Jump to content

eBay netīšām tika nopirkta lieta


DeOne
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

Tātad man ir tāda problēma, ka es gribēju pasūtīt 1 lietu no eBay, bet sanāca netīšam 2 reizes uzspiest ''Buy it now'', tātad man izsita 2 reizes vienu un to pašu mantu. Nu ok, labi, par vienu es samaksāju, otrs palika neapmaksāts. Ok tajā pašā dienā man uz e-pastu atnāca ziņa, ka mana manta tika izsūtīta, nu ok, domāju viss ok. Bet man nepatīk, ka otra manta man stāv profilā un ir atzīmēta, kā neapmaksāta. Kā to var atcelt? Un vai par to var būt kaut kāds sods vai kas cits?

Labots - DeOne
Link to comment
Share on other sites

Ok, paldies..

Bet nu tad pēdējais jautājums, vai kādi sūdi var sanākt, varbūt iespējams kāda pretenzija no pārdevēja puses?

Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka nē. Vienreiz sanāca tāpat kā tev, par otru neapmaksāto preci pārdevējs neko neteica.

Link to comment
Share on other sites

Aizsūti pieprasījumu, lai atsauc darījumu, citādi pārdevējam jāmaksā komisija ebay kantorim. Pārdevējs atsauks darījumu, jo pircējs ir pircis kļūdas dēļ, tev būs tas jāapstiprina, pārdevējam atdos samaksāto komisiju, tev nerēgosies nepabeigti darījumi, visi laimīgi.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

pofig tas viss. Pāris reizes kļūdas pēc esmu kaut ko nopircis, bet pat pēc case atvēršanas nekādu seku nav bijis.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja tas kāds biznesa tirgonis, tiem komisijas mazas, varbūt tam arī ir vienalga. A privātajam tagad, sķiet, jau 10% jānoskaita par darījumu, un ebay neinteresē, samaksāts, vai nē, kļūda, vai nē.

Link to comment
Share on other sites

var reputācijā parādīties minuss, un daži pārdevēji nepārdod mīnusainajiem preci, - tas no praktiskās pieredzes...

Link to comment
Share on other sites

Nu nevis te forumā bija jāspamo, bet uzreiz uzmailot pārdevējam - sorry, rokas trīc, nospiedu 2x. Pēc tam, ja nepieciešams, var arī ebajam paskaidrot problēmu.

Citādi var gadīties, ka nav nekādu seku, bet var arī gadīties ka ir.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Tad kad tu "noklikšķināji" eBays pārdevējam uzrēķināja komisiju par pārdoto preci. Ja pārdevējam pie vienas vietas to naudu zaudēt, seku nebūs. Ja pārdevējs gribēs atgūt savu zaudēto naudu, ziņos eBay par Tevi, ebay sūtīs dažas brīdinājuma vēstules, tad reģistrēs Tevi kā nemaksātāju. Par vienu reizi nopietnu seku nebūs. Tomēr, ja atkārtosies vairākas riezes, var nobloķēt tavu accountu. Arī rēķinies, ka citi pārdevēji var atteikties Tev pārdot, jo nemaksāšanas gadījums būs reģistrēts un paliks kā tāds mazs kauna traips. Pats arī esmu uzlicis lai automātiski atšuj nemaksātājus. Paziņo pārdevējam par savu kļūdu un jūs abi atcelsiet darījumu. Tas ir vienkārši, un lielākoties jau pārdevēji ir pretimnākoši.

Link to comment
Share on other sites

Vienreiz sanāca tizlojoties "nopirkt"... Pēc tam skaidrošanās ar ebay'u, jo pārdevējs atvēra case :)

Case par laimi izdzēsa un paliku tīrs un pūkains, bet nu var ieberzties ar šādu te izgājienu.

Link to comment
Share on other sites

Man arī viens bidotājs uzbidoju, kau gan nemaz to lietu viņam nevajadzēja.

Rezutlātā pakāsti 10% komisijas maksa un jāliek prece izsolē vēlreiz.

Un nekādu tik viegli dabūt atpakaļ to komisiju nav.

Link to comment
Share on other sites

Kā nav viegli? Jāatver 'case', ka darījums ir kļūdas pēc, abas puses tam piekrīt, un ebay atdod komisiju bez nekādām problēmām. Esmu bijis šitādos gadījumos gan kā pārdevējs, gan kā pircējs.

Link to comment
Share on other sites

Uzraksti pārdevējam, lai cancelē pirkumu. Vai arī pats aizsūti tādu pieprasījumu (kaut kur tajos menu bija). Ja neko nedarīs, tad vienkārši būs viens unpaid case un viss. Pārdevējs savas "komisjonkas" dabū atpakaļ. Pārdevēji setingus var uzstādīt, ka neļaut iepirkties tādiem, kam ir divi unpaid case 6 mēn laikā vai kas tāds.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Man arī tāda problēma gadījas,ka uzsspied divreiz un samaksāju par vienu. Uzrakstiju pārdevējam,lai atceļ pirkumu.Gadījas labs pardevējs,kas piekrita un uzreiz automātiski attcēla pirkumu un lieta tika slēgta.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Man arī viens bidotājs uzbidoju, kau gan nemaz to lietu viņam nevajadzēja. Rezutlātā pakāsti 10% komisijas maksa un jāliek prece izsolē vēlreiz.

Vai tad nebija opcija piedāvāt nākamajam lielākajam solītājam (ja izsole), man pāris reizes kā pircējam ir gadījies šādus piedāvājumus saņemt, jo uzvarētājs atteicies no preces. Ir gadījies arī nopirkt dažas nevajadzīgas lietas, bet parasti uzreiz uzrakstīju pārdevējam, minot kādu ticamu argumentu un darījums tika atcelts. Vienu reizi gan pārdevējs ietiepās - toreiz miera labad samaksāju par to preci - nebija nekas dārgs.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...