Jump to content

Kā uzlikt jaunāko flash, ja admins neļauj?


Lameriz
 Share

Recommended Posts

Kā, lai mirstīgie darba rūķi, kas sēž ofisos un kurus vaktē lielais ļaunais IT admins paspēlē draugos spēlītes?

Manā gadijumā ir tikai explorer 9 versija, bet ar veco flash uz kura neiet okeānija un uzinstalēt jauno flash protams nav iespējams.

Mēģināju nokačāt portatīvo chrome ar iebūvēto flash, kuru nevajag instalēt, bet diemžēl izrādas, ka arī chrome.exe nav tiesību palaist mirstīgajamsad.gif kādi vēl varianti?

Pieņemu, ka līdzīgi kā portatīvajam chrome var flash uzlikt, varbūt var arī vienkārši atsevišķi iemest flash failus kaut kādā IE9 mapē un viņš neinstalējot sapratīs ka ir jaunākais flash??

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau tas būtu paša admina interesēs turēt svaigāko flash versiju uz kastēm, ņemot vērā cik daudz tur ir caurumu. Vai arī novākt to mēslu pavisam nost no visiem kompjiem. :)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Paņem Chrome portable, to nav jāinstalē un viss nepieciešamais jau iekšā.

Link to comment
Share on other sites

Atrodi kādu lapu, kuru izmanto darbam un tur ir flash, pasaki, ka gļuko un vajag pamēgināt jaunāku versiju...

Link to comment
Share on other sites

BET pastāv iespēja, ka admins ir definējis grupu polisēs, ka atļaut izpildīt failus var tik no konkrētām direktorijām ( Teiksim Windows & Program files un kāda specifiskā) un viss. Nevarēsi palaist nevienu portablo, no desktopa vai flaškas, pat ne pliku .exe jo tas ir aizliegts.

 

Kā iespējamu variantu vari izskatīt iespēju iebūtoties no Linux Live-CD kuram ir NTFS rakstīšanas atbalsts un iekopēt iekš program files vai windows mapes kādu portablo instalāciju.

To var darīt arī piespraužot šo cieto disku pie cita datora.

 

Es atbildu uz tehnisku jautājumu - šo darbību ētisko pusi lai skatās pats topika autorss. :)

Link to comment
Share on other sites

Mēģināju nokačāt portatīvo chrome ar iebūvēto flash, kuru nevajag instalēt, bet diemžēl izrādas, ka arī chrome.exe nav tiesību palaist mirstīgajam

Viņš tak raksta, ka portablo versiju nevar palaist...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Mani arī tas interesē, vienreiz redzēju kā to dara. Atsevišķus failus iekopēja mozilla mapē, tikai kurus un kur neatceros. 

Link to comment
Share on other sites

Gribu atzīmēt, ka pieminētā Software Restriction Policy (nevar atvērt programmatūru administratora definētajās lokācijās) darbojas, balstoties uz procesu explorer.exe. Kā zināms, tad šis ir process, kura īpašnieks ir pats lietotājs, un lietotājam uz procesu, kura īpašnieks viņš ir, ir pilnas tiesības, kas nozīmē ka šo Software Restriction Policy iespējams apiet (par cik pats pārstāvu administratoru intereses, tad veidus, kā to izdarīt, neatklāšu).

 

Otrs ieteikums par failu sistēmas modifikāciju - ja administrators ir pietiekami centies, tad būs iespējota arī diska šifrēšana (bitlocker, truecrypt utt.), kas visas iespējas modificēt sistēmu ar live, rescue cd, winpe utml. (saucamo Ofline access) nogriež kā sugu.

 

Šadā situācijā daudziem lietotājiem rodas vēlme būt gudrākiem par adminu, atrast veidu, kā apiet ierobežojumus utt., bet derētu tomēr atcerēties, ka:

1. Admins tieši tāpēc ir admins, ka viņa zināšanas IT jomā ir lielākas par Tavām;

2. Ja pie Tava ieroču arsenāla var pieskaitīts Googli un forumus, tad viņam tomēr ir reālas tehnoloģijas, budžets, un uzņēmuma vadības atbalsts;

3. Pat, ja admins ir pilnīgs dunduks, viņam tik un tā būs gana viegli sodīt iekšējās politikas pārkāpēju administratīvā ceļā, ar mutisku/rakstisku brīdinājumu/rājienu...

