Jump to content

Iesakiet kvalitatīvu ārējo stereo mikrofonu


MoYo
 Share

Recommended Posts

Sveiki foruma biedri.

 

Ir kāds kas nodarbojas ar audio ierasktīšanas lietām?

Nepieciešams ārējais streo mikrofons ko pielikt pie apģērba. (ieskatam šāda tipa-http://www.olympus.lv/audio/2587_me-10_microphone.htm (sony ražojums- http://www.neostore.lv/item/EC-00520116/) , bet ir tādi nevis MONO, bet STEREO?, vai arī šādu - http://www.olympus.lv/audio/2587_accessory_me-31_compact_gun_microphone_20250.htm  stobrveida ar vēja slāpētāju.)

 

Mikrofons tiks likts klāt gan kamerai,gan diktofonam.

Vajag telpā, gan ārā, lai apslāpē lielos trokšņus, kādi rodas ar iebūvētajiem mic, gan arī lai vēju aiztur labāk kā iebūvētie mic (vismaz kvalitatīvāku skaņu gribas, kā kamera vai diktofons ieraskta ar iebūvētajiem mic.)

 

Padalieties pieredzē, kas ir lietots, kas nav lietots, skaņas uzlabošanai.

 

Par budžetu grūti teikt, iesakiet labu variantu, tiks lietos visai reti, bet pirkums ilgtermiņam!

 

p.s pēc mega studijas kvalitātes netiecos, bet ir jābūt risināumiem, parastajam mirstīgajam arī!

 

Paldies jau iepriekš.

Labots - MoYo
Link to comment
Share on other sites

Paga, ja tu jamo spraudīsi pie atloka, tad kam tev stereo? Ja gribi balsi aizstumt kaut kur pakaļā, tad to pēc tam var elektroniski izdarīt.

Link to comment
Share on other sites

Abi minētie mic veidi ir orientēti uz monofonisku ierakstu. Paskaidrošu:

 - klātspraužamais - "tuvās zonas mic - domāts personas / muz instrumenta / vvz kā ierakstam traucējošu skaņu klātbūtnē, kā arī - lai paslētu mic.;

 - hiperjutīgais virziena - parasti lieto no attāluma, izdalot vajadzīgo skaņas avotu no apkārtējā "fona".

 

Abos gadījumos - kā izdosies nodrošināt stereo virziena diagrammas stabilitāti?

Kā Tornis jau teica - efektus (t.skaitā - stereo), veido pēcapstrādē.

 

Ko rakstīsi? Ja intervijas, un ir labs stereo rakstīklis - vari padomāt par iespēju rakstīt ar 2 mikrofoniem - intervējamo un intervētāju katru savā celiņā. Pēc tam var samiksēt kā sirds vēlas.

Kuru mic vajag - nosaka daudzi faktori - vai iespējams piepraust intervējamajam, cik tuvu, cik trokšņaina vide utt.

Link to comment
Share on other sites

Stereo priekš endusera? BLUE Yeti vai Yeti Pro. Tas ka viens der tikai priekš PC caur USB, bet otrs neder lētajām kamerām/diktofoniem, tā ir tava problēma. Var arī meklēt stereo pušakas priekš kamerām, piemēram Canon, saprotu ka tevi tas arī neapmierinās.

Lavaliera (piespraužamie) nu nemaz nav domāti stereo lietām. Opredeļis ko tev jāraksta un tad domā par mikrofonu.

Link to comment
Share on other sites

video kamera samērā laba, nekāds pro nav, bet kādu laiku atpakaļ pa 960ls iepirkta, modeli ātrumā nepateikšu un diktafons sony ap 70ls, klāt nenāca nekāds ārējs mic.

Tad nu vajadzība ir lai skaņu dabūtu max labāku ko var iegūt ar šādu mazo mikrofoniņu.

 

par stereo viņam sačikarējos bik.

tīri sony pati kamera raksta 5.1skaņu,.tāmēz kā ieraudzīju ka mazais piespraužamais ir tikai mono, tad būs sūdīgi, bet viss bumbās!

 

 

ir vēl kāda viea, kur tos mazos, piespraužamos var dzīvē apskatīt un apčamdīt? reāli nekur bieži tādus neesmu redzējis nekur veikalos.

Labots - MoYo
Link to comment
Share on other sites

MAn pro kategorija asociējas ar XLR štepseli uz kameras. A citādi. Pērc lavlieri un miers. Kādu nopirksi, tāds arī būs. Nopirksi lētu, būs lēts. Pēc tam nopirksi dārgāku, varbūt sapratīsi kapēc dārgāks ir dārgāks.

