Jump to content

LG LCD pēc četriem gadiem neiztur...


puce666
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

 

Pirms četriem gadiem vecmammai nopirkām LG 32collu LCD televizoru, modeli vairs precīzi neatceros. Kalpoja labi, līdz š.g.oktobrim, kad sāka parādīties problēmas. Ieslēdzot tv, skaņa ir, bet bildes vietā "krāsains

 

aizkars'' jeb krāsainas svītras pa visu ekrānu, slēdz kuru kanālu gribi. Sākumā tas ilga apmēram 5min. līdz bilde parādās, tagad tas ''aizkars'' pazūd jau tikai pēc 40-45min un tagad vēl parādoties vietām tumši

 

plankumi.

 

Saprotu,ka bez remontdarbnīcas neiztikt. Varbūt kāds ieteikums vai padoms? Vai vispār viņu var reanimēt? TV atrodas Cēsīs.

 

Tagad nākamais.

 

Vecmamma izlēmusi, ka viņai vajaga jaunu TV un lielāku par 32, bet ne lielāku par 42, budžets ~ 350 Ls. Tiek skatīta Cēsu kabeļtelevīzija, pamatā National Geographic un Animal Planet,

 

''Precamies'' un tamlīdzīgi:)

 

Ko ieteiksiet ņemt? LCD, LED vai plazma, kas kalpos ilgāk par četriem gadiem?

Link to comment
Share on other sites

Kabeļtelevīzijai labāk plazma. Es ņemtu Panasonic

Link to comment
Share on other sites

Pamēģini apdeitot caur usb. Sameklē mājas lapā atjauninājumu iespējams,ka aizies.Šitā pēc 3 gadus lietošanas viens samsungs uzkārās,sākumā bij aizdomas uz skara kabeli un dekodera savienojumu(tādi paši sindromi,kā Tev),bet palīdzēja updeite.

Link to comment
Share on other sites

Vecmamma izlēmusi, ka viņai vajaga jaunu TV un lielāku par 32, bet ne lielāku par 42, budžets ~ 350 Ls.

Tiešām pati vecmamma to izdomāja?

 

Manuprāt, jāsāk ar lēmumu, ko īsti darīt: pirkt jaunu vai labot veco. No otras puses: ja vecmamma pati pērk, tad pašai jau naudiņa būs iekrāta un modelis būs noskatīts.

Link to comment
Share on other sites

nākotne aiz lediem

 

     vēl neesmu nevienā veikalā redzējis TV ar LED apgaismojumu, kam nebūtu tas riebīgais zilgans apgaismojums. Kamēr neieradzīšu LED TV ar baltu apgaismojumu, tikmēr nekādu nākotni LED TV neredzu.

Link to comment
Share on other sites

Kā no vienas vecas karikatūras :D Kāds saka TV remontierim - tam TV i akurāt tāda paša problēma kā manai sievai, kad atnāku mājās mazliet iešnabojis, bilde ir bet skaņas nav :D

Bet nopietni runājot, LED apgaismojums ir pašā TV, kas nosaka kāds bildei būs apgaismojums (palabojiet mani ja es kļūdos)

Par aizmuguri varētu būt Philips Ambilight funkcija, ko esmu ļoti iecienījis :)

A tā jebkurš TV ar LED backlightu , kurš vizuāli iepatīkas (pats stāvu un krītu par fiļipu)

A vot nebrīnos ka vecmamma nosaka toni, mans sencis arī sāka sapņot, ka 32" LCD ir jau pa mazu viņa velmēm, a viņam ta ~65+, un crt jau sen ir nodots pārstrādei :)

Labots - M@R$$
Link to comment
Share on other sites

Pievienots Šodien, 01:45 puce666, on 29 Dec 2012 - 23:15, said: Vecmamma izlēmusi, ka viņai vajaga jaunu TV un lielāku par 32, bet ne lielāku par 42, budžets ~ 350 Ls. Tiešām pati vecmamma to izdomāja? Manuprāt, jāsāk ar lēmumu, ko īsti darīt: pirkt jaunu vai labot veco. No otras puses: ja vecmamma pati pērk, tad pašai jau naudiņa būs iekrāta un modelis būs noskatīts.

