Jump to content

Enter Haswell


Tofons
 Share

Recommended Posts

Nu kapē nav vēl neviena tēma par šito bad boy? Visiem viss pofig šitajā svelmē? :D

enīvei, palasīju apskatus bik. Liekas jau tīri jauks procis, ja plāno apgreidoties no, piemēram, pavecākas amd sistēmas. Un cena arī izskatās pieņemama. Pagaidām mūsu i-neta veikalos 4670k figurē ap 157 Ls. Par ~10 Ls tikai vairāk kā 3570k, kuram cena pagaidām nekrītas diezko. Atliek sagaidīt kādas sakarīgas plates tirdzniecībā par sakarīgām cenām un tad jau var sākt domāt - iet uz Haswell vai tomēr ņemt Ivy (nu tas tā, plānoju kaut kad jūnijā/jūlijā apgreidoties bik) :)

 

Jūsu domas?

Link to comment
Share on other sites

Charlie

Rezultāts sagaidāms.

 

Optimizācija elektropatēriņām nozīmē, ka lieli overclock varētu būt sasniedzami grūtāk;

Intel joprojām izdodas uzlabot single-threaded veiktspēju, kas šķiet vienkārši nereāli (vēl jo vairāk tāpēc, ka tam laikam nav bijis neproporcionālu izmaksu);

Low-end videokartes kļūst aizvien nevajadzīgākas, GT3e (128MB L4 eDRAM kešatmiņa, ko izmanto GPU un CPU) nozīmē, ka noteiktus GPU veiktspējas līmeņus iespējams sasniegt pie daudz mazāka patēriņa kā diskrētajām kartēm;

Tiem, kam vajag multimediju veiktspēju, būs AVX2 ar FMA

Pa lielam bonusi ir pašā platformā – vairāk USB3, vairāk SATA 6Gbps, 4K HDMI, S0ix planšetēm un C7 uz desktop, VRM'i, kas iebūvēti procī.

Vienīgais, kas šķiet dīvains, ir ka iX-4xxxR pročiem (BGA ar GT3e uz desktop) nav TSX atbalsta, un ka nav GT3e proču uz LGA1150 un ar lielākiem TDP. Kā arī neatradu, vai nav likvidēta 400MHz 'bezmaksas' overclock iespēja.

 

Interesanti būs, kad beidzot izdosies atklāt veidus, kā lielam vairumam cilvēku izmantot daudzus kodolus. Patlaban Intel var kodolu skaitu nepalielināt, jaunus procesus izmantojot lielāku GPU vai lētāku proču ražošanai. Mirklī, kad 6-8-10 kodolus kļūs reāli plaši izmantot, ar segmentāciju iestāsies čakars.

Labots - Charlie
Link to comment
Share on other sites

vispār radusies baigā dilemma par to, vai apgreidoties uz i5-3570k vai uz i5-4670k (gaming'am :D). būtībā mulsina tas, ka pie līdzīgiem overklokiem haswells šķiet kurinās krietni vairāk nekā IB :/ negribas kaut kā cepeškrāsni, kad būs nepieciešamība pēc casual overkloka. Kā domājat? Labāk piemest pāris latus haswell platformas apgreidam nekā izvēlēties nu jau it kā novecojušo IB proci + plati? saprotu, ka ar haswell būs nākotnes apgreida iespējas, bet vai man pēc ~3 gadiem vēl būs vajadzīga tā plate ko šobrīd tirgo, arī ir jautājums...

Link to comment
Share on other sites

Rubenis

Daži vēl tagad pērk i5 2500k vai i7 2600k un tikai tāpēc, ka atšķirība veiktspējā nav tik izteikta no Sandy uz Ivy un diez vai tā ir tik dramatiska tagad uz Haswell. Miris socket, kā te daudzi saka 1155 noteikti nav, jo uz tā iet daudzi proči no Sandy Pentiumiem līdz i7 Ivy. Jā, netaisīs jaunus CPU šiem, bet ne jau tāpēc esošie ir slikti, nelietojami vai vēl nez kādi.

 

Es piemēram ar savu 1155 plati un G860 Pentiumu gaidu, kad nedaudz nokritīs cena i5 un tad ķeršu ciet - Sandy vai Ivy - vēl neesmu izlēmis, bet noteikti ne Haswell, jo neredzu tam pamatojumu, ja veiktspēja nav dramatiski pieaugusi.

