Jump to content

Par skanjas karteem


avdv
 Share

Recommended Posts

Taatad par skanjas karteem. Jautaajums varbuut dumjsh, bet taa kaa man datoram nav bijusi atsevishkja skanjas karte, tad vienkaarshi nezinu. Vai ir atshkjiriiba skanjas kvalitaatee starp iebuuveeto skanju un skanjas karti? Konkreti mani interesee gadiijums, kad pc tiek piesleegts pie resiivera. Ar iebuuveeto skanju mp3 kvalitaate vairumaa gadiijumu ir gauzhaam nozheelojama (arii 256 & 320 k). Mosh citiem liekas, ka ok, bet man taa neliekas. Vai skanjas karte vareetu ieviest izmainjas shajaa gadiijumaa?

Link to comment
Share on other sites

Guest kopeee

tas ir atkariigs no taa kaada ir iebuuveetaa skanjas karte un kaadu gribi pirkt uz pci slota...

Link to comment
Share on other sites

Nu manai mātes platei ir iebūvētā skaņa pat ar digital out, bet es tik un tā nopirku Audigy 2. Skaņa ir nesalīdzināmi dzidrāka, nav to tupo vidu. Dzidra tīra skaņa. Protams to nesapratīs neviens kas lieto datora tumbiņas, bet manas tumbas 300ls vērtībā un tur ar iebūvēto skaņu nav ko darīt. Protans Audigy 2 ir kompromisa variants bet nebija vairāk naudas nekam labākam.

Link to comment
Share on other sites

Guest noname
Ja tev nav resiivers pa 1000ls tad nu starpiibu toka nejutiisi

pamatojums ?

pieredze ?

 

Ar iebuuveeto skanju mp3 kvalitaate vairumaa gadiijumu ir gauzhaam nozheelojama (arii 256 & 320 k).

 

tas ir salīdzinājumā ar ko ? (un derētu precizēt mazliet savu setup'u, lai saprastu, vai problēma ir dzelžos/softā vai arī kvalitātes prasībās)

Link to comment
Share on other sites

noname palsi nedzudz resiiveru tehniskos parametrus utt un taapat skanas karshu parametrus (par to ka mp3 320kb neskan labi es vispaar briinos)

 

Nevajag lekt tikai augstaak par savu pakalu ...

Link to comment
Share on other sites

Nu, mana pieredze raada, ka Creative razojumi tomeer ir krietni labaaki par onbordajaam skanjas karteem. Vispaar, par taam onboardajaam taads diivains noveerojums - jo jaunaaks MB, jo suudiigaaka skanja. :p Itkaa ir tur vairaak visvisaadu efektu utml. fiichu, bet pati skanja... biezji vien ir visvisaadi trokshnji, var pat dzirdeet cietos diskus uz austinjaam utml. Iistie melomaani droshi vien varees nosaukt veel vairaak defektus.

 

Protams, gan jau arii ir MB, kam taa skanja ir uz goda, es neko nesaku. Tomeer lielaakajaa daljaa gadiijumu ir kaa ir...

 

Es pats pirms kaada laika nopirku SB Audigy. Tagad to var dabuut par nieka 20Ls. Nu, jaasaka, nenozjeeloju ne santiima, ko izdevu par to karti (27Ls laikam toreiz bija). Viena lieta, ka gaamees skanja ir 3x forshaaka, otra, ka vispaar muuzika arii daudz labaak skan.

 

Es iesaku pirkt atrseviskju skanju karti. Kaadu - nu, tur buus gruuti teikt... Audigy ir paarbaudiita veertiiba. SB Live! 5.1 arii (nu, bet Audigy jau labaaks). Audigy2 sliktaaks nebuus par Audigy, tomeer - vai taas papildu naudas veerts - nezinu. Neesu nekad dabuujis paklausiities. Tur kaads cits vareetu apgaismot, cik liela ir atskjiriiba. Pieljauju, ka uz parasto muuziku (MP3, CD, utml.) to nemaz nedzirdees. Visa saals, visticamaak, buus efektos un gaamees.

 

Par kaadu citu firmu razojumiem veel mazaak ko maaku teikt. Peedeejaa laikaa te paraadiijushies visvisaadu firmu razojumi ar 5.1 un 7.1 karteem par maziem grashiem. Man personiigi nav tiem uzticiibas. Taada sajuuta, ka taas ir taas pashas onboardaas kartes tikai uz atseviskjas platiites... Creative tomeer IR un paliek liideris skanjas jomaa kopsh seniem laikiem. Tam var uzticeeties.

 

Nu, protams, es sheit nerunaaju par absoluuti profesionaalajiem variantiem. Nav shaubu - ir kartes, kuras atstaaj arii Audigy 2 Platinum EX taalu aiz sevis, tomeer man liekas, ka taas tik un taa nav tas, kas sheit tiek mekleets. Un shiim profesionaalajaam karteem vinju potenciaals un cenas avots noteikti ir kaadi citi parametri/fiichas, kuras parasti "mirsiigie" nemaz ne tuvu neizmanto.

 

Vot taa. Taas nu bija manas paardomas. Ko citi saka?

Link to comment
Share on other sites

nu ko es varu no savas pieredzes pateikt

man pie pastuza (pavecs Sanyo) ir pieslekta iebuveta sakanas karte un stacionarais cd atskanotajs (pioneer) !!

nu skana ir nesalidzinama klausoties mp3 no pc ar topasu mp3 failu tik ierakstitu audiocd!!!

skana ir daudz "kvalitativaka" un baudamaka no cd atskanotaja!!!

un nevajag nekadu resiveri pa 1000 ls lai sajustu starpibu starp iebuveto skanu un skanas karti!! :)

starpiba bus jutama pat uz 50 ls vertas creative vai logitech 2.1 sistemas!!

jautajums ir tikai tads cik lielu starpibu mes velamies sadzirdet un varam atlauties?!?

ja no sim lietam neko nesaprotiet tad nedi*****, cilvekam galvu tik sajauksiet!!!

man domat ka dizgan labu skanejumu var iegut creative skanas karte audigy2 value vai audigy LS + 2.1 skanu komplekts sakot no ~50 Ls vai ja grib tiesam labu skanejumu tad izvelamies resiveru (pastiprinataju) + divas skandas (kautvai RRR, vai ari kavalitativakas sakot no ~150(paris))

:wink:

Link to comment
Share on other sites

Guest noname
noname palsi nedzudz resiiveru tehniskos parametrus utt un taapat skanas karshu parametrus

nu tad ar kādiem parametriem atšķiras 1000 Ls resīveris no 250 Ls stereo pastiprinātāja vai cd audio caur sb live vai audigy 2 uz standarta kompja no lame 3.90.3 cbr 320kbps caur piemēram ipod 3G vai iriver H40 ?

pamatojums, kāpēc bez 1 kLs resīvera nevar dzirdēt tās skaņas atšķirības pat uz 256 mp3, es tā saprotu, ka tu esi klausījies veselu kaudzi ar resīveriem/pastiprinātājiem/skaņas kartēm, cd spēlētājiem, lai to apgalvotu ?

Link to comment
Share on other sites

nu ko aardies ko? Vot panem un paskaties ar ko atshkiras iebuuveetaa skanas karte un teiksim SBL 5.1 un audigy un tad izdari secinaajumus nevis te bauro kaa taads meza zveers!

Link to comment
Share on other sites

noname, neviens sheit nav veicis zinaatniskos peetiijumus par to, kas un kaadaa kobinaacijaa skan labaak! Katrs tikai dod savu pieredzi, kas vinjam ir. Kopaa no taa visa jau var izdariit secinaajumus.

 

Un jautaajums, starp citu, arii bija pavisam vienkaarshs - vai buus labaaka skanja ar papildu skanju karti, vai ne. Nebija prasiits - cik labaak, vai kaa buutu VISlabaak. Tikai - buus vai ne.

 

Par teemu "skanja un dators" vareetu graamatu uzraxtiit; tepat forumaa, starp citu, tas viss arii ir diezgan daudz apspriests. Shobriid tiek vienkaarshi piedaavaati iisi pieredzes gabalinji par konkreeto probleemu, nevis dzilji paarspriedumi ar neapgaazjamiem zinaatniskiem pamatojumiem.