 

Veco TV viņa atdod savai mazmeitai, tādu kāds viņš ir, ja var sataisīt skatās, ja nevar tad met ārā.

 

Par lielāku kā 32 ir viņas izvēle, jo nu ir apradusi ar šo lielumu un uzskata ka dzīvoklim tas ir par mazu.Tātad 37, 40, 42.

 

Izvēle ir atstāta manā ziņā. Tāpēc arī jautāju.

Link to comment
Share on other sites

Četri gadi mūsdienu televizoram ir ļoti labs rezultāts. Var tik pabrīnīties, kā ražotājs panāk to, ka TV iziet no ierindas tieši pēc trim, četriem gadiem. Tas tak ir bizness un ķīniešu strādnieki saražojusi tik daudz jaunu televizoru,kuri ir domāti speciali Tavai vecmammai :sarkasms: .Kāds tur vēl remonts, ražotāji uzskata- jāpērk tikai jauni un jauni televizori.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Didzis, tie laiki kad kastes tika labotas ntos gadus, diemžēl, bet ir sen jau beigušies ;) Dzīvojam takš 21gs :)

Starp citu mans 37PFL9632 iet ideāli nu jau ... jā tavus pieminētos 4 gadus BET nav raudājis pēc remonta ... un baidos ka ies vēl tikpat daudz :)

Link to comment
Share on other sites

Markei nez ko tu tomāji par LED zilo apgaismojumu

 

             Portatīvajam ar LED apgaismojumu uzliec kādu bildi ar baltu fonu un pieliec klāt baltu papīra lapu. Redzēsi kur ir balts un kur zilgani balts. Un visas krāsas, tas ir, piemēram, sarkans ir sarkans, bet ar zilganu piesitienu un tā jebkurai krāsai. Paņem blakus portatīvo a CCFL apgaismojumu un izliec vienu un to pašu bildi, tur nepamanīt atšķirību nevar. Ar CCFL visas krāsas būs dzīvīgas un košas. Protams cilvēks jau pierod pie visa, arī sūdīga. Dārgā gala portatīvie ar LED jau ir normāli, bet ne katrs pērk portatīvo ap/virs 1000 Ls...

     Telefoniem gan zilgani apgaismojumi nav novēroti, bet tur iespējams pie tik maziem LCD izmēriem nav problēmas uztaisīt normālu LED apgaismojumu.



un veikalos visi tie krutie TV ar 3D, kuri uzlikti prezentācijai, visi ir zilgani. Par lētajiem nemaz nerunāsim.

Link to comment
Share on other sites

M@R$$, tieši tā,tie laiki, kad televizors kalpoja divdesmit gadu, pagājuši. Vai vērts remontēt piecus gadus vecu aparātu,ir stipri japadomā. Salabosi vienu vainu, gan jau nobeigsies kas cits, jo ražotājs ir "drošības pēc"  ielodējis vē daudz citas detaļas, kiras nav paredzētas ilgai kalpošanai.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Konstatators
Salabosi vienu vainu, gan jau nobeigsies kas cits, jo ražotājs ir "drošības pēc" ielodējis vē daudz citas detaļas, kiras nav paredzētas ilgai kalpošanai.


Nu burtiski vārdus no mutes izrāvi! :D
Link to comment
Share on other sites

Portatīvajam ar LED apgaismojumu uzliec kādu bildi ar baltu fonu un pieliec klāt baltu papīra lapu. Redzēsi kur ir balts un kur zilgani balts. Un visas krāsas, tas ir, piemēram, sarkans ir sarkans, bet ar zilganu piesitienu un tā jebkurai krāsai. Paņem blakus portatīvo a CCFL apgaismojumu un izliec vienu un to pašu bildi, tur nepamanīt atšķirību nevar. Ar CCFL visas krāsas būs dzīvīgas un košas. Protams cilvēks jau pierod pie visa, arī sūdīga. Dārgā gala portatīvie ar LED jau ir normāli, bet ne katrs pērk portatīvo ap/virs 1000 Ls... Telefoniem gan zilgani apgaismojumi nav novēroti, bet tur iespējams pie tik maziem LCD izmēriem nav problēmas uztaisīt normālu LED apgaismojumu.un veikalos visi tie krutie TV ar 3D, kuri uzlikti prezentācijai, visi ir zilgani. Par lētajiem nemaz nerunāsim

 

Vai tik tur nebūs saistība ar izvēlēto krāsu temperatūru televizora iestatījumos, ja viss liekas zilgans.

