Jump to content

Pretkaķu siets logam - kur pasūtīt?


usver
 Share

Recommended Posts

Dzīvoklim ir iestiklota lodžija un 2 kaķi. Uz vasaru nepieciešams kaut kāds siets/reste, lai vēdinot kāds kaķis neizkristu laukā (nav pirmie stāvi).

 

Sērijveida pretodu sietus piedāvā vairāki kantori, piemēram, zebralogi. Bet kur ir iespējams pasūtīt pretkaķu sietus - lai cilvēks ierodas, nomēra, sagatavo, uzstāda? Ir kādam pieredze? Pašam gatavot nav vēlmes un prasmju - labāk pasūtīt profesionāļiem.

Ir doma sliktākajā gadījumā doties uz K-Rauta - viņi it kā piedāvā gan konsultācijas, gan dažādus uzstādīšanas pakalpojumus, bet nez vai ņemtos speciāli kaut ko nestandarta gatavot.

 

Visu lodžiju restot ciet nav vēlmes, vajag tikai noteiktu loga vērtni no ārpuses aizsegt. Risinājums VAR būt pastāvīgs, nenoņemams.

Logi veras horizontāli uz iekšpusi, rāmji koka max 4cm biezumā, vērtnes platums ~40cm.

Smagākais kaķis: ~8kg, ar nagiem un zobiem. Metālu negrauž, paplānu zemapmetuma liekamo sietu ar spraudītēm mēģināju - saplēš pa stiegrai vien un knapi notur kaķi, kas aiz loga ieraudzījis, piemēram, balodi. 

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ar tiem pašiem, kas izgatavo pretodu logus, arī dodies ar savu sāpi. Galvenais ir karkass atbilstoši loga izmēram, ko iestiprināt logā, bet resti sliktākajā gadījumā vari depo no žoga izgriest. Tas būtu tāds normāls un ilglaicīgs variants.  Iespējams, pati firma piedāvās kādu labāku sietu. 

 

Ir bijusi darīšana ar žalūziju kantori, kas sēž Spice Home 2. stāvā un skatīti dažādi pretodu/pretmušu varianti sakarā ar tuvojošos vasaru.

Link to comment
Share on other sites

(labots)
lai vēdinot kāds kaķis neizkristu laukā (nav pirmie stāvi)

 

Kāpēc Tu domā, ka kaķis kritīs laukā? Man kaķis pa 7 stāva lodžijas margu staigā ik dienas, tikai vienu reizi pa 2,5 gadiem nokrita. 

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Es arī dzīvoju 7. stāvā. Mans kaķis ar virs 7KG un mierīgi uzlec uz maliņas un balansē uz "naža asmens". Ja nedaudz pazaudē līdzsvaru, pietupjās, kad līdzsvars nostabilizēts atsāk iet. Kaķi nevajag novērtēt pa zemu. Kaķī ir daudz neapskaužamu īpašību. Starpcitu vienreiz man kaķis bija pievilcies pie balkona malas un mutē bija baloža spalvas. Kaķis putnam pakaļ nelidos. Nebaidies!

Labots - Zoom
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

(labots)

slinks tas lielais kaķis - tik izlutināts, ka zemē liekot pat netaisās uz savām kājām stāties. būs kādreiz jānomet, jāpatestē, bet ir aizdoma, ka tāpat uz sāna arī varētu plakaniski nokrist zemē - sak', "nolieciet mani kā vajag". Un kaķu tik maz, ka baidos testēt - nožausies vai ne, izdzīvos nožaujoties vai ne.

 

Spice Home 2. stāvs un citi kantori - paldies, painteresēšos, ko viņi piedāvā.



ggg97: vienkārši gribu nodrošināties pret vajadzību katru gadu meklēt jaunu kaķi, kastrēt viņu, barot, audzināt no nulles ..

Ir 2 gana dekoratīvi eksemplāri, gribu tos pašus saglabāt, nesteidzinot viņu aiziešanu uz labākiem medību laukiem ar pārāk tuvu noliktu brīvo kritienu, pārāk tuvu noliktu žurku indi vai citiem riskiem.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Kādas sugas kaķi Tev ir?

Link to comment
Share on other sites

Zoom: minči vulgaris. 

