Jump to content

Pazūd bilde - video kartes problēma?


FirePro
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Te nu man atgriezusies sen nemanītā problēma - monitorā redzamā bilde paliek melna uz dažām sekundēm un tad atkal atgriežas. Parasti noraustās dažas reizes un viss kārtībā, citreiz turpinās labu laiku. Izskatās, ka slodzei nav lielas nozīmes, mēdz bilde pazust arī desktop režīmā vai skatoties seriālus. Spēlēs gan raustīklis izteiktāks, bet varu arī vairākas stundas nospēlēt to neredzot vispār.

 

Problēma bija novērojama pastiprināti pirms pagājušās vasaras iekš BF3. Visu vasaru līdz šim Novembrim uz godam tika spēlēts un strādāts, bet nu problēma ir atpakaļ. Pēdējā GW2 epizodē nācās pielietot Alt+F4, pēc kā raustīklis turpinājās labu brīdi arī desktop režīmā.

 

Vai ir kādi varianti problēmas saknes atrašanā?

 

PC specifikācija:

 

MB: Asus P8Z68-V Pro

CPU: Intel Core i5-2500K (tagad stock frekvencē)

GPU: Gigabyte Geforce GTX460 1Gb OC x2 (SLI)

RAM: Kingston 8GB, DDR3, 1600MHz, HyperX

HDD: Crucial 64Gb, SATA III SSD windows`am un Seagate 500Gb, 7200rpm, Sata III, Constellation ES programmatūrai + kaut kāds pavecs 500Gb SATA II disks mazsvarīgiem failiem + WD Elements USB 3.0 750Gb portablis

PSU: Pašam šķita, ka varētu pie vainas būt barošana, tādēļ sākotnējo Čiefteku nomainīju pret Zalman (ZM850-HP) barokli (kas man tepat mētājās), situācija nav mainījusies.

Skaņas karte: Asus Xonar DG

Labots - FirePro
Link to comment
Share on other sites

Tā kā komponentes tev ir jaunas tad vaina var būt monitorā. Cik sen strādā tavs monitors? Kurā gadā ražots? Vai kāds modelis? Monitors, kā tu saproti, arī barojās ar elektrību, bet ne jau ar 220V,bet, parasti, ar 12 un 5V... Tātad tur arī ir baroklis, kas no 220 taisa tos 12 un 5V. Baroklis var būt ārējais, bet tagad jau liek tikai iekšējos barokļus. Pārbaudi savu monitoru pie cita datora...

Link to comment
Share on other sites

Monitors pirkts reizē ar CPU un pārējām svaigā gala detaļām, tādēļ tur vainas nav. Man te citur ieteica pāršūt BIOS, kaut kas sakarā ar mātes plates automātisko voltāžas regulāciju. Šķiet tas arī palīdzējis. Pie reizes arī notestēju katru karti atsevišķi ar Furmark 15 minūtes, viss pa skaisto.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...