Jump to content

Ātrā kredīta grafiks? Vai tas ir likumīgi?


KRISIS1986
 Share

Recommended Posts

Lieta tāda. Paņēmu ātro kredītu (soho) uzradās problēmas. Sakrājās pammatsumma + soda %. Mutiski vienojos par atmaksas grafiku uz gadu.

Šie man atsūta grafiku, kur pammatsumma + soda % ir izveidoti un sadalīti kā pammatsumma + atsevišķa aile ar %.

Tas viss ir saprotams un pieņemams.

Bet problēma tāda. Pagāja mēnesis- uzradās nauda. Vēlos atdot ātrāk, bet šie man saka, ka man jāmaksā visa pammatsumma + % pa visu gadu uz priekšu.

Jautājums vai tā viņi drīkst darīt. Jo man liekas, ka normāli būtu , ja es samaksāju visu pammatsummu un % par tekošo mēnesi. Vai ir kāds likums, kas mani aizsargā, lai nemaksātu procentus par mēnešiem uz priekšu?!

Būšu pateicīgs par kādu atbildi vai ieteikumu, kur meklēt atbildi..

 

Ar cieņu,

Link to comment
Share on other sites

pag, neiebraucu, tev sanāk, ka bija sakrājies parāds un uzlika sodu, kur tev soho pagāja pretī un ļauj maksāt nevis visu uzreiz bet % katru mēnesi? Protams, ka tev šī soda nauda būs jāsamaksā.

Link to comment
Share on other sites

Skaties līgumu. Ja esi kam tādam piekritis būs grūti, vajadzēs tiesāties. Paskaties PTAC spriedumus šādās lietās. http://www.ptac.gov.lv/page/215

 

 

Mikrokredīti ir ļoti dārgs pakalpojums. Tur ir runa part 400 un vairāk % gadā. Manuprāt tas ir pretrunā ar Civilprocesa likumu, kas nosaka, ka augļošana ir aizliegta.

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

Tev ir jāsamaksā pamatsumma un soda %, kas ir sakrājušies uz doto mirkli. Piemērs: 250 ls pamatsumma + 150ls soda % = 400ls. Ja tev sastāda grafiku, kurā tev jāatdod 400 ls + vēl % par gadu uz priekšu sūti viņus dillēs protams viņi grib lai tu piķo pēc iespējas vairāk. Ja tev liek samaksāt tos pašus 250 + 150  tad tev ir jāsamaksā 400ls bez ierunām .  

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Ja līgumā ir minēts līgumsods par ātrāku kredīta dzēšanu, manuprāt arī to nāksies maksāt. Tā dara ne tikai kaktu kantori, bet arī piemēram Tele2 un LMT dodot savus līzinga telefonus.

Link to comment
Share on other sites

Mutiski vienojos par atmaksas grafiku uz gadu.

 

Par saviem vārdiem ir jāatbild. Vienojies, tad samaksā, nevis met gaisā soho kantori.

Link to comment
Share on other sites

Ja nav seku / nav bail no sekām, neredzu nekādu iemeslu, kādēļ nemest tādu Soho kantori. Bizness ir bizness un ja kāds ir nolohojies, pats vainīgs.

 

Principā topiks ir bezjēdzīgs bez līguma un citu dokumentu tekstiem. Mutiskas vienošanās, ja vien kāda no pusēm iepriekš par to paziņojot nav veikusi audio ierakstu, ir apstrīdamas.



Ātrie kredīti vispār ir attaisnojami tikai ņemot tos pirmo reizi, kad procenti vēl nav jāmaksā. Kādas 10 firmeles LV ir, attiecīgi 10 reizes tā var izdarīt. 

 

Jā un pie reizes jābūt 150% drošam, ka noteiktajā datumā to naudiņu viņiem ieskaitīsi.

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt tas ir pretrunā ar Civilprocesa likumu, kas nosaka, ka augļošana ir aizliegta.

