Jump to content

Strādāt līdz galam


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Tas drīzāk melnais humors "strādāt līdz nāvei". Pārsteidzīgākais visā šajā epopejā, ka tajā superīgā kantorī Accenture (lasīt: Evil Empire) neviens nepamanīja, ka veselas 4 dienas kolēģis guļ pie galda nolicis karoti. Interesanti, vai mūsu vietējā filiālē arī kolēģi tik iegrimuši darbos, ka var ko tādu nepamanīt?

 

http://exposingevilempire.com/accenture/accenture-analyst-dead-at-desk-for-4-days/

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Es strādāju tik ilgi, kamēr efektīvi varu paveikt savus pienākumus. Nav jēgas maukt līdz deviņiem vakarā, lai pēc tam no rīta tās pašas stundas tērētu vakardienas kļūdu labošanai.

Link to comment
Share on other sites

Labāk mirstu ēdot, nekā strādājot.

Link to comment
Share on other sites

109 darba stundas 5 darba dienās nosauk par iedvesmojošu faktu! Trako māja atpūšās!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Normāli 11 stundas palika gulēšanai, jeb max 2h dienā :) Ēst, iet uz tualeti un mazgāties nav paredzēts.

Link to comment
Share on other sites

Es ar diezgan lielu cinismu noraugos kā katru gadu jaunie admini,programmētāji strādā pa 14h dienā tā lai "izsistos".

Nonāks viņi turpat kur viņu priekšteči - ap 40 gadiem kad enerģijas/veselības vairs  nebūs tik daudz  viņi tiks ar kāju pa d.. izsperti no savām izcīnītajām mazvadītāju/pusvadītāju/speciālistu  vietām lai atbrīvotu vietu jaunajai gaļai.

 

Es tiešām nezinu kāpēc IT jomā daudz strādāt ir labais tonis un krutuma nevis stulbuma pazīme. Reti kurā profesijā tā ir. Šis jautājums mani vienmēr ir interesējis - kāpēc tieši IT darbinieki ir viskalpīgākā cilvēku suga no visiem ko es pazīstu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

kāpēc tieši IT darbinieki ir viskalpīgākā cilvēku suga no visiem ko es pazīstu.

 

jākonkurē ar indusiem?

Link to comment
Share on other sites

canis_lupus

Laukos, kad ir sezonas darbi, tad tiek rukāts d**su putās vairākas dienas pēc kārtas. IT nozarē visbiežāk pasūtītājs izpildītājam spiež uz pautiem, lai sistēma strādātu!

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Tas tāpēc, ka mūsu zemītē augstākais darba tikums ir cītīgi un smagi strādāt! Strādāt gudri? Tikai sliņķis caur prātuļošanu cenšas izlocīties no darba!

 

P.S. Tas tiešām nav tikai IT jomā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

IT cilvēki, sevišķi jaunībā, saprot, ka karjeras sākumā 400Ls alga ir daudz labāk kā Maximā 200, bet vienalga neesi kruts speciālists, un ar tiem 400 mūžu vari arī nodzīvot. Tāpēc arī iespringst. Kurā tad uzņēmumā ir skaidri definēti kritēriji, cik pelnīsi pēc gada vai diviem? Tāpēc loderēt reti kurš izvēlas, labāk paiet to ekstra mailu attīstībai kaut paša acīs.

Es savulaik daudz strādāju, jo mājās nebija kas gaida (pat kaķa ne). Kad parādās ģimene, tad darba dienas vairs nevelkas garumā, bet jāiet mājās.



Un par veselība noteikti ir jāuztur - jāstaigājas svaigā gaisā, jāsporto dažādu kaišu profilaktikai.

Kaut vai tāpēc, lai uz tiem zeda minētajiem 40 gadiem joprojām būtu veselīgs, nevis validolu kabatā nēsājošs slimīgs večuks.

Link to comment
Share on other sites

Latvijā man stāstīja par tādiem programmētājiem, kuri strādāja divos darbos un tad viņiem to aizliedza.  Cilvēki, kas to dara tiešām ir dumji. 

 

labāk paiet to ekstra mailu attīstībai kaut paša acīs.

 

Tam nav nekādas jēgas, kantorī, kur es strādāju nesen atlaida kādus 40 programmētājus, jo izlēma viņu vietā nodarbināt rumāņus. Extra mile   tur vai šur  nevienu neinteresē. Man kopš tā ir depresija.

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Ir jāiet extra mailu nevis saputojot sēžamvirsmu, bet gan būvējot portfolio/noderīgu pieredzi un lipinot augšā skillsetu, kas tevi padara par grūti aizstājamu speciālistu. Protams, ka var brēkt ar putām uz lūpām (un sēžamvirsmas), ka tu esi gatavs rukāt par roltoniem 18h un pārgulēt birojā, bet vienmēr būs kāds, kurš to pašu darīs par pusroltonu. Nevajag novērtēt par zemu cilvēku spēju sevi dehumanizēt!

