvas pārveidotāju no 12V uz 220V

 

Neiesaku. Nomocīsies pastāvīgi staipot pārveidotājus uz garantijas remontu. Šiem ļoti nepatīk elektromotori, kompresori.

Link to comment
Share on other sites

Es sūcu auto ar  jaudīgu ~2000w putekļusūcēju (kas protams ka barojas no 220v) bet tāpat paklājus nevar normāli iztīrīt. Lai viņam palīdzētu tiek izmantots kompresors ar ~4 atmosfēru spiedienu kas izdzen netīrumus no paklāja un putekļusūcējs viņus savāc. 

 

Tātad jebkurš 12v vai aķu variants nav nopietni! 

 

Nē nu ja gribās pašam par šo pārliecināties vai nav kur naudu likt - kāpēc gan nē? Gan jau ka putekļus no paneļa vai ādas sēdekļa  varēs sasūkt. 

Link to comment
Share on other sites

Es balsoju par to, ka tie rokas putekļusūcēj Tavam mērķim nederēs. Cepumdruskas jau necels augšā. Pat parastie mājas sūcēji ir pašvaki. Ne viņam jauda, ne gaisa plūsma. 

Mums darbā 'mētājas' tehniskais putekļusūcējs. čaļi reizēm paņem savus autiņus pasūkt un visi slavē. Bet nu viņš nav portatīvs - augstums ~1m ~45cm diametrā un truba arī 6cm resna. kādi 2000W viņam ir. Ja pieliek roku pie trubas tad, rokai ādu smuki nostiepj un velk iekšā.

 

 

Ja tomēr sadomā pirkt portatīvo - ieslēdz viņu un paskaties vai vispār ko smagāku par pieneņpūkām rauj iekšā. 

Labots - Peksis
Link to comment
Share on other sites

Bija man tas auto putekļu sūcējs - akumulatori, lādējas no 230 un 12V. Pēc pirmās (jā, pašas pirmās) reizes putekļusūcējs aizceļoja uz istabu, kur tika lietots spalvu uzsūkšanai ap papagaiļu būri, auto turpmāk tika sūkts ar lielo vai Statoilā, vai Deglavielas Kārcherā ar svešām rokām un esmu uz visiem laikiem izārstēts no idejas vēl kādu reizi iegādāties to mazo sūdu. Nesūc tas pilnīgi neko. PILNĪGI!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Man arī mētājās tāds 12V putekļu sūcējs un jāsaka, ka neko normāli nevar izsūkt. Noder uz sēdekļa suņu spalvu savākšanai. Jau izsenis piekopju veco labo principu - 50m pagarinātājs + parastais putekļu sūcējs. 

 

Nebūs labāks, jo nedomāju, ka tēmas autors dzīvo neapdzīvotās vietās, kur nav elektrība un gribēs maksāt par tādu verķi virs 100-200Ls, ņemot vērā, ka normāls putekļu sūcējs sākas no 1.2kW.

 

 

Starpcitu labāks variants tev būtu iegādāties auto strāvas pārveidotāju no 12V uz 220V.
Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...