Jump to content

Datora diagnostikas kartes


datorists
 Share

Recommended Posts

Labvakar!

Vai kāds pieredzējis speciālists varētu, lūdzu, izpalīdzēt iesācējam, un apskaidrot, par datora komponenšu diagnostiku ar diagnostikas kartēm?! Ieskatoties internetveikalos, http://ashop.lv/inde...ID=127&offset=0

http://www.pc-diagnostics-tools.com

http://dx.com/p/pci-...ostic-card-3589

utml. , redzu, ka kartes ir dažādas, gan PCI slotos spraužamas, gan USB. Gribētos uzzināt, kādas ir labākas, ar kurām iespējams visvairāk ko nodiagnosticēt, gan stacionārajiem datoriem, gan portatīvajiem, kā arī, kā īsti ar tām jādarbojas!? Varbūt kāds var ieteikt, kādas ir labākas, kur labāk un lētāk iegādāties, un ar kurām ir vieglāk diagnosticēt?

Gribētos tieši uzzināt, kā nodiagnosticēt procesoru, videokarti, sistēmplati utml (ja dators neiet, vai klibo, uzzināt, kura komponente ir pie vainas)! Vai katras komponentes diagnostikai vajag savu karti, vai visas var ar vienu? Saprotu ka tur kaut kā jāklausās pīkšķi un pēc tiem nosaka kļūmi! Ļoti vēlos uzzināt sīkāk un konkrētāk par šo tēmu! Jau iepriekš pateicos par atbildēm un man atvēlēto laiku!

Link to comment
Share on other sites

http://en.wikipedia....er-on_self-test

 

Ko tev izteiks tie cipariņi uz diagnostikas kartes? Useris vilgaris parasti veic diagnostika mainot komponentes. Pamēģina CPU uz citas mātesplates, citu RAM ieliek. utt. Cik daudz savā laikā datori tika skrūvēti, tik arī nebija nepieciešamība pēc tādām kartēm. Sevišķi ja jau rakstīji:

izpalīdzēt iesācējam,

 

Pat ja redzēsi ar tādas kartes palīdzību ka RAM vai videokarte beikta, ko tālāk? Ja CPu neiet, tad parasti viss ir mēms un kluss. To pašu var kostatēt arī bez diagnostikas kartes.

Link to comment
Share on other sites

Šitās lētās kartes ir bezjēdzīga naudas izdošana, savukārt nopietnās pro maksā ciparu, kuru personāžam, kurš ar remontiem nenodarbojas ikdienā , pirkt nav saprāta darbs. Nu ja vēlies pērc kaut šo .

Link to comment
Share on other sites

datorists

Paldies visiem atbildētājiem! Vienkārši tāda pieredze, ka datoram pēkšņi paliek melns displejs, kaut gad sistēmbloks turpina strādāt. Viens speciālists nomainīja cieto disku, taču simpromi palika! Izmērīju temperatūras ar Everestu, tās- normālas. Tad nu nav saprašanas, vai procesors pārkarst, iet uz galu, vai videokartes vaina, vai vispār sistēmplatē vaina jāmeklē? Iedomājos, ka varbūt ar šādas kartes palīdzību varētu noteikt vainu!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tas nebija speciālists.

Viens speciālists nomainīja cieto disku, taču simpromi palika!
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Var būt vaina monitorā? To tā karte noteikti neparādīs! :)

Pēc pieredzes - jā, dažreiz tās lētās kartes noder, bet vienkāršāk tomēr ir testēt mainot komponentes.

Ir bijis tā - karte paliek uz "FF" (tas ir - POST iziets), bet dators nekust! Ko tad? Mainam proci, tad atmiņu, barokli, plati...

Link to comment
Share on other sites

datorists

Paldies visiem par padomiem! Jā, iznāk, ka nav jēgas tādu pirkt, žēl!

Mainīt datoru komponentes jau var tikai tie, kam ir ko mainīt! Un, ko mainīt, var būt tikai darbnīcā! Tika mainīts arī monitors, bet tas palika melns. Tiesa gan monitors bija bez pogām un varbūt vienkārši nemācēju tādu bezpogu monitoru ieslēgt! Bet var būt, ka tas bija bojāts, jo dabūts tika no šrota! A starpcitu, kur var dabūt oscilogrāfu, un kā ar to testēt komponentes? Kas zin, atsūtiet lūdzu saiti uz instrukcijām!

Labots - datorists
Link to comment
Share on other sites

Oscilogrāfu, lai nodefektētu vienu datoru?? Tici man - ātrāk un lētāk būs to aizstiept uz normālu datordarbnīcu! Pat tādā gadījumā, ja atrodies ļooooti dziļos laukos un sava transporta nav.

Link to comment
Share on other sites

Mainīt datoru komponentes jau var tikai tie, kam ir ko mainīt! Un, ko mainīt, var būt tikai darbnīcā!
Nu nestāsti gan - vienmēr var sarunāt ar kādu čomu, kam līdzīga komplektācija, un aizstiept, iedzert pa alum un paralēli izķidāt un iztestēt komponentus. Nav jau miljons tie parastie aizdomās turamie - procis, RAM, VGA, PSU, HDD, monis.
Link to comment
Share on other sites

tie parastie aizdomās turamie - procis, RAM, VGA, PSU, HDD, monis.
procis ir vis retāk aizdomās turamais.