Link to comment
Share on other sites

Guest noname

Vilx-, nediskutēju jau par zinātniskiem pētījumiem, bet man dažreiz asinis uzsit dažu labu gudrinieku tukša d*****a par tēmām, par kurām viņiem acīmredzami nav nekādas sajēgas, piemēram šobrīd ja noticētu šim te karsti apspriestajam izteicienam, tad cilvēkam, kurš uzdeva jautājumu, nav jēgas pirkt atsevišķu skaņas karti, ja viņam nepieder pieminētās cenu kategorijas resīveris, jo starpība taču nav sadzirdama, kas ir es atvainojos bullšits

un attiecībā uz jautājumu - nemaz jau tik vienkāršs nav, ja cilvēkam sūdīgi skan pat 320 kbps, tāpēc arī mēģinu noskaidrot, vai sūdīgums ir pastiprinātāja/tumbu galā vai pašā kompī vai arī kvalitātes prasības ir pietiekami augstas

Link to comment
Share on other sites

Guest Maarcis

Runaashana par "1kLs resiiveriem" uz kuriem tikai varot sadzirdeet atshkjiriibu, ir tuksha muldeeshana, nekas vairaak. Mans piemeers - ar S-30 un pastuuzi uz k174un7 (jauda 5-6W) ir dzirdama atshkjiriiba (onboords pret Creative Audigy 2NX, M-audio Audiophile 2496). Ja onboords skan slikti, tad logjiski, skanees slikti arii 320kbit/s mp3-nieki. Atshkjiriibu juut arii 128kbit/s gadiijumaa, starp citu.

 

Atbildot uz avdv jautaajumu - jaa, atsevishkja skanjas karte vareetu ieviest atshkjiriibas shajaa jautaajumaa, imho pat Creative par dazhiem desmitiem Ls.

Link to comment
Share on other sites

Vispirms - atbilde uz galveno jautājumu: jebkura PCI vai ārējā (USB, FireWire) skaņas karte viennozīmīgi būs labāka par jebkuru MB iebūvēto. Katrs pats savām rociņām var veikt elementāru eksperimentu: ievietojam PC skaņas karti un pieinstalējam draiverus, bet atstājam "pie dzīvības" arī iebūvēto. Un paklausamies pie pilna pastiprinājuma to, kas skan sistēmas izejā. Nav vajadzīga pat muzikālā dzirde, lai pamanītu graujošu atšķirību - iebūvētajai trokšņu līmenis sastāda apm. -30-40 db, PCI - apm. -50 db, bet pro kartēm -80-90 db un vairāk. Kāda pie šādiem nosacījumiem būs skaņas kvalitāte, katrs pats var izsecināt.

Kas attiecas uz mūžīgo jautājumu - kādu SB izvēlēties, eksistē vesels lērums šim jautājumam veltītu forumu, kas palīdzēs ikvienam izlemt.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz
nu ko aardies ko? Vot panem un paskaties ar ko atshkiras iebuuveetaa skanas karte un teiksim SBL 5.1 un audigy un tad izdari secinaajumus nevis te bauro kaa taads meza zveers!

 

Ielūkojoties "noname" parakstā gribot negribot paliek skaidrs, ka cilvēks kautko saprot no attiecīgajām štelītēm, vai tad viņam, kā "ierindas cilvēkam" pēc idejas nevajadzētu nopirkt jebkurā ELKOR'ā pieejamo SONY reciever'i pa 150Ls u.t.t. Nu nez kapēc viņš tur visādus brīnumus sapircis, ne?

Link to comment
Share on other sites

Nu vo blaaveeji un nesataastat ka ar kautkaadu RRR pastuuzi vai pat vispaar mzaam plastmasas tumbinaam juus jutiisiet starpiibu , mulkiibas tas viss ir ! Noname esmu dzirdeejis vismaz 20-30 dazaadas skanas kartes un pie dazadiem pastuuziem un varu pateikt tocna tas viss ir bula kakas , PC skana ir suuu un paliks suuu un nav iipashas starpiibas iebuuveetai vai PCI

 

Normalis tie 10-15db ar ausi nu nekad nebuus dzirdami , takaa davai nevajag te puudereet smadzenes ar pliku teoriju , ja normaali neskan mp3 tad meklee vainu kodekos un skanas kartes draiveros utt nevis skanas kartee

Link to comment
Share on other sites

Baigi juus te njematies kaut jautaajums bija vienkaarshs :)) OK, lai ieviestu skaidriibu, tad probleema ir divaas lietaas, bet ar piebildi, ka tas ir "manupraat" un "tas ko es dzirdu":

 

1) es nepiemineeju 320 kbit/s :) Runaaju par 192 & 256. Starp shiem diviem variantiem tieshaam atshkjiriiriba saak palikt minimaala, bet tomeer ir. Kas man liekas, tad tiek sachakareets viss skanjas diapazons. Gan basi smeereejas (izpluust), gan augshaam saak truukt dzirdruma un kopeejaa skanjas detalizaacija ir pabaisa briizhiem. Taa kaa es pirms tam vienkaarshi piesleedzu pc pie resiivera (Sony), tad man radaas jautaajums vai skanjas karte uzlabotu skanjas kvalitaati pie nosaciijuma ka mp kvalitaate arii buutu laba.

