Jump to content

Ubuntu 12.10 no Win8


Vaarna
 Share

Recommended Posts

šodien sapratu ka man galīgi neiet pie sirds windows 8, bija tukš brītiņš, izmantoju, uzliku ubuntu 12.10.

Bet situācija beigās sanāca paslikta, liku pirmo reizi, rakstīju no cd. Tagad es neredzu savus failus iekš ubuntu. Ne bildes, neko citu.

Instalējot, ubuntu uzdeva jautājumu, vai rakstīt pa virsu vecajiem windows 8 failiem? Spiedu jā.

 

Ko darīt lai atgūtu failu redzamību?

Link to comment
Share on other sites

Daudziem failiem vairs nekādas iespējas tos atgūt, vismaz tiem, kas atradās tais vietās, kur tagad atrodas ubuntu faili.
Kaut ko jau, iespējams, vēl var atgūt, bet ne ar tādām zināšanām.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

Instalējot varēja izvēlēties, vai instalēt izmantojot visu disku vai izmantojot no Windows brīvo vietu. Ja izvēlejies visu disku, tad viss disks tika formatēts. Lai atgūtu savus failus var mēģināt izmant hiren's boot disku bet nav garantija, ka visus failus atgūsi. Parasti piesardzīgi cilvēki savus failus kaut kur vēl saglabā.

Link to comment
Share on other sites

Lai atgūtu savus failus var mēģināt izmant hiren's boot disku

 

 

Tas ir tas pats, kas iedot mērkaķim pielādētu parabellum, cerībā, ka viņs to iztīrīs un ieeļļos.

 

Autoram: ir speciālas firmas, kā arī privāti ļaudis, kas ar to nodarbojas, bet tas nebūs lēti, ar to rēķinies.

Vari meklēt tepat, vai eoz, vai google. Brīva izvēle.

Labots - aoma
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Dotajā gadījumā neredzu jēgu nest disku uz specializētu firmu. Tā „specializētu firma” tik un tā nespēs atgūt vairāk failus, kā to par Ls 10,00 izdarīs „kaimiņu hakeris Vasja”.

Link to comment
Share on other sites

Lai nesamazinātu atgūstamo failu daudzumu, nevadzētu atlikt to uz ilgāku laiku, kaut ko kopēt virsū.

Link to comment
Share on other sites

Es nesaprotu, priekškam vairumam komentēt kaut kādu murgu lai tik citu aizskartu par to, ka viņš nav dator-zadrots?  Pieņemsim ir vairums lietas, par kurām, šiem izcilajiem komentētājiem nav nemazākās nojausmas un jūs gribētu zināt kā labāk kaut ko darīt un jūs brutāli "nostāstitu" un pasmietos, ķip -WTF kā var to nezināt - domāju ka jūs justos neadekvāti.

 

Pa tēmai - atradu programmu - TestDisc and PhotoRec - uzliku un viņa tagad ņemās ar cieto disku jau 4h 30min, palika praktiski tikpat. Atguva gandrīz 2 000 000 failus.

Kad pabeigs, atrakstīšu par rezultātu.

Link to comment
Share on other sites

Par atgūto failu daudzumu varēs spriest vēlāk. Daudzi var izrādīties bojāti. Tā nu diemžēl var būt. Man vienreiz sanāca kļūdaini norādīt formatējamo disku, jo parasti es Windows un Linux turu uz dažādiem diskiem.  Parasti es failus rezervēju, taču visam apjomam nebija vietas. Glābt vajadzēja tikai nelielu daļu.

Link to comment
Share on other sites

Kam tad forums ir domāts, ja ne dalīties ar informāciju? Vaarna, pierodi viss forums tāds. Mani arī tas kaitina, bet ko darīt.

Link to comment
Share on other sites

Nē nu vienkārši tas ļoti tracina, cilvēks domā, ka citam ir jāzin viss tas, ko viņš pats zin.  Tas nebūt nav pareizi. Varbūt debīls salīdzinājums, bet kāpēc augstskolās pasniedzējas neierēc par studentiem kuri nezin, piemēram Optronu... ?

