Jump to content

Atjautības uzdevums


specuks
 Share

Recommended Posts

Atjautības uzdevums - uzmini kuram no Rīgas ISP pieder tā kaste?  Nakošai jautājums - vai pie tās kastes nesi pieslēgts tu pats? Pievērsiet uzmanību kā tiek padota elektrība :))

post-63535-0-04749500-1359101711_thumb.jpg

Labots - specuks
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Blag, brīnumu ieraudzījis.. A kāda jūzerim razņica? - Ka tik viss strādā.

Ne visi apsaimniekotāji ļauj sadales izvietot kāpņu telpās/bēniņos- gribat konkurenci starp provaideriem un attiecīgi zemākus ciparus- klusējat. 

Šeit es redzu to, ka kaste ir ārdarba un iekšā esošais sniegs iebiris atverot durvis vai arī norauta gumija un ieputināts gar kanti, vai atstātas bija durvis vaļā (tehniķi visticamāk aizvēra) - i vsjo. Pagarinātājs apmests otrādi - sniegs kūstot iztecēs

 

Pastaigājot pa jumtiem - ne tādus tik brīnumus redzēsiet, šitie ir vēl tikai ziediņi 

 

Autor, vispār, jau itkā nedrīkst svešās sadalēs līst iekšā... kā tu jutīsies, ka kāds ienāks tavā dzīvoklī un sāks skatīties, kas tavā ledusskapī notiek?!

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

Es neko neaiztiku, es tik piegāju klāt un nofočēju. Man ir tāda nojausma ka tik HTC nestrādā tajākantorī un atpazina savu gara darbu :)) Nu droši.... nekauterjaties nosaukt pat viss labakos ISP...

Link to comment
Share on other sites

:)

Nu tas tak štrunts, priv. vai maza daudzdzīv. mājele :)

Ir redzēts, ka pietiekami nopietns (tagad apšaubu) ISP, kas ar internetu nodrošina bankomātus, savām iekārtām bēniņos barošanu pieķibinājis turpat trepju telpā pie apgaismojuma nozarkārbas. Tikai - pa ceļam līdz stāva sadalei  saskaitīju vēl vismaz 12 nozarkārbas 5 telpās + trepju starpstāvos. Vadi - visādi, t.sk. alumīnija ar alumīnija apvalku - varš - alumīnijs. Nekāda zemējuma. Uz puņķiem.

Link to comment
Share on other sites

Mani galīgi nepārsteidz tāda sadale. Savulaik, vēl interneta pirmsakumos, tiku dažus tīklus daudzstāvu mājās taisījis. Kad firmas īpašniekam teicu, ka vajag atsevišķu drošinātaju barošanai, elektrība jāpievelk no galvenās sadales ar zemējumu, jāizmanto ekranēti vadi un jāmontē pa jumtiem ārdarbiem domāts kabelis, tad mani par duraku nosauca, jo lūk tā neviens tak nedara. Par kautkādu zibensaisasrdzību i neieminējos. Par cik haltūrēt neprotu, līgumu ar mani protams lauza. Tāda ir reālā situācija, jo visi provaideri štuko kā tik lētāk uztaisīt tīklu un kā nolīgt meisterus, kuri strādā pa lēto.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es ar par to ,ja taisa tad taisa kartigi ,lai pie tas vietas nevajadzētu atgriezties, jo pēc tam pārtaisīt izmaksā kudiš dāŗgāk. 

Link to comment
Share on other sites

Balvā - iespēja nepieslēgties pie tādas sviestainas kastes un saglabāt savus nervus.  Tur kur elektrība neiet pa gaisu izmantoju 0 kā zemējumu. Atsevišķās svarīgās vietas ir atsevišķa zemējuma šina. Kad sanāks nofočēšu.

Link to comment
Share on other sites

Arī metāla kasti pie nulles? Tā pat slēdz arī tur, kur ir trijstūra slēgums Rīgas centrā? Ka notiks ja ir slikta nulle? Iktā jau nekas sevišķs. Kādu bomzi nokratīs, kad jamais pieskarsies pie tādas kastes...

Link to comment
Share on other sites

Ja nav laba zemējuma, tad tiešam labāk skapi vispar nezemēt. Nullēt, ja pienak divi vadi, ir pilnīgi garām. Pārurbs kāds celtnieks to vadu kautkur, fiksi sametīs galus kopā, lai neviens nebļauj, bet fāzi ar nulli samainīs vietām. Ir tādi varianti redzēti, ak visi korpusi sit pa nagiem. Tais skapjos parasti stāv lētie plastmasas sviči un īpaši tur nav ko zemēt. Pēc kārtējā pērkona nomaina vienu čupu un tā turpina tālāk strādat. No otras puses, kārtīga aizsardzība pret zibeni un elektrodrošība maksā daudz dārgāk par lēto sviču. Neviens par sakaru nepārtrauktību nedomā, gan jau klienti pacietīsies.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...