Link to comment
Share on other sites

Tikai fiksā ideja - paskaties, ko var iegūt no AudioTechnica.

Tur ir vesels klāsts ar piespraudekļiem - acīs iekrita http://eu.audio-technica.com/en/products/product.asp?catID=2&subID=18&prodID=1932 .

 

Cik esmu saskāries, Latvijā šos pārstāv SIA Legato Plus - weblapā nav nekā par mikrofoniem, bet uzjautā.

 

Ja vēl ko nopietnāku - Sennheiser. Tur ir arī vesels spektrs, taču tas jau iet uz nopietnāku pro, cenas būs kodīgas.

Pats esmu ilgi lietojis viņu supervizziena (MKH 815, MKH 816) - tie savā klasē ir lieliski.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

opā, paldies par info.

 

Vari kādu no tiemsennheiser ieteikt? vai vismaz zini vietu kur tādus tirgo un var apskatīt?

Link to comment
Share on other sites

 Nu bez mikšerpults un vairākiem atsevišķiem mikrofoniem par normālu stereo (par 5.1 vispār nerunāsim, to jau apstrādes procesā jāveido, ja ir no kā) nav ko sapņot. Ņem kādu no šiem un būs labi.

 Ja šķiet par švaku un par lētu http://www.yoursound.lv/lv/katalogs/shop/mikrofoni'> meklē te .

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

man nevajag nekādu 5.1, pietiek ar stereo skaņu, no mazā arī mono būs labi.

galvenais ir lai nav tā dūkoņa zemās skaņas.

kas ar tiem freq. diapozoniem, jo plašāks jo labāk?

un kā ar to jūtību, jo lielāka-labāks?

Labots - MoYo
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.akg.com/site/powerslave,id,2,nodeid,2,pcategory,15,_language,EN.html

 

Savulaik AKG cilvēks rādīja: Iemērc C577 WR miķi ūdens glāzē un pofig. Cita lieta ja salūst vadiņš pie pašas kapsulas, tad neizjaukt un jāpērk jauns miķis. Vēl ir diskusija par teātriem. Vai grimmēšanas pulveris ar laiku nesabojā tādus miķus. Jāmos var pieslēgt pie amaiteru kamerām, kurām ir MiniJack klāt. Vai pie datora. Princips vienāds. Protams ir savas nianses.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Sennheiser mazie: http://www.sennheisernordic.com/nordic/home_en.nsf/root/professional_wired-microphones_lavalier-mics ,

par modeļiem - atsevišķs stāsts ... Uzmetot skatu - ME2 vai ME4, bet atkal - jābūt vismaz skaidrībai par to, kur. ko un kā rakstīsi.

Par Sennheiser - jāskatās, kas tos velk iekšā Latvijā. Ar austiņām kaut ko dara BaltAudio (aka Avex). Vēl parādās Sudio7 un Muzpro.

 

Par frekvenču diap. - ja atmetam ļoti šauros (>100 līdz <10k) vai nepamatoti platos (piem 20-20k) - vari neuztraukties, ja tas būs runai.

Cita lieta - labi būs, ja no kādiem 50 vai 80 Hz uz leju būs spējš jutības kritums (ja nemaldos, Audio Tehnika kuru minēju, bija 18 db/oktāvu) - mazāk jutīs elpu, vēju utt.

+ vēja sargs, kā nepieciešama lieta.

 

Lai kas labi sanāktu, vajadzēs laiku un pacietību. Pēc jautājumiem jūtu, ka pieredze nav liela. Painteresējies, vai kaut kur zināmi cilvēki ko līdzīgu nedara - kaut vai aizbrauc līdzi, paskaties, paklausies rezultātu un salīdzini ar cerēto. Citādi var iznākt tos 50-100-200 Ls "ierakstīt" skaurstenī.