 

Visu cieņu Intel inženieriem, jo tiešām palielināt single- threaded veiktspēju arvien vairāk ir lieliski, taču ne visiem tas ir vajadzīgs. Uz laba i7 iet visas tās pašas spēles kas ies uz Haswell.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

sakarīga atbilde :)

vopšem es tomēr sliecos uz ivy 3570k, kas ir krietni nobriedušāks nekā svaigi dzimušais hazvels. Plus arī Z77 sistēmplates ir pārdzīvojušas dažādas pārbaudes jau un ir zināmi visi mīnusi un plusi. A jaunās Z87 vēl tikai knapi parādās mūsu veikalos, un dažādā klāstā, turklāt maz apskatu par tām ir. Vismaz, ja skatās Z77 extreme4, tad pagaidām nav ne jausmas, kas skaitās ekvivalents no Z87 saimes cenas un veiktspējas ziņā... Jo Z87 extreme4 ir krietni dārgāks, pāri 100am.... tas kaut kā neapmierina.

p.s. Es ar ceru, ka nokritīs i5 Ivy cena :) pagaidām spītīgi turās nez kāpē.... ja vismaz pa 10 ls nokristu tad jau šaubu vairs nebūtu.

Link to comment
Share on other sites

playback

Es ari buvesu jaunu sistemu bet nezinu kadu proci likt ieksaa

doma ir vai nu par i5 haswell vai i7 haswell

i7 liekas taka par dargu bet tam i5 negribas nemt OC verciju un 4akaretieas ar to overclocking

 

 

Piekritu ari tev par to ka isti nav jega nemt jaunos haswell pro4us jo jamekle specialas matesplates uzreiz klat un ari vins ir tikko inznacis un notiekti bus kada problema ar vinu

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Ņemt tagad jaunu Ivy būtu neprāts. Vai nu smilšu tiltu vai hasvellu. Pirmais būs ~tikpat ātrs cik īve, bet nedaudz lētāks. Otrs būs ātrāks un ēdīs mazāk. 

Klokojamu haswellu ar 4. līmeņa kešu nebūs, vismaz ne tuvākajā laikā. Karst viņi vairāk, tāpēc, ka intelis ir invalīds, negrib ļaut mums klokot. Fun-fact- Haswell pie slodzes tērē vairāk elektrību, taču ir effektīvāks. Uz desktopa ne silts, ne auksts no tās videokartes, ja neskaita HTPC tirgu, jo tur ir šādas tādas problēmas atrisinātas. Hasvels priekš manis ir izrādījies daudz neinteresantāks, kā es biju gaidījis. 

Link to comment
Share on other sites

Ir jaapskataas kas par prociem ir mobilajaa segmentaa, jo desktopaa joprojaam viens no atrakajiem palied Sandy Bridge, ja overklokot

Link to comment
Share on other sites

WitaminC

Galvenais uz ko Intel sobrid spiez ir energo taupiba, kas vairak gan svarigi notebookiem un tabletiem. Cik skatiits, tad liidz 4,4Ghz dzenas visi, liidz 4,6 lielaka dalja un ir ari eksemplari kuri velk uz 4,9 un 5, bet tad ir ljoti japaveicas + japierekina pamatiga nauda uz labu cooler. Pluss ir taads, ka video vismaz vinji nelika labu, jo tas tikai palielina cenu, un logiski, ka ja reiz cilveks perk tadu procesoru, vinjam jau ir laba videokarte. 

 

Piekritu, ka Ivy njemt ir stulbi, labak kadu 2500k un miers (pedeja serija, kas labi clockojas btw), taa pat viss beigas bus atkarigs no videokartes. Haswell, tikai, ja gribas vairak USB3 un SATA3, lai gan tas ta pat reti kuram ir vajadzigs. Attieciba uz matesplatem, izskatas, ka viss ir nedaudz mainijies, jo sobrid ari ar zemaka gala var uzclockot tik pat cik ar highend, jo beigas viss atduras pret procesora temperaturu, nevis to, ka matesplatei baroshana nav pietiekoshi speciga, neticu, ka ir kada matesplate, kas nespej tos 1,3V uzturet, kas ir max, ko tas procesors ir spejigs pavilkt, nekljustot nekontrolejami karsts. Haswell'am memory frekvences var dabut augstakas, cik dzirdets, tachu jo vairak overclocko, jo vairak max frekvences kritas. Sanak principa diezgan stulbi, prieksh mums parastiem pircejiem, jo vajadziga matesplate, tachu nez cik tas procesors clockojas un vajadziga atminja, tachu nez kada, jo atkal tas, cik augstu frekvenci pavilks procesors, ir pilniga laimes spele. 

