Jump to content

Grāmata "Tīmekļa lapu veidošana - HTML un CSS"


Guest
 Share

Recommended Posts

Jau kādu laiku esmu gribējis iemācīties kodēt mājaslapas, tāpēc šodien vietējā grāmatnīcā nopirku Andra Kamara grāmatu "Tīmekļa lapu veidošana - HTML un CSS". Mājās sīkāk papētīju un ieraudzīju, ka tā ir izdota 2008. gadā un stāsta par HTML 4, nevis par šobrīd aktuālo HTML 5. No šīs grāmatas mūsdienās vēl var mācīties vai labāk izmantot interneta resursus?

 

http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/katalogs/product.php?prod_id=5749&cat_id=TUw=&sub_cat_id=TUxJTg==&third_cat_id=VlM=

Link to comment
Share on other sites

Grāmatnīcā, it sevišķi latviski, nebūs tas jaunākais nekad. Redzējis viņu neesmu, bet iesākumam noderēs (varbūt), pēcāk vari skatīt internetā. Bet jebkurā gadījumā- ar HTML vien reālā dzīvē neiztiksi.

Link to comment
Share on other sites

HTML un CSS pamatu apgūšanai gan jau derēs. Tajā HTML5 jau arī nav viss tik ļoti mainījies, tas ir HTML4 turpinājums/uzlabojums, ja tā var teikt.

 

Pēc tam vajadzēs apgūt kādu JavaScript, PHP, MySQL, un tad jau kas būs.

Link to comment
Share on other sites

dabiski, ka var. Pamati jau nemainās. 90% tagu un visa parējā ir izmantojami arī iekš HTML5. izmaiņas starp hml4 un html5 vari izlasīt iekš http://www.w3.org/TR/html5-diff/ , bet nu tur ir galvenokārt uzlabojumi, nevis kaut kas pilnīgi jauns. 

 

 

CSS3 arī ir interesanta lieta, taču zinot CSS, man pietika redzēt vienu prezentāciju lai saprastu, ap ko lieta grozās. Tur nāk klāt papildus iespēja no CSS piemēroties dažādiem ekrāniem + vēl citas lietas. Piemēram, " ja ekrāns ir gana liels - vismaz X pikseļus plats, TAD mēs visu attēlosim savādāk - ( un kā tieši tad attēlosim - aprakstām galvenokārt parastajā CSSā ar nelieliem uzlabojumiem ).

 

 

morāle: tās lietas nav TIK atšķirīgas lai mīdītu kājām grāmatas un teiktu "tagad viss būs pa jaunam". Pēdējo gadu jaunumus kaut vai no tutoriāļiem 1 vakarā varēsi apgūt, kad būsi kādu mēnesi pavadījis pie pamatu apguves un spēsi kaut ko uztaisīt savām rokām.

Link to comment
Share on other sites

To, ka veca, es tikai mājās atklāju, jo grāmatnīcā neiedziļinājos, bet jā - pirku tāpēc, ka latviski un lēta.

Link to comment
Share on other sites

Tumperumps

Labāk apskati w3schools un citus neta resursus. Pašam vidusskolā mācīja Kamars un viņš to grāmatu jau no deviņdesmitajiem sāka taisīt, respektīvi, ja gribi veidot lapu kā pagājušajā gadsimta beigās - lieliska grāmata. Tur nebūs apskatītas jaunākās (arī pat ne 5 gadus vecas) web development tendences, tehnoloģijas, bet tā vietā apskata novecojušu (slikto) praksi un neiedziļināsies saistītajās tehnoloģijās pārāk nopietni (kodēšanas stils viņam bija tāds, ka visu formatējumu, ko var paveikt ar html, labāk paveikt ar html, css lietojot tikai ļoti retos gadījumos, kas nemaz nav tik labi)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...