Jump to content

Kādu Linux (Vai *BSD) lieto boot'isti

Fruzz
 Share

boot.lv foruma statistikai  

95 members have voted

1. 1. Kādu tad Linux/BSD sistēmu lietojam?

• Debian
      8
    • Ubuntu
      44
    • FreeBSD
      2
    • Gentoo
      4
    • Fedora
      4
    • Slackware
      1
    • Mint
      18
    • Cits (Ierakstam komentāros)
      14

Recommended Posts

Lietoju Ubuntu 12.04 ar Gnome 2. Unity ir mazliet lietojamāks par Metro, taču pa pusmēnesi nevarēju pierast. U12.04 un 12.10 bija problēmas ar Firefox. Ir cerības, ka ar F17 problēma pazudīs.

• 2 weeks later...

Nu jau vairākas nedēļas lietoju ubuntu. Nonesmu MS nost, atstāju tīru ubuntu 12.04LTS x86_64 versiju. Viss +- skrien, ar dažiem programmu gļukiem.

Nākotnes plāni - salikt tīru Debian vai Arch linux ar tikai man nepieciešamajām programmām.

nu bļinās, i ko darīt, ja vairākas? var izveleties tikai vienu :(

serveriem - minimālāko debiāni

darbstacijai - mint vai win7, atkarīgs no tā, ar ko dienā plānots strādāt.

• 1 month later...
absolutRandom

debian crunchbang-   vajadzēja kko vieglu.. experimentēju (viegls)

ubuntu 12.10 server - macos un studēju server stuff (nesen tik uzinstalēju)

ubuntu BT5 - ļoti patīk šī lietiņa, jo tas man ļauj izprast tīklu daudz detalizētāk(nepatīk grafiskais piesātinājums un ir bugains)

/vienā forumā BT5 tika aprakstīts, kā atomāts kas nonācis šimpanzes rokās/

Ubuntu 12.10 stāv uz lapša. Pārsvarā tiek lietots internetam, filmu skatīšanai un mūzikai, pa laikam vēl kāds word dokuments.

Bet tā mājās stacionārajam PC pie kura montēju pa retam video un padzenāju pa kādai spēlei stāv W7

Baigais Janka

Un atkal aptauja, kur nevar atzīmēt vairākus... FreeBSD - pamata darba vide programmēšanai. Debian - savas sadomātās darba lietas un eksperimenti. RedHat - pārējās mašīnas, kas nodrošina visādus servisus/emulācijas utt. utjpr. Un caur Win7 64-bit tam visam ar telnet/ssh lienu klāt un darbojos :)

Edited by Baigais Janka

Ubuntu 12.11 kā otro sistēmu,blakus win8 :)

FreeBSD - pamata darba vide programmēšanai.

kāpēc FreeBSD ?      es arī gribu FreeBSD, pieņems mani darbā jūsu kantorī ?

Edited by MarisO

Vienas gados vecākas kundzes datoram pirms pusgada uzliku Lubuntu. Lieto internetu, maksā rēķinus bankā, uzspēlē kārtis. Pirms tam biju uzlicis W7 latviešu valodā, bet dators bija par vāju.

Man gan labāk patīk Ubuntu ar klasisko Gnome2.

Edited by Aigars

PCLinuxOS. Esmu mēģinājis vairākus, šis kā iesīkstējušam lodziņu lietotājam liekas vislīdzīgākais lodziņiem

Līdzīgs windovam tev liekas drošivien dēļ cinnamon desktopa.Jebkurš linux ar cinnamon izskatīsies tāpat.

Man pašam patīk centos,dēļ stabilitātes.

Baigais Janka
kāpēc FreeBSD ? es arī gribu FreeBSD, pieņems mani darbā jūsu kantorī ?
Nu, FreeBSD tāpēc, ka uz dzelža, kuram pamatā tiek programmatūra rakstīta, darbojas IPSO - OS, kuru Nokia savulaik atvasināja no FreeBSD. Bišķi nesapratu par to FreeBSD gribēšanu :) Neba nu mēs vienīgais kantoris, kas ar FReeBSD ņemās. Pieņems - nepieņems..., nu, es i programmētājs, nevis personāldaļa vai projektu menedžeris :) Projekti ir, darbs pietiek, domāju - vakances ar varētu būt, ja rubī C un FreeBSD/Linux programēšanu - jo zemākā līmenī, jo labāk.

