Jump to content

Nepieciešama palīdzība iesācējam - Radiotehnika Y-7111


analgins
 Share

Recommended Posts

Sveiki, kādu laiku manā īpašumā ir Radiotehnikas pastiprinātājs Y-7111, cik atminos tad šis bija labs aparāts (sākumā kad strādāja) bet tad vienu dienu ņēma un nomira, cik man daži "gudrāki" cilvēki teica ka tas varētu būt kāds kanāls / priekšpastiprinātājs, respektīvi tikai čarkstoņa nāk arā. Gribētos šo atgriezt pie dzīvības, bet parcik ar krievu valodu esmu uz Jūs nekā uz Tu tad rakstu šei.

 

Pa lielam šobrīd interesē padomi kā diagnosticēt kas tad īsti varētu būt beigts, ja to noskaidrotu tad jau uzmeklēt detaļas un tās samainīt vietām nevajadzētu būt nekādām problēmām..

Link to comment
Share on other sites

Vispirms ar multimetru pārbaudīt barošanas sproiegumus pēc shēmas attiecīgajās vietās.

Diagnostikai vajag skaņu ģeneratoru un osciologrāfu. Dod signālu ieejā un pēc shēmas skatās to konkrētos punktos. Salīdzina ar ieejā padoto sugnālu. Izdara secinājumus un nomaina bojāto detaļu.

Link to comment
Share on other sites

kad es pie tā tiku, kad tas gāja, manas prasības tas apmierināja, skanēja ok, neesmu nekāds melomāns kurš mēra visu pēckārtas lai dabūtu maksimālu labumu no krāma, protams, es apzinos ka nekas spīdoš tas nav, bet parcik tas tikai krāj putekļus nolēmu mēģināt atdzīvināt to un pie reizes varbūt iemācīties ko jaunu..

Link to comment
Share on other sites

anyway, tikko pavēris vaļā ieraudzīju ka pie izejas platēm perimičkas vads kas savieno 4 un 13 (tā uz plates atzīmēts) bija aiz vecuma nokritis, pielodēju atpakaļ, ieslēdzu, skan A un B kanālu Kreisās puses, labajās pusēs ir manāma čarkstoņa, kā arī lielajam radiatoram nedaudz silst labā puse ( ja skatamies no priekšas), silšana ir kādus 5-15 grādus siltāka nekā otrajā galā..

 

un tagad manas atjautības pārbaudījums - tas ka neskan labā puse, nozīmē ka man jāpārbauda traņi no VT 12 - VT 17 ? aka kāds no tiem varētu būt nosprādzis kā rezultātā man pazudis kanāls ?

 

par to ka "iespējams" būtu sajaucis ieejas galus, es vandoties pa vadu kalniem atradu kādu no orģinālajiem vadiem, tākā tur nevajadzētu būt problēmai..

 

ps lietoju tunera ieeju, skaņa uz kreisa kanala ir ok, parsledzot uz "zs-m" ieeju skan abi kanāli, bet ir tādi kā caursitoši trokšņi, kas liek domāt ka tumba pavērsies ja to ilgi darbinās šādi ieslēgtu :D

 

pps pēc kādu 10min darbināšanas radiatora labā mala ir manāmi uzkarsusi, atminos ka tā bija arī problēma pirmstam un ka tas mēdza izrubīties pēc kāda laika, pieņemu ka nostrādāja kāda termo aizsardzība, jo pēc atdzišanas tas spēja darboties tālāk..

Labots - analgins
Link to comment
Share on other sites

nez vai ar šito var kaut ko īpaši iemācīties. drīzāk jau jāmeklē iekš depo ceļš pie zaļās krāsas bundžām

Link to comment
Share on other sites

Ļoti populāri ir šiem verķiem gala pakāpes nomainīt uz kādu, piemēram, LM3886 mikrenes risinājumu, kas ir ļoti vienkārši. Tiesa, nākas gan palodēt, gan platiiti izkodināt.

Link to comment
Share on other sites

Nesen "pacēlu" vienu y-101. Paklausījos pie tiem pašiem S-30B skaļruņiem, kuri savulaik šķita skaņas kvalitātes kalngals...

Sapratu, ka manas prasības pret skaņas kvalitāti ir stipri augušas! :D

Nebūs no tā 7111 nekas prātīgs. Ja gribi burties cauri un mācīties elektroniku - sāc ar pamatiem! Nevis uzreiz ķeries remontēt salīdzinoši sarežģītu tehniku.