Abi kopā reizēm dzenā viens otru, ķeksē un visādi citādi aktīvi uzvedas.

pusotru gadu veca bilde:

post-62394-0-88682600-1368134012_thumb.jpg

 

lielākajam no kaķiem iecienītākā poza ir tāda - vēders gaisā un viss labi, pabužiniet man vēderu. sliņķis, bet smags un tāpēc jāuzmanās, ka nenoveļas kaut kur.

post-62394-0-19782900-1368134077_thumb.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nu normāli. Man kaķis arī tā guļ pie tam galvu uzlicis uz spilvena kā cilvēks. Neredzu šeit nekādus draudus. Kaķis paliek kaķis. Varbūt uzliec plauktiņu ārpusē uz malas, tad ja nu tomēr tas kaķis ne tā, tad priekšā ir plauktiņš. Manā gadījumā drošība ir puķu kastes.

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Jā mans ar resns, guļ u vēdera uz spilvena un visādi citādi, ir izkritis pa 2 stāva logu ārā, un pēc 5 sekundēm jau pie dzīvokļa durvīm atradās, tākā tik resni un nemākulīgi viņi nav

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Domugrauds: ja man būtu 2. stāvs un vēl laukos, kur kaķis visu apkārtni zina, es arī neuztrauktos.  Bet stāvs ir krietni augstāks. Pilns internets ar stāstiem, kā pēc nojaukšanās kaķi vai nu beigti uz vietas, vai arī bijuši jāiemidzina. Ne jau visiem paveicas.

 Nav vēlēšanās spēlēt ruleti ar savējo "gan jau nekas nenotiks", tāpēc arī meklēju pārbaudītus risinājumus.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

raiviss

Es arī nevaru noskatīties, kā mana kaķene staigā pa 7.stāva margu. Skatās uz putniem un klabina zobus. Tad apsēžas un pusstundu sēž :D Nokrutusi vēl nav :p

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

wilz paprovē pats pa slapju virsmu uzkāpt

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tasteris

Tīklam jābūt pietiekoši izturīgām (kā jau teica iepriekš, tas var būt kaut kas līdzīgs žoga sietam). 48866bb3e4bc.jpg 
Es dzīvoju 7. stāvā, kur bija tikai pretodu siets, bet diezgan pamatīgi piestiprināts. Kaķis tāpat izkrita. Nesasitās, guva tikai psiholoģiskās traumas :), bet bija problēma viņu atrast. Bija aizskrējis no krituma vietas, atradām pēc ilgas meklēšanas zem kādas mašīnas.

Labots - vintars2
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

resti sliktākajā gadījumā vari depo no žoga izgriest.

 

Vai tiešām vienkāršākais nav nopirkt depo/krauta žoga sietu  (nevis pretodu, jo tam vajadzētu nopietnāku stiprinājumu) ar pietiekami smalku aci lai kaķis cauri netiek un ar dažām skrūvēm to nostiprināt? 

 

Nu redz, kamēr rakstīju ir jau iepsotēts tieši tāds risinājums...

Labots - Rik0
Link to comment
Share on other sites

vintars2: paldies, arī ļoti labs un vienkāršs risinājums. atgādina http://www.projectcartoon.com/cells/cell_13.jpg šito :)

 par to pazušanu tiešām ļoti svarīgi - pilsētā ej nu sameklē savu minci, kurā pagrabā viņš būs ielīdis, cik kvartālus aizklīdis uz izbailēm, kur tālāk dosies meklēt saimniekus. Nav jau ciems, kur visi zina visus "ā, šitais taču jāņa kaķis".

Link to comment
Share on other sites

PohuSeja

tfu, labi, ka tomēr izlasīju - citādi pret kaķiem bisi būtu ieteicis (shame)

 

klau, varbūt Tev ar boot-persona non grata - NC sazināties? kaķis viņam toč ir - liels, resns, smags mūdzis - viss saimniekā :))

nju un pieredze, kā ar tādu lopu (me domāju kaķi, nevis NC) tikt galā un pie reizes pasargāt no nepatikšanām viņa spalvainai pakļai

Link to comment
Share on other sites

Tufjord

Pa aizsargtīklu runājot.Praktiski un vizuāli labi izskatītos 5x5cm zvejnieku tīkls ar auklas izmēru ap 7mm. nostiprināts vienkārši uz āķiem logu stūros,ja liels logs tad 6gb.Un nevajag nekādus speciālus rāmjus un neaizņem vietu glabājot ziemas sezonā.

