Jump to content

PHILIPS TV defekts


ridao
 Share

Recommended Posts

Priecīgus forumiešiem pautiņsvētkus!

Situācija sekojoša: objekts- Philips LCD teļuks 32PFL5604H/12. Nokalpojis godam gandrīz četrus gadus, bez jebkādām problēmām un gļukiem. Vakarrīt pirms ieslēgšanas pamanīju, ka sarkanā diode uz paneļa nevis vienmērīgi deg kā parasti, bet mirgo. Mēģinot ieslēgt ar pulti, kā parasti sāka mirgot baltā diode, bet ne bilde ne skaņa neparādījās, turklāt baltā diode kādu brīdi mirgo, tad nodziest un pēc tam atkal sāk mirgot. Pēc dažāda veida eksperimentiem, tai skaitā firmvāres pāršūšanas, konstatēju sekojošo: pārstartējot teļuku ar štepseļa metodi pie izrauta virszemes tv antenas štekera aparāts strādā bez problēmām (ar dreambox vai pieslēgtu laptopu). Pārslēdzoties ētera tv režīmā un iespraužot antenas štekeri, bilde un skaņa ir, bet baltā diode sāk mirgot un televizors vairs neklausa ne pultij, ne sānu pogām. Turklāt bilde periodiski nomirgo (paliek uz mirkli tumšāka, pēc tam atkal normāla). Pārstartējot pie izrauta antenas štekera teļuks atgriežas normālā darba režīmā t.i. viņš atsakās normāli darboties tikai ar pieslēgtu virszemes tv antenu. Pārējie trīs mājā esošie televizori ar to pašu antenu darbojas bez problēmām.

Varbūt sagadīšanās, varbūt ne, bet gļuks uzradās tieši naktī, kad notika pāreja uz vasaras laiku.Teļukam bija ieslēgta automātiska vasaras laika opcija.

Vai kādam ir bijusi saskare ar šādu televizora defektu? Kādi iespējamie rakšanas virzieni? Ja kāds ir risinājis šādu problēmu, tad kādas iespējamās izmaksas?

Link to comment
Share on other sites

Par to, ka autorizētais serviss atrisinās problēmu, es absolūti nešaubos :sarkasms:

Pirms triekties ar visu teļuku uz Rīgu un atstāt tur pagaidām nezināmu naudas summu, gribu uzzināt biedru pieredzi un idejas saistībā ar šo defektu.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Vakar runāju ar vienu bootieti un viņš stāstīja par līdzīgām problēmām uz vismaz 2 TV. Gan jau viņš pamodīsies un te iepostēs savu pieredzi.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Tad būs jāgaida kad brīvdienas beigsies, darbā ieradīsies LATTELECOM spečuki un bagu novērsīs. Kā alternatīvs risinājums varētu būt ārējā uztvērēja lietošna.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS- gribi teikt, ka telekoms "uzkāra" televizoru?



 

Man ir tāds pats aparāts, tādi pat simptomi!

 

Sen, vai arī tikai nupat parādījās?

Link to comment
Share on other sites

Ir vēl vienam tieši tā paša problēma ... izskatās pēc kaut kāda telecom gļuka ?

Link to comment
Share on other sites

(labots)
 

Ha!

Izskatās točno, ka jāceļ kājās Lattelecom "speciālisti" . Es jau domāju, ka tie ir mani "suņa murgi" par saistību ar pāreju uz vasaras laiku, bet nu rādās, ka neesmu vienīgais cietušais un teļuks nebūs vis pie vainas.

 
 
Labots - ridao
Link to comment
Share on other sites

Man divi Philips TV aizgāja gulēt pēc pārejas uz vasaras laiku. Abiem iekšā modulis ar Lattelecom virsemes TV kartiņām. Jāgaida otrdiena, jo domāju, ka Lattelecomā meklējama problēma.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Man viņā pat nav ne moduļa, ne kartiņas. Skatījos tikai bezmaksas kanālus.



EDIT:

Atlika pacelt jautājumu Lattelecom forumā un gļuks ir novērsts!

Pagaidām gan bez komentāriem no LTC puses.

Labots - ridao
Link to comment
Share on other sites

Cik palsīju Lattelecom forumā: tā nav Philips problēma, bet gan TV ciparu signālā ir gadījusies kļūme, jo tā nav TV pārstartēšanās, bet gan tikai signāla meklēšana. Līdzīgām problēmāma vajadzētu būt arī citu marku TV, tākā nekas cits neatliek kā gaidīt rītdienu..



Jopt, tiešām aizgāja.. :D

Link to comment
Share on other sites

king_ufo

Philips LCD teļuks 32PFL5604H/12
Sākumā Softu pāršuvu domāju ka nobrucis bet nekā. Problēma tika atrisināta :) Izņemu CAM moduli no TV uz nakti un atslēdzu no elektrības TV. Nākamā rītā ieslēdzu TV bez CAM moduļa un tas strādāja, tad izslēdzu ieliku CAM  moduli atpakaļ un ieslēdz TV. Viss darbojas :)

Link to comment
Share on other sites

 Ta ņepričom tur šoreiz modulis.

Bļin, kad vienreiz beigsies šitās Lattelecom lažas? :sekss:

Labi, ka iegadījās brīvdienas, citādi būtu pilnas darbnīcas ar teļukiem un veiklie darboņi normāli iekasētu par it kā veiktiem remontdarbiem. Kaut gan tie kas nelasa forumus gan jau rīt tāpat stieps teļukus remontēt, jo nebūs vairs mēģinājuši ieslēgt. :rus_roulette:

Link to comment
Share on other sites

andrievs

Lattelecom

Foruma administrācija:

Nekādas izmaiņas "par godu" laika maiņai Virszemes TV apraidē netiek veiktas - viss tiek pārraidīts tieši tādā pašā veidā, tajās pašās frekvencēs ar tiem pašiem tehniskajiem datu kanāliem TV programmai u.c. datiem kā pirms tam. Šī problēma tātad ir pazudusi pati no sevis. Acīmredzot, TV bija nepieciešama ilgāka atvienošana no strāvas.  :mrgreen2: 
Link to comment
Share on other sites

Nu protams!

Viss kā vienmēr.

Kā sagrēkojies bērns: es neko nedarīju, es neko neredzēju, nedzirdēju un nezinu- viss notika pats no sevis. :sorry: 

Jūsu televizori paši salūza un paši arī saremontējās. :wacko2:

Link to comment
Share on other sites

Maniem senčiem identiska problēma bija ar Philips TV, ne tie redzēja translāciju no Vatikāna, ne citas pārraides svētku dienas, jo diemžēl laiks bija tik sūdīgs, ka vien mājas vajadzēja sēdēt. Loti labi, ka tas notika brīvdienās, jo tas būtu darba dienās, tad daudzi kantori nopelnītu, kaut vai par diagnostiku, un daudziem būtu izdevumi. Rītdien ar Lattelekom vajadzēs runāt par kompensācijas iespējām, jo kasjaks ir viņu lauciņā.

P.S.

Kad zvanīju uz Lattelekom supportu, tie ieteica iegādāties ārējo dekoderi....... :-)

Link to comment
Share on other sites

 

Tas bija domāts kā 1. aprīļa joks no telekoma puses.

 

Tas tak nopietns kantoris :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...