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Tamdēļ vajag datu partīciju. Ubuntu izmanto pavisam citu failu sistēmu nekā Windows. Jo vairāk strādāsi ar šo datoru linuxā, jo mazāka iespēja dabūt kaut kādus datus atpakaļ. Sāc mēģināt dažādus NTFS datu recovery tūļus.

Varēji arī instalēt kopā ar Windows ar Wubi.

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

Viss sanāca kā vajag, tikai failu ļoooti daudz un mapes ļooti daudz, mapes 10k katrā pa 500 failiem.  Darbiņš papilnu programmu pa vakariem :D

 

tikai nesaprotu kāpēc nevaru izdzēst jau atlasītās mapes?

Labots - Vaarna
Link to comment
Share on other sites

kellerman

Kam tev jādzēš? Vinkārši pārkopē atgūtos datus uz kādu citu datu krātuvi.

Link to comment
Share on other sites

Atradu kāpēc viņus nevar izkustināt no tās vietas.

Tāpēc ka viņi ierakstījāš ar root tiesībām, jādzēš arī tāpat. Vēl viens mīnus, vairākas bildes ir divos izēros 1: normāls,tāds kā bij  ; 2: loti loti mazins,laikam thumblers.

 

Beigās kas sanāk, tie kas smirdēja ar asprātību, aplauzās? Tas, ka nes tikai pie meistara,pats neko, tas ka nes uz lūžņiem,tas ka rokas līkas u.t.t.  Labi saprotu, ka pie meistara būtu drošāk, bet nu, runa iet par tiem asajiem prātiem, kāpēc forumā sēžat un milionus vēl nepelnat?

Link to comment
Share on other sites

Protams, piedrāzt arī tevi, kā tādu(ieleja) :) Cerams tev patīk reālajā dzīvē, kad piedrāž uz tevi. Kad tu prasi palīdzību situācijā "A", bet tevi aizvaino un apsmej, ceru ka tu rauj orgasmu no tā.  Gribētu paskatīties tavās acīs, nevis tavos, aizvainotā cilvēka, burtu salikumos.

UN RUNĀ PAR SEVI - nevis par citiem!!

----

Kopumā bakstīšanās laikā radās jautājums, nezinu kāpēc(uz win8 un win7 tā nebija), PC ventilātors baigi griež visu laiku, baigi augsti apgriezieni.

Kas to varētu ietekmēt?

Labots - Vaarna
Link to comment
Share on other sites

Interesanti vai tišām internets ir tik tukšs kā pirms 15 gadiem un viss nezīnāmais jāprasa cilvēkiem. Tāda sajūta ka tu pirmo reizi piesēdies pie datora. Ir logi. Kāds pateica: linux cool, Win sux. Nolēmi uzlikt linuxu. Bez jembkāda saprašanas kas ir fisiskais disks.Kas ir partīcija. Tālāk seko jautājumi no sērijas: kāpēc man uz datora parādījās zaļa bilde utml. Piedod, esmu strādājis helpdeskā. Tavi jautājumi tiešām ir no tās sērijas. Pat necenties apstrīdēt. Skaidrs ir viens. Jāpgūst dziļāk datora uzbūve pirms grasies darīt kaut ko kardinālu. No sākuma izdara un tad HELP! HELP! Pie tam tādā tonī ka citu pienākums tev ir palīdzēt. Nekā nebija. Nesprēgā ja tu esi dims. Tu taču esi. Ja nebūtu dumjs, tad ja sen būtu sameklējis pats visu informāciju. Tāpat: ja esi dumjs, tad nesprēgā. Vēl nejauši iesi pa ielu un pakritīsi uz deguna un tad vajadzēs vērsties pie ārsta lai ribas iegipsētu. Dzīvē gadās dažādi nelaimes gadījumi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

JDat, ilgi domāji? Neviens nekļūdās tavuprāt? Nemācās no kļūdām?

