alusbundza Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Man te kaimiņš uz Latvijas svētkiem atnāca ciemos ar mājās gatavotu vīnu (iesācējs), bet nebija īpaši dzerams (salds) , kaut kādi grādi jau ir, bet līdz galam nenorūdzis, raudzējis ar vīna raugu, bet pārtraukusi rūgšana, kas varētu būt pa vainu? Pēc manām domām visam cukuram vajadzētu pāriet spirtā. Vīns dažāds, no ķiršiem, bumbieriem, vīnogām, tas no vīnogām bija labāks, cukurs arī ir likts klāt visiem. Varbūt ir kādam laba recepte? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Posted November 22, 2012 Author Share Posted November 22, 2012 Man te kaimiņš uz Latvijas svētkiem atnāca ciemos ar mājās gatavotu vīnu (iesācējs), bet nebija īpaši dzerams (salds) , kaut kādi grādi jau ir, bet līdz galam nenorūdzis, raudzējis ar vīna raugu, bet pārtraukusi rūgšana, kas varētu būt pa vainu? Pēc manām domām visam cukuram vajadzētu pāriet spirtā. Vīns dažāds, no ķiršiem, bumbieriem, vīnogām, tas no vīnogām bija labāks, cukurs arī ir likts klāt visiem. Varbūt ir kādam laba recepte? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 kooperativs.lv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Gan jau nepareiza t bija, ja ir cukurs un raugs, tad vīnu pagrūti apturēt no rūgšanas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronalds Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Vīns no šī gada āboliem? Nu nevar normālu vīnu tik ātri uztaisīt. Viņu vajag noraudzēt, tad noliet un atstāt nostāvēties kādus pāris mēnešus vismaz. Ar laiku saldums samazināsies. Bet vispār labu vīnu mājās uztaisīt ir ļoti ļoti grūti! Iesācējam var ieteikt atrast kaut internetā gatavu recepti un STINGRI pie tās pieturēties. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 visu var uztaisīt. un mājas vīnu darināšanā pie receptēm nevajag stingri pieturēties. vajag tikai pamatprincipus ievērot,. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andza Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Ābolu vīns kāds 1.5 gadu rūgst un aturēt rūgšanu ir praktiski neiepsējami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arnis2002 Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 (edited) tā tak ir vesela zinātne un tu gribi lai pasaka pāris vārdos. kaut kas mazliet: http://manivini.lv/index_files/Page799.html Edited November 22, 2012 by Arnis2002 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 manējais no šā gada zemenēm jau ir gandrīz gatavs. Vēl jau vajag otrreiz pārliet, bet vispār ir dzerams un tika atzīts par ļoti labu esam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evill_BettyLV Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 Zvaignes Grāmatnīcās var atrast grāmatas par vīna pagatavošanu.iesaku nopirkt rīkus: cukura mērītāju, alkohola mērītāju, termoteru. TAd nevajadzes receptes, a rīki tev palīdzēs pareizi izŗēķināt cik daudz cukuru likt, cik grādus tu gribi sasniegt u.t.t. rezultāts būs ļoti laps mans personīgais favorīts ir cidoniju vīns... nu ja sanāk laps, tad tas ir ļoti garšīgs... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artic^MX Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 Viss cukurs nepāriet spirtā. Spirta daudzums apstājas pie 14.7 procentiem. Respektīvi, cukura daudzums ir jārēķina, bet visu daudzumu arī nevar uzreiz likt klāt. Es liku pa 1/5 no kopējā daudzuma un ik pa laikam vīnu nogaršoju, ja vairāk nav salds, tad lieku nākošo 1/5 daļu. (rēķinot vajadzīgo cukuru, jāņem vērā, ka pašā ābolā vai zemenē arī ir cukuri, šos datus pēc grāmatām). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts