Jump to content

Radiators īsti nesilda


Jānis Kvadrāts
 Share

Recommended Posts

Labrīt!

radiators daudzdzīvokļu mājā, 3-sajā stāvā (pēdējais stāvs) nevis čuguna, bet tipa šāds:

[t3.gstatic.com]

 

Pirmais jautājums droši vien būs hīts, bet nu tomēr:

 

1. Vai radiators ir pievienots pareizi, ja ienākošā ūdens caurule ir pievienota apakšā, aizejošā augšā?

To noteicu vienkārši pēc cauruļu karstuma.

2. Radiatoram augša karsta apakša remdena - vaina radiatorā vai arī nav pietiekama ūdens t sistēmā, slikta cirkulācija, etc

 

Paldies

Link to comment
Share on other sites

hīts točna.

 

1) tā protams var gadīties, bet tad santehniķis ir nolaidis lielu lažu

2) Atgaiso radiatoru, jo gaiss saskrējis ir sistēmā.

Link to comment
Share on other sites

pats tu esi nolaidis lažu nevis santehniķis.

 

autoram. vispirms atgaiso. parasti šitiem ir.

[media]

[/media]

 

patiesība pats emu duraks:).

pārstrādāšanas neveicina smadzeņu darbību.

Labots - jarajara
Link to comment
Share on other sites

jarajara.

 

Es dzīvē esmu redzējis kad pieslēgts tā. Vai pieslēgts 1600cm radiators tikai taisni nevis pa diognāli.

Link to comment
Share on other sites

Nezinot kopējo shēmu grūti pateikt pareizi vai nē. Ja ir divcauruļu sistēma, tad, man šķiet, daudzīvokļu mājā tā arī bija, padeve sākās no apakšas, gāja cauri visiem radiatoriem un pa otru trubu lejā atpakaļ. Pie viencauruļu sistēmas ar termoregulatoru un apeju, manā pašreizējā dzīvoklī ienākošais pieslēgums ir pie radiatora augšas.

Link to comment
Share on other sites

Pienākošajam jābūt radiatora augšā, jo siltākam ūdenim ir tendence naostāties virspusē, tādā veidā tiks aizpildīts viss raiators.

Ja ievads būs apakšā, tad "karstā straume" meklēs vieglāko ceļu uz izeju.

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Vispār jau pilnīgas muļķības un to ir viegli eksperimentāli pārbaudīt.

Link to comment
Share on other sites

Man privātmājā kādreiz bija pašplūsmas centrālapkure. Tur obligāti, karstā truba augšā, aukstā (aizejošā) - apakšā. Tas ir loģiski, jo ūdenim atdziestot, tā blīvums un rezultātā arī svars palielinās un tas ceļo uz rediatora apakšu. Tā arī veidojas tā pašplūsma. Bet tagad jau visur apkure ir ar piespiedu cirkulāciju. Nezinu, cik tas ir tad būtiski, Bet man santekniķi jaunos radiatorus slēdza tāpat, ar karsto pieplūdi augšā un aizplūdi apakšā.

Link to comment
Share on other sites

Man ir tā, 5 stāvs (pēdējais), siltums plūst uz leju, ieeja radiatorā no augšas, pirms radiatora peremička pa kuru ,ja nepietiekams spiediens lielākā daļa ūdens arī aizplūst un tad nu radiatoram silta ir tikai augša. Tā arī regulēju siltumu, piegriežot krānu.

Link to comment
Share on other sites

Jānis Kvadrāts

Labrīt!

Protams pirmais, ko jau vakar izdarīju ir - atgaisoju radiatoru, gaisa tur nav.

Ir divi stāvvadi (no padamjo laikiem), kas pienāk pie radiatora). Krievu laikos atgaisošanai krānu lika uz pienākošās caurules vai ne? ja tā, tad esmu safleitējis te muļķības un ievads ir augšā Pirms radiatora perimičku nav, nav arī termoregulatora.

Bet jebkurā gadījumā problēma paliek

 

papildināšu nedaudz - pie ievada un izvada radiatora augša un apakša ir vienāda siltuma, otrā radiatora galā apakša ir auksta

Link to comment
Share on other sites

Nezinot kopējo shēmu grūti pateikt pareizi vai nē. Ja ir divcauruļu sistēma, tad, man šķiet, daudzīvokļu mājā tā arī bija, padeve sākās no apakšas, gāja cauri visiem radiatoriem un pa otru trubu lejā atpakaļ. Pie viencauruļu sistēmas ar termoregulatoru un apeju, manā pašreizējā dzīvoklī ienākošais pieslēgums ir pie radiatora augšas

 

tu runaa par vienu un to pashu viencaurulju sisteemu

Link to comment
Share on other sites

Kanibaals

gaiso, gaiso paliksi vispār bez siltuma . Ja nezināji atgaisot pareizi var tikai bēniņos un apsaimniekotājs. Pie tam, ja visi ir bijuši tik gudri un uz savu galvu samainījuši radiatorus mājā, tad apkures balanss tur ir sen izjaukts un vienam būs karsti , citam auksti. Ja sākuši mainīt tāpat vien radiatorus, tad tādā mājā var regulēt cik gribi, bet bez alokatoru uzstādīšanas visiem labi nebūs nekad. Starp citu nomainot radiatoru un pieslēdzot to trubai , tas kļūst par mājas kopīpašumu, faktiski pašam mainot radiatoru tas tiek uzdāvināts mājai.

