Jump to content

Rūtera antenas


Odisejs
 Share

Recommended Posts

Sveiki, pats maz ko saprotu no tīkliem, tāpēc jautājums lietpratējiem; Ja es nopērku papildu antenu ar 8dbi, piemēram, pievienoju to savam rūterim 2dbi antenas vietā, vai rūteris dos spēcīgāku signālu?

Izklausās stulbs jautājums, loģiski domājot jau vajadzētu jaudai pieaugt, bet nezinu pats.

Link to comment
Share on other sites

Antēna signālu nepastprina, bet izstaro. Un spēcīgāks signāls kaut kur, tiek iegūts uz tā rēķina ka citur tas ir vājāks. Respektīvi antēna ir pareizi jānoorientē tad vajadzīgajā vietā signēls tiešām būs spēcīgāks .

Link to comment
Share on other sites

Antenas darbību var salīdzināt ar kabatas lukturīti. Ja noņem lampņai reflektoru,tad gaisma ir visur, bet ļoti vāja, kad pieliek reflektoru, tad gaisma ir tikai vienā punktā, bet spoža. Tāpat ar antenām, tā 2dBi antena "spīd" uz visām pusēm, 8dBi antena jau "nespīdēs" uz augšu un leju, bet ja pieslēgsi 24dBi grila tipa amtenu, tad būs tīrs "kabatas lukturītis" un signās būs uztverams tikai vienā virzienā.

Link to comment
Share on other sites

Tad praktiski būtu jēdzīgi iegādāt tādu antenu, lai uztvertu signālu labāk, manā gadījumā cauri "pāris" sienām?

Link to comment
Share on other sites

Prakstiksi jā, jo virziendarbības antenas vajag abos galos, gan pie rūtera, gan pie datora, pieļauju, ka tas ir portatīvais. Novelc labāk vadu vai izmaini rūtera atrašanās vietu kaut kur tuvāk, lai starpā nav "pāris sienas" .

Link to comment
Share on other sites

Un ko dos spēcīga antena rūtera galā, ja atpakaļ rūteris nesaņems signālu no laptopa?

Link to comment
Share on other sites

Lielākoties antēnu virziendarbība ir vienāda gan raidot gan uztverot atiecīgi arī pastiprinājuma koeficienti.

Link to comment
Share on other sites

Loģiskā domāšana diseiblota ? Interesanti gan - ko tā rūtera antena uztvers, ja laptopa signāls netiks cauri sienām līdz tai "krutajai" antenai?

Link to comment
Share on other sites

Cienītais, antēna tik cik "pastirina" raidāmo signālu, tik pat apmēram "pastirina" uztveramo signālu un otrādi .

Link to comment
Share on other sites

laptopa galā nekas nepastiprināsies, uztvert varēs bet aizraidīt nevarēs ;)

 

ieguvums jau būs bet cik liels tik ?

Labots - DJWoX
Link to comment
Share on other sites

Paldies par palīdzību, laikam esam tikuši skaidrībā - pievilkt vadu citur, vai antenas abos galos, paldies!

Link to comment
Share on other sites

Jā laptopa galā tiešām nekas nenotiks, bet pikļuves punkta galā tik cik tiek "pastiprināts" raidāmais signāls tik pat tiek pastiprināts arī uztveramais signāls no tā paša nelaimīgā laptopa ... tākā jēga ir gan .

Link to comment
Share on other sites

indigo ?

 

ko tad tā antena pastiprinās? trokšnus? par trokšņu līmeni esi dzirdējis ?

Link to comment
Share on other sites

Izklausās ka dažam labam vajag shēriskās ģeometrijas kursu pasniegt. Sazīmē grafiski ar 3D programmu un sapratīsi kāpēc abos galos vajag viziendarbības antenu. Raidot ar viziendarbības antenu visa RF enerģija tiks koncentrēta vienā puntā. Pietiekoši daudz lai Lapsis uztvertu. Savukārt cik daudz enerģijas nonāks viziendarbības antenā pat ja Lapsis ar savu anteniņu būs viziendarbības antenas uztveršanas punktā? Noteikti ka mazāk trešajā pakāpē.

 

Mafijs, kas par trokšņiem? Arī čtoto ņe to sāc pīt iekšā.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Līdz kaut kādam zinānam signala līmenim vēl kaut ko uztvers, bet zem šā līmeņa - vairs nē, tas ir tas trokšņu līmenis. Varbūt neskaidri izteicos, bet tāda doma bija.

Link to comment
Share on other sites

mafijs. trokši ir, bija un būs visur. Te vienkārši ir runa par to cik daudz "derīgais" singāls tiks nogādāts uztvērējā. protams ar viziendarbības antenu vienāgā galā uzvers vairāk. Cik daudz? ) 0.001% vairāk. Tas ir tāpat kā ar Didža pieminēto lutkurīša analoģiju. Paskaties uz gaismu ar un bez luktušiša atstarotāja. ir spožāk. Subjetīvi jā. Kāpēc? Pazīmē svītriņas un sapratīsi.