Tikpat labi, es paskatos uz tavu avatāru un saprotu, ka tu neko nesaproti un nezini no mēbelēm. Taču slimi, pēc kā tu to spried? Pēc tā, ka katram ir pirmā reize? Labi, instalēju pirmo reizi ubuntu, neiedziļinājos procesā jo vajadzēja ātri, domāju procedūra tāda pati kā win. Pajautāju ar domu, ka tā ir jābūt un faili ir kaut kur paslēpti.

 

Domājams arī par tevi, varētu tieši šo pašu tekstu uzrakstīt citā tavas darbības sfērā, kur tev rokas līkas, nešaubos ka tādu ir pārāk daudz.

Link to comment
Share on other sites

Viss ir vienkārši. Tur kur man rokas ir līkas, es no sākuma ievācu informāciju. Tā teikt domāju pirms daru, nevis otrādi. Principā tas ir kā riska gēns. Vieni riskē lai iegūtu adrenalīnu, neskatoties uz iespēju ka var sevi sakropļot. Citi atkal padomā pirms darīt rinsakntu lietu un pieņem visus vajadzīgos mērus lai risku minimizētu. Jā, tāds es esmu, pelēkais garlaicīgais cilvēks. Toties kļūdos ar kartu mazāk ne kā dažs labs. Vispār, manuprāt, ja laiks nespiež un nav jāpieņem lēmums 0.1 sekundes laikā, ieteicāms tomēr padomāt pirms darīt. Kaut vai tajā pat boot izvēlnē: "install to Ubuntu to HDD" vai arī "try Ubuntu witout install". ja j'tues visszinošs varonis, tad spied install, sak: "Es māku! es ir gudrs!". Tā vietā lai padomātu: "un ja instalējot kaut ko sa***u. Varbūt no sākuma tāpat pamēģināt. Vai arī pameklēt papildus informāciju internetā". Kaut vai paprasot googlei stulbu jautājumu: How to safley test ubuntu" vai tml.

Link to comment
Share on other sites

spriežot pēc tā, ko raksti, izskatās, ka recovery veici uz gnu/linux. apsveicu, ka izdevās atgūt daudzus failus! lai sarpastu īsto failu tipu var lietot file magic (comanda "file" iekš komandrindas). iesaku saorganizēt failus sākumā pēc tipa, pēc tam nofiltrēt pēc izmēra.

 

 

piem. JPEG no mūsdienīga fočuka varētu būt 800-10000KiB. thumbnaili stipri mazāki.

Link to comment
Share on other sites

citam ir jāzin viss tas, ko viņš pats zin

Protams, ka nav jāzin. Bet ar tādām zināšanām instalēt linux, pirms tam neuztaisot vajadzīgo failu backup... nu, sorry...

Link to comment
Share on other sites

Labi, neiešu strīdēties. Tik un tā, tā ir prasta pļūtīšana. Atbildēju uz lietām, ko uzskatīju par nepareizu un aizskarosu.

 

Kirils -  tā arī darīšu! :)

Link to comment
Share on other sites

Ja ir runa par portatīva datora ventilatoriem, tad vai nu tas ir atkarīgs no draiveriem, vai no eneriģijas taupīšanas plāna. Pats es Linux uz portatīvā datora neesmu lietojis. Vislabāk ierakstīt datora nosaukumu un vārdu "ubuntu" Google.

Link to comment
Share on other sites

Kā tur vispār var atjaunot kaut vienu failu?  Ubuntu taču noformatē partīciju un uzliek citu failu sistēmu.  

Vai tā programma skanē visus HDD sektorus ?



Tagad es neredzu savus failus iekš ubuntu.
 

 

LOL    ja noformatē partīciju,   tad failiem ir beigas   LOL    :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Piekrītu JDatam.

Tā ir daudzās jomās, ja ne visās. Sākumā iebrauc, tad dari.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...