 

Sobrid interesanti varetu buut tikai un vienigi IB-E procesori, lai gan domaju, ka ari bus vilshanas, vinjiem par logiski domajot, nav vajadzigs bez konkurences izlaist kko ljoti paraku par jau esoshajiem SB-E.

 

P.S. Karst vinji tapec, ka nm paliek mazak, lidz ar to mazak silikona pa vidu un beigu gala karstumu procesors vairs nespej atdot, jo tranzistori parak tuvu viens otram. Logiski, ka by default, vinji strada efektivak par SB, bet tas ir liidz limenim, kad Tu sac spiest no vinjiem ara pashu labumu :D 

Link to comment
Share on other sites

Karst viņi vairāk, tāpēc, ka intelis ir invalīds, negrib ļaut mums klokot

Nez, es esmu priecīgs, ka Intel manus dolārus ieliek nevis labākā TIM starp proci un heatspreader, bet labākā GPU.

 

Hasvels priekš manis ir izrādījies daudz neinteresantāks, kā es biju gaidījis

Es nesaprotu, ko tur varēja gaidīt. Fakts, ka Intel ir izdevies pacelt IPC pat nedaudz vairāk, kā enerģijas patēriņu, man joprojām šķiet praktiski nereāls. Paskatieties uz ARM pročiem, kur četrkodolu A5 skaitas klasi zem divkodolu A7 – tātad skaidrs, ka celt IPC ir daudz grūtāk un dārgāk, nekā iedot papildus kodolus. Tas, ka dēļ planšetēm, Macbook Air, un vispārējas datoru konsumerizācijas energoefektivitātei ir priekšroka pār ekstrēmai frekvenču celšanai, arī bija skaidrs. Turklāt tiem, kam vajag veiktspēju, ar laiku būs AVX2 un TSX dotie veiktspējas pieaugumi (piemērs: http://www.scribd.com/doc/137419114/Introduction-to-AVX2-optimizations-in-x264).

 

Vienīgais, ko no Haswell varēja gribēt, ir vairāk kodolu. Bet programmatūras, kas tos daudzos kodolus izmantotu, pa lielam nav...

Labots - Charlie
Link to comment
Share on other sites

Istenibaa gaidu, kaad Microsift atjaunos savo Surface Pro zr Haswell, buutu kruta ja normaals windows x86 planshets stradaatu kaadas 10 stundas no baterijas

Link to comment
Share on other sites

 

 

Cik skatiits, tad liidz 4,4Ghz dzenas visi, liidz 4,6 lielaka dalja un ir ari eksemplari kuri velk uz 4,9 un 5, bet tad ir ljoti japaveicas + japierekina pamatiga nauda uz labu cooler.

 

Amd jau ar kaut ko bakstās :>

 

Bet nu tur elektrība arī ies omomom

 

AMD_FX_5_GHz_Wide-490x142.png

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Aj, Čārlij, aj, aj.

Uz desktopa soketotā formā GT3e nemaz nav pieejams. Uz lapšiem arī tikai super-hai-endam būs 128 megu kešs. Aber bez keša PILNĪBĀ NEKAS NEMAINĀS. Tikpat, cik pirms tam spēles bija nespēlējamas/spēlējamas, tikpat tās ir tagad ar haswellu, bet tā kā SKU ar GT3e ir tikai tādi "halo" produkti, tie uzlabojumi ir tādi, nu nekādi. Un cik daudz softs reāli lieto AVX, bez transkodēšanas? Un softiski transkodējot, tāpat sanāk smukāk.  Es no haswella gaidīju tikpat agresīvu elektrības rīšanas kontroli kā viņu tablešu variantos un reālus ieguvumus videokartei VISIEM mobilajiem modeļiem. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Uz desktopa soketotā formā GT3e nemaz nav pieejams

Jā, tas arī man nepatīk. Pat ne tāpēc, ka gribētu uzlabojumus veikt, bet tāpēc, ka nebūs iespēja piekomplektēt "īsto" mātesplati. Un arī TSX GT3e pročiem nav.

