Jump to content

Kinozāle vai centrs ar optisko ieeju


vertigo
 Share

Recommended Posts

Ir TV tikai ar optisko audio izeju un gribās bišķi labāku skaņu kā TV standarta.

Skatos uz diviem variantiem - kinozāle vai mūzikas centrs. Varbūt ir kāds labāks variants?!

 

Ko ieteiksiet cenā līdz 150-200Ls?

 

Ko vēlos - iespēja pieslēgt vairākus skaņas avotus (TV/Dators/iPods), radio nav obligāts, bet vēlams, maksimāli vienkārša saslēgšana un lietošana, laba (parasto cilvēku izpratnē, nevis audiomānu) skaņa.

Link to comment
Share on other sites

man Déjà vu vai šitads topiks ir bijis. nesen. pagarš . ar daudz ieteikumiem.

varbūt kļudos.

ta pērc kas patīk. tāpat sanāks veči un pateiks ko par tevi domā. vispar ar optisko ieeju tanī cenu grupa var būt sarezģīti. es mēģinātu meklēt kadu BR komplektiņu, bet varbūt piemet , un

 

http://www.expressshop.lv/lv/audio_-_video/home_theatres/yamaha_yht-196_home_cinema_system.htm

ir jau vairāk, bet ...

Link to comment
Share on other sites

nu bet ja no usb gribās pastīties filmu ar 5.1 skaņu,tagadējiem tv kam ir video playeris iekšā skaņa 5.1 nāk arā pa optisko izeju.

Link to comment
Share on other sites

Kas pa TV var būt TĀDS lai TO klausītos uz ārēja aparāta?

nav bišķu debīls jautājums cilvēkam , kuru uzskata par lietpratēju? (TV/Dators/iPods), vai tur nekas nevar būt ieverības cienīgs ārējam aparātam?

Link to comment
Share on other sites

Nu, man TV ir HDMI virtenes galā, kur pa vidu ir 7.1 resis, vidēji lētā gala (Onkyo, diskrētās gala pakāpes, 40 000 uF kopējā kondensatoru baterija, 14 kg svars, divi trafi), no USB, jeb pareizāk sakot, no Acer Aspire H340 mājas servera pa gigabit ethernet visu ko vajag spēlē WD TV LIVE. Man TV tiek lietots ar vada galu antenas vietā, lai no rīta man ekrānā Timrotam aiz auss rādītu pulksteni. :)

Es atvainojos, biju aizmirsis, ka tagad modē visu no fleškas spēlēt uz TV. Tādā gadījumā, ja jau 5.1 pieminēts, vajag 5.1 resi ar optisko ieeju, kaut kādu nebūt no plašā ss.lv piedāvājuma.

Link to comment
Share on other sites

Lemoninsh

Es lieku par mājas kino zāles izvēli ar 5.1 skandām. Vismaz filmu skatīšanās būs baudāmāka ar telpisku skanējumu. Konkrētu modeli nepiedāvāšu, šajā cenu kategorijā +/- visi piedāvātie būs līdzīgi.

Link to comment
Share on other sites

Tas Yamahnieks jau izskatās stipri nopietns... Bail, ka nopirkšu tādu ~300LVL un reāli izmantošu viņu pāris reizes mēnesī, tapēc īsti negribās tik daudz atstāt.

Tāpat negribētos BluRay, 3D un citas cenu sadārdzinošas kinozāles, jo pašu disku spēlēšanu visdrīzāk praktiski neizmantošu... visu spēlēju caur WD TV Live.

 

5.1 vispār ir vērts ņemt konkrētajā gadījumā? Ar optiku, ņemot signālu caur TV būs jēga no 5.1?

 

Nesaprotu Torņa negribēšanu tikt pie skaņas, kas labāka par TV standartskaņu.