Link to comment
Share on other sites

to ka tas verķis ir gan fiziski gan morali nokalpojis, ka tas neskan pēc mūsdienu "standartiem" utt utt varat man nestāstīt, es to daru tā teikt sporta pēc, netiecos pēc "terabasss"

 

manuprāt pirmajā topikā uzdevu gana elementāru jautājumu, vēlos atrast kas vainu ir vai varētu būt beigts, ja neizdosies atrast, izmetīšu lūžņos, ja tomēr sanāks, būs priekš pašam un kaimiņu sašam.. nav man osciloskops lai pārbaudītu visu sīki un smalki, pirmie 3 linki liekas ka noderēs gana labi, jautājums ir vai es roku uz pareizo pusi vai nē..

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Sāc ar to, ka dabū tā aparāta shēmu. :)

http://radi0tehnika.com/

http://radi0tehnika.com/go/opisanie/u11.html

Kodējums ir Windows-1251, ja kas... :D Vai arī:

http://radi0tehnika.com/go/opisanie/zip/u11-1.jpg

http://radi0tehnika.com/go/opisanie/zip/u11-2.jpg

 

un tagad manas atjautības pārbaudījums - tas ka neskan labā puse, nozīmē ka man jāpārbauda traņi no VT 12 - VT 17 ? aka kāds no tiem varētu būt nosprādzis kā rezultātā man pazudis kanāls ?

Vispirms pārbaudi barošanu tam kanālam. Pēc tam pārbaudi vai tam vispār pienāk signāls. Ja nav citu iespēju, tad kaut vai samainot vietām kanālu ieejas, kas nāk ar vadiņiem tur pat pretī no ekvalaizera bloka.

Link to comment
Share on other sites

Jau apnicis visiem skaidrot,kā jālabo pastiprinātāji. Tornis jau te deva nprādi,kurā aprakstīta remonta metodika.Neuzskatu,ka šeit atkal visu jāsāk no sākuma. Vajag izpildīt visu,kas tai rakstā un tad,kad rodas konkrēti jautājumi, tad ir vērts runāt.

Link to comment
Share on other sites

Ieteiktu autoram nomierināties un padomāt loģiski...

 

Sāksim ar to kad tas aparāts jau kad to ražoja bija sūds (un nevis tikai mūsdienās) salīdzinot ar rietumu kvalitāti un tehnisko izpildījumu.

 

2kārt sajēga no elektronikas tev cik skatos ir nulle, tad labāk nelien tur iekšā, vai nu meklē meistaru, vai vēllabāk izmet to lūzni miskastē(aiztaupot galvasāpes kad tā kaste vēl kādas trīs reizes nosprāgs) un nopērc normālu rietumu pastiprinātāju ss.lv tagad labus aparātus tirgo par normālām cenām.

Link to comment
Share on other sites

da nesalabos te viņš to - reizi mēnesī te topiks par RRR aparātiem, nu tik labos, nu tik taisīs - tā arī neviens nav salabojis ne čipu ielicis..a kādi plāni bija - aplauzās pie transformatoru sekundāro tinumu noteikšans. biegta balle, te pat nav ko palīdzēt. jālasa grāmatiņas un jāeksperimentē. No attāluma var tikai kašpirovskis palīdzēt.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

parsledzot uz "zs-m" ieeju skan abi kanāli, bet ir tādi kā caursitoši trokšņi, kas liek domāt ka tumba pavērsies ja to ilgi darbinās šādi ieslēgtu

 

Pirmkārt, minētā ieeja nav domāta nekam citam, izņemot vinila atskaņotāju, attiecīgi neko citu tur slēgt nedrīkst! Be ja skan abi kanāli, tad jau gala pakāpe ir kārtībā, skaties ieeju pārslēgu.

Otrkārt, nestādos priekšā, kā bez ģeneratora un osciļa var pārbaudīt pastiprintātāju un vēl jo vairāk sameklēt vainu kādēļ neskan viens kanāls;

Treškārt radiators ir paredzēts, lai aizvadītu siltumu no gala tranzistoriem, viņam IR JĀSILST. Ja viņš pie slodzes uzsilst līdz kādiem 50-60 grādiem, tad par to galīgi nav jāsatraukājas.

Link to comment
Share on other sites

Ja ir viens ejošs kanāls, var taču paņemt parasto multimetru un salīdzināt līdzspriegumus uz abu jaudas pastiprinātāju tranzistoriem. Vel radiotehnikai ir poga "mono", to nospiežot kanāls nesāk skanēt? Apakšējais vāks nekur neskarās klāt pie platēs ielodēto detaļu "kājām"?

Labots - Reader
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...