 

 

 

Tikpat, cik pirms tam spēles bija nespēlējamas/spēlējamas, tikpat tās ir tagad ar haswellu

Man nepieciešamās spēlītes jau uz Sandy GT2 ir spēlējamas :D Arī GT2, salīdzinot ar Ivy, ir ap 20-30% pieaugums. Un, kas ir būtiski, GT1 pieaugums pret Ivy ir aptuveni divkāršs (10EU vs 6EU + efektivitātes pieaugums). Bet jā, nenoliegšu, ka gribētos GT3/GT3e redzēt vairāk laptop'os, un ka gribētos redzēt vairāk vieglu, mazu laptop'u ar pilnvoltu CPU.

 

 

 

GT3e ir tikai tādi "halo" produkti, tie uzlabojumi ir tādi, nu nekādi

GT3e nav domāts primāri veiktspējai. Tur nav doma, kā tika sākotnēji teikts, dot ±Geforce GT650M veiktspēju (turklāt faktiskā veiktspēja ir būtiski zemāka). Doma ir pavisam cita, doma ir nokļūt tuvu, teiksim, GT640M, bet nevis ar GPU TDP (25W), bet CrystalWell TDP (4W), pie reizes savācot lielāku daļu laptopa BOM, nodrošinot lielāku fab'u utilizāciju un izmēģinot eDRAM. GT3e ir ilgtermiņa attīstības stratēģijas pirmais izmēģinājums. Nedomāju, ka Intel vēlējās, lai tas uzreiz kļūst par superpopulāru produktu.

 

 

 

Un cik daudz softs reāli lieto AVX, bez transkodēšanas? Un softiski transkodējot, tāpat sanāk smukāk.

Jebkurš softs, kam vajag SIMD. Un AVX ir softiski. x264 lieto AVX. Nevajag AVX jaukt ar QuickSync.

 

 

 

Es no haswella gaidīju tikpat agresīvu elektrības rīšanas kontroli kā viņu tablešu variantos un reālus ieguvumus videokartei VISIEM mobilajiem modeļiem

Nez, man 15-60% baterijas laika ieguvums šķiet iespaidīgs. S0ix ir grūti izmantot visos laptopos, jo patlaban, ja pareizi saprotu, to neatbalsta ne 64 bitu Windows, ne DMI PCH.

33-100% ieguvumi videokartei man šķiet reāli. Jā, tie pagaidām nav pieteikami visiem, taču to, kam nepietiek, ir arvien mazāk un mazāk.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Arguments, ka viņu čipseti neatbalsta S0ix, ir debils. Nav jau tā, ka haswellu var lietot ar esošajiem čipsetiem. Nach tad nevar implementēt šīs fīčas visos kontrolieros ? Softiski, ja arī netiek atbalstīts tagad, drīz atbalstīs. Lai arī MS un Intel tagad sadzīvo ne pārāk labi, abām pusēm nāks par labu tas, ka MS neveiksmīgās tabletes varēs padzīvot ilgāk ar 1 uzlādi kā tagad.

 

Un man neintresē kāds ir viņu lielais plāns ar eDRAM utml. Es gribu strādājošus produktus, kas mani intresē. Protams, lapšu idle baterijas patēriņš ir samazinājies, tas ir jauki, bet tā vien dēļ nepirkšu jaunu lapsi tagad. 

 

Starp citu, par to pastu starp proci un hītsprederu- cik tad tas fakn maksā ? Necik. Vienkārši viņiem nav izdevīgi, ka cilvēks var nopirkt haswell proci, kas pēc klokošanas izrādās ir ātrāks par LGA2011 pročiem, tas taču nevienam fakn neder. 

Link to comment
Share on other sites

WitaminC

tas procesors butu kkada ''davana no debesim'' ja vinju varetu uzclockot atraku par kkadu 3930k, kas ir pilnigi citaa kategorijaa, tas gan kka neliekas reali. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sveiki!

Nevēlējos sākt jaunu tēmu, tādēļ pievienojos esošajai.

Šobrīd sliecos uz jauno I7-4770 dēļ price/performance attiecības. Vai Haswell būs labākā izvēle, ja datora pamatnoslodze būs darbs ar HD video montāžu (Adobe Premiere, Cyberlink PowerDirector)?

 

Esmu apjucis starp 4770S, 4770K un 4770. Saprotu, ka K ir klokošnai paredzētais. Esmu sliņķis un klokot neko it kā netaisos. Tātad, kuru no šiem labāk izvēlēties, ja primāri ir ātrdarbība?

 

Lai mazāks čakars domāju izvēlēties boxēto variantu. Ir OK, jeb tomēr labāk meklēt klāt kādu citu dzesētāju?