 

2) iisti nevar pateikt starpiibu starp 1K resiiveri un virs 300 Ls veertu resiiveri, bet ko nu var pateikt, tad taa ir starpiiba akustikaa un laba akustika maksaa gana daargi un daudz. Savulaik, kad Riigaa tikko saaka paraadiities labas sisteemas (Teac, Onkyo, NAD, EAD) esmu taas atklausiijies un visaadaas cenu kategorijaas un jaasaka ka viedoklji bija dazhaadi un subjektiivi. Kas nu katram patika. Nevar nenjemt veeraa arii telpu, kuraa atrodas tas viss. Man, par laimi, ir taa priekshrociiba, ka meebelju istabaa praktiski nav.

 

Pashreiz man ir budzheta risinaajums, kas maksaa akuraat kopaa ~ Ls 600, bet mans meerkjis ar nebija pirkt neko labaaku un daargaaku jo ir citas prioritaates iisteminjaa. Tomeer kaa jau katrs mees censhamies ieguut to labaako ko varam ar esosho (pashrezieejo) konfiguraaciju. Tapeec radaas jautaajums par skanjas karti.

Link to comment
Share on other sites

nu ko aardies ko? Vot panem un paskaties ar ko atshkiras iebuuveetaa skanas karte un teiksim SBL 5.1 un audigy un tad izdari secinaajumus nevis te bauro kaa taads meza zveers!

 

Ielūkojoties "noname" parakstā gribot negribot paliek skaidrs' date=' ka cilvēks kautko saprot no attiecīgajām štelītēm, vai tad viņam, kā "ierindas cilvēkam" pēc idejas nevajadzētu nopirkt jebkurā ELKOR'ā pieejamo SONY reciever'i pa 150Ls u.t.t. Nu nez kapēc viņš tur visādus brīnumus sapircis, ne?[/quote']

 

A pricom te elcor ?

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz
Vispirms - atbilde uz galveno jautājumu: jebkura PCI vai ārējā (USB' date=' FireWire) skaņas karte viennozīmīgi būs labāka par jebkuru MB iebūvēto. Katrs pats savām rociņām var veikt elementāru eksperimentu: ievietojam PC skaņas karti un pieinstalējam draiverus, bet atstājam "pie dzīvības" arī iebūvēto. Un paklausamies pie pilna pastiprinājuma to, kas skan sistēmas izejā. Nav vajadzīga pat muzikālā dzirde, lai pamanītu graujošu atšķirību - iebūvētajai trokšņu līmenis sastāda apm. -30-40 db, PCI - apm. -50 db, bet pro kartēm -80-90 db un vairāk. Kāda pie šādiem nosacījumiem būs skaņas kvalitāte, katrs pats var izsecināt.

Kas attiecas uz mūžīgo jautājumu - kādu SB izvēlēties, eksistē vesels lērums šim jautājumam veltītu forumu, kas palīdzēs ikvienam izlemt.[/quote']

 

Atliek vienīgi piekrist. Arī pats esmu izbaudījis līdzīgu situāciju kā Mārcim. Man arī ir tāda pati Audiophile karte. Kad tikko nopirktu ieliku SB Live 5.1! vietā, atšķirība bija STIPRI jūtama. Labi, iebraucu mazliet augstākos plauktos... Ir jau arī dažas iebūvētās skaņenes ar labiem AKM konvertoriem, bet nu, ļoti reti sastopamas. Es uzskatu, ka onboard vaer izmantot tikai komplektā ar mazām kinyo tumbiņām Windows skanisko mesidžu un ziņu klausīšanai, nekam vairāk.

 

Ak jā... Kāds te teica, ka pat mp3 skan sūdīgi. piekrītu, bet te vietā jautājums - vai ir zināms, kas tas pa mp3? Kbps, ko redzam player'a lodziņā neko vēl nenozīmē. Kāds kodeks, VBR?; CBR?; ABR?; Kas ir izejmateriāls?; Vai ir/nav normalizēts? Vai nebūtu prātīgāk par testa signālu izmantot kādu zināmas izcelsmes Audio CD?

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz
Bla' date=' bla, bla...[/quote']

 

Bla, bla, bla...

 

A pricom te elcor ?

 

Pofig, kautvai RD, vienalga.

