Jump to content

Auto pastiprinātājs un subwoofers istabā


Andriits
 Share

Recommended Posts

Lieta tāda, ka esmu uzzinājis,kā var pievienot auto pastiprinātāju istabā (ar datora barošanas bloku).

Subwoofers nav pārāk jaudīgs, pastiprinātājs ( nav arī jaudīgs, ja nemaldos 15-20 A). Vēlējos jautāt, cik jaudīgu barošanas bloku vajadzētu lai nenosvlitu barošanas bloks? Ar kkādiem 300w pietiktu? :mda:

Link to comment
Share on other sites

1 volts (V) x 1 ampērs (A) = 1 vats (W)

Link to comment
Share on other sites

nu tam pastūzim reāli vairāk par 50W nav :D derēs tas 300w baroklis. reāls audiofīlu setaps. beidz ākstīties, nopērc dator tumbas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Te jau daudzreiz apspriests šis jautājums, bet nuu vienalga gudrīši atrodas,jo lūk uzzinājuši, bet pat oma formulu nezin.Nu nav autiņu akustika piemērota istabas vajadzīvām un 12V pasriprinātāju istabā izmantot ir vienkārši pastulbi.Tak nopērc normālu 220V tīkla pastiprinatāju un nečakarē bobi. Laikam tik daudz to sū** pastiprinātāju no auto šrota savācies,ka nav kur bāzt :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

laikam vairs nav auto :D ja man prasītu - kurš mans sapņu auto - atceros savu golfu 2 ar 2 lampām, priekšā kur otrās ir kā tālie + divi bačoki logu mazgātājam - vot tas bija auto...

Link to comment
Share on other sites

Sveiki.

Didzis ieminējās par mājas barokli- nekas īpaši lētāks nesanāk.

A vispār- ideja ir metama... Parēķiniet kāda telpa ir autiņā UN kāda telpa istabā- pat man, nezinītim, ir saprotams, ka basinieks nestrādās normāli...

Pārdod šo komplektu un paņem piemērotu agregātu...

Link to comment
Share on other sites

Nē, nu lieta tāda ir ,ka ir mūzikas centrs šāds ( http://images03.olx.ru/ui/10/42/51/1291834857_145044151_1----Samsung-MAX-WB630-1291834857.jpg ) tumbas stāv pie sienām, pagaidām skan normāli,bet vajag basu vairāk, taču centrs daudz nevar pavilkt,nav pirmā svaiguma. Un mājās bija gan subis, gan pastiprinātājs, tādēļ lētākais variants ir ar barošanas bloku.. Subis ir noname, nav ne jausmas kādas izcelsmes - http://img507.imageshack.us/img507/4107/pa250810.jpg

Bet ja varat ieteikt kādu normālu istabas pastiprinātāju, par sakarīgu cenu, piedāvājat!

Link to comment
Share on other sites

Skaties parakstā

Link to comment
Share on other sites

Spriezhot pec autora situacijas apraksta viss jasak no nulles,pareizak sakot jaiegadajas stereosistema 2.1,piem. man vel tagad majas glabajas samsung mm-kc10 un ticu,ka cilvekam tiks atrisinata problema ar shada tipa iekartu...

 

Vienigais ko vel gribetu ieteikt autoram ,ir neizvietot 2.1 audiosistemu,ka zemak pievienotaja attela :yahoo:( otraja foto un nekada gadijuma nedomaajiet,ka tas ir fotografets mana maja...)

post-92452-0-31534800-1351177867_thumb.jpg

post-92452-0-25136300-1351178368_thumb.jpg

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

Guest biivers
esmu uzzinājis,kā var pievienot auto pastiprinātāju istabā (ar datora barošanas bloku).

No šī informācijas avota iesaku izvairīties - diezgan bīstami :> Citādi sagaidīsim tēmas vēl arī kaut kādus kodolsintēzes mēģinājumus mājās...

 

Bet no teorētiskās puses. Auto murmuļi ir mazliet savādākos tech risinājumos, jo... Vai vispār kāds ir aizdomājies, kādas kārtas bandpass ir autiņa salonam?

No otras puses, var piemeklēt skaļruņus, kuri attiecīgajā noformējumā arī dod vēlamo efektu arī istabas apstākļos, bet... tas būs sarežģīti, dārgi un tizli. To var darīt tikai tad, ja ir daudz lieku resursu un brīvā laika + vēlme kaut ko izdarīt.