Pašlaik pie TV pieslēgti man - WD TV Live, Xboksis, interaktīvā TV. Datoram pašlaik atsevišķas Sven tumbas. Varētu jau katru devaisu atsevišķi slēgt pie tumbām, bet vienkāršāk būtu to visu caur TV saslēgt pie viena trokšņa taisītāja.

Link to comment
Share on other sites

(autoram)

Ar 150-200Ls budžetu Tev vien sanāks kāda 5.1 mājas kinozāle ar plastmasas skaļruņiem stūros - tas nebūtu īsti tālredzīgi, jo drīz vien gribēsies ko labāku...

Ja nav pretenziju pret mazlietotu tehniku, tad ieteiktu pameklēties SS.LV. Iesākumam lietotu 5.1 resīveri ar optiskajām ieejām. Un tad jau vēlāk tumbas klāt (kaut vai jaunākos RRR ražojumus) - iesāc ar fronti, un tad jau pārējo piemeklēsi klāt.

Link to comment
Share on other sites

ja cilvēkam būtu hdmi resis , viņš neko neprasītu. ja parasa , tad dod padomu, sevišķi , ja esi specs (nekādas ironijas no manas puses) nevis čakarē mozgas . nolaidies uz zemes , un padalies gudrībā. neticēšu , ka neko citu bez sava onkyo neko citu neesi baudījis.

es , piemēram , tv lietoju , lai svētdienās paskatītos NFL. un tad vajag skaļi, lai kā stadionā. un timrotu ar var klausīties caur resi virtuvē sēžot. nav man tv virtuvē.

 

ja būs tad izmantosi.

man resis pie pie pc, interaktīvas, netgear , xbox pieslēgts . nu izmantojas. pat skaypā sēžot. var pa māju vazāties. visi dzird , visi runā.

vai tad tu interaktīvo 1 reiz mēnesī skaties? mums skaņa caur stiprekli praktiski tikai.

Link to comment
Share on other sites

nu resis ar hdmi komutāciju šajā budžetā neierakstās,bet tā jau ērti,man ar tv pie reša caur hdmi pieslēgts,visa pārējā skanas un video aparatūra iet caur resi un skatoties sat ntv paketi ļoti daudzos kanālos ir 5.1 skaņa.

Link to comment
Share on other sites

Pļatt, es TV (ne no antenas, ne no IP, ne no http vai rtsp) neskatos nekad. No rīta 900 sekundes kalpo kā pulkstenis, varu iztikt arī bez.

Man TV kalpo kā monitors. Pieslēgts ar vienu HDMI vadu pie reša. Resīverā ir sasprausts DVD, BD, WD TV. Audio vajadzībām man ir pāris citas sistēmas. Cilvēks tak nepateica, ka jamam sistēma vesela, bet ka no TV vajag skaņu dabūt laukā. Budžets ir paīss, bet sākumā ieteiktu resi (tak kaut vai šo: http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audio-video-dvd-sat/audio/reseivers/bbmkxf.html ), un, par to naudu, normāls skandu komplekts no Servo: http://servo.lv/ProductDetails.aspx?item_id=764

 

Es neesmu šī brenda pielūdzējs, bet, ja godīgi, pēc skaņas tam komplektam reizes 2 vai 3 vairāk būtu jāmaksā.

Link to comment
Share on other sites

tv pie reša caur hdmi pieslēgts,visa pārējā skanas un video aparatūra iet caur resi

Un sanāk, ka nemaz nav iespējams, ieslēgt TV, neieslēdzot resi. Man domāt, video komutācija caur resi ir totāls sviests. Tak jebkuram modernajam TV ir čupa ar HDMI ieejām - kāda vajadzība vēl laist to visu caur resi. Caur resi ir jēga laist tikai un vienīgi skaņu. Skatoties ziņas vai hoķi droši vien pietiek ar TV skaļrunīšiem, savukārt, ja skatās kādu konci vai filmu, tad var skaņu palaist uz tumbām.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Ne visi skaņas formāti ciparos iet pa TosLink vai Coax, tā ka nāksies vien spraust BluRay pa HDMi pie reša. Un reti kuram aparātam ir 2 HDMI izejas. Bez tam neticu, ka tu BD skatīsies bez reša tikai caur TV...