Vairs nav, jo KĀDS to atcēla :>, agrāk tur arī bija punkts, kas nosaka, ka procenti beigās nevar būt lielāki par pašu kredītu, bet arī tas vairs nav spēkā.

Link to comment
Share on other sites

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Gestapo" data-cid="1582730" data-time="1356875138">agrāk tur arī bija punkts, kas nosaka, ka procenti beigās nevar būt lielāki par pašu kredītu, bet arī tas vairs nav spēkā.</blockquote>
<p> </p>
<p>Šitas ir "vislabākais" atcēlums ,kurš daudzus padarīja par kredītdevēju vergiem uz ilgu laiku <img class="bbc_emoticon" src="http://www.boot.lv/forums/public/style_emoticons/default/smile3.gif" title=":)" />.</p>
<p>Man te viens paziņa izņēma no EGO kartes 200Ls ,bija krīze ,nesanāca atdot ,tad pavisam bija aizmirsies(nu tāds cilvēciņš),bija arī aizbraucis pastradāt uz UK.</p>
<p>Tagad atnāk vēstule ar 800Ls parāda piedziņu.</p>
<p>SUPER <img class="bbc_emoticon" src="http://www.boot.lv/forums/public/style_emoticons/default/smile3.gif" title=":)" />!</p>
<p>Palasot sīkāk,izrādās ,ka viņš ir pārpārdots(pat izsolēs <img class="bbc_emoticon" src="http://www.boot.lv/forums/public/style_emoticons/default/smile3.gif" title=":)" />) vairākām kredītpiedziņas firmām,kuras katra tik pieliek savus %(ne mazos) ,par pūlēm,kas aprobežojas ar kārtējās vēstules nosūtīšanu <img class="bbc_emoticon" src="http://www.boot.lv/forums/public/style_emoticons/default/smile3.gif" title=":)" />.</p>

P.S.Labais gļuks :)

Labots - jakslis
Link to comment
Share on other sites

KRISIS1986: tas ir likumīgi ja tu par to esi vienojies. Tu vari samaksāt visu uzreiz ar visiem procentiem un sodiem ja gribi visu nodarīt uzreiz.

 

Turklāt ja tev pašam nav pielecis - finansu augļotājiem nevajag ne tavu bankrotu,ne lai tu viņiem atmaksā parādu pēc iespējas ātrāk.

viņiem ir svarīgi lai varētu paredzami un regulāri no tevis sūkt asinis  (pardon naudu) un pēc iespējas vairāk.

Link to comment
Share on other sites

Ceru, ka tu izskaties labāk, kā raksti...

 

Labais gļuks :)!

Domā es to visu sarakstīju ?

Labots - jakslis
Link to comment
Share on other sites

Tā ir kā Zeds saka. Šīs mini kredīta iestādes zina, ka ja tu aizņemies, piemēram 100ls tas nozīmē, ka tev nav bijusi nauda un, ja nav naudas, tad ir liela iespēja, ka tās nebūs arī vēlāk. 15ls katru mēnesi pagarinot tu 2x mēnešu laikā jau samaksā gandrīz 1/3 no pamata summas, kā arī beigās tev tā pat tie 100ls ir jāatdod, kas jau tagad sastāda kopējo summu 130ls jeb 30ls, 30% peļņa, kas ir daudz vairāk nekā ņemot pat patēriņa kredītu, kur šie procenti parasti ir +- līdz 24% ar sliktu kredīta vēsturi. 

 

Īstenībā problēmas sakne ir tur, ka visas šīs kompānijas neizvērtē vai tu varēsi atdot un protams viņiem tas ir izdevīgi, lai vēlāk tev piestādītu summu 100ls vietā 800ls, kurus viņi no tevis visdrīzāk arī dabūs, kaut vai pēc gadiem 3-5, ja tiesājas. Parādu piedzinēji nav nekas vairāk, kā papildus % pievienotāji parāda summai par savu "pakalpojumu", kurš kā jau minēja aprobežojas ar vēstules izsūtīšanu.

