Jump to content

Spēles ik pa brīdim štengri nokarās.


anshmits
 Share

Recommended Posts

Laba diena.

Aizvakar ar vēlmi atbrīvoties no savas vecās 9400GT izdomāju, ka laiks iegādāties ko daudz maz jaudīgāku. Iegādājos 8800GT. Daudz maz akurāti izņēmu veco videokarti un ievietoju jauno. Ieslēdzu datoru un sāku pārbaudīt tās perfomansi. Par eksperimentu trusīti izvēlējos spēli Dead Island. Viss gāja kā pa sviestu līdz spēle pēkšņi strauji uzkārās. Pagāja 3 sekundes un tā atkal sāka iet. Nepievērsu īpašu uzmanību tam, taču tas atkārtojas atkal pēc pāris minūtēm tikai trakāk. Minimizēju spēli un lejā labajā stūrī bija uzraksts "Display driver stopped responding and has successfully recovered." Šī pati problēma skāra mani arī spēlējot citas spēles. Viss gāja perfekti līdz brīdim, kad viss strauji nokarās. Ātri minimizējot un/vai nopauzējot atkal viss gāja feini. Un atkal tas pats bold'otais uzraksts parādijās man lejējā labajā stūrī. Palaižot savu jaudīgāko arsenālu, jeb Battlefield - Bad Company 2 mani arī skāra šī problēma, taču daudz retāk. Tomēr vienreiz vispār izmeta blue screen līdz ar ko dators restartējās.

Tepat boot'ā man rekomendēja atinstalēt vecās videokartes draiveri. Es ieliku atpakaļ 9400GT uz izdzēsu tās draiveri. Vēlāk nu jau, kad biju ielicis jauno videokarti uzraku datorā vēl vecāku 9800GT draiveri, kuru izmantoju, kad man bija 9800GT. Atinstalēju arī to. Palika tikai pašreizējās, jaunās videokartes draivers.

Tomēr problēma vēl aizvien turpinās. Nevaru normāli uzspēlēt neko no sava spēļu klāsta, jo vēl aizvien ik pa laikam viss stipri nokaras. Vēlos piebilst to, ka īslaicīgi lietoju ļoti vecu un aizvēsturisku monitoru, jeb Samsung SyncMaster 550s .

Ko man darīt, jeb kā man atrisināt šo problēmu?

Link to comment
Share on other sites

Dermantīns

Hmm, tam gan nebūtu nekāda sakara ar draivera kļūmēm, bet varbūt termopasta par maz/daudz? Vai radiatori atmiņas čipiem uzlikti?

 

Starp citu, kādu procesoru un mātesplati izmanto, ja nav noslēpums?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Renār, atvaino, taču tik labi nepārzinu tos nosaukumus videokaršu detaļām un nezinu, kas ir atmiņas čipu radiatori. Taču videokarte izskatās tāpat kā bildē.

Arī par termopastas daudzumu neko daudz nevaru teikt. Taču pēc intensīvas Battlefield dzenāšanas HW Monitor pie videokartes uzrāda 44° C.

 

Nav noslēpums. Procesors ir Intel Core 2 Quad Q9550 un mātesplate man ir šāda.

Labots - anshmits
Link to comment
Share on other sites

Dermantīns

Nu bildē uz atmiņas čipiem ir radiatori (skaties labajā pusē apakšā). Katrā ziņā, ja to uz videokartes nav, tad vajag. Tālāk, nepateikšu ko darīt softa ziņā, bet vari eksperimentēt ar barošanas bloku/mātesplati, ja ir varianti. Ja problēma būs dzelžos, tad ar izslēgšanas metodi varēsi pārliecināties par to.

Link to comment
Share on other sites

Te gan vairāk būtu jāpievērš uzmanība pašiem logiem, to biš, kāda windows versija, servispaka(s), ielāpi, utt.

Svaigam w7 pāris reizes šo draiveru kļūmi esmu novērojis, tas gan bija sen, pēc atjauninājumu uzlikšanas nav vairs atkārtojusies.

Starp citu, arī nvidia nesen izlaida jaunu draivera versiju.

Link to comment
Share on other sites

Nones VISUS video draiverus, pēc tam restartē un caur safe mode uzinstalē atpakaļ nepieciešamo draiveri.

Link to comment
Share on other sites

Tapēc ka neeksistē vairs neviena 8800G* kura nebūtu ākstu uzcepta.

Link to comment
Share on other sites

@aoma

Man ir pirātiskais Windows 7 Ultimate (x64) un ļoti aizdomīgs ir fakts, ka man tieši pēc jaunās videokartes ielikšanas sāka mest ārā to logu, kurā piedāvā viņu iegādāties tobīs man vienkārši uzķēra, ka viņš ir pirātisks.

 

@kaplis6

Veikšu Tevis ieteikto procesu un teikšu, kas mainījies.

Link to comment
Share on other sites

Pēc kaplis6 ieteikuma izdzēsu visus videokartes draiverus un ielogojos caur Safe Mode un mans dators pats ieinstalēja draiveri videokartei tikai par pāris versijām vecāku (301.42). Iegāju patestēt spēlēs un milzīgās uzkāršanās nu ir manāmas daudz, daudz retāk nekā iepriekš. Paldies, kapli.

 

Taču kad mēģināju ieinstalēt jaunāko draiveri, kurš atbalsta manu karti mans dators to neļāva. Ik reizi pec instalācijas met ārā "NVIDIA Installer failed."

 

@Batja6

Chieftec CTP-500-12G

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bills ir atriebīgs vecis :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Arī bija precīza problēma, taču pati no sevis kkā izgaisa... tā arī ieteikumus neatradu plašajā tīmeklī

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...