Jump to content

Vai tiešām teju vai visos krekos ir vīrusi?


erniits
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Es pat nedaudz šeit serčā paskatījos un nepamanīju šādu tēmu.

Vai tiešām teju vai visos krekos un keygenos ir vīrusi?

Nesen ar čomu pļāpājām un tad pamēģināju pats. Viņš lietoja AVG, es NOD32 (tagad AVG, vismaz pagaidām). Uz vieniem un tiem pašiem failiem (būsim atklāti - krekiem) viens reaģē, otrs nē. Cik novēroju NOD vispār ļoti asi uztver krekus un keygenus - teju vai visus aizvāc no manām acīm, pirms paspēju viņus salikt(visos kaut kādi generic W32 trojan) , tad nu nākas atjaunot, likt izņēmumus un, drošības labad, ielikt izņēmumu ar izņemtu ķeksi firewall'ā (W XP firewallā neatrodu iespēju bloķēt kādu failu, tādēļ pievienoju to izņēmumiem, uzlieku iekšējo tīklu un izņemu ķeksi - ceru, ka tas nav stipri nepareizi). Kā tāds NOD man dikti patika, daudzus gadus atpakaļ man viņu ieteica šajā forumā, kā labu antivīrusu, kas nerij resursu(kā to darīja Norton). Daudzkārt pat apsvēru iespēju to iegādāties, jo (kad skatījos) maksāja drusku virs 20Ls uz gadu, kas nav astranomiska summa un uz vāciņa vēl kaut kādi medāļi rotājas.

Tāpat skatoties torrentu komentāros teju vai visur kādam kāds antivīruss ir nobļāvies.

Un kādā manīju pieliktu komentāru, ka antivīrusi bloķējot krekus, jo galu galā tie ir nelegāli un bojā biznesu utt.

Neesmu paranoiķis, bet piesardzība tomēr arī ir nepieciešama - patīk lieki nepalēnināts dators un internets.

Kur tad īsti ir taisnība? Vai NOD ir paranoisks? Vai vienkārši Eset spečuki meklē visus krekus un pievieno tos vīrusu sarakstam? Vai varbūt tiešām pasaulē nav datoristu kuri uztaisa kreku tādēļ, lai visiem nebūtu jāmaksā barga nauda, lai paspēlētos(nerunāju par naudas pelnīšanu) ar to, vai citu programmu?

Labots - erniits
Link to comment
Share on other sites

Programmatūras licence neļauj disaseblēt un izmainīt izpildkodu.

Ja nepārkāpsi licenci, tad par augstākminēto jautājumu galvu varēsi nelauzīt.

 

P.S. Tu tiešām domā, ka hakeri sēž nedēļām, krakus rakstīdami, lai tikai puiši Bolderājā varētu padzenāt spēlītes?




Vai varbūt tiešām pasaulē nav datoristu kuri uztaisa kreku tādēļ, lai visiem nebūtu jāmaksā barga nauda, lai paspēlētos(nerunāju par naudas pelnīšanu) ar to, vai citu programmu?

 

Spēles nemaksā bargu naudu. Bargu naudu maksā dažāda īpašiem mērķiem paredzēta programmatūra.

Link to comment
Share on other sites

erniits
(labots)

Tieši tā - es par spēlēm nerunāju - pašam mīļākā spēle ir solitārs un, varbūt, cmr2, kurai bija nepieciešams tikai disks.

Šī saruna ar čumu panesās runājot par SolidWorks - STUDENTU versija maksā 150zaļos - piedod, bet Latvijā nav daudz studentu, kuri var to atļauties.

Jā, un es ticu, ka hakeri var rakstīt kodus arī tikai prieka pēc. Man nav ne jausmas cik liels darbs tur jāiegulda, bet, ja uzskata, ka wikileaks nav domāts teroristu informēšanai un pasaules graušanai, kreks tā pat kā TPB var būt vienkārša atbilde uz naudas kāšanu, piemēram, man nav skaidrs, kāpēc MS Office 2010 Home&Student maksā vairāk kā 70Ls (ar abonomentu (īsti nesaprotu, ko tas nozīme,ja neskaita to, ka pēc gada būs jāmaksā atkal) uz gadu) - programmu bloks, kura pamats ir 20 gadus vecs cauri laikam papildināts n-versijās un regulāri vizuāli uzfrišināts. Toties antivīrusi, kuros tiešām tiek ieguldīts regulārs un liels darbs(pēc manas saprašanas) uz gadu maksā 20-30Ls, Tildes Birojs, kura noiets ir 10n reizes mazāks kā MS Office, maksā 20Ls, un tajā ir iekļauta nopietna un ļoti laba vārdnīca, kas tiek uzlabota tikpat cik Word pēdējo 4 gadu laikā.

