Jump to content

Preču ievešana no UK


Cyrus
 Share

Recommended Posts

Sveiki! Lieta tāda, ka ir doma ievest pāris preces mazliet lielākos daudzumos. To svars varētu būt ap kādu tonnu. Doma tāda ar kravas auto (pats) aizbrauktu līdz UK uz preču bāzi, iekrautu savā auto preces, un tad caur tuneli uz Francijas, no kurienes tālāk uz Latviju. Ja pareizi sapratu, tad tā kā UK nav iekš ES, tad precēm tiktu uzlikts kaut kāds nodoklis. Es vēlējos uzzināt, kā viņi šo nodokli liek. Viņi to piemēro preču svaram, to vērtībai vai kā? Un cik liels šis nodoklis ir? Kā arī, ja pareizi sapratu, tad ja UK man šo nodokli uzliktu, tad tālāk es droši varētu ar savu busu braukt no Francijas līdz Latvijai mierīgi šķērsojot robežas, jo tā kā esam ES, tad nekādi nodokļi man vairs nebūtu. Esmu diezgan "zaļš" šajā lietā, tā ka būšu ļoti pateicīgs par jebkādu feedback. Cheers! :)

Link to comment
Share on other sites

vecteevs
(labots)

Caur tuneli neviens ar auto nebrauc, tikai paarved pa dzelzscelju.  Uk ir  gan ES, gan Eiropas ekonomikas  telpaa. Skaties praamju cenas, smago vest  labaak ar praami, varbuut pat ar diviem praamjiem no UK uz Calais, vai pat holandi uzreiz , un  no vaacijas pa taisno uz Klaipeedu vai Liepaaju,  viss atkariigs pa kaadu cenu nokjer praamju biljetes, cik shoferi un cik ilgaa laikaa jaapaspeej atbraukt.

Ja nav nekaada  prece, kuras apriti regulee iipashi noteikumi, piemeeram akciizes vai  strateegjiskas noziimes  preces, tad neviens iipashi nepiesies, galvenais, lai ir izcelsmes dokumenti klaat.

Labots - vecteevs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

ja tās nebūs cigaretes vai alko, tad nekādu nodokli neliks. tikai papīrus gan tev vajag visus līdzi, ja ne vari palikt kaut kur pa ceļam Vācijā un sodos nomaksāt vairāk kā mantu vērtība.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja pareizi sapratu, tad tā kā UK nav iekš ES

 

nepareizi saprati. UK un Īrija ir iekš ES. 

Link to comment
Share on other sites

UK nav Šengenā, tāpēc ir pasu kontrole uz turieni braucot.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...