Link to comment
Share on other sites

mēs runājam par vienu un to pašu, tikai es nemāku tik skaisti izteikties.

Labots - mafijs
Link to comment
Share on other sites

Nu tad tie kam vajag lai iet mācīties shērisko ģeometriju ... abos galos lieto virziedarbības antēnas lai iegūtu maksimālodarbības attālumu, bet ir 199+1 gadījums kad tas nav iespējams. Ja būtu pareizs JDat apgalvojums par 0.001% pastirinājumu uztveršanai virziendarbības antēnām tad televīziju mēs neskatītos.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

+ 10 Dilam

Jebkuras antenas efektivitāti nosaka uztveramā derīgā signāla līmeņa attiecība pret trokšņu līmeni.Ja vispār (kaut ļoti slikti) siatēma darbojas, tad palīdzēs jebkura antena.Protams , lai iegūtu labu un stabilu signālu, nepieciešama antena ar labu pastiprinājumu.

Link to comment
Share on other sites

Jdat, nu tu gan drusku kļūdies.....

Paskaidro kāpēc TV antena (laba, ar lielu pastiprinājuma koeficientu) krietni, krietni uzlabo uztvertā signālā stiprumu? Nevis pa 0.001% kā tu raksti! Vai piemēram sat bļoda ļauj uztvert ārkārtīgi vāju signālu no pavadoņa kas atrodas 36 kkm atālumā.

Liekas ka jauc antenu ar jaudīgāku raidītāju. Ja wifi izmantojam jaudas pastiprinātājus, tad gan viņus vajag abos galos, savādāk jēgas nekādas.

 

Tiesa gan virzīta antena sienām nepalīdzēs, bet tas jau ir cits stāsts.

Link to comment
Share on other sites

No vienas puses taisnība un es esmu samuldējies, bet... SAT un TV gadījumā raidītājs un uztvērējs ir nekustīgi. Notēmē un miers. A portatīvais? Panes vairāk uz sānu un basta. Lost singal. Portams, tagad var paņemt cipariņus iz dzīves un rēķināt cik, kur un kā panesont nost no fokusa sāksi zaudēt un zaudēsi kapitāli to visu.

 

Vēlreiz atvainojos par neprecizitāti daļēju dumumu. Ja nostellets precīzi tad viss bumbās. Paej nostāk no virziendarbības un visas tavas antenas kaķim zem astes.

 

EDIT:

Par cik pieGdiena klāt, tad nedaudz nenopietna atkāpe no tēmas:

http://en.wikipedia....ic_antenna#Gain

Vot tā ir antena! 2.38 GHz (gandrīz WiFi) +70 dBi. Ar tādu varētu tālu aizpūst WiFi signālu, ja vien zeme būtu plaka. :D

 

EDIT:

Kādam vajadzēja uzlabot starošanu WiFi Antenai? nejauši uzdūros uz šitādu.

http://www.freeantennas.com/projects/template2/index.html

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Jā, ar antenu darbības principiem te bišku neveicas :help: Labi, ja ar radioviļniem ir problēmas, tad piemērs ar skaņu.Stāv divi kaimiņi katrs pie savas mājas kalna galā, viens otru redz un pirmais sauc otru aliņu iedzert, bet bļauj cik grib, ours nedzird. Tad pirmais kaimiņš paņem ruporu(virziendarbības antenu) un nobļaujas caur to, otrs kaimiņs dzird, bet atbildi no viņa pirmais kaimiņš vienalga nedzird. Tad pirmajam kaimiņam ienāk prātā to pašu ruporu pielikt pie auss un pagriezt pret otru kaimiņu. Kāds brīnums, pirmais kaimiņš sāk dzirdēt otro kaimiņu. Tieši tāpat darbojas radio virziendarbības antenas. Cik antena pastiprina raidīto signālu, tik pat arī uztverto signalu. Ja abos galos darbojas vienādas jaudas raidītāji, tad sistēma darbojas tieši tāpat kā sabļaustīšanās starp kaimiņiem, kad tie bļauj vienādā skaļumā un abiem laba dzirde. Problēma ir tad, ja vienā galā laptops strāda ar teiksim 20mW, bet otrā galā rūteris ar 200mW. Tad antena vienā galā nepalīdzēs jo " vienam kaimiņam ir rokā megafons(200mW), bet otram kaiminam nav pat rupora(20mW)". Tad aliņa kopīga dzeršana nesanaks un arī sakarus nodibināt neizdosies. Ceru, ka skaidrojums par radioantenām ir atbilstošs piekdienas vakaram :drinks:

Labots - Didzis
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...