Jump to content

Resiivers+gala pastiprinaataajs?


mariachi
 Share

Recommended Posts

Sveiki!Veelos iegaadaaties resiveri,uz kaa vareetu arii kvalitatiivi paklausiities muuziku.Kaa jau visi saka.ka resiiveri nav muuzikas klausiisanai,tapeec arii ir jautaajums par gala pastiptinaataaju.Domaaju 2 kanalu amp prieks stereo.Cik saprotu vajag resiveru ar pre out izejaam?Vai arii vienkaarsi nopirkt labu resiveri kaa piem.Denon 3133,Marantz 7005,vai Yamaha a 1010 visi triis tagat apmeeram vienaadaas cenaas.Tumbas gribeetu plauktinieces apmeeram B&W CM1 liimenii.

Link to comment
Share on other sites

IMHO uz minētajiem rešiem tīri labi var arī mūziku klausīties.

Link to comment
Share on other sites

mariachi

Kaadreiz dzirdeeju,ka resim CD aparaatu nav veerts likt klaat...buusot tas pats kas ar DVD.



Un veel man dikti patiik vienas plauktinieces kuraam pretestiiba ir 4 omi.

Link to comment
Share on other sites

Nesaprotu vispār tavu jautājumu, ja tāds vispār ir, pagaidām izskatās, ka esi vienkārši paņēmis "dārgo" galu lai pastaipītu krānu.

Ja nu gadījumā es kļūdos, tad ieteiktu pierakstīt savas vēlmes, budžetu, klausīšanās stilu un kādam mērķim vispār tiek pirkta tā aparatūra.

Kvalitāte? - ļoti stiepjams jēdziens, iesaku precīzāk definēt

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Nu kāda vispār runa var būt par mūziku, ja nav lampu pirmspastiprinātāja? Nu Kāda?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kaut kas nav īsti pateikts līdz galam. Kāds sakars te ar preout izejām un kādai mūzikai resīvers neder? Ja klausīsies tikai mūziku, pērc pastiprinātāju un neradi sev pašam problēmas.

 

Pats ilgus gadus lietoju sakarīgu resīveri un galvenokārt mūzikai - strādā gan uz 4 un 8Om tumbām, var likt klāt jebkādu aparātu, kas skan un no 2-kanālu ieejas var dabūt 2-kanālu skaņu, ja vien pieslēdz 2 tumbas un iestatījumos norādi kā 2 izejas, respektīvi, ja ir izlasīta aparāta lietošanas pamācība, tad no CD nekas uz DVD nepārveidojas.  

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Skrandainais : :D :D :D

runa vairaak ir par to, ka normaalas kvalitaates cd aparaatos ir ar kaartu labaaki dac nekaa standarta dvd. tas rada skanjas nianses. leetaa gala resiiveri visas taas atshkjiriibas noeed, taa, ka nekaadu starpiibu vairs nevar dzirdeet.

 

Cita lieta, ka jaa -- autoram taakaa tie uzstaadiijumi taadi.. nekaadi .....lietoshu kautko, sazin ko, un pastaastiet kautko par 4 omiem...

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

kevins, neko nepareizu nepateicu :) Visam jābūt balansā, lai būtu kaut kāda jēga pirkt dārgus verķus.

Link to comment
Share on other sites

Saruna te tāda... nekāda... es, piemēram, šobrīd esmu salicis kaudzē visas sasvas kastes un skatos, ka man sanāk labs quad-ampings, basiem, tiesa, derētu D-klasi, nevis Holtona mosfeta galu, kaut arī ar 8 tranzistori plecā paralēli. Bet tas nu tā. Doma sekojoša - man šķiet pareizāk šādā gadījumā lietot labu aktīvo krosu, kaut vai to pašu miniDSP, kas, komplektā ar Kaspich pluginu varētu ausīm dot daudz patīkamāku skaņu, kaut iegūtu ar "visnotaļ nepareizu pieeju". A mani neuztrauc, ka tur pa vidu ADC un DACošana notiek. Protams, lielāks izaicinājums būtu būvēt skandas ar pasīvo filtru, bet to es nemāku :)

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

Torni, var jau arī tīri labi iztikt bez ADC/DAC-ošanas: http://www.minidsp.com/products/minidspkits/nanodigi-2x8-k

Vajadzēs tikai vairākus DACus vai daudzkanālu DAC.