Link to comment
Share on other sites

Nu jūs te sastāstijāt :sarkasms:  Es ar tie mazajiem piespraužamajiem strādaju vismaz divdesmit gadus un visos tajos ir viena tipa elektretās kapsulas ar ļoti līdzīgiem paramatriem. Nu nav tām kapsulām nekāda filtra vai frekvenču ierobežojuma. Visos, pat krutājajos, kapsulai paralēli kondensators un pa taisno vadi uz minijack .Cita lieta stiprinājums un vada kvalitāte. Vot tam gan ir nozīme, lai krokodīls neizjūk pirmajā reizē. Vajag pirkt tādu, kuram var krokodilu parlikt tā, lai miķi nav problēmu piespraust pie abiem apģērba atlokiem.Tāpat arī nevajag aizmirst par barošanu. Ja kamera raksta 5.1 skaņu, tad tā jau ir "diagnoze"(XLR nekad nebūs  :sarkasms: ) un ar elektreta mikrofona barošanu var būt problēmas. Stereo nevajag kā sugu. Ja ieraksta interviju, tad izmanto divus mikrofonus un vienu raksta labajā, bet otru kreisajā kanālā. Viena cilvēka runu nekad neraksta stereo! Ja grib nopietni ko ierakstīt, tad vajag radiomikrafonu. Nu kipa, piesprauž piemēram lektoram mikrofonu ar raidītāju, bet uztvērējs stāv jau pie kameras un tad ar kameru var brīvi pārvietoties. Tāpat ir arī ar diktafonu. Tas noteikti jāliek blakus runātajam. Nav uz pasaules tāda mikrofona ar kuru varētu labi ierakstīt lektoru no pēdejās rindas auditorijā. Nezinu, kas par kameru, bet ja raksta 5.1 skaņu, tad nekas labs nevar būt. Jakamerai nav kārtīga ārejā mikrofona, tad to gan vajag piepirkt. Varbūt jau konkrētais ražotājs piedāvā ārejo mikrofonu Tavam modelim kopā ar visu stiprinājumu, jo stiprinājums var būt problēma.  SONY parasti piedāvā savus miķus savām kamerām. Vispār aizmirsti par stereo un 5.1 vispār kā suga nav nekam vajadzīga. Nav iespējams ar kameras mikrofoniem kvalitatīvi stereo ierakstīt un nekad to izdarīt nevarēs. Lai dabūtu stereo, vajag divus stacionārus nikrofonus uz statīviem, bet kanera vienmēr tiek kustināta un kāds tad tur stereo :sarkasms: 5.1 kamerai, nu tas vispār ir izsmiekls :sarkasms: :sarkasms: :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Kodieris paralēli kapsulai ir pret augstfrekvences traucējumiem... Tajos laikos, kad Didzis pirka, tad kapsulas bija vienādas. Visbiežāk no Japānas. A tagad jāatcerās ka ķīnieši ir nākuši tirgū ar no tā izrietošajām sekām. Ar elektreta mikrofonu barošanu problēmas ir tikai gadījumā ka kamera/diktofons/etc nedod barošanu vispār.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu, kas tās kapsulas taisa, bet man ir bijušas daudz un dažādas(vesala kaste ar sačekarētiem mikrafoniem atvilknē stāv) Balss skan praktiski vienādāk un jūtība arī vienādāka. Vot konstrukcija- ir vai nav priekšā kapsulai "spļaujamaudums" var nevar pretvēja micīti uzbāzt, krokodīls uz vada, vai mikrofona korpusa, plastmasas, vai metāla krokodīls , u.t.t. tās lietas gan baigi atšķirās.  Lai kā arī nebūt, labam piespraužamajam mikrofonam pilnīgi visas detaļas ir metāliskas.

Link to comment
Share on other sites

kā jau teicu 5.1 skaņu man nevajag un kamerai to vienkārši nevar atslēgt, bet kropļojumus nekādus netaisa klausoties uz tv vai 2.1 skaņu aparatūras. kamerai telpās vēl skaņa tīri ciešama, bet ārā, vējainākā laikā ir sūdīgi, tāpēc arī tiek meklēts kkas labāks.

Kā jua arī minēju, nekādu pro, mega kvalitāti nevajag par 500ls apzeltītu mikrofonu.

vienkārši meklēju budžeta klases variantu. Ar šiem video naudu nepelnu, konkursos nepiedalos, savam un draugu priekam vajag!

 

Paldies par atbildēm.

 

Didzi, pastāsti kur strādā ar tiem mic, vari ko konkrēti ieteikt?

Link to comment
Share on other sites

Televīzijā, kur gan citur var salauzt daudz piespraužamo mikrofinu :sarkasms: Es domāju, ka Tev vajag uz kameras uzstādīt vienkārši ārejo mikrofonu. 5.1 kamerām tak mikrapnu vispār nav. Vismaz tām kamerām, kuras es esmu rokā turējis, tāi nespēju atrast, kā tā kamera raksta aizmugures skaņas kanālus :sarkasms: Tev vajag kautjo šādu, bet jāskatās vai vari uz savas kameras nostiprināt.

http://www.ebay.de/itm/JJC-MIC-1-Stereo-Mikrofon-f-Canon-EOS-5D-Mark-II-III-7D-60D-600D-50D-550D-500D-/280842285448?pt=Filmnachbearbeitung&hash=item4163813188

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...