 

Vispār jau, mans ieteikums autoram būtu nopārdot visu, tajā skaitā arī to "barošanas bloku" un par iegūtajiem pārdesmit latiem (esmu optimists) nopirkt parastas dator' akustikas. Varbūt tur nebūs tie "lielie cipari" varbūt tur nebūs 10/12" burbuļa, bet... skanēs daudz foršāk. Un paklausoties pat ~30Ls vērtu 2.0 akustisko sistēmu (kaut vai no tā paša microlab), pats tēmas autors sapratīs, cik smieklīga ir ideja, lai mājās rīkotu gemaroju ar kaut kādām kā 12v auto sistēmas barošana ar PSU.

Link to comment
Share on other sites

nesaprotu, kādēļ tik ļoti iebilstat par to barošanas bloku? ja visu saslēdz pareizi un droši taču nekas nevar notikt?

bet visticamāk centīšos iegādāties parasto mājas pastiprinātāju...

Link to comment
Share on other sites

Notikt jau nevar,tikai nedarbosies visdrīzak :sarkasms: Ne tu datora barbloks paredzēts tādam darba režīmam,ne stipreklis, ne akustika. Vārdu sakot,viss pilnīgi garam.Ja Tu vēl jauktu pastiprinātāju vaļā, atslēgtu orģinālo sprieguma pārveidotaju un izmantotu tīkla barošanas bloku ar attiecīgiem spriegumiem,tad vē varētu ko štukot. Citādāk sanāk tas pats,kas autiņam sveces mainit caur izpūēju :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

kādēļ nedarbosies? viss darbojās, tikai man barošanas bloks bija saplīsis,ventilators nestrādāja,tādēļ nosvila diezgan ātri, un tik cik paskanēja, es teikšu,ka pat nesūdzos.

Link to comment
Share on other sites

Nē,nu ja tas saucās "darbojas"tad jau viss labi, tikai nezkapēc nosvila :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Varu pastāstīt par savu pieredzi ar šāda veida agregātiem. Ir uztaisīta slēgtā kaste (istabai daudz labāk būtu FI noformējums, bet šams tika taisīts mašīnai ar lielāku mērķi uz skaņas kvalitāti nevis kvantitāti) ar Magnat XPRESS 12 murmuli. Sākotnēji bija domāts autiņam, bet tas neparādījās. Tad nu lūk, lai neput šamais kkur stūrī, no drauga dabūju pastiprinātāju un mājās man mētājās kkāds vecs baroklis (100 vai 150 W, īsti neatceros). Par pamatu pārējai skaņai izmantoju vecu Sony mūzikas centru - RG-333, ja nemaldos (skaņa ir puslīdz ok, bet zemais gals tāds ir kāds ir). Skaņas avots ir PC.

 

Var jau teikt, ka no skaņas neko necērtu, bet tomēr, skan labāk kā tikai centrs. Istaba ir ap 25 - 30 m^2. Mazākā telpā efekts no šī būtu lielāks.

Nekas nav nosvilis, jo netiek konstanti griezts ručkā, uz pilnu jaudu arī nemaz neiet, jo barošanas blokam ieslēdzas aizsardzība un šis izslēdzas. Bet arī īsti neprasās pēc vēl vairāk zemā gala..

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Jautājumiņš autoram nākamais, pieņemsim ka autiņa pastūzis tiek nopārdots, kompa barbloks nokurināts un paliek brīnišķīgais uz 75gdn bāzes būvētais noname sūupbis. Tagad autors no kāda iehavo zolīdu mājas pastiprinātāju un ak vilšanās, izrādās ka mājas pastūžiem nekādi low pass (kā autiņu verķiem) filtri iebūvēti nenāk, ar ko jāsaprot, ka subis saņems pilna spektra signālu un tas savukārt nozīmē to, ka tiks iegūta vienīgi bubināšana, nevis bass, kādu izdveš autiņu pastūži ar ierubītiem filtriem.

 

I ko tālāk?

Link to comment
Share on other sites

I ko tālāk?

Talak tiek filmets video ar nosaukumu:Huļi mans subis bubina tikai trisreiz nedela???

Labots - Partyman
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...