 

Tā kā vienīgais ieteicamais veids, kā apiet jebkādu ierobežojumu, ir cilvēciski parunāt.

 

Kā arī neaizmirsti, ka, ja nevari iztikt bet spēlītēm, tev ir iespēja ņemt līdzi savu personīgo telefonu un dzenāt tur tās spēlītes cik sirdsapziņa ļauj.

Link to comment
Share on other sites

Vienkāršākais variants - ņemam chrome portable un mainam chrome.exe nosaukumu piemēram uz iexplore.exe vai notepad.exe :)

 

No admina puses ir arī metodes kā šo apiet, tomēr 90% gadījumos palīdz. 

 

Es pats esmu admins un esmu pret useru ierobežošanu - tikai pašam vairāk problēmu. Oki ir daži patoloģiski izņēmumi kuri iemanās sačakarēt PC dažu dienu laikā - tur nu neko - lokālā admina tiesības jāņem nost. Bet tādu ir maz.

Bet savādāk - kurā darbā useris būs laimīgāks - tur kur varēs draugos kādu spēli uzraut vai tur kur nē? Bez tam - ja cilvēks negribēs strādāt - viņš nestrādās - nebūs draugu - ies pīpēt, dzers kafiju, urķēs degunu. utt, utjp. (un lēnām meklēs citu darbu....) Te ar ierobežojošām metodēm neko citu kā darbinieku neapmierinātību nepanākt!  



ps. Un to ka admins tur uz datoriem novecojušas programmu versijas neko labu par viņu neliecina...... 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

ronalds_, no drošības viedokļa uzņēmumā atstāt lietotāju ar admina privilēģijām ir bezatbildība, turklāt ātrāk vai vēlāk tieši šādā veidā Tu pats sev izroc bedri. Tik pat labi tad vari visiem iedot ne tikai lokālā admina, bet arī domēna admina tiesības - viss viņiem strādās, viss atvērsies, un lietotāji nebūs ierobežoti.

 

Useris būs laimīgs tajā darbā, kurā viņam būs sakarīgs kolektīvs, skaidri definēti darba pienākumi, rīki, lai šos pienākumus izpildītu, saprotoša tiešā vadība. Te ar spēļu spēlēšanu nav nekāda sakara, un ja cilvēks " lēnām meklēs citu darbu" tāpēc, ka nevar spēles darba laikā spēlēt - tad uz priekšu, tādi nevienā uzņēmumā nav vajadzīgi. Visi feisbuki, draugi, spēlītes utml. ir tādi demotivatori un laika zagļi, ka nav jabrīnās par mūsu konkurētspēju un produktivitāti...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

draugu un spēlīšu atslēgšana ir vāja menedžmenta vismaz kaut kāds mierinājums savai nespējai nomotivēt darbiniekus un pareizi saplānot darbus.

Link to comment
Share on other sites

Ja jau darbinieks var darba laikā spēlēt spēlites, tad viņš darbā nav noslogots. Bet ja darbinieks grib savā pīppauzē vai pusdienlaikā relaksēties, ar kādām tiesībām admini viņam to drīkst liegt? 

Link to comment
Share on other sites

ronalds_, no drošības viedokļa uzņēmumā atstāt lietotāju ar admina privilēģijām ir bezatbildība, turklāt ātrāk vai vēlāk tieši šādā veidā Tu pats sev izroc bedri.

 

 

Nu roku vai ne roku,bet ~15 gadu laikā visās firmās ko administrēju visiem useriem bijušas admina tiesības uz saviem PC un nekādu problēmu nav bijis (Kā jau teicu bija daži īpaši gadījumi)

 

Un nevajag jaukt locekli ar pirkstu (admina tiesības uz domainu un uz savu PC) 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Bet ja darbinieks grib savā pīppauzē vai pusdienlaikā relaksēties, ar kādām tiesībām admini viņam to drīkst liegt?

Vai tad kāds liedz relaksēties? Liedz tikai šai nodarbei izmantot darba devēja inventāru. Un vispār brīnos, ka ir vēl kāds kantoris, kur traukiem el vē, nav pilnībā piegriezts. 

Link to comment
Share on other sites

Draugu un spēlīšu atslēgšana ir ne tikai laika zagļu, bet arī vēl viena malware/sociālās inženierijas kanāla aizvēršana, turklāt kanāla, kura nepieciešamību nav iespējams pamatot koorporatīvā vidē. Kaut kā viegli redzēt kopējo līmeni gan drošības, gan koorporatīvās ētikas jautājumos.