Kas tā par greizu domāšanu, ka radiators būtu galvenais siltuma avots, tā nu nebūt nav, siltums nāk pa trubām, radiatora nomaiņa dzīvokli siltāku nepadara. Jā konvenkcijas radiatori ātrāk uzsilst, bet tas ir nebūtiski, jo siltums taču visu ziemu netiek atslēgts ne mirkli.

Kurā pilsētā ir dzīvoklis? Vai pagrabā ir individuālais siltummezgls?

 

No RS mājaslapas:

Vai apkures sistēmas atgaisošanu drīkst veikt saviem spēkiem?

Neatkarīgi no tā, vai namā ir uzstādīts jaunais siltummezgls, iedzīvotāji nedrīkst veikt nekādas darbības ar apkures sistēmām – jāvēršas pēc palīdzības pie speciālistiem. Nav noslēpums, ka padomju gados gadījumos, ja nesila kāds no radiatoriem, iedzīvotāji nereti paši atgaisoja apkures sistēmas, iztecinot no tām daļu ūdens. Parasti tas arī palīdzēja, jo kopā ar ūdeni ārā iznāca arī gaisa burbulis, kas traucēja cirkulācijai, savukārt iztecinātā ūdens vietā no katlu mājas tika atsūknēts cits. Namos ar jaunajiem siltummezgliem nekas tāds vairs nav iespējams, jo, iztecinot kaut vai pāris litrus ūdens, to vietā nekas nenāk – pilsētas un nama apkures sistēmas ir saistītas tikai caur siltummaini, nevis tieši. Šādu darbību rezultātā ēkas apkures sistēmā vairs nav nepieciešamā spiediena un apkure nevis uzlabojas, bet gan automātiski izslēdzas.

 

Pa kādu telefonu var zvanīt, ja pēc apkures pieslēgšanas iedzīvotājiem šķiet, ka dzīvoklis nesasilst tā kā vajag un varbūt ir jāatgaiso kāds radiators?

 

AS „RĪGAS SILTUMS” ir vienots diennakts Klientu palīdzības dienesta bezmaksas tālrunis 80 000 090. Visi iedzīvotāju pieteikumi tiek reģistrēti datu bāzē, lai vēlāk varētu veikt secinājumus par atbildīgo darbinieku darbu un ēkas apkures sistēmas stāvokli.

Vai temperatūras pārbaude dzīvoklī un radiatoru atgaisošana ir par brīvu?

Par meistara izsaukumu un radiatoru atgaisošanu atsevišķi nekas nav jāmaksā. Iedzīvotāji par to norēķinās netieši, maksājot ikmēneša maksājumu par ēkas iekšējās apkures sistēmas apkalpošanu. Tiesa, AS „RĪGAS SILTUMS” speciālisti ieradīsies tikai tad, ja ēkas īpašnieks ir noslēdzis līgumu par ēkas iekšējās apkures sistēmas apkalpošanu.

Labots - Kanibaals
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jānis Kvadrāts

ir individuāls siltummezglzs

Bauska

Un pastāsti lūdzu kā atgaisojot var palikt bez siltuma?!!!

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Slēgta sistēma, atgaisojot krīt spiediens. Kas tur vēl ko skaidrot?

Link to comment
Share on other sites

Zvani vien apsainiekotājam , pareizi te ļauži saka , ar individuālo siltummezglu pašam atgaisot nevajag līst . Nav jau tā , ka kaut ko tur sačakarēsi , tikai pie siltuma netiksi . Agrāk dzīvoju piecstāvu mājā , augšējā stāvā un katru rudeni man bija tas ,,gods ,, sistēmu gaisot , ko arī darīju , dažreiz nācās nolaist pat divus spaiņus ūdens , lai burbulis dabūtu izskriet . Un tas viss beidzās ar individuālā siltummezgla uzstādīšanu . Pēc inerces vēl nākamajā gadā metos gaisot .... nu un dabūju komentārus par savām aktivitātēm , no vietējā santehniķa :grin: . Nu nevar - slēgta sistēma , konstans spiediens un konstants cirkulējošā ūdens daudzums ... Piezvani , atjaunos , papildinās un būs siltums .

Link to comment
Share on other sites

Jānis Kvadrāts

nu tak atgaisoju, un pielaižu sistēmai klāt ūdeni līdz vajadzīgajam daudzumam,

tāpēc īsti nesaprotu par atgaisošanu un siltuma pazaudēšanu

Link to comment
Share on other sites

Nu bet šākātā ... vai tā vietā lai šeit šķēpus lauztu un minētu, prātīgāks nebūtu ,,zvans draugam,,(tb apsaimniekotājam)?