 

Tu saki, ka PC skaņa ir s..s, vienalga, iebūvētā vai PCI. Pirmkārt, lūdzu argumentāciju, otrkārt - alternatīvas? (Mac skaņa? :D )

Link to comment
Share on other sites

Pofig' date=' kautvai RD, vienalga.

Tu saki, ka PC skaņa ir s..s, vienalga, iebūvētā vai PCI. Pirmkārt, lūdzu argumentāciju, otrkārt - alternatīvas? (Mac skaņa? :D )[/quote']

Labi es pecizeeshu MP3 ir suu un PC ir loti trokshnaina skana (vieniigais kas vareetu buut labs ir FW un USB skanas kartes)

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz

Mana mazā pieredze rāda pretējo. Ne jau vienmēr visi PC ir tik drausmīgi trokšņaini, bet tur jau ir daudz citi faktori. Visādi IRQ, etc...

Link to comment
Share on other sites

Guest jkey

Nu jūs gan te ņematies :p

 

Lai būtu skaidrība, gandrīz visas iebūvētās skaņu kartes NEVAR būt kvalitatīvas, jo uz mātes plates nav vietas, kur izvietot nepieciešamos komponentus.

 

No lētā gala patīkams un silts skanējums ir SB Live! komplektā ar draiveriem no KXproject.com

 

Audigy ir nepatīkama dzelžaina pieskaņa.

 

Labs variants ir ārējais ciparu analogais pārveidotājs.

No pci kartēm kolosāla skaņa ir Yamaha ds2416 (daudz pasaules un Latvijas mūzikas saražots uz šīm kartēm). :wink:

Link to comment
Share on other sites

Nu vo blaaveeji un nesataastat ka ar kautkaadu RRR pastuuzi vai pat vispaar mzaam plastmasas tumbinaam juus jutiisiet starpiibu ...

vo shitas ir pilniigs bullshits, starpiiba ir milziiga pat uz RRR, saku no pasha pieradzes, taa luuk!

Link to comment
Share on other sites

Guest noname

-> avdv

tagad vismaz ir skaidrs, kur ir problēma :)

nu ja nevar vai negribās atvēlēt latus 80-120 tiešām labai skaņas kartei (m-audio audiophile 2496 / terratec ewx24/96 / emu0404) tad zelta vidusceļš manuprāt ir vienkāršs sb live par 20-25 latiem, audigy 1 nav vērts tās papildus naudas, jo viņam tāpat kā laivam ir iekšējais resamplings uz 48 kHz, par audigy 2 neko daudz nezinu, bet es personīgi neuzticos tās sliktās slavas dēļ, ko creative uztaisīja ar sb live!, varbūt, ja interesē tikai stereo skaņa, vai arī ja tam tavam sony resīverim ir optiskā ieeja, tad vari arī dabūt pilnvērtīgu 5.1, m-audio sonica - ārējā usb kartīte ar stereo un digitālo izeju, skaņa pārliecinoši labāka par sb live!, bet līdz augstajiem plauktiem protams neaizvelk, kad es sev pirku pirms ~1,5 gada, maksāja ap 40 latiem

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz
vot davai tik tagad nesaksim teelot akuunos melomaanus kas uz crapa RRR var ko atshkirt

 

Kraps,. ne kraps, superizcilība jau noteikti nav, bet, daži miksi taisīti tieši uz S-90 uz Tannoy studijas monitoriem nemaz tik briesmīgi neizklausās! Protams, Tannoy detalizācija ir pilnīgi cits kosmoss, bet nu arī to vērtība ir 20x lielāka!

 

Secinājums - nu nav tas RRR tas pats sliktākais!

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz
jazz es nerunaaju par tumbaam bet par pastuuziem RRR , RRR tumbaam nav nekaada vaina

 

Pastūži - jā, kraps. Vienīgais, normālais - viņu pats pirmais UKU 020! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tad kura būtu labāka Audigy LS vai Live 24-BIT 7.1? Maksā aptuveni līdzīgi.

Link to comment
Share on other sites

DeadmaroZ-TLOTL

Neiet par runa pa ciparinjiem..

iebuuveetas ir vienkaarshi nekvalitatiivas.

Te jau ieprieksh mineeja..

foona trokshkji.. klikshkji..

Skaipe nezkapec dikti nedraudzeejas ar iebuuveetajaam.. nav nejausmas kaadeelj taa.

Peec papiiriem iebuuveetaa.. maaajaam ir ok.. tachu dziivee taa iebuuveetaa biezhi vien ir tik nekvalitatiiva ka vienkaarshaak ir nepazheelot toas 10-20Ls :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...