Džeki, ko ar oscili var datorā diagnosticēt? Reāli neiebraucu! Kā ar oscili var pārbaudīt CPU, RAM, VGA, HDD?

Labi, skaņas izeju paskatīt, citur spriegumus. Vai arī mūsdienu osciliogrāfi ir palikuši baigi krutie?

Apskaidrojiet? Toč nevaru iebraukt! Vrodje, galīgā šmigā vēl neesmu!

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Ko jūs džekam piesējāties, a? :D D_L ar oscilogrāfu pat neplānotu grūtniecību spēj diagnosticēt, kur nu vēl defektīvu atmiņas tranzistoru!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Joks vispār bija pirmā daļa no rakstītā, nevis citētā... Bet nu labi, ka vismaz aiSgāja Tev ar. ;)

 

/offtopic

Labots - Arnis`85
Link to comment
Share on other sites

Aizgāja, aizgāja.

Joks par pirmo daļu, jāiet par ginekologu strādāt ar oscili!

 

Diagnostikas kartes, man liekas, ir tas pats kas automašīnā degvielas Aktivizator (ja precīzi atceros tā nosaukumu).

 

Domāju ka figņa vien ir, kaut gan neesmu ne vienu lietojis. Tā kā "sto pudov" nezinu.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Nē, nu taisnība jau ir - atšķirībā no uz tīru maģiju un hipnozi strādājošā, degvielu, pasaules ekonomiju un automašīnas īpašnieka labsajūtu momentā krasi uzlabojošo Placebo-Aktivator, tās diagnostikas kartočkas tiešām noder tad, ja šancē kaut kādā garantijas/remonta kantorī, un dienā desmit kārbas jāsalabo - tomēr ātrāk, kā katru reizi bakstīt pa vienam un lūrēt, kad bilde monitorā parādās lai POST'u nolasītu. Bet monētas otra puse, kā jau augstāk biedri minēja - jābūt zināšanām, lai no tiem divu/trīs burtciparu savirknējumiem izlobītu cēloņus. Autoram jau nu toč no tādas nebūtu nekādas jēgas.

Labots - Arnis`85
Link to comment
Share on other sites

Ermm... lai kā arī negribētos tagad pasmieties kopā ar pārējiem, mēģināšu būt pretīmnākošs - aizmirsti par oscilogrāfu. Ar to strādāt ir vēl grūtāk un sarežģītāk nekā ar to diagnostikas karti, kā arī vajadzēs vēl tonnu zināšanu par datoriem un elektroniku vispār.

Link to comment
Share on other sites

datorists

Jā, nu pasmieties par otra muļķību jau visiem viegli! Bet, kā tad pie gudrības tiksi, ja neprasīsi citiem?

Tad nu paskaidrojiet lūdzu, kā saprast, kad pie vainas procesors, kad videokarte, kad sistēmplate un, kad cietais disks! Detaļu ar kurām eksperimentēt nav, un tāda čoma kam tās paprasīt arī nav! Savukārt darbnīca plēš 9 ādas, un "atrod" visu ko citu, tikai ne to, kas jāatrod!

Link to comment
Share on other sites

Tu zini - švaki ir. :p Jāskatās no simptomiem, un arī tad nevar būt īsti drošs, ja nav detaļas nomaiņai.

 

Tātad, Tu saki ka "sistēmbloks turpina strādāt, bet izdziest monitors". Ko Tu saproti ar "turpina strādāt"? Tikai kastē dūc ventilatori, vai arī mūzika turpina skanēt, un nospiežot pogu uz keisa dators normāli izslēdzas?

 

Ja mūzika turpina skanēt, un dators turpina strādāt tikai bez bildes, tad vaina visdrīzāk ir monitorā vai kādā vadā (pamēģini visus izraut un kārtīgi iespraust atpakaļ). Arī cieto disku, procesoru un mātesplati vari izsvītrot no saraksta. Videokarte varētu būt pie vainas.

 

Ja tomēr "viss iesalst ar galiem", tad ir bēdīgāk. Tad jebkas var būt pie vainas. Lai arī CPU ir vismazāk ticamais - tie parasti tikai pie pārkaršanas atsakās. Kā tā viņi neplīst. MB, VGA, PSU, RAM - tie visi ir ticami. HDD mazāk ticams, lai arī nav izslēgts. Vari pamēģināt atskrūvēt vaļā PSU un paskatīties, vai kāds kondensators nav uzpūties. Tas pats attiecas uz MB un VGA kondensatoriem. Lai arī tas nav bieži, kad tā gadās. RAM var pārbaudīt ar Windows 7 iebūvēto memory diagnostic (vai atsevišķi atvelkamo memtest86). HDD var pārbaudīt uz bad blockiem, bet bad blocki tā kompi nenokarinātu, un citas HDD vainas pārbaudīt nevar.