Ja miniDSP piekombinē šo: http://www.minidsp.com/products/minidspkits/minidigi un apmierina miniDSP DAC kvalitāte, tad var iztikt bez ADC-ošanas.

Vēl ir variants izmantot daudzkanālu skaņas karti un crossover pluginus vai advancētāku softu, piemēram http://www.bodziosoftware.com.au/

Labots - Darkheart
Link to comment
Share on other sites

Tu nesaprati. Man liela daļa skaņas avotu kā reiz ir analogie. LP, CC, open reel. Radio tuneris. Tur bez ADC neiztikt. Cipari man nāk tikai no DAT, CD, Minidiska.

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

Kā Tu izmantotu Kaspich pluginu? Datus iebarotu miniDSP softā?

Link to comment
Share on other sites

mariachi

Nu kaa lai pareizaak izsakaas...gribu aparaatu apmeeram 50 uz 50 filmaam 5.1 un muuzikai stereo,budzets 2-3k eiro,ja vajadzees var pastiept.Muuzika praktiski visa iznemot metaals.Skanas liimenis...biju Riigaa paklausijos Monitor audio gold gx 300 ar Vincent pastuuzi,loti patika kaa skan,protams taadu skanu no resiivera kurs nemaksaa entaas stukas nedabuut,tapeec arii intereseejos par gala pastuuzi resim.Nu piem.Marantz 7025 un Rotel RB-1552.

Link to comment
Share on other sites

mariachi

Gribu lai kaads man izskaidro par tehnisko harmonisko kroplojumu,to parasti uzraada parametros uz 4iem,6 vai 8 omiem.4 omu tumbaam tacu buus daudz lielaaks THK nekaa 8 omu,pie taa pasa aparaata,vai tas nav tik noziimiigi un vairaak jaapieeveers uzmaniiba tumbu juutiibai?



http://www.elac.de/de/produkte/Linie_240/BS_244/index.php 

Siis Elac bs 244 es biju domaajis ar 4omu pretestiibu.



http://www.elac.de/de/produkte/Linie_240/BS_244/index.php

Link to comment
Share on other sites

neizdomaa jaunvaardus un zinaatniskos terminus. ir THD ( total harmonic distortion ) , visaa pasaulee pienjemts apziimeejums, un to lieto arii 90% audio cilveeku latvijaa, un vinji savaa starpaa saprot, par ko runaa shajaa gadiijumaa.



kas attiecas par 4 omiem vs 8 omiem. Teoreetiski jaa, bet ne daudz lielaaks. Atkariigs no pastiprinaataaja/ resiivera, ko lietosi. Un pamataa jau, pastiprinosho iekaartu thd taa nopietni var saakt dzirdeet/ izveerteet tikai klausoties tuvu maksimaalajaam jaudaam, tad signaalaa ienestaas harmonikas ir ar augstaaku kaartu [ plashaakaa diapazonaa virs pamattonja ] un ir buutiskaak pamanaamas. Klusumaa klausoties, diezvai cilveeks, kursh bootaa meklee nKLs resiiverus/ tehniku, speej atshkjirt 0,01% thd no 0,005% ..... Turklaat njem veeraa, ka pashaam akustikaam THD ir veel ar kaartu lielaaks , par to gan neviens nerunaa ..... [ gan objektiivu, gan subjektiivu iemeslu deelj )

 

 

Un kaadaa sakaraa te tumbu juutiba ???

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

mariachi

Par THD skaidrs :),par jauniem terminiem arii :) nu tas arii laikam ir tas,ko visvairaak gribeeju dzirdeet(THD atskiribu).Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...