 

Vēl kādi 4% manis vēlas AMD dēļ cenas, bet biedē saderība ar Nvidia kartēm, kā arī esmu salasījies baumas, ka iepriekšminētās programmas, pa lielam ir būvētas priekš intel... Šobrīd sēžu uz AMD + Radeon.. jāsaka neesmu īpaši apmierināts... jeb tomēr ir vērts padomāt par AMD??

Link to comment
Share on other sites

Charlie

S ir ar ierobežotu TDP (būs lēnāks un klusāks)

K ir klokošanai, bet ir apgrieztas iespējas (TSX un VT-d, kas K nav, nopietnos lietojumos varbūt nākotnē var noderēt).

Ar box dzesētāju Sandy Bridge ir pieredze, ka dažkārt ir nedaudz ierobežots Turbo. Haswell var būt līdzīgi, bet nezinu. Gan jau var paņemt box, patestēt, un saprast vai vajag ko niknāku.

 

Es ņemtu Intel, jo ja gadīsies kāds lietojums, kur vajag vienas plūsmas veiktspēju, AMD momentā zaudē katastrofāli + AMD ir labs price/performance ūberparalelizējamos integer darbos, bet veiktspēja Intel būs labāka tik un tā.

http://www.anandtech.com/bench/product/697?vs=836

Faktiski vienīgais, kur AMD ir jēdzīga veiktspēja, ir x264. Vai profesionālo kodeku veiktspējas īpatnības ir līdzīgas nezinu.

Link to comment
Share on other sites

Rubenis

 

 

Sveiki! Nevēlējos sākt jaunu tēmu, tādēļ pievienojos esošajai. Šobrīd sliecos uz jauno I7-4770 dēļ price/performance attiecības. Vai Haswell būs labākā izvēle, ja datora pamatnoslodze būs darbs ar HD video montāžu (Adobe Premiere, Cyberlink PowerDirector)?   Esmu apjucis starp 4770S, 4770K un 4770. Saprotu, ka K ir klokošnai paredzētais. Esmu sliņķis un klokot neko it kā netaisos. Tātad, kuru no šiem labāk izvēlēties, ja primāri ir ātrdarbība?   Lai mazāks čakars domāju izvēlēties boxēto variantu. Ir OK, jeb tomēr labāk meklēt klāt kādu citu dzesētāju?   Vēl kādi 4% manis vēlas AMD dēļ cenas, bet biedē saderība ar Nvidia kartēm, kā arī esmu salasījies baumas, ka iepriekšminētās programmas, pa lielam ir būvētas priekš intel... Šobrīd sēžu uz AMD + Radeon.. jāsaka neesmu īpaši apmierināts... jeb tomēr ir vērts padomāt par AMD??

 

Ja domā ņemt i7, tad ņem  4770K un miers. Šobrīd neclockosi, varbūt nākotnē vajadzēs.

 

Īsumā ir tā i7 ir labākais, bet arī dārgākais. Priekš video AMD būs švakāks, bet daudz lētāks. Ja gribi price/preformance, tad AMD FX 8320. Ja gribi labāko, neskatoties uz cenu, tad i7 4770k.

 

Uz kāda AMD sēdi šobrīd???

Link to comment
Share on other sites

neigenoire

Nu price/performance ziņā i7 noteikti nebūs labākais variants, ņem i5 4670 - zaudēsi kādus 7% jūtamas veiktspējas, bet ietaupīsi pie 50 latiem. Lai gan no otras puses video apstrādē i7 varētu attaisnot sevi. Viss atkarīgs vai tu gribi skatīties uz video apstrādes progresa lodziņu 3 minūtes vai kādas 4-5 minūtes. Un vai tā 2 minūšu atšķirība būs 50 latu vērta?

Labots - neigenoire
Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildēm, nu bilde ir skaidrāka.

Šķiet izvēlēšos vienkārši 4770 bez burtiem.

Tā kā kompi pārlasu apmēram reizi sešos gados, tad šobrīd man ir joprojām AMD 64 x2 sērija un šobrīd šis kļuvis nu jau praktiski nelietojams. Tam arī ik pa brīdim ir lekuši ārā visādi gļuki, nesaderības, nestrādājoša OC iespēja, temperatūras problēmas. Līdzīgas problēmas arī ar esošo radeon karti. Tādēļ baidos no AMD. 