Link to comment
Share on other sites

Ar radiotehniķi vienkāršam amatierim ir grūti strīdies, BET 5 gadi TV pie mūsdienu tehnikas attīstības līmeņa varētu būt padaudz, un baidos ka tur nekas vairāk par Gētliņiem nespīd vienā vai otrā griezumā ...

Link to comment
Share on other sites

Vai tik tur nebūs saistība ar izvēlēto krāsu temperatūru televizora iestatījumos, ja viss liekas zilgans.

 

    Ja tu tā domā, tad pamēģini uz TV ar LED apgaismojumu dabūt baltu ar dajebkādiem iestatījumiem un pieliec klāt sniega piku. Vienīgais portatīvais, kur esmu redzējis tīru baltu LED apgaismojumu, tas bija Macbook pro, par kura bildi biju sajūsmā, kur sarkans bija tīrs sarkans un balts bija pilnīgi balts(ne zilgans).

Link to comment
Share on other sites

Jā , šito zilganumu novēroju vienam super- puper  tv. Nu parakājos pa menjū, uzliku siltu toni un.... nospļavos. Nu varbūt bija jārokās kur dzīļā, bet TV  uz rāvienu neatradu kur vēl var dziļāk. Mājās palūrēju uz savu virtuves TV LG M2262 moniatoru ar TV funkciju. Nu krāsas krietni tuvākas dabīgajām. Nu, jā kaut tas LG , kad pirku, bija lētais variants, bet šim menjū var dikti smalki pieregulēt toņus un starptoņu ( katru krāsu gan gaišajā gan tumšajā). Tam lielajam un ''krutajam'' Philips , ko skatiju, neko tādu neatradu. Nu , jā TV un ražotājs ''ir izdomājis kā vajag vidusmēra lietotājam''. Vispār nav ko brīnīties- ja palūr to LED (pašu diožu) gaismas raksturlīkni, tad ... . krietni TV ražotājam jāpacenšās ar algoritmu priekš matricas , lai no tiem diviem MAX pīķiem, kas parasti ir tām ''baltajām'' gaismasdiodēm, dabūtu  ''taisnu '' līniju , ko vajag baltajam. īstenībā pēc šitās pieredzes sapratu ka jāskatās uz TV menju kad pērk. Ja nevar ielīst dziļāk un saregulēt kā gribu ( gan gāsajā, gan tumšajā katru krāsu atsevišķi), tad man tāds TV nav vajadzīgs

Link to comment
Share on other sites

Par zilgano toni piekrītu. Nopirku portatīvo ar LED apgaismojumu. Tā kā regulāri darbinu photoshopu ar bildēm, tad saskaros ikdienā ar to pretīgo zilgano toni. Vecajiem portatīvajiem tās problēmas nebija.

Link to comment
Share on other sites

Man bija 4,5 gadus vecs HP Compaq ar Core 2 Duo, nopirku 2 gadus vecu Dell Latitude. Un skatos, kāpēc šim jaunam datoram tāds ekrāns neriktīgs, krāsas nekādas. Kad atveru vecu portatīvo uzreiz jūtu, cik tam dziļas ir krāsas. Sākumā domāju, ka tie glancēti datori visi spožāki (vecām HP glancēts), tāpēc tā ar krāsām. Palasīju šo topiku, pārbaudīju, jaunam Dell patiešām LED, tad tāpēc.
Vai ir idejas kuram biznesa klases portatīvam ir labākas krāsas (varbūt hp probook, elitebook, dell vostro, thinkpadiem). MacBook nevaru atļauties. Vai varbūt jāskatās uz HP Envy, Dell XPS pusi (tie gan dārgāki arī)?

Labots - vintars2
Link to comment
Share on other sites

pašam man ir latitude krāsas no lenķa ir drausmīgās :D 

XPS ir okey krāsas. vecejam Studio un studio XPS m1340 bija ļoti labi ekrāni. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...