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf: nu un kā tad to skillsetu iegūsi, strādājot minimumu un esot "nasing spešel" cilvēks? :)

Nu tikai tā, ka ieguldīsi laiku lai turētu līdzi vecākajiem un zinošākajiem biedriem un lēnām pārsistu tos. Tas prasa zināmus ieguldījumus.

 

Un protams, ka 20h sēdēt vai citādi sevi nodzīt ir bezjēdzīgi. Bet padalieties ar recepti, kā kļūt par krutu specu, veltot tam max 8h dienā. Kaut kādas tabletes, brūni deguntiņi, brīnumkursi, koučings, balansa aproces, dormeo, vāveres esamība? Es labprāt uzzinātu recepti.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf: tu domā par IT profesiju kā par atslēdznieka piemēram. Tur jā ap 40 gadiem cilvēks kurš sevi attīsta ir 6tās kategorijas instrumentu atslēdznieks.

IT nozarē tiklīdz tu esi kļuvis par speciālistu X , nāk jaunā lieta Y. 

Nu tu būsi kļūvis par izcilu Java specu, atnāks jauns hipster brillēs un teiks "Hei, vectēv - tagad tak neviens vairs neraksta Java, bet ir jauna valoda Java++ kurā visu var uzrakstīt 2x ātrāk!". 

Interesanti cik gadus tu pats strādā IT nozarē ?

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Sāksim ar to, ka es tieši IT nozarē nestrādāju- es pamatā nodrošinu produktīvu mijiedarbību starp pārdošanas komandu un IT cilvēkiem. Ok- šis tas ir jāzina, lai labāk iztulkotu vienu vēlmes otriem, bet es to īsti nesauktu par to, ko tradicionāli saprot ar IT.

 

Par Java++ arī daļēji piekritīšu, tomēr vai tas vectēvs iemācoties Java++ un zinot arī Java neplusplus nevarēs piem. tulkot no vienas valodas uz otru? Zinu vienu paziņu, kurš tieši ar šo nodarbojas un diezgan normāli dzīvo, indusi viņu arī pagaidām neēd ārā. Pats es savā nozarē darbojos diezgan nesen (2g.), bet strādāju jau no 15 gadu vecuma un ik uz soļa redzu cilvēkus, kas izdeg cenšoties būt par visčaklākajiem un centīgākajiem.

 

Nez, galvenais, manuprāt, ir nestagnēt. Arī es esmu pa 20h rukājis, kad tikko šķīlāmies ārā, bet es nekad neparakstītos uz to, ka tā kļūst par normālu lietu. Arī tagad nestrādāju minimumu, bet gan tik, cik varu efektīvi izdarīt pa dienu. Vai es tāpēc esmu slinks? Esmu strādājis stroikā, kur bija nolikts, ka jāstrādā 10h dienā un arī sestdienās. Vienu dienu tā var nostrādāt, bet pēc tam vienkārši sanāk, ka vairāk nosēdi uz strjoma vaktējot, vai nenāk prorabs.

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Parasti švaki ir tiem, kuri nekā nedara - nedara neko fizisku un neatpūtina galvu, neiet svaigā gaisā, jo uzņemtās informācijas daudzums IT cilvēkam ir milzīgs. Tad kad ienāk jauni dzelži, jāmigrē serveri, jāuzkodē kāds sīkums utml..., tad nekad neko lieku nedaru, ja redzu, ka tas būs par daudz maniem spēkiem. Mierīgi un bez steigas :)  .Mājās cenšos darba lietas nedarīt. Nepārtraukti mocīties no rīta līdz darba dienas beigām manuprāt nav normāli. Esmu vairāk pa datortīkliem un serveriem, domu nākotnē programmēt jau sen atmetu tieši šo iemeslu dēļ. Principā jau varētu to darīt, taču man tas ir par daudz :)

Kad ir lielas pārkārtošanās uzņēmumā, piem., serveris jāpārinstalē, tīkla kastes jānonfigurē, klientu datori jāinstalē un jāklonē, jātaisa bekapi tad sanāk daudz rukāt, tur neko... bet pēc tam, kad viss smuki strādā var uzelpot. Un galvenais, lai bekapi pa rokai un taisās regulāri, lai mazākas galvassāpes un mierīgi var gulēt vakarā aiziet :D

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

vectēvs iemācoties Java++ un zinot arī Java neplusplus nevarēs piem. tulkot no vienas valodas uz otru?

 

 

Visdrīzāk jau nē, viens bijušais kolēģis bija tur nostrādājis gadus 10, visu tur iekš oracle sarakstījis.   Viņam lika vākties prom. 

Atrada kādu, kas rumānijā par grašiem to darbu darīs. 