Link to comment
Share on other sites

jarajara

http://www.trixie.de/en/prod/Cat_Protective_Net_Reinforced_by_the_Roll,13214

tas par Tufjord tēmu. kaut kas jau to trixie produkciju tirgo , bet paņemam jebkuru tīklu , kaut speciālo mušenieku, vai zveknieku, vai voleja, kuram galva nelien cauri, un ar skavu pistoli kleibējam klāt. labāk ar kādām 16 - 20 mm skavām. man tā ir. un stāv pat pa ziemu . vienam logam, otrs normāls. kur galvu izbāzt. :) pašam.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
martinno

Paceļu mironi.

Ir balkons, nestiklots. Kaķene sākusi vazāties pa balkona malu un pa retam vēl mēģina pie kaimiņiem aizlīst, kaut arī iepriekšējos divus gadus tas nebija aktuāli (kaut kas smadzenītēs nogājis greizi).

 

Kur var nopirkt sietus ar acs izmēru līdz 5x5cm? Derētu gan plastikāta, gan auklas... Nepieciešamais izmērs 1.5mx3m, bet varu arī sastiķēt.
Kā versiju izskatu arī pretkurmju sietu, bet tas šogad esot baigais deficīts un nekur nav pieejams.

 

Izrakņājos pa netu - neko prātīgu neatradu - visur vai nu jāpasūta 100m ruļļi vai gatavo uz spec.pas.

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

tīkls kokiem (pret putniem), melns, acs kāda 3x3, ir depo. zaļu tikai neņem tas slikts. melns ar tādām kārtīgām plastiskām 2mm virvītēm.

tik vajadzēs kārtīgi (bieži) stiprināt, jo viņš ļoti elastīgs

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Ņem kaķi padusē un ej uz šejieni - https://www.trixie.de/heimtierbedarf/en/shop/Cat/AtHome2/Safety22/

 

Vēl ir alternatīva atrast kur var dabūt gumijlēcēju virvi un piesiet kaķi aiz astes vai, ja buržujs, staidzinātāju vestes. Ja nu tomēr pārkrīt pāri margai, tad lai var uzvilkt atpakaļ aukšā. Tas nekas ka pusdienu lietū un vējā nogatavinājies, toties nav nosities un nav nekur aizmucis. 

  • Atbalstu 1
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 11 minūtēm , Anonīms Alkoholiķis teica:

aukšā.

Tu gan esi augstasinīks ☹️

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Auksts kaķis ir labāks par karstu belašu.

  • Atbalstu 1
  • Kādas šausmas! 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , snukurins teica:

Eh,būtu man te visi tie kaķi no 7tā nokrituši lejā es būtu priecīgāks.

Mans nolidoja no 7-tā, un nekas viņam nebija. Tikko paziņam no 4-tā nolidoja, katram gadījumam aizveda pie vetārsta, vetārstam nekas nebija, ..un kaķim arī.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Paldies, ka atgādināji, jau laicīgi no aliexpress jāpasūta kaķu pārnēsātājs priekš viena kaķumīļa..

cat-carrier.jpg.740becd1736215a6f8e6b1f7b8a4a511.jpg

 

 

It sevišķi, ja vēl šito piesien virvē, gadījumos kad kaķis pārkrīt pāri margai, viņam var iet pakaļ pie pāris stāvus zemāk esošā kaimiņa, kam pret logiem šis sācis skrāpēties. Sliktākais kas ar to kaķi var būt noticis ir drusku izmircis, drusku vējā izpluinīts, drusku apsūkājis blakus lidojošās kaijas, izēdis apakšējā kaimiņa ledusskapi un kārtīgi izmīļojis viņa jūrascūciņu vai žurkas izmēra suni.

 

 

Atradu foršu gadžetu priekš mājdzīvnieku vizināšanas...

dog_canvas_sack.jpg.f764a409b0c3e61799b1768a406a514f.jpg

 

 

 

Labots - Anonīms Alkoholiķis
  • Atbalstu 1
  • Haha 1
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Tātad kāds Tevi mīl.

Pirms 44 minūtēm , snukurins teica:

un šamie lien iekšā.

 

  • Patīk 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Tie kaķi nevairojas dabiskā ceļā, bet gan tiek "tiek izglābti" visi pamestie un bez mājām palikušie. Protama, tas notiek tikai gadījumos, kad skaidrā latviešu valodā nespēj izskaidrot kur ir viņu mājas.. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...