Jump to content

Pastiprinātājs no "miskastes" - darbnīcai, garāžai.


osscar
 Share

Recommended Posts

Nu tad priecīgu Jauno !

Par cik bija biku brīvs un visas detaļas bija "pa rokai" no visādiem donoriem- auto pastūži, barokļi , DVB T kastes u.c. - savācu šādu mini izmēra pastūzīti  uz TDA2005M , kuras jau labu laiku gribēju likt lietā. Neviena detaļa netika nopirkta. Viss bija krājumos, un kas pietrīku - tika izlodēts no dažiem donoriem. Darbs - apm. 4h. Nomināli izmantoti - tādi kādi bija pa rokai +-.

Shēma no datašīta:

 

tda2005.jpg

 

Low cost- tātad nekā lieka + paliels pastiprinājums lai var klausīties visādus portatīvos atskaņotājus, kuri "pa tiešo" parasti nespēj iekurbulēt  pastiprinātāju ar pietiekošu izejas jaudu.

 

Iekšā - briesmas, bet strādā, plates nav - p2p salodēts uz centrālās masas skavas. Mikrenes pie apakšas pieskrūvētas. šitās nav jāizolē - atkal haļava.

 

DSC09760.jpg

 

priekša:

Kaut kāds pocis no vecām datortumbām, nečarkst kā par brīnumu. Kloķis ar no kaut kāda amfitona, tiesa vēl jāiecentrē pocis, jo beidzās vajadzīgā izmēra uzgriežņi. slēdzis biku uz leju novietots - jo viņam tāda konfigurācija- krievu mikroslēdzis. viņš nav simetrisks. Vieta neļāva likt centrā. Kaut kāda dzeltena LED lampele. Vajadzēs vēl kādu lielāku kondensatoru iemest priekš barošanas filtra.

DSC09761.jpg

 

aizmugure:

amfitona tumbu konektori + 2 kaut kādi kuri bija kastē priekš barošanas , kura var būt ja pareizi atceros 9-18V. Tātad var barot ar visu kas ir pieejams garāžā -auto aķis, kompja baroklis vai lapša baroklis..varbūt jāuzmet diode aizsardzība pret nepareizu polaritāti, vai arī ja pareizi atceros tam čipam ir iekšā aizsardzība.

 

DSC09762a.jpg

 

darbībā:

 

DSC09765.jpg

 

DSC09767.jpg

 

DSC09751a.jpg

 

barots tika no šitā monstra testam - 16V izejā, fons nav. viss bumbās- mērīt - slinkums - nav jau šis nekāds hi-fi - bet gan garage -fi :D

 

 

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

nu tik cik mašīnas maģis - 2x45 :D joks. reāli kādi 15-16W uz 4 omi pie 15V +-

Link to comment
Share on other sites

Tāds mazs "sūdiņš" spēj izdot 20w? Tik pat daudz, kā, piemēram, desmit kilogramu smagais Radiotehnika У-101?  :shok:

Link to comment
Share on other sites

nu klausāms viņš nav pie 20W. reāli - 10-12W ir ok +- cik atceros no datulapas.  Nu jā. Viņš tak ir tiltā....tāpēc sanāk biku vairāk. Bet protams ka viņš nevilks visu laiku uz max. pārkarsīs un atslēgsies. kā mašīnas maģi mēdz darīt karstā laikā...RRR ir stabili 20W. šim nav stabili - 20W te ir pie nereāliem kropļojumiem.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...