 

Bija man pašam līdzīga problēma ar BITI, kuru paņēmu uz sava vārda un braucot uz UK atstāju radiem, kuri pēc 3x mēnešu lietošanas vairs par to nenorēķinājās un protams atbraucot atpakaļ man stāv uz galda 800ls rēķins. Aizgāju uz BITI nomaksāju 2x gadu līguma summu 360ls.... un tiku "sveikā" cauri un guvu arī labu mācību :D

 

Tā ir dzīve, ko, lai saka ir dažreiz jānokrīt, lai saprastu, kur tu atrodies. Lai pēc tam celtos kājās un dotos tālāk uz priekšu.

Link to comment
Share on other sites

Ta mutiska vienosanas ir fufelis pedejais, ja tiesam nav audioieraksts. Ja ir ieraksts tad isti stridēties nevaru, jo nezinu.

Ieskaiti viņu kontā attiecīgo summu, kas pienākas pēc līguma kuram piekriti, un ar parejo lai iet elle!

Labots - Stasss
Link to comment
Share on other sites

Stass, šādiem kantoriem audio sarunu ieraksti ir by def. Pats esmu uzstādījis līdzīgiem uzņēmumiem audio ierakstu sistēmas kā arī veicu moduļu pieprogrammēšanu apkalpošanu un t.t., kur iespējams noklausīties jebkuru sarunu, pat ja tā ir bijusi pirms vairākiem gadiem... Cita lieta- vai šim uzņēmumam ir līdzīga programmatūra+aparatūra un vai pirms sarunas noskan brīdinājums, ka saruna tiks ierakstīta... 

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

versatile

Pag, pag.

Vecais parāds - teiksim 100 Ls + vecie soda proc - teiksim, 50 Ls, jaunajā līgumā ir pamatsumma 150 Ls, no kuras izrēķināti gada procenti - pieņemism, smieklīgus 30% no pamatsummas, aprēķinu ērtībai. Tātad, gada laikā jāatmaksā 195 Ls, pēc mana pieņēmuma, pareizi?

Un ja gribi otrajā mēnesī atdot nevis 1/12, bet visas atlikušās 11/12, tad šie prasa procentus par visu gadu?

te nu būc palīdzēt nevarēs, drukā arā visu, kas no viņiem ir un apmeklē juristu, kredītgrābēju apvienība laikam kaut ko piedāvāja, PTAC gan jau arī palīdzību/konsultāciju neatteiks.

Pirmkārt, nav īsti korekta jauno procentu aprēķina metodika, visticamāk.

Otrkārt, neesmu labu laiku lasījis attiecīgos CL pantus, bet imho, nedrīkstēja likt maksāt procentus, atmaksājot ātrāk - tikai par izlietoto summu/laiku.

Link to comment
Share on other sites

Otrkārt, neesmu labu laiku lasījis attiecīgos CL pantus, bet imho, nedrīkstēja likt maksāt procentus, atmaksājot ātrāk - tikai par izlietoto summu/laiku.

 

Viens ir procenti, cits ir līgumsods par līguma laušanu, kas atrunāts līgumā un parasti ir līdzvērtīgs perioda laikā atmaksājamajiem %



Vairs nav, jo KĀDS to atcēla :>, agrāk tur arī bija punkts, kas nosaka, ka procenti beigās nevar būt lielāki par pašu kredītu, bet arī tas vairs nav spēkā.

 

Tas ir interesanti. Nez kas un kad par to nobalsoja, kaut kā esmu palaidis garām. 



Vēl jau ir šis krimināllikuma pants

 

 

201.pants. Augļošana

Par dažāda veida aizdevumiem, kuri izdarīti, apzināti izmantojot aizdevuma ņēmēja smago materiālo stāvokli, un kuru nosacījumi ir viņam pārmērīgi apgrūtinoši (augļošana), —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām.