• 1 month later...
  • 2 months later...

Vislabāk vizuāli noslīpētais likās Zorin Os, kas ir balstīts uz Ubuntu(ir mēģināts xubuntu, mint)

Vienīgi, kas nepatika, ka procesors(dual core 2.3 ghz) diezgan noslogots tika ~ 10-20 % standby režīmā, kas izsauca pārāk biežu ventilatora darbu. 

Tā nu pamēģināju w8, kurš nomet frekvenci uz 0.8 un fans slēdzas reti, ja neslogo. w7 arī tā dara? 

Instalācija pavisam savādāka kā pierasts win vidē - pats paprasīja wifi un visus draiverus pats salika(tipa kā ubuntu).

Edited by dzincha

Tas lielais CPU lietojums droši vien dēļ KDE un desktop compositing. Laikam compiz viņi lieto pa defaultu ne?

Ja gribi koriģēt to kā clocko CPU, tad to var izdarīt ar cpupower daudzās jaunākajās distrās.

Lietoju visu laiku Ubuntu 10.04,bet izmeiģināju arī 12.04 un nepārāk  patīk .. :(

pēc Ubunutu 10.04 pārgāju uz Lubuntu 12.10 jo prasījās lai strādātu jaunāji zovti. Nekas izskatās līdzigs un darbojas.

Edited by JDat

Vienkāršības pēc uzliku Manjaro ar XFCE. Vārdsakot tas pats Arch ir, tikai arī normāls cilvēks var uzinstalēt, jo ir labs GUI installers (Mint installera forks), hardwares draiverus sameklē automātiski (mwhd) un principā tas nozīmē tikt pie visiem labumiem, ko piedāvā Arch - AUR, ātrums, rolling release utt... strādājošiem "out of box" UN pakotnes viņi pārtestē, tātad tas arī beidzot ir kaut kas stabils. Ir GUI priekš pakotņu menedžera utt. Laba distra, otras tādas nav. Pagaidām versija kkur 0.8.6, bet bugu nav tiešām daudz.

Vienīgā problēma XFCE versijā bija ar Pulseaudio, bet vienmēr jau var lietot vienkārši ALSA. :D

Es domāju Ubuntu cilvēkam, kā arī jebkuram citam datoristam būtu ļoti viegli pierast pie šādas uz Arch veidotas distribūcijas, jo principā visa instalācija ir tik ļoti vienkāršota, ka liekas pat vienkāršāk kā instalēt Ubuntu. :D Kā arī XFCE vide ir ļoti GNOME2 līdzīga, bet vienmēr jau var instalēt kādu DE/WM gribi. Piemēram, MATE, ja gribās vēl kaut ko uz mata kā GNOME2.

Edited by kellerman

Nav par ko :) Tikai dalos pieredzē. Ņem vērā, ka īsti stabliā versija tā vēl nav, taču man likās viss baigi labi priekš 0.x versijas. Es XFCE edišenam aizstāju lxdm ar lightdm un networkmanageri nomainīju ar wicd, arī plank docku aizstāju ar docky. Priekš video tearinga novēršanas un logu 'tiling' funkcijas aizstāju xfwm4 ar xfwm4-git no AUR un vēl pāris sīkumus, ko biju pieradis salikt Arch'ā.

Par cik distra ir diezgan svaiga, tad spoguļserveru vēl nav daudz, pakotņu apdeiti var nebūt ātri.

Man izskatās šādi https://dl.dropboxusercontent.com/u/16222427/MANJARO/Ekr%C4%81nkopija%20-%202013.05.17.%20-%2023%3A06%3A19.png

Edited by kellerman