 

Sorry. :(

Link to comment
Share on other sites

datorists

Jā, izskatās, ka ir švaki! Ko Tu domā ar vārdiem "mūzika turpina skanēt"? Mūzika nekāda neskan un nav laista skanēt. Vienkārši cilvēks skatās Internetu un pēc minūtēm 10-15 paliek melns ekrāns, bet sistēmbloks turpina rūkt. Lai tiktu pie bildes, jāreseto dators.

Ja nevar ar kartēm diagnosticēt, tad gribētos dzirdēt konkrētus simptomus- kā var pateikt, kad procesors pārkarst, kā var pateikt, ka procesors iet uz galu, kā var pateikt, ka vaina ir pārējās komponentēs.

Un vēl citam datoram ir bijis tā, ka atstāj Standby režīmā, un pēc tam, pakustinot peli, sistēmbloks sāk rūkt, bet monitors paliek melns. Kas tad par vainu?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja pēc 10-15 minūtēm regulāri ekrāns paliek melns, tad kaut kas pārkarst. Vienkāršākais ir izslēgt datoru no strāvas un tūlīt bakstīt ar pirkstiem un fiziski pārbaudīt, kas kurā vietā ir pārkarsis. Protams, jānodrošinās, lai nesabojā elektroniku ar statisko elektrību. Maz ticams, ka procesors iet uz galu.

Link to comment
Share on other sites

Kadreiz palīdzēja arī triks paspaidot CAPS LOCK vai num lock. Ja attiedīgs LED reaģē uz CAPS LOCK, tad tas parasti nozīmē ka CPU, dēlis un RAm strādā. Pēc iekšējā zummera pīkstieniem varēja noteikt vai RAM un Video ir dzīvi. Vēl pavēro kas notiek ar HDD LEDu uz keisa. Ir taču aptuvena nojausma kā mirgo HDD LED kas operētājsistēma lādējas. Primitīvi lauku padomi, bet ar tiem arī kaut ko var izpīpēt. Komponentu izkustināšana arī mēdz palīdzēt. Izraut un ielikt video, RAMu... Kā monitors savulaik uzvedās kad strāda, kas ar monitora LEDu, kāda bilde, "No signal" paziņojums uz displeja utt. Jau iepriekš minētā signālkabeļa uz monitoru pašakarēšana saprāta robežās.

Link to comment
Share on other sites

Sapratu ka

Paziņojumi gan nekādi neparādās, apdziest un viss!

 

tas ir par monitoru. A kas ar kasti? Ir sajūta ka operētājsistēma ielādējas? Kas ar klavieri? Pēc ieslēgšanas num/caps/scroll lock LEDi reaģē uz attiecīgo pogu nospiešanu? Kas ar HDD LED? Mirgo tā itkā opsistēma lādētos? Kā tieši mirgo?

Link to comment
Share on other sites

Paldies par padomiem! Paziņojumi gan nekādi neparādās, apdziest un viss!
Izskatās, ka te tik dakteris var palīdzēt (tas ir darbnīca). Ja nav vispār sajēgas no datora un tā darbības nav, tad labāk nelien iekšā! Un starp citu, ja darbnīcā taisa arī kad garantija beigusies, tad pēc remonta dod mēnesi vai 3 garantiju, kas nozīmē, ka nākošo remontu Tev jau taisa par velti!

Piedomā nedaudz ar galvu, kamēr to datoru neesi galīgi sabeidzis un tad tika palīdzēs jauna datora pirkšana, jo remonts vairs neatmaksāsies!

Link to comment
Share on other sites

datorists

JDat!

Monitors LCD, marku nepateikšu! Nē, nu kā jau rakstīju, Windows ielādējas, kādas minūtes 15-20-30 ļauj pastrādāt un monitors izdziest. Sistēmbloks turpina rūkt. Pēc reseta atkal ielādējas Windows un sākas viss no gala!

Link to comment
Share on other sites

Monitors LCD, marku nepateikšu! Nē, nu kā jau rakstīju, Windows ielādējas, kādas minūtes 15-20-30 ļauj pastrādāt un monitors izdziest. Sistēmbloks turpina rūkt. Pēc reseta atkal ielādējas Windows un sākas viss no gala!

Niku nomaini, jo no datorista tālu! Un nes uz darbnīcu! Nevis pie kaktu dakteriem! Es cik esmu nesis vienmēr salabo un par saprātīgu cenu.

Link to comment
Share on other sites

Niku nomaini, jo no datorista tālu!
+1

 

Autor - nu klausi, ko Tev saka - zabej uz to taisīšanu. Diagnostikas kartes, oscilogrāfi, priekš Tevis tas ir kā lācim ar riteni braukt mācīt. Aiznes taču uz sakarīgu datorservisu, un par desmitnieku lai nodiagnosticē un sataisa! Beidz tērēt savu un citu laiku, jo izskatās, ka te nekas labāk nepaliek...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...