Link to comment
Share on other sites

Stulbi gan tas ir, jo piemēram SMSCredit ja sastāda šādu grafiku, bet pēkšņi vari atmaksāt visu, tad % jānomaksā tikai līdz tai dienai, kad vari nomaksāt visu, nevis procenti, kas tev teorētiski uzkrātos atmaksas termiņā maksājot pa mēnešiem.

Labots - Exiic
Link to comment
Share on other sites

Stulbi gan tas ir,

 

 

Stulbi īstenībie ir tie, kas šos kantorus uztur. Vajag izrauties no apburtā loka un tērēt, cik nopelni, tad šādas problēmas neradīsies.

 

Tas gan vairāk uz bankām attiecas, bet tomēr. Neliels piemērs: noplīsa ekskavators, visa brīvā nauda iegrūzta degvielā un ceļa izdevumos, arī avanss. Saimniekam negribas prasīt, objekts knapi iesākts.

Gāju uz banku - iedodiet pāris tūkstošus vai trīs vai četrus, nav svarīgi.

Kad atdosi?

Pēc nedēļas.

Redzu, netic. Labi, noslēdzu minimālo, uz 3 mēnešiem. Kad pēc 4 dienām ierados atdot, skatās uz mani platām acīm, kā uz noziedznieku, bet nekas, naudu paņēma, procentus savāca visus.

Kad es viņiem aizdodu savu naudu (jebkura klientu nauda, kas glabājas bankā, ir aizdevums), viņi man gadā maksā smieklīgus procentus, ja summa ir maza, var nepietikt pat konta uzturēšanai, toties, tiklīdz gribu aizņemties no šiem, tā sākas velna dancis, acīs spīd dolāru zīmes un pārvaldnieks satraukumā triņas uz krēsla, ka tik nepaprasa pa maz.

Bet farizeju pēcteči tādi ir, tur kaut ko mainīt tā vai tā nav iespējams.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

serioussam909
Kad es viņiem aizdodu savu naudu (jebkura klientu nauda, kas glabājas bankā, ir aizdevums), viņi man gadā maksā smieklīgus procentus, ja summa ir maza, var nepietikt pat konta uzturēšanai, toties, tiklīdz gribu aizņemties no šiem, tā sākas velna dancis, acīs spīd dolāru zīmes un pārvaldnieks satraukumā triņas uz krēsla, ka tik nepaprasa pa maz.

Ir viena nianse - abos gadījumos TU EJ PIE VIŅIEM, nevis otrādi.

Tad kad kāds ies pie tevis aizdot vai aizņemties tad arī varēsi diktēt noteikumus.

Link to comment
Share on other sites

abos gadījumos TU EJ PIE VIŅIEM, nevis otrādi.

 

Nekad neesi aizdomājies, kāpēc vispār būtu jāiet? Vai tik ne tāpēc, ka likums viņus ir nostādījis ļoti izdevīgā situācijā, respektīvi, noteicis būt par starpniekiem starp darba devējiem un ņēmējiem, komersantiem, pircējiem un pārdevējiem, visur.

Link to comment
Share on other sites

versatile

tak, ja nemaldos, var arī naudu konvertā pie lodziņa maksāt, jo konta nepieciešamība nav ar likumu noteikta - bet liela daļa uzņēmumu izvairās ar skaidru naudu operēt vispār - pirmkārt, nedroši, otrkārt, čakars, treškārt, VIDā tiek citas krāsas karodziņš piekabināts.

Un jā, zinu cilvēkus ap 30it, ar regulāriem ienākumiem radošā jomā - kkas ar mūziku - kam nav sava konta. Līgumso laikam norāda mātes kontu.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

serioussam909
Vai tik ne tāpēc, ka likums viņus ir nostādījis ļoti izdevīgā situācijā

Likums neliek ņemt kredītus vai likt depozītus.

Algu vari izņemt no bankomāta bez maksas un ibankas pakalpojumi nav obligāti.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...