 

LOL   :)   vectēvam izgāja:

 

betfair-redundancies.jpg

 

 

 

atnāks jauns hipster brillēs un teiks "Hei, vectēv - tagad tak neviens vairs neraksta Java

 

es esmu šāds hipster,  diemžēl man nākas arī kodēt draņķa javā, par laimi ne visu laiku 

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

 

 

cītīgi un smagi strādāt tas jau standartā latvijā
 

 

Tur visiem programmētājiem liek strādāt līdz nomirst 35 gadu vecumā.   

Un, ja ir vēl dzīvs pēc 40, tad tāpat neviens darbā neņem.   :)

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Jāstrādā ar mēru!



:hunter:

Link to comment
Share on other sites

Es pats arī raujos gan pa vakariem pēc darba, gan arī brīvdienās.

Neiesaku nevienam tā darīt, jo reāli dzīve pārvēršas par vienu lielu darbu.

Reāli sāk čakarēties veselība - arī garīgā (depresija u.t.t.)

Galvenais ir tas, ka pēc šāda perioda ir brīvs laiks, tad vairs nezinu ko darīt.

 

Tā kā iesaku labāk tad strādāt savas 8h un par darbu aizmirst.

Es jau tieši otrādi uzskatu, ka muļķi un neveiksminieki strādā ilgas stundas, lai kautko nopelnītu. Gudri un veiksmīgi ir tie, kas nepiepūloties spēj nopelnīt (domāju par legāliem veidiem).

Link to comment
Share on other sites

Es pats arī raujos gan pa vakariem pēc darba, gan arī brīvdienās.

 

 

Nu tad apsveicu,    vai tu strādā tajā accenture ?    Man reiz tur piedāvāja strādāt - 370ls un overtime    :shok: 

Palasot tos briesmu stāstus iekš http://exposingevilempire.com   nav nekāds brīnums.    :resent:

 

Accenture_trust_us_with_your_career.jpg

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

 

 

Gudri un veiksmīgi ir tie, kas nepiepūloties spēj nopelnīt (domāju par legāliem veidiem).
 

 

Un tie, kas dara kaut ko tādu, kur ir vērts piepūlēties.

Link to comment
Share on other sites

Pārsteidzīgākais visā šajā epopejā, ka tajā superīgā kantorī Accenture (lasīt: Evil Empire) neviens nepamanīja, ka veselas 4 dienas kolēģis guļ pie galda nolicis karoti.

Interesanti arī, ka raksts ir humora sadaļā, un vismaz puse no tā ir joki. :)

When interviewed by the police, the tumor denied any accusations of planting the stroke in the opposite brain half: "I know nothing, he he he"

Link to comment
Share on other sites

versatile

Par nelāgo pieredzi ar azartspēļu kantori - spriežot pēc draugu pieredzes ātro kredītu kantorī (amatā saistītā ar sistēmu izstrādi) un līdzīgās iestādēs - kāda industrija, tādi spēlētāji.

Nevajag domāt, ka kantoris, kas vārās no citu stulbuma, nabadzības vai atkarības būs lojāls pret saviem darbiniekiem. In fact, uz tādu aizejot jau esi sev karmu nopelnījis.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

MarisO: kā iesācējam savulaik neslikti. Kādu tev tur līmeni novērtēja - junior programmer, senior programmer, analyst, senior analyst? To līmeni atzīsti par atbilstošu? cik gadu pieredze bija piekritīgā amatā?

Link to comment
Share on other sites

cik gadu pieredze bija piekritīgā amatā?

 

2 gadi

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

 

 

savulaik neslikti.

 

man tolaik iedeva ap 1k citur bez runas.     ir starpība



 

 

karmu nopelnījis.
 

 

ta jau man vajadzēja uzkrāt labo DataPro karmu   :)       nez kāpēc visiem par velti sanāca tur pastrādāt   LOL

Link to comment
Share on other sites

MarisO: un citur arī aizgāji? vai arī aizmuki uz Angliju pa taisno?

Link to comment
Share on other sites

 

 

citur arī aizgāji?
 

 

Aizgāju gan,  es Latvijā nostrādāju 7 gadus.   UK  - jau 5.

Link to comment
Share on other sites

tas tāds tolaik 1.1k bija vidusmēra alga uz rokas vai arī izdevīgākais no piedāvājumiem? Kaut kā nemanīju laikus, kad cilvēkam ar 2 gadu pieredzi programmatūras izstrādē uzreiz visur virs tūkstoša piedāvātu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

vai arī izdevīgākais no piedāvājumiem?
 

 

protams, izdevīgākais



 

 

nemanīju laikus, kad cilvēkam ar 2 gadu pieredzi programmatūras izstrādē uzreiz visur virs tūkstoša piedāvātu.
 

 

tādi laiki Latvijā nav bijuši

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...