Jump to content

Vecu/20.gs ēku grīdu uzbūve?


wildd
 Share

Recommended Posts

Sveiki, radusies vajadzība noskaidrot, kādas konstrukcijas visbiežāk tika izmantotas vecu/20.gs ēku grīdu būvniecībai starp pagrastāvu/1. stāvu - vairāk tiek domāts par 2./3. stāvu ēkām, bet ne koka.

 

Gan jau ka variants nav viens, bet pieņemu ka bija kaut kāds tipiskais standarts, kādi materiāli un kādā secībā aptuveni tikai tad izmantoti.

 

Pieļauju ka iespējami varianti - metāla sijas, pa virsu koka grīdas slānis; metāla sijas, pa virsu ieliets kaut kas betonveidīgs; kaut kādi ķieģeļu/betona konstrukciju varianti?

 

Ja nu kāds dzīvo/ir bijuši pieredze ar kādām tamlīdzīgām ēkām, var padalīties ar info.

Link to comment
Share on other sites

Mmm, skatoties kādas 2/3 stāvu ēkas, privātās, vai daudzdzīvokļu ēkas.  Nereti šādas ēkas tika veidotas ar iekšējo koka karkasu, kas pēc tam no ārpuses ir apmūrēts, tipiskas koka stāvbūves apmūrētās, ir viens no izplatītiem variantiem. Par starpstāviem runājot variantu ir vairāki, bet dominē metāla sijas starp pagrabu un 1 stāvu. Starp otro un trešo var būt koks, kas ir visai bieži, zem tā nāk dēļi uz tiem kaut kādi lubiņi un apmetums, virs viņiem parasti sāk veidot vairākas kārtas ar starpkārtām vēdināšanai.... nav bijusi pieredze tieši izjaukt vecu ēku lai no šķersgriezuma to redzētu. Vislabākais variants ir vērsties būvniecības portālos ar šo jautājumu, vai tuvākajā bibliotēkā palūgt kādas grāmatas par ēku būvniecību, kas ir izdotas 20.g. ar pārizdevumiem jau kādos 60.g.  Savā laikā arhitektiem tika pasniegtas 3 sējumu grāmatas par ēku būvniecību, krāšņu būvniecību un trešā jau vairs av atmiņā, kas tieši tur bija..... tādas ar var pameklēt....



Kādam mērķim tev tas vispār vajadzīgs? Kādam noslēguma darbam pēdējā brīdī // :)



Te var uzdot jautājumu un pameklēt info, kaut kur jau līdzīgs jautājiens ir bijis

http://www.building.lv/forums/

Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildēm! Cilvēks man te interesējās (pieļauju kā kādam darbam/aprakstam vajadzīgs), ātrākais kas ienāca prātā uzsist te topicu, jo pašam nojausma par šo jautājumu nav un cik ātrumā mēģināju pagooglēt, neko sakarīgu arī neatradu :)

 

Uzmetīšu aci tam būvniecības forumam.

Link to comment
Share on other sites

Aftars vispār aptver, cik ilgs laika posms ir XXgs? Konstrukcijas var būt visdažādākās - no māla kleķa lidz pat dzelzsbetona paneļiem.

Link to comment
Share on other sites

jarajara

koka sijas , melnās grīdas ,griesti, pa vidu izdedži. tā ir trapījies i pārdaugavā, i elizabetes ,i krišbarona uzrauties. ienīstu izdedžus. :) bet var būt "visskas" , īpaši krievu laikos.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ienīstu izdedžus

 

Izdedži ir laba lieta - lieliski uzsūc mitrumu - man garāžas grīda ar šiem izklāta, pat slapjā rudens laikā, kad nekas nežūst un viss burtiski pūst, auto no rīta ir sauss, it kā pa nakti būtu žāvētājā atradies.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...