Jump to content

4,6m Andrew antena


RimaNTSS
 Share

Recommended Posts

Zinu Rīgā 2 vietas kur atrodas tāda antena. Gribētu dzirdēt bootistu konstruktīvos viedokļus: vai vispār būtu vērts tādu iegādāties sava sat-hobija vajadzībām? Vai kādam vispār ir pieredze tādu antenu montāžā/demontāžā un transportēšanā?  Ar šo izmēru, domāju, varētu mēģināt uztvert UK staru no Astras 28,2*E.

post-78751-0-98178400-1371742912_thumb.jpg

post-78751-0-85703300-1371742922_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Atceros bērnību. Lattelecom savulaik lika Andrew antenas torņos lai izveidotu vislatvijas datu maģistrāli. Strādāja 4,3-4.4 ??? GHz diapazonā. Tam virsū bija arī aizsargkupols. Par transportēšanu un montāšu diemžēl neko nevaru pateikt. Un... tās bija mazākas. 2.5 metri vai tml.

 

Bet tomēr. 4 metri diametrā. Tas tak gandrīz dibstāvīga antena sanāk. Afigtj! Vēl daži gadiņi un Tu pārspēsi Latvijas televīzjas 9 metrīgo antenu ja turpināsi tādos tempos... :D

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Lielākā antena, ar kuru sanāca darboties, bija 3,5m  krievu parabola. Mazākā skrūve tur bija 16mm, riktīgi dzelži un antenu varēja pacelt tikai vairāki veči. Pati galvenā problēma ir to monstru nostiprināt. Nezinu vietu pie kā privātmājā to varētu izdarīt. Vienīgi betonēt riktīgus pamatus oagalmā un tad uz tiem stiprināt. Nu šausnīga ir vēja pretestība tādam nonstram.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Pamatu izgatavošana (atliešana no betona ar armatūru), tas, protams, būtu pareizais veids, kā pie mājas likt to monstru. Kādus 5-6 m3 betona laikam pietiktu. Bet tas būtu jau uzstādīšanas fāzē. Sākumā gan būtu jābūt demontāžai un transportēšanai. Visdrīzāk, ka pirms transportēšanas viss būtu jāizjauc un pārvest pa sīkākām detaļām. Saliktajā stāvoklī, diez vai tas vispār ir iespējams. Un vēl, ja visai demontāžai jānotiek uz jumta (kā ir pielikto bilžu gadījumā), tad viss var sarežģīties vēl vairāk.

Link to comment
Share on other sites

Nu nolīgsti helikopteru, gan jau par kādiem 100Ls stundā nocels uz aivedīs kur vajag bez demontāžas :mrgreen2: .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...