Link to comment
Share on other sites

Jāni

 

Pēc rakstītā saprotu, ka tiec gan pie siltummezgla, gan arī beniņos. Radiatoram ir regulatori?

Labots - Beutelteufel
Link to comment
Share on other sites

Jānis Kvadrāts

tieku gan pie siltummezgla (kad esmu brīvdienās Bauskā).

Bēniņu nav, dzīvoklis ir beidzamais (pēdējais stāvā).

Termoregulatorus (ja ar to ir domāti regulatori) esmu noņēmis nost dēļ caurplūdes. Pirms radiatora ir parasti krāni, lai var noņemt nost radiatoru.

šovasar uz visiem stāvvadiem tika nomainīti krāni, lai varētu gaisot, balansēt?!

Link to comment
Share on other sites

Nu nevar - slēgta sistēma , konstans spiediens un konstants cirkulējošā ūdens daudzums ...

Kas notiek, ja kāds tomēr nolej kādu spaini? Nāk santehniķis ar tekteri un lej radiatorā?

Vienalga kāda sistēma, ir jābūt izplešanās traukam un piebarošanas sistēmai.

Link to comment
Share on other sites

Nav ne jausmas , kas notiek .... tas nav mans darbības lauciņš un cik noprotu arī ne šejienes spriedelētāju . Tupi atkārtoju to , ko man pašam teica , kad nesildīja . Tapēc jau ieminējos , pirms - klausīties un izmēģināt foruma ,,viena tante teica ,,

mož labāk šo nodarbi deleģēt cilvēkiem , kas par šo sistēmu atbildīgi un turklāt iekasē apsaimniekošanas maksu. Labi , ok , ja runa būtu par privātmāju , šādu ,,radošumu,, vēl varētu saprast , bet līst daudzstāvu mājas automatizētajā apkures sistēmā vadoties no aptuvēnām apjausmām un tādiem pat ieteikumiem .... ?

Link to comment
Share on other sites

Tas Rīgas siltuma aprakstītais princips ir tāds, ka mājas siltumapgādes sistēmā necirkulē ūdens no katlu mājas. Mājas siltummezglā ir siltummainis (uzparikte, kur ar katlu mājas uzsildīto ūdeni uzsilda mājas apkures sistēmā esošo). Un, ja pēc atgaisošanas neviens nepapildinās mājas apkures sistēmu, tad siltuma nebūs, jo tā būs sausa.

Nāk santehniķis ar tekteri un lej radiatorā?

Santehniķis pagrabā atgriež krānu un papildina mājas sistēmu, pēc tam viņam pienāktos to arī atgaisot.

Link to comment
Share on other sites

KinDzaDza
u tak atgaisoju, un pielaižu sistēmai klāt ūdeni līdz vajadzīgajam daudzumam,

Nu šis man patika - kā Tu "cilvēks parastais" zini, cik ir tas vajadzīgais daudzums, kā Tu raksti???

Sistēmā ir jābūt noteiktam spiedienam ~2 atmosfēras. Vai Tev manometrs ir uzstādīts pie radiatora? :)

Link to comment
Share on other sites

Ja jau viņš tiek klāt bēniņiem, un sistēma nav savienota ar katlu māju, tā var būt vaļējā, un tad vajadzīgais ūdens daudzums būs noteikts līmenis izplešanās traukā, nevis noteikts spiediens.

Link to comment
Share on other sites

Santehniķis pagrabā atgriež krānu un papildina mājas sistēmu...

:sarkasms: Tik smalka uzparikte, bet onkam jānāk krāni grozīt?

Vispār jau siltummezglos un katlu mājās ir vairāki manometri un vismaz viens ar piebarošanas sūkņa gala slēdžiem.

Tas ir tā - ja sistēmā nokrītas spiediens līdz iestāditajam lielumam, ieslēdzas piebarošanas sūknis un pumpē sistēmā ūdeni no ūdensvada, vai rezerves baseina. Kad sasniegts otrs-max spiediens, sūknis izslēdzas.

P.S. Kā zināms, ūdeni nevar saspiest, tāpēc vajadzīgs izpešanās trauks(muca ar gaisa kameru) .

Labots - wilz
Link to comment
Share on other sites

Protams, var to visu automatizēt, bet vai tā ir katrā mājā? Diez vai, jo krāns ar onku ir stipri lētāks :D

Link to comment
Share on other sites

Spiediens nu vismaz mūsu 5 stāvenē ir 3,8 atm. un tāds pats ir ūdens apgādei.

Link to comment
Share on other sites

Jānis Kvadrāts

atvainojos par nepareizi formulētu teikumu - bija jāsaprot līdz vajadzīgajam spiedienam.

cik saprotu par to cepiens vairāk.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...