Jump to content

Windows CE 5.0 - problēma ar DHCP


Matainais
 Share

Recommended Posts

Labdien!

 

Tad nu tā, problēma sekojoša rakstura: ir portatīva iekārta ar Windows CE 5.0, kuram ir tikai bezvadu tīklu karte. Pieslēdzoties pie viena access point'a (AP) tā iekārta paņēma IP adresi un viss strādāja korekti. Pēc tam paņemot šo iekārtu uz citu vietu, mēģinot pieslēgties pie bezvadu tīkla, šī iekārta to tīklu atrod, ļauj ievadīt tīkla paroli un pieslēgties, taču IP adresi neiedod. Izvandīju visus tīkla kartes ietatījumus atradu, ka ir palikuši daži iepriekšējā AP iestatījumi, proti DHCP servera adrese un DNS serveru adreses.

Pieņemu, ka tas arī ir šīs problēmas galvenais cēlonis. Tā arī neatradu, kur šai versijai var kaut kā nebūt resetot tīkla kartes iestatījumus.

Uztaisot Disable/Enable tīklu kartei, vadības panelī, pilnīgi nekas nemainās. Tad nu arī rodas jautājums - kā šai programmai (Windows CE) nomest DHCP servera adresi, lai atrodot jaunu AP, tas paņemtu visus datus no konkrētā AP.

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Tak WinCE ir vecs kā pasaule un pieslēgšanās netam ir reti tizli realizēta jebkādā veidā (wifi, gprs). Man liekas, ka neko tur neuzlabosi un jebkuras tīkla izmaiņas ir manuāli ar roku jāizmaina bez automatizācijas iespējām.

Link to comment
Share on other sites

Nevarētu būt tā, ka aizvēsturiskā ierīce saprot tikai WEP?

 

Tā gluži nav, tā vieta, kur sanāca pieslēgties bija aprīkota ar drošības atslēgu: WPA/WPA2. Pēc tam vairs nekur nesanāca saņemt IP.

Link to comment
Share on other sites

Nez, man sāpe ir analoģiska, Asus P525 pie mājas rūtera neslēdzas ne sitams. Beigās atmetu ar roku.

Link to comment
Share on other sites

darklight, nejauc WinCE ar Win Mobile, kur pieslēgšanās netam notiek pilnīgi savādāk. Tās ir divas dažādas OS.

 

zbijušais HP214 ar WM6 lieliski spēja pieslēgties rūterim caur WPA2. Asusam ir WM5, līdz ar to normālas WiFi fīčas nav un nebūs. Uzbāzt WM6 nozīmē megalēnu nelietojamu aparātu.

 

Šādus krāmus atliek vien izmantot "as-is", lietot netu caur mobilo (bluetooth) vai mest muserā.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

Mjā, taisnība... Tikai man kā reizi ir tas 6.0 variants. Un Wi-Fi po ļubomu neiet. Za to IGo rullē un tam tas aparāts arī tiek izmantots.

Link to comment
Share on other sites

Vienkāršs viens TP link rūteris, kuram mēģina slēgties klāt. Beigu beigās sanāca pieslēgties, tikai bija neskaitāmi IP adrešu saņemšanas pieprasījumi jāsūta, tad iedeva IP adresi. Nesaprotams variants, ka pie viena rutera pieslēdzas uzreiz, bet pie cita slēdzas klāt tikai pec n-to pieprasījumu reizēm. Bet viss labs, kas labi beidzas. :)

Labots - Matainais
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...