Es neatbalstu zagšanu, bet visu nevaru atļauties - vienā datorā turu tikai legālu programmatūru. Diviem to nevaru atļauties, īpaši, ja gribu/vajag iemācīties darboties ar SolidWorks, kādu audio apstrādes programmatūru utt.

Tādēļ jautājums paliek: vai tiešām visi kreki ir domāti datoru bojāšanai un uzlaušanai.

P.S. Kāds labums hakeriem no "mazo cilvēku" datoru uzlaušanas? Ļauns prieks?

Labots - erniits
Link to comment
Share on other sites

vai tiešām visi kreki ir domāti datoru bojāšanai un uzlaušanai.

mīlulīt, bet tas tak bizness  :pleasantry:

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Atbildot par tēmu - nē, ne visi crack vai keygen ir vīrusi. T.i. - ne visi nodara datoram praktisku postu. Paskaidrošu sīkāk:

 

Antivīrusiem raksturīgi, ka nereti keygen un crack (tāpat kā visus spēļu trainerus, atmiņas manipulācijas aplikācijas, un, ik pa laikam, pat dažādu programmu oriģinālās patch instalācijas) viņi ķer ciet tā vienkāršā iemesla dēļ, ka analizējot šos failus antivīrusi redz tajos esošo izpildkodu, kurš, lielākajā crack skaitā, tiek izmantots, lai veiktu tā saucamo injekciju kādas aplikācijas izpildfailā. Kā likums šādas darbības ir raksturīgas arī vīrusiem (tie injecē sevi sistēmas procesos, atgriežot pieejas dažādiem tīkla resursiem legalitātes pārbaudei - uz mata kā crack).

 

Pēc savas būtības crack un vīruss dara tieši vienu un to pašu - tas izmaina kādu aplikāciju, neļaujot tai savienoties ar ražotāja serveri (vai lokālo diskdzini) un pārbaudīt savu legalitāti. Atšķirība vien tajā, ka vairums vīrsusu to dara dēļ tā, lai tos nevarētu atrast un izdzēst, un lai tie fonā varētu slaukt lietotāja informāciju, datus un izmantot datoru botneta tīkla ietvaros, savukārt crack paredzēti, lai spēles un aplikācijas nezinātu, ka ir zagtas.

 

Tiesa - nedrīkst aizmirst, ka pasaulē ir maz 'godīgo' hakeru apvienības, kas izlaiž savus crackus tieši tādēļ, lai iespītētu naudas kāsējiem. Lielākoties šo apvienību veidotajos crack ir pat īpaši izdalīta rindiņa, ka "lai gan šis ir radīts, lai tu varētu izmēģināt programmu ar pilnu funkcionalitāti, mēs tomēr iesakam iegādāties produktus, lai neapturētu programmatūras progresu". Ļoti liels vairums crack tiešām nāk komplektā ar visādu zarazu, un crack izmantotāji tiem tiešā veidā palīdz - liekot antivīrusos izņēmumus, izslēdzot firewall, utt. Tāpat arī grāvja otrā pusē ir programmatūras ražotāji, kas bieži sadarbojas ar antivīrusu ražotājiem, ziņojot un pievienojot antivīrusu datubāzēm arī nekaitīgos crack - roka roku mazgā, un visiem iesaistītajiem ir izdevīgi izskaust crack veidotājus.

 

Ja tiek zagta programmatūra, tad to tomēr labāk darīt no lielākajiem un pazīstamākajiem torrent trackeriem - kā pirātu līcis, un līdzīgiem. Tur ir liela lietotāju bāze, kas pārbauda šos crack un attiecīgi ātri vien noziņo par kaitīgajiem crack, turklāt šajos pašos trackeros ir pat savējo hackeru komandas, kuru crack ir populāri ar to, ka nenāk komplektā ne ar ko kaitīgu.

Labots - Arnolds Piepe
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Diviem to nevaru atļauties

Tieši tāpēc ir abonements (58 ls par 5 datoriem uz gadu=11,6ls/dators/gads) un studentu versija (49 ls par 2 datoriem uz 4 gadiem=6,125ls/dators/gads).