Par video ir tā -  pārsvarā tiešām ir 4-8 minūtes video, bet ir daži 80 minūšu gabali, kur I7 pārsvaru varētu vairāk sajust. Pēdējo taisīju izmantojot drauga I5- nu... bija kādas stundas 5-6 :) Tā kā ir plānoti vēl tādi, tad I7 laikam ir nepieciešamība.

Link to comment
Share on other sites

Rubenis

 

 

Paldies par atbildēm, nu bilde ir skaidrāka. Šķiet izvēlēšos vienkārši 4770 bez burtiem. Tā kā kompi pārlasu apmēram reizi sešos gados, tad šobrīd man ir joprojām AMD 64 x2 sērija un šobrīd šis kļuvis nu jau praktiski nelietojams. Tam arī ik pa brīdim ir lekuši ārā visādi gļuki, nesaderības, nestrādājoša OC iespēja, temperatūras problēmas. Līdzīgas problēmas arī ar esošo radeon karti. Tādēļ baidos no AMD. Par video ir tā - pārsvarā tiešām ir 4-8 minūtes video, bet ir daži 80 minūšu gabali, kur I7 pārsvaru varētu vairāk sajust. Pēdējo taisīju izmantojot drauga I5- nu... bija kādas stundas 5-6 Tā kā ir plānoti vēl tādi, tad I7 laikam ir nepieciešamība.

 

Uz video renderēšanu i7 ir daudz labāks. Ja es atļautos procesoru pa 200Ls, es ņemtu labāko un ņemtu ar k. Kaut vai tikai, lai nākotnē varētu izspiest ko vairāk.

 

Bet izvēle tava, lai labi kalpo.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Visu saliku kopā. Patestēju ar Adobe Premier, pie renderēšanas CPU noslodze ir 85-95%, it kā neliela rezervīte ir, bet ar i5 viennozīmīgi būtu par īsu...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

 

Lai gan no otras puses video apstrādē i7 varētu attaisnot sevi. Viss atkarīgs vai tu gribi skatīties uz video apstrādes progresa lodziņu 3 minūtes vai kādas 4-5 minūtes. Un vai tā 2 minūšu atšķirība būs 50 latu vērta?

 

Šķiet ka nesaproti cik vājāks i5 ir salīdzinot ar i7 video renderēšānā - tās būs 2 min uz kāda ļoti īsa video, bet uz tāda kārtīga, ar daudziem efektiem un štruntiem laiak ietaupījums būs pamatīgs.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Haswell CPU neatbalsta 32bit instrukcijas

http://processors.findthebest.com/compare/810-1033/Intel-i7-3770-vs-Intel-i7-4770

Tas nozīmē, ka uz i7-4xxxx pat ļoti gribēdams neuzinstalēsi 32bit OS???

Varbūt kāds, kas vairāk orientējas šajos jautājumos, var nedaudz mani apgaismot par to, kā tas atsaucas uz 32bit programmu darbību 64bit Win7 vidē? Lasīju tur par Wow64, bet pavisam skaidrs nekļuva..

Vienkārši ir aizdomas, ka viena 32bit aplikācija uz 64bit win7 noslogo procesoru par 100%, kamēr uz līdzīgas sistēmas ar Ivy tas pats izdarāms ar <10% CPU.

Link to comment
Share on other sites

MakeMeGoAway

Neesmu specs, bet vai tad 32bit OS pamatīgi neierobežo RAM lietojumu?

 

Un ja ierobežo, tad kāda suņa pēc i7 ar 4GB RAM?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tas nozīmē, ka uz i7-4xxxx pat ļoti gribēdams neuzinstalēsi 32bit OS???
Gada anekdote! 
Link to comment
Share on other sites

 

ejam pie ugunskura, tur tev neviens neteiks ka 0 == 1
Tu mani aicini uz deju? 
Link to comment
Share on other sites

MakeMeGoAway

 

 

A kāpēc ne?1GB DDR3 RAMus tak netirgo.
 

 

Bet 2GB tirgo. Tas tā, ne par tēmu.

 

Es drīzāk par to, ka kādai gan sistēmai varētu vajadzēt i7 procesoru un tikai 4GB RAM?

Link to comment
Share on other sites

MakeMeGoAway

Ar 2GB jau nu tiešām sen kā vairs nepietiek, ja grib vairāk par 3 tabiem atvērt pārlūkā.

 

Tevis minētais piemērs ar i7 un 4GB ir ļoti specifisks, pie tam, tevis dotajā piemērā, 4GB izskatās, ka dots kā minimālais apjoms, ja reiz rekomendē 4GB vai vairāk.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...