 

Tas, ka visi ir apmierināti, ka cilvēks darba dienas laikā produktīvi nostrādā 4h no 8h (patiesībā ir priecīgi, ka vispār strādā par 300ls), arī mūs ir novedis tieši tur kur esam.

 

Protams, ka ir cilvēki, kuri paši spēj saplānot savu laiku, bet lielākajai daļai tomēr ir jāpalīdz. Tieši tāpēc šobrīd tik lielu popularitāti iegūst sistēmas, kas uzskaita laika patēriņu. Un tās lieto ne jau tikai kooporatīvā vidē, arī privāti - cilvēki var uzzināt, cik daudz no sava laika tiek izšķērdēts lieki.

 

Par lokālā administratora privilēģijām - gan visām adobēm, javām utml., tāpat kā jebkuram citam programmatūras atjauninājumam, uzņēmumā, kurā jau ir pietiekami daudz darbinieku, lai sāktu runāt par koplietošanu, sadarbību, ziņapmaiņu, centralizētu pārvaldību un citām saistītām lietām, ir jātiek izplatītam centralizēti un automātiski. Nevienai no nosauktajām darbībām nav nepieciešamas admina tiesības. Tas ir tieši tas pats, kas vienkārši paņemt un izslēgt to pašu Windows Firewall ar domu - tā vieglāk, kam viņš vispār vajadzīgs, man tikai traucē un vairāk jādara.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tas, ka visi ir apmierināti, ka cilvēks darba dienas laikā produktīvi nostrādā 4h no 8h (patiesībā ir priecīgi, ka vispār strādā par 300ls), arī mūs ir novedis tieši tur kur esam.
Tikai nevajag...Kas darbā pieradis strādāt 4st no 8st tas ar strādās un nemainīs ne 1.600Ls ne 2.300LS mēnešalga.Ta tepat forumā vairākas reizes par prioritāti(ar lepnumu tik un tik st.vispār nestrādāju)  mācēt novilkt stundas pat pie labas samaksas.Tā ir tāda suga.Un tie kas strādā 8st tiem arī šī problēma nav aktuāla,kā nosist laiku.

Protams,to nesaku tieši par autoru.Jo ir jau visādi darbi un pienākumi,kur tiešam varbūt ik pa brīdim tiešām nav ko darīt.

Link to comment
Share on other sites

Man ir jautājums - kāpēc ir jāpiegriež draugiem.lv ,bet nav jāaizliedz darba laikā iet pīpēt?

Vai pīpēšana ir produktīva darba laika tērēšana? Kā privātajām telefonsarunām?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Guest wersa

Vienkāršāk pateikt adminim, ka flašs ir vecs. Viņš vai nu uzliks jauno versiju vai vispār noņems flašu nost.

Link to comment
Share on other sites

Laiks adminam nocirst galvu.  Es adminam rādu vidējo pirkstu  un  izdzēšu windows.

Un esmu pats sev admins !!!    :)

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Autor - darba iekšējās kārtības nolikumu lasīt proti? Savu līgumu lasīt proti? Ja kaut kas nepatīk, tad pako mantas un ej uz kantori, kur par spēlīšu dzenāšanu maksā.

Kas tur tik sarežģīts?



 

 

Pasīvā sēdēšana blakus sēdētājam draugos ir vēl kaitīgāka.
Buļļkaka - man, piemēram, strauji krītas cieņa katru minūti, ko gadās atrasties blakus kādam gudrim, kas traukos.lv dzenā spēlītes.
Link to comment
Share on other sites

Ja Admins ir bezkaunigs un nepalidz tada sikuma, ka Flash updeita uzlikshana tadsameklee kadu riku kas taisa resetu localam admin lietotajam un sac pats rikoties!! 

 

 

Veiksmi!

 

 

BR,

J

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister
tadsameklee kadu riku kas taisa resetu localam admin lietotajam un sac pats rikoties!! 

Tas ies cauri pie nosacījuma , ja BIOS`ā atļauta būtošanās ne tikai no HDD un parole ar tur nav virsū .

 

P.S. Diez vai topikautoram šī tēma vēl aktuāla .

Labots - Grossmeister
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...