Link to comment
Share on other sites

nu nezinu kā citiem rešiem,bet manējam skaņa iet caur resi un video arī izslēgtam,pat neslēdzot resi iekšā var pārslēgt uz vajadzīgo ieeju ta ka nekas tur nav jāslēdz iekšā lai skatītos tv vai palaistu kādu filmu no dvd,ja negribās skaņu caur resi nemaz nesledzu iekšā.

Sitais bija domāts Ivo par nespēju ieslēgt tv bez resīvera ieslēgšanas.

Labots - zynoj
Link to comment
Share on other sites

Manuprāt labāk tomēr atsevišķs DAC + stereo pastūzis būs labāk. Gan jau tam Teac galā stāv kāda D klases mikrene :D

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs,ka D klase, tas tur specenē skaidri ierakstīts. Bet nedomāju, ka tas kāds trūkums, diez vai šoreiz ir prasība pēc A klases monstra. DAC + stereo pastiprinātājs elegantā variantā 200 latos neiekļausies. Kaut ko a la s90 stilā varbūt salasīt var, nezinu.

http://www.icepower....tasheet_1_2.pdf

http://www.icepower....ker/ASX2_SERIES

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

spainiss2
nu nezinu kā citiem rešiem,bet manējam skaņa iet caur resi un video arī izslēgtam,pat neslēdzot resi iekšā var pārslēgt uz vajadzīgo ieeju ta ka nekas tur nav jāslēdz iekšā lai skatītos tv vai palaistu kādu filmu no dvd,ja negribās skaņu caur resi nemaz nesledzu iekšā. Sitais bija domāts Ivo par nespēju ieslēgt tv bez resīvera ieslēgšanas.

Es arī izmantoju iespēju neieslēgt resīveru skatoties tv,kaut gan visi video/audio vadi iet caur viņu . Ietaupas elektrība...apm. 1kw/h...Kas vēl ir intresanti,ka resis(Onkyo th-nr3007) laiž cauri 3d bildi uz tv,kaut gan HDMI versija ir 1.3 un visos forumos,cik esu lasījis,nevienam tas nav izdevies.

Link to comment
Share on other sites

Nopirku lietotu Sony DA50ES par 60 latiem, tieši optiskās ieejas dēļ, skan ok. Vienīgi mazliet mulsina pariktes pults :)

 

P1280500.JPG

 

Tāda ir mana pieredze jautājumā «vajag-kaut-ko-ar-optisko-ieeju-priekš-apple-tv»

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Man tā pati problēma - jaunajam, plānajam TV ir plāni un nožēlojami skaļrunīši, pārāk klusi. No TV nāk ārā tikai digitālais audio.

Mani intererē tikai stereo skaņa, līdz ar to likās, ka skaņas pastiprināšanai derēs jebkurš mūzikas centrs pa latiem 150 - 200, kas arī būtu summa, kura šķiet adekvāta. Diemžēl, cik skatos, mūzikas centriem šājās cenās nemēdz būt optiskās audio ieejas.

Arī tādu loģisku opciju kā stereo pastiprinātājs ar digitālo ieeju man minētajā budžetā neizdodas ieraudzīt.

Vai būtu kādas idejas kā risināt 200 Ls robežās: Digitālais audio no TV uz pastiprinātāju un 2 plaukta tumbām normālai, skaļākai skaņai?

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

martinno

Lindy DAC

FiiO DAC

un arī ju pieminētais.

Gan jau ka ir vēl opcijas, ja pameklē.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par informāciju, nezināju, ka ir tādi pārveidotāji!



Kā izrādās, šim aparātam ir optiskā ieeja: LG TB106, cena ~ 155 Ls.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...