Vienam datoram paredzētā versija, kas nav jāabonē, maksā 91 ls, iznāk ik pa ~trim gadiem, un pa vidu jaunas iespējas pievienotas netiek (abonenta versijai tiek), attiecīgi, ja to mainīt reizi 3 gados - 30,33ls/dators/gads, ja pirkt katru otro versiju - 15,17ls/dators/gads.

Vārdu sakot, neabonēt ir izdevīgi tikai tad, ja neesi students un ir maz datoru, vai arī ja ļoti reti maini Ofisa versiju.

Ja par topiku :D tad bieži vien pietiek atarhivēt kraka exe failu, lai saprastu, ka tas ir vīruss+kraks. Bet ja atarhivēt neizdodas, tas neko nenozīmē.

Labots - Charlie
Link to comment
Share on other sites

AVG free edition pa retam pabļauj par kādu ne visai licenzētu aplikāciju :)  NOD vispār tika ātri naxrenizēts, jo apetīte uz resursiem šamam bij gigantiska ...

Link to comment
Share on other sites

Gigantiska apetīte ir Kaspariņam. Pats jau gadus 3 lietoju NODu un nejūtu vispār, ka bremzētu. NODs gan vairumu krekus ņammā nost no diska uzreiz, kā vien uziet uz viņiem.

Link to comment
Share on other sites

Ja programmas tiek ņemtas no puslīdz uzticamiem avotiem, tad problēmu parasti nav. 

 

Par cenām - parasti kompānijas nosakot cenas rēķinās ar ASV vai rietumeiropas ienākumu līmeni un naudas apgrozību. Mums kā trešās pasaules valstij (pēc ienākumu līmeņa) pa lielam viņas nav pa kabatai... 

Vēl vairāk - piemēram MS un vēl pāris kompānijas priekš LV ir noteikušas pat augstākas cenas nekā priekš USA... Godīgi - vai ne?

Link to comment
Share on other sites

Man antivīrusa nav vispār, tāpēc uzbļaut var tikai sieva... /sarkasms/. Nodam ir labs online skeneris  tas laikam arī viss. Visefektīvākais antivīruss joprojām atrodas starp krēslu un monitoru. Ja novelku kādu, failu, par kuru neesmu pārliecināts, uzlaižu tām pāri svaigu cureit.

Link to comment
Share on other sites

 

Vēl vairāk - piemēram MS un vēl pāris kompānijas priekš LV ir noteikušas pat augstākas cenas nekā priekš USA... Godīgi - vai ne?

Drīzāk jau nevis priekš LV, bet priekš EU. Un arī, piemēram, Austrālijas. Un tikpat labi iemesls ir nodokļu politikā.

Link to comment
Share on other sites

 

lielākajiem un pazīstamākajiem torrent trackeriem - kā pirātu līcis, un līdzīgiem

 

No atvērtajiem trakeriem programmatūru un spēles "pirkt" neiesaku. Tieši tur parasti ir pilns ar zarazu. Iesaku izmantot slēgtos krievu trakerus, kā rutracker.org. Ja tur uzrodas kāda zaraza, ir cilvēki, kuri to atkož un noziņo pārējiem. 

Link to comment
Share on other sites

rutracker ziedu laiki ir pagātnē. pārāk daudz šie sākuši vākt ārā pēc jebkura uzbrēciena. pārgāju uz nnm club.

Link to comment
Share on other sites

Patiesi, esmu saskāries ar antivīrusiem, kuriem kraki šķiet pārāk līdzīgi vīrusiem, un tie tos nobloķē. Tāpat esmu arī saskāries ar krakiem, kuriem reāli IR tas vīruss iekšā. Viens variants, ko darīt ir - paskatīties, kā antivīruss ir nosaucis atrasto "vīrusu". Ja tas ir kāds reāls vīruss (un netā par to var atrast infu), tad dzēs ārā. Ja tas ir kaut kāds "Generic.Keygen", tad viss bumbās.

 

Bet, visdrošāk, protams, būtu piešķilt kādu virtuālo mašīnu (ar disablētu tīklu) un palaist to kraku tur, bez administratora tiesībām. Ja tur būs vīruss, tad to uzreiz varēs redzēt procesu sarakstā. Tāpat arī vīrusaini kraki parasti nedara to, ko viņiem vajadzētu darīt (krakot). Ja kraks reāli strādā, tad ir liela iespējamība, ka tas ir tīrs.

 

Bet tagad, sakarā ar to, ka programmatūras krakošanas ir pārāk slidens temats